základní část, 5. kolo
10.09.2011 19:45 CET
4 : 0
(4:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - SBV Vitesse 4:0

Fotbalisté Arnhemu jako by si nemohli zvyknout na to, že se jim nedaří a že by vůbec mohli prohrát. Na půdě silného Alkmaaru totiž předvedli strašidelný výkon, inkasovali hned čtyřikrát a jejich útok byl naprosto eliminován. Navíc do kabin musela předčasně největší hrozba hostů, po druhé žluté kartě byl totiž vyloučen Bony Wilfried. A právě jeho se kouč Verbeek bál nejvíce, skvělá úvodní půle ale dala domácím velký klid.

Alkmaar se díky tomu posunul v tabulce na prozatímní druhé místo, Twente totiž prohrálo v Ajaxu. Ovšem po nedělních duelech může ještě AZ klesnout. To rozhodlo o své výhře hned v úvodním dějství, kdy vsítilo okamžitě čtyři branky. Hosté neudrželi nervy na uzdě především v poslední minutě prvního poločasu, kdy sudí proti nim odpískal penaltu a za protesty obdrželi žlutou kartu hned čtyři hráči včetně Wilfrieda.

Přitom v podstatě už o nic nešlo a bývalý hráč Sparty si toto provinění určitě mohl odpustit, minimálně v příštím kole bude svému výběru citelně chybět. Přitom poprvé se domácí prosadili až přesně v polovině úvodního dějství. Po rohovém kopu Rasmuse Elma vyskočil nejvýše Pontus Wernbloom a svou prudkou hlavičkou nedal gólmanovi Pietu Velthuizenovi žádnou šanci. O čtyři minuty později úřadoval opět stejný hráč.

Svou druhou trefu v zápase si připsal opět po hlavičce, tentokráte po přímém volném kopu Johanna Berga Gudmundssona z pravé strany. Stačilo pouze lehce tečovat hlavou a balón dokonale změnil směr - 2:0. Sedm minut před pauzou se zdálo být o vítězi duelu rozhodnuto, s naprostou bravurou totiž pronikl rozloženou hostující obrannou Roy Beerens a dostal se až v tváří tvář Velthuzienovi, proti kterému uspěl - 3:0.

Když už se zdálo, že to nenasytným domácím stačí, tak přišel další zajímavý moment. Po faulu Franka van der Struijka na Elma měl kopat penaltu Wernbloom a dovršil by tak svůj hattrick, nicméně pokorně jí přenechal právě faulovanému spoluhráči, který s ní naložil s bravurou - prudká rána šla přesně do pravého dolního rohu. V dalším průběhu už utkání ošerkovalo pouze vyloučení Bonyho a domácí tak naprosto zaslouženě berou tři body.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele