základní část, 5. kolo
11.09.2011 14:30 CET
3 : 3
(0:2)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

VVV Venlo - PSV Eindhoven 3:3

Fotbalisté PSV Eindhoven nezvládli povinné vítězství a na půd Venla, které by se stejně jako loni mělo prát pouze o záchranu, uhráli pouze bod za remízu 3:3. V útoku tentokráte problém nebyl, nicméně hosté vyhořeli v obranné činnosti. Venlo totiž obecně patří mezi nejhorší celky co se týče ofenzivní činnosti a obdržet tři branky je rozhodně pro favorizovaný celek opravdu příliš moc. Díky tomuto zaváhání PSV kleslo na pátou pozici.

V tuto chvíli má po pěti odehraných kolech na kontě deset bodů a na vedoucí Ajax ztrácí tři korálky. Situace na čele je sice velice vyrovnaná a Eindhoven nemusí házet flintu do žita, avšak ty nejtěžší protivníci na něj ještě čekají. Venlo naopak uhrálo třetí velice důležitý bod a okupuje šestnáctou pozici, nicméně rozhodně zatím v Eredivisii nedělá špatný dojem. Sice na první výhru ještě čeká, ovšem vše to může přijít už v dalším kole.

Přitom PSV rozjelo duel velice dobře a mělo našlápnuto k jasnému vítězství. Po odehrané půlhodině vedlo už 2:0, pak ale přišla ta prokletá čtyřminutovka. Hned po přestávce totiž domácí během ní otočili třemi trefami na 3:2 a dlouho dokonce sahali po všech bodech. Nicméně čtvrthodiny před závěrečným hvizdem stanovil nerozhodný výsledek Wilfred Bouma. Hosté tlačili i v závěru a nepomohl jim ani oslabení soupeře,

V 83. minutě se totiž pro hrubém zákroku pakoval ze hřiště Marcel Meeuwis. V 11. minutě poslal Dres Mertens z levé strany přihrávku do běhu Olu Toivonenovi a ten kroucenou prudkou ranou zamířil k tyči, gólman Przemyslaw Tyton zůstal stát jak přibitý. Ve 34. minutě po centru zprava od Jermaina Lense špatně odkopl na hranici vápna jeden z domácích obránců, Toivonen přenechal Drese Mertensovi a ten zamířil milimetrově k tyči.

Po pauze se však Venlo rozjelo. Nejprve ve 49.minutě po přímém volném kopu zprava spadl balón na hlavu Ferrymu De Regtovi a ten zblízka snížil. Za tři minuty získal ztracený balón Uche Nwofor, došel až na hranici vápna a krásným padáčkem všechny přehodil, balón zapadl do šibenice. A o další necelou minutu později po rohovém kopu nakrátko a následném centru vsítil fantastický gól Maya Yoshida.

Ten se ve vzdálenosti dvanácti metrů odvážil k nůžkám a tvrdou ránou zavěsil přímo pod břevno, gólman Dennis Gentenaar byl naprosto bezmocný. Hosté odpověděli pouze Boumou, který stál po rohovém kopu v pravý čas na pravém místě a osamocen zakončoval do prázdné branky. Po vyloučení Meeuwise sice domácí tlačili, avšak na rozhodující úder se již nezmohli a Venlo tak vybojovalo zasloužený bod.

Autor: Viktor Sandev / goalsarena.org

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3 goly během 4 minut, dobře...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele