Nizozemská Eredivisie - souhrn 2. kola

14.08.2010, 21:43, aktualizováno 15.08.2010, 16:55
Komentáře a souhrny
Feyenoord neuspěl na půdě Excelsioru a prohrál 2:3, v Tilburgu bylo k vidění hned osm branek. PSV znovu vyhrálo, šesti góly doma zdemolovalo De Graafschap. Vítězství se konečně dočkal i Ajax, naopak Alkmaar doma jenom remizoval s Groningenem a stejně dopadlo i Twente proti Heerenveenu. Venlo si poradilo s Heraclesem...

Willem II - NEC Nijmegen 3:5

15.08.2010 14:30

Góly: 6. Juha Hakola, 30. Frank Demouge, 70. Andreas Lasnik (pen.) - 18. Lasse Schöne, 56. Björn Vleminckx (pen.), 62. Björn Vleminckx, 68. Bas Sibum, 90. Björn Vleminckx

Willem II na své půdě v rámci utkání druhého kola přivítal Nijmegen. Díváci viděli osm branek a porážku domácího celku poměrem 3:5.

Domácí vstoupili do utkání ve velkém stylu. Již od první minuty na svého soupeře dotírali a úvodní tlak jim přinesl i zasloužené ovoce, když se v 6. minutě k odraženému mči se dostal Hakola a tvrdou ranou otevřel účet zápasu. Hosté však na první branku dokázali zareagovat, a to v 18. minutě. Útočící Vleminckx našel přesnou přihrávkou Lasse Schona a ten přesnou ranou vyrovnal.

Willem II však v prvním poločase měl ze hry mnohem více. Běžela 30. minuta a na přesný centr ze strany se naběhl Demouge a přesnou hlavičkou poslal domácí celek již podruhé do vedení.

První poločas skončil vedením domácího celku. Ten druhý však začal pro Willem II nepříjemně. V 56. minutě se útočící Schone dostal k míči, avšak bránící hráč domácích přehnal svou agresivitu a nečistým způsobem jej poslal k zemi. K pokutovému kopu se postavil Vleminckx a tvrdou ranou srovnal.

Neuběhlo mnoho a Vleminckx se mohl radovat podruhé. O osm minut později se totiž skvělým způsobem uvolnil a přesnou ranou strhl vedení na stranu hostů. Nijmegen měl lepší náladu o dalších šest minut později, když se z rychlého protiútoku dokázal trefit hostující Sibum - 2:4.

Domácí však nesložili zbraně a o dvě minuty později se dokázali vrátit do hry. Po okopávané v pokutovém území hostů padl na zem jeden z domácích a rozhodčí okamžitě nařídil pokutový kop. K tomu se postavil Lasnik a snížil na rozdíl jedné branky.

Hosté však závěr utkání kontrolovali, avšak v nastaveném čase rozhodl o utkání svou třetí brankou Vleminckx, když tvrdou ranou nedal domácímu brankáři šanci. Uzavřel tak hattrick a zároveň stanovil konečné skóre utkání na 3:5.

Více informací k zápasu

FC Utrecht - NAC Breda 3:1

15.08.2010 14:30

Góly: 13. Ricky van Wolfswinkel, 46. Dries Mertens, 80. Ricky van Wolfswinkel (pen.) - 25. Matthew Amoah

Fotbalisté Utrechtu dokázali, že v zápase s Feyenoordem rozhodně nebyli až zase tak horším týmem a před vlastními fandy zdolali bez větších problémů Bredu. Tentokráte se druhý poločas povedl právě jim, když do něj vstupovali za nerozhodného stavu a dokázali vsítit dva góly. Největší hvězdou utkání se stal Ricky van Wolfswinkel, který zařídil úvodní trefu utkání a následně pojistil výsledek deset minut před závěrečným hvizdem trefou z penalty.

Breda tak má po úvodní remíze s Alkmaarem na kontě nulu, protože ji svaz odečetl bod. To Utrecht se nyní posunul do horní poloviny tabulky a rozhodně si zvedl sebevědomí do dalších klání. Bredu navíc potkaly dvě velké nepříjemnosti. Do kabin se dvacet minut před koncem musel pakovat po druhé žluté kartě Jens Janse, o deset minut později ho napodobil Donny Gorter, který šel do sprch bez předchozího varování.

Úvodní gól zařídil van Wolfswinkel po necelé čtvrthodině. Nádherné sólo předvedl Dries Mertens. Ten prošel přes tři protihráče a vyzval ke skórování úplně osamoceného van Wolfswinkela, jenž zamířil přímo do pravého horního rohu. Avšak za deset minut udělal na opačné straně obrovskou hrubku bek Utrechtu Tim Cornelisse. Ten totiž chtěl poslat balón brankáři Michaelu Vormovi, jenže jeho myšlenku vystihl útočník Matthew Amoah a nedal gólmanovi nejmenší šanci - 1:1.

Naděje hostů na body se začaly rozplývat hned v úvodu druhého poločasu. Obrana totiž opětovně zaspala a Mertens se ocitl tvářív tvář brankáři Ten Rouwelaarovi, kterého bez sebevětších obtíží pokořil. A právě Mertens celkově pil houževnaté Bredě krev nejvíce. Po útoku na jeho kotník se musel pakovat do kabin Janse. Vorm předtím musel předvést několik skvělých zákroků, jenže tímto momentem bylo o výsledku rozhodnuto.

Navíc deset minut před koncem musel zatáhnout za záchranou brzdu Gorter. Ten vytahoval střelu z brankové čáry nedovoleným způsobem - rukou, a rozhodčí musel být nekompromisní. Červená karta a jasná penalta. S tou si van Wolfswinkel pohrál a určil konečný výsledek 3:1. Hosté i v devíti však v poslední desetiminutovce nepředvedli vůbec špatný výkon a rozhodně si příležitost vypracovat mohli. Příště Breda jede na půdu Heerenveenu, Utrecht doma přivítá Tilburg.

Více informací k zápasu

ADO Den Haag - Roda JC 1:3

15.08.2010 14:30

Góly: 4. František Kubík - 9. Mads Junker (pen.), 12. Laurent Delorge, 70. Jimmy Hempte

Den Haag nezvládl domácí utkání proti Rodě a po odevzdaném výkonu prohrál poměrem 1:3.

Začátek jako z říše snů. Tak si mohl totiž připadat nezaujatý divák na domácím stadioně ADO Den haag proti Rodě JC. Již od úvodní minuty totiž domácí na svého souepeře tlačili. Odměnou jim za to byla velmi rychlá branka ve 4. minutě. Verhoek si posunul míč na střed hřiště a přesnou přihrávkou našel Kubíka, který přesnou ranou otevřel účet utkání.

Z toho se však domácí neradovali dlouho. O pět minut později totiž za přehnanou agresivitu pykal Addo. Za jeho zákrok v pokutovém území rozhodčí nařídil penaltu, ze které tvrdou střelou srovnal stav utkání Mads Junker.

Uběhly však pouhé tři minuty a stav utkání se měnil již potřetí. Pa-Modou Kah si pohrál s bránícím obráncem a našel volného Laurenta Delorgeho. Ten se s ničím nepáral a přesnou ranou poslal svůj celek do vedení.

Domácí měli velkou šanci vyrovnat těsně před koncem prvního poločasu. V samostatném úniku se objevil Jens Toornstra, avšak jeho pokus mířil vysoko nad branku hostů.

V druhém poločase existoval na hřišti pouze jeden tým a tím byla hostující Roda. V 70. minutě poslal Ruud Vormer svůj rohový kop přesně na kopačky osamoceného Jimma Hempteho, který z pětadvaceti metrů překonal domácího brankáře a stanovil tak zároveň konečný stav utkání poměrem 1:3.

Více informací k zápasu

SBV Excelsior - Feyenoord Rotterdam 3:2

15.08.2010 12:30

Góly: 29. Guyon Fernandez, 77. Daan Bovenberg, 90+3. Guyon Fernandez - 41. Ron Vlaar, 74. Miquel Nelom (vl.)

Feyenoord nezvládl utkání na půdě nováčka z Excelsioru a díky brance v nastaveném čase mu podlehl poměrem 2:3.

Začátek utkání patřil překvapivě nováčkovi soutěže. Ten nastoupil proti slavnějšímu soupeři zcela bez respektu a již od první minuty bylo jasné, že Excelsior bude chtít dneska minimálně bod. První vělká šance přišla ve 13. minutě a to z kopaček aktivního Bovenberga. Jeho technická rána ovšem postrádala značnou dávku přesnosti.

Uběhlo 29 minut a domácí stále tlačili. Právě v minutě devětadvacáté přišla i zasloužená odměna. Kevin Wattamaleo si pohrál s bránícími hráči a přesným pasem vybídl ke skórování Fernandeze. Ten se zakonečním neměl sebemenší problém a tvrdou ranou do šibenice otevřel stav utkání.

Hosté však s blížícím se poločasem začali nabírat na aktivitě. Ta vyvrcholila v 41. minutě, když se k volnému míči přiřítil osamocený Tim de Cler a přesným pasem nalezl Vlaara. Pro toho již bylo zakončení snadnou prací a stanovil tak poločasové skóre 1:1.

Po poločase mohl vedení na domácí stranu strhnout znovu Fernandez, jeho pokus však hostující brankář zlikvidoval. Na druhé straně ve stejné situaci byl Cabral, avšak ani on nepochodil.

Přišla však 74. minuta a s ní závar po rohovém kopu v pokutovém území domácích. Ke střele se dostali hosté a tvrdou ránu si za záda vlastního brankáře srazil Nelom. Hosté tedy vedli, avšak z vedení se dlouho neradovali. O tři minuty později se totiž k odraženému míči dostal nabíhající Bovenberg a tvrdou ranou srovnal - 2:2.

Blížil se závěr utkání a když už to vypadalo, že si oba celky body rozdělí, přišla velká šance Fernandeze. Ten si díky dobré poziční hře našel dobrou pozici a v okamžiku, kdy se k němu odrazil míč, tak pálil. Díky své druhé trefě strhl vítězství na stranu svého celku poměrem 3:2.

Více informací k zápasu

FC Twente - SC Heerenveen 0:0

14.08.2010 20:45

Góly: -

Ani ve druhém zápase za sebou nedokázalo Twente vsítit branku a ve zbytku přestupního období má tedy zřejmě jeden důležitý úkol. Sehnat útočníka. Heerenveen byl sice papírově o něco silnější protivník než Roda Kerkrade, na domácí půdě by ale obhájce titulu měl vybojovat všechny body. V současnosti ztrácí na své největší rivaly čtyři body a to určitě není nijak příznivá situace. Heerenveen si na konto připsal první, zato velmi cenný bod.

Twente si podruhé za sebou bezbrankovou remízu zasloužilo, ani nyní totiž nepředvedlo nijak vrcholný výkon a nedokázalo vyzrát na skvělou obranu soupeře. Do utkání tentokráte zasáhli všichni tři čeští krajánci. Obránce Milan Kopic opět odehrál celé utkání v základní sestavě, záložník Michal Švec a forvard Michal Papadopulos si na konto připsali zhruba dvacet odehraných minut.

Hosté vstoupili do duelu lépe. Už v 5. minutě si vytvořil šanci Christian Grindheim, jeho dobrá rána ale těsně minula pravou tyčku. Následně se snažilo otevřít skóre převážně Twente. Nejprve střílel z dvaceti metrů těsně vedle Theo Nanesen, hned na to po centru z levé strany od Cheika Tioteho hlavičkoval asi metr nad branku Emir Bajrami. Ještě před pauzou si musel pořádně oddechnout gólman Enschede David Carney.

Na levé straně se úplně osamocen objevil Filip Djuričič, avšak svůj pokus nedokázal nasměrovat mezi tři tyče a nepochopitelně přestřelil. Domácí spálili největší tutovku po hodině hry. Tedy přesněji ji spálil Check Tiote. Ten na mladičkého brankáře Kennyho Steppeho vypálil z deseti metrů, jenže strážce tři tyčí vytáhl ze svého umění naprosto neuvěřitelný zákrok. V dalším průběhu se týmy soustředily spíše na obranu.

Šance byly k vidění až v samém závěru, tentokráte více tlačili hosté. V 88.minutě se předvedla nová posila Bas Dost. Ten se pokusil zakončit ze střední vzdálenosti k pravé tyči, avšak balón zamířil do zámezí. V úplném závěru měl rozhodnutí na kopačkách střídající player Twente Marc Janko, jenže ve velmi slušné pozici mířil hodně vysoko. I když byl Heerenveen o něco aktivnější, bod si oba celky zcela zasloužily.

Více informací k zápasu

AZ Alkmaar - FC Groningen 1:1

14.08.2010 19:45

Góly: 87. Maarten Martens - 76. Tim Sparv

AZ Alkmaar ani ve druhém kole nedokázal zvítězit a proti Groningenu zachraňoval alespoň bod za remízu 1:1 až v samotném závěru.

Domácí Alkmaar do utkání vstoupil dobře. Již od samého začátku si dokázal budovat slibné příležitosti, ale pokaždé chyběla k dotažení akce finální přihrávka. Ta přišla až s šancí Johanna Berg Gudmundssona, který po svém úniku po straně našel osamoceného Erika Falkenburga. Ten ovšem v těsné blízkosti hostující branky nehlavičkoval přesně.

Hra plynula klidně a oba celky spíše vyčkávali na chybu svého soupeře. Jedna taková přišla ve 28. minutě. Díky chybě domácích zadáků se k míči dostal hostující Nicklas Pedersen a samostatným únikem vstříc domácímu brankáři vyrazil za stoprocentní šancí. Brankář AZ však celou akci výborně vyhodnotil a včas skočil útočícímu Pedersenovi pod nohy a míč mu vzal přímo z kopaček.

Neuběhlo mnoho a o slovo se přihlásili znovu domácí a znovu u toho byl Gudmundsson. Ten si svým osobitým způsobem poradil s bránícím hráčem a dalším přesným centrem našel již podruhé Falkenburga. Ten ovšem ani tentokrát nedokázal zamířit přesně a stav utkání se neměnil.

Tím první půle však skončila a na řadu přišla půle druhá. Ta ovšem svým nudným startem leckoho odlákala. Fotbal se začal hrát až v 75. minutě. V té se do dobré šance dostal domácí Maarten Martens, když zpoza pokutového území zkoušel technickou střelou překonat hostujícího brankáře. Ten byl ovšem na jeho pokus připraven.

Netrvalo dlouho a na tuto střelu přišla rychlá odpověď. Běžela 76. minuta a v pokutovém území domácích vznikl rozruch, ze kterého nejvíce vytěžil opodál stojící Tim Sparv, ke kterému se míč z chumlu hráčů odrazil. Sparv neváhal ani chvíli a přesnou ranou poslal hostující celek do vedení.

Blížil se samotný závěr utkání a domácí AZ usilovalo o vyrovnání. Jejich závěrečný tlak přinesl ovoce v 87. minutě, když se díky své rychlosti uvolnil Dirk Marcellis a přesnou přihrávkou našel Martense a ten přesnou ranou rozradostnil domácí publikum a stanovil tak konečné skóre 1:1.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - BV De Graafschap 6:0

14.08.2010 19:45

Góly: 5. Balázs Dzsudzsák (pen.), 25. Ola Toivonen, 46. Ola Toivonen, 55. Ola Toivonen, 80. Nordin Amrabat, 84. Ibrahim Afellay

PSV deklasovalo na domácí půdě nováčka z De Graafschapu poměrem 6:0. Vysokému výsledku hodně napomohlo brzké vyloučení hostujícího Frankela. Hattrickem se blýskl Toivonen.

Hosté nevstoupili do utkání zrovna dvakrát šťastně. Již ve 4. minutě si to přímo do pokutového území namířil domácí Jeremain Lens. Bránící Frankel však svou defenzivní činnost nezvládl a nešikovným zákrokem jej poslal přímo k zemi. Rozhodčí neváhal ani minutu a nejspíše přemotivovaného Frankela poslal okamžitě ze hřiště a nařídil pokutový kop, ke kterému se postavil domácí Balázs Dzsudzsák a s přehledem poslal PSV do vedení.

Domácí zdvojnásibili své vedení v 25. minutě, když se do akce zapojil střelec první branky Dzsudzsák. Ten se tentokrát objevil v roli nahrávače a přesnou přihrávkou našel v pokutovém území osamoceného Toivonena, který se v těsné blízkosti nemýlil - 2:0.

Domácí si s De Graafschapem hráli jako kočka s myší, avšak do přestávky nedokázali vstřelil další branku. Ta přišla hned na začátku druhého dějství, když se spolupráce Dzsudzsák - Toivonen opakovala. Znovu stejné přihrávka a i podruhé chladnokrevné zakončení švédského útočníka znamenalo vedení o tři branky.

Toivonen si brousil zuby na hattrick. Toho se také díky své aktivitě dočkal a to již v 55. minutě. Po levém křídle se uvolnil Lens, přešel přes bránícího obránce a okamžitě adresoval pihrávku na útočníka ze Švédska. Ten v tu chvíli ukázal opravdu útočnické sklony, když si behěm pár vteřin připravil míč a přesnou ranou zvyšoval už na 4:0 pro domácí PSV.

Hostující pouze přihlíželi hře domácích. Za celé utkání si nedokázali vypracoval žádnou šanci a tak v poslední desetiminutovce dohrávali utkání opravdu odevzdaným dojmem. Toho využil v 80. minutě Nordin Amrabat, když prošel z vlastní poloviny hřiště a své sólo zakončil přesnou střelou - 5:0.

O čtyři minuty později to pro hosty vypadalo ještě děsivěji. Dzsudzsák se blýskl další výbornou přihrávkou, když našel zcela osamoceného Afellaye, který se s ničim nepáral a s úsměvem na tváři pečetil výsledek na konečných 6:0 pro PSV.

Více informací k zápasu

VVV Venlo - Heracles Almelo 1:0

14.08.2010 19:45

Góly: 11. Ruud Boymans

Ve druhém kole holandské Eredivisie přijížděl ambiciózní Heracles na půdu slabšího Venla. Domácí se však postarali o překvapení, když po devadesáti minutách svítil na tabul stav 1:0 právě pro Venlo.

Domácí Venlo šlo do utkání již od samého úvodu velice útočně. O první šanci se postaral Josue Pesqueira již v deváté minutě. Po dobré individuální akci, se prosadil proti bránícím hráčům a přesnou přihrávkou našel volného Patricka Paauweho. Ten ovšem nedokázal na ztísněném prostoru zachovat chladnou hlavu a pálil nepřesně.

Úvodní tlak domácích však přinesl zaslouženou odměnu. Běžela 11. minuta a po pravém křídle se rozhodl pro výpad Diogo Viana. Utekl všem svým pronásledovatelům a přesným pasem vybídl ke střelbě osamoceného Ruuda Boymanse, který si vedl mnohem lépe než v předchozí šanci Paauwe a poslal domácí tým do překvapivého vedení.

Poté se však o slovo přihlásili také hosté. Ti po obdržené brance značně znervózněli a věděli, že budou muset přepnout na vyšší obrátky. Po dobré kombinační hře se k míči dostal Antoine van der Linden. Ten neváhal ani minutu a přesným pasem hledal nabíhajícího Glynora Pleta, který míč okamžitě střílel na branku domácích. V té však stál připravený domácí brankář a kvalitním zákrokem svůj celek podržel.

Domácí však hráli s klidem a dokázali se tak vyhnout jakémukoliv tlaku hostů. Další velká šance přišla až po hodině hry, kdy si na další Vianův centr naběhl střelec první branky Boymans. Tentokrát však jeho hlavička skončila těsně nad břevnem hostující branky.

O dvě minuty později se domácí dostali do další vyložené šance. Na pesný pas Josuého si naběhl útočník Achmed Ahahaoui, zracoval si, obešel dva bránící hráče a tvrdou ranou mířil do prostoru mezi tři tyče. V tom však stál připravený brankář hostů a s tvrdým projektilem si poradil bez problémů.

Heracles působil v utkání opravdu bezzubým dojmem. V závěru utkání se nezmohl ani na souvislý tlak a o vyrovnání se tak v 76. minutě pokoušel pouze Willy Overtoom, avšak jeho pokus z volného přímého kopu letěl těsně nad břevno. Utkání tak skončilo překvapivou výhrou domácího Venla 1:0.

Více informací k zápasu

AFC Ajax - SBV Vitesse 4:2

14.08.2010 18:45

Góly: 37. Jan Vertonghen, 40. Gregory van der Wiel, 47. Siem de Jong, 58. Vurnon Anita - 26. Davy Pröpper, 43. Marco van Ginkel

Nebyla to sice žádná procházka růžovým sadem, své první vítězství ale nakonec dokázal Ajax vybojovat. Doma proti Vitesse dokonce prohrával, konečný výsledek mu však dělá radost. Svému protivníkovi nadělil čtyři branky a drží se tak vedoucích celků soutěže.

V loňském ročníku většinou Ajax soupeře na svém trávníku přejel rozdílem třídy a něco podobného se očekávalo také proti nepříliš silnému Vitesse. Jenže první zádrhel přišel už po 26. minutách, kdy z ničeho nic šli hosté do vedení.

Genaro Snijders poslal do pokutového území parádní centr, čehož dokázal využít záložník Davy Propper a tvrdou hlavičkou k tyči překonal také překvapeného Stekelenburga. Ovšem Ajax na nepříznivý stav poměrně rychle zareagoval. Po přímém kopu z velmi dobré pozice napálil tvrdě míč stoper Jan Vertonghen a jeho dělovka se skutečně mohla pyšnit označením nechytatelná.

O malou chvíli později udeřili domácí fotbalisté dokonce podruhé. V zakončení se ocitl po narážečce od El Hamdaouiho zadák Gregory van der Wiel a opět rozjásal fanoušky na tribunách. Jenže jejich nadšení zchladil ještě před přestávkou van Ginkel, který svou střelou z hranice šestnáctky opět vyrovnal krok svého týmu s Ajaxem.

O přestávce tedy určitě dostali amsterdamští hráči od kouče Jola rázné pokyny, jak tento zápas dovést do vítězného konce. Nakonec se velmi brzy střelecky prosadili a šli opět do vedení. Ofenzivní záložník Siem De Jong vyhrál souboj s Van der Struijkem a následně ve skluzu se štěstím zakončil.

Velkou jistotu dodal svým spoluhráčům v 57. minutě Vurnon Anita, který potěšil oči snad všech přihlížejících. Zpoza pokutového území totiž dokázal nečekaně přelobovat gólmana Rooma a střelou pod břevno mu nedal jedinou možnost, jak míč směřující do brány zastavit. Zároveň tak stanovil stav na konečných 4:2. Ajax měl sice ještě další šance, kterými mohl své vedení navýšit, jenže žádnou z nich už ale využít neodkázal, a proto se musel spokojit "pouze" se čtyřmi góly.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.PSV Eindhoven22009:16
2.NEC Nijmegen22006:36
3.AFC Ajax21106:44
4.Roda JC21103:14
5.Heracles Almelo21013:13
6.Feyenoord Rotterdam21015:43
7.SBV Vitesse21015:53
8.FC Utrecht21014:43
9.VVV Venlo21011:13
10.SBV Excelsior21013:53
11.BV De Graafschap21013:63
12.FC Groningen20203:32
13.AZ Alkmaar20202:22
14.FC Twente20200:02
15.NAC Breda20112:41
16.SC Heerenveen20111:31
17.ADO Den Haag20022:60
18.Willem II20023:80

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (55)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Olaaaaa

Reagovat
Losinho

Toivonen

Reagovat
smazaný uživatel

Dá se na něj koukat, nebo je to takovej Ibra ?

Reagovat
Losinho

Myslíš jestli Ola narozdíl od Ibry toho nachodí víc než golmani?

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně

Reagovat
Losinho

Ola je skvělý... Hlavně je pro fans PSV modla, což se o Ibrovi říct nedá. A tuhle sezonu zatim statistika 2 zápasy / 5 golů

Reagovat
smazaný uživatel

Ola je lepší už teď než zlatko..

Reagovat
smazaný uživatel

ty beries strasne silny fet kamarat ....

Reagovat
smazaný uživatel

Tak co přiblížíš mi ho trochu prosím?

Reagovat
smazaný uživatel

Vyrovnanejj, nepadá prostě ustojí souboj, skvělý krití, zrychlení slušný a střela silná, ale mega rychlej není, takže odpovídá tomu ta tvrdost

Reagovat
smazaný uživatel

skvelej popis Bonyho Wilfrieda

Reagovat
smazaný uživatel

Toho taky..Bony jejedinej hráč z naší lig, kterýho obdivuju

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc oni srovnávat nejdou, protože Ola je švéd, za to ibra je bůhvíco

Reagovat
Losinho

Reagovat
Shevchenko

No hlavně má finské jméno.

Reagovat
AjaxFans

Jedinný pořádný Toivonen byl Henri. Rip

Reagovat
smazaný uživatel

Já se z té fotky v jeho hráčském profilu jednou poseru http://www.eurofotbal.cz/hraci/patrick-kluivert-3018/

Reagovat
Losinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

co je to tady za hnusnou máničku!

Reagovat
Stiksxx

tahle hnusná mánička vás potopí v derby ke dnu.

Reagovat
smazaný uživatel

vuubec

Reagovat
smazaný uživatel

a navíc jej co nevidět koupí Liverpool

Reagovat
Stiksxx

tohle přestupový období tomu nevěřim a navic máme další snipery v záloze

Reagovat
Losinho

co je se Suarézem?

Reagovat
smazaný uživatel

Zraněn

Reagovat
smazaný uživatel

měl stap na 2 zápasy za redku

Reagovat
smazaný uživatel

*o

Reagovat
smazaný uživatel

Jako bych to nevědel...

Reagovat
smazaný uživatel

Ac nerad, tak PSV.

A dobre, ze Ajax svuj zapas zvladl, v pristim kole navrat dabla Suareze.

Reagovat
smazaný uživatel

Já mám strašně rád Ajax a PSV, i když to je dívný , ale mě se líbí aAjax hlavně v tom, že hraje na mladý, perspektivní hochy..dneska jak hráli pěkný, ten gĺ anity pěknej

Reagovat
Losinho

Boj o korunu krále střelců skvělej, souboj Toivonen - Suarez, to bude lahůdka

Reagovat
smazaný uživatel

Ruiziiik

Reagovat
smazaný uživatel

a taky Mounir

Reagovat
Losinho

Já myslim, že nakonec Ola a Suarez ostatním utečou.

Reagovat
Stiksxx

já myslim,že uteče jen Ola.

Reagovat
Kokesh

Proč nerad?

Reagovat
smazaný uživatel

Protože je příznivec konkurenčního ajaxu ne??!!

Reagovat
Kokesh

No a? Já taky fandím Realu, ale když si to Barca zaslouží, tak klidně i rád pochválím.

Reagovat
smazaný uživatel

On taky teďka pochválil..."ač Nerad"..chápeš?

Reagovat
smazaný uživatel

Jedem Feyenoord

Reagovat
domingo

Reagovat
fantomas

Další těžkej bod.

Reagovat
smazaný uživatel

Nezanevřels s odchodem Berga jo?

Reagovat
fantomas

Ty jo, Berga pomalu ani nepamatuju. Granqvist, Lovre, Stenman, van de Laak - to sou frajeři!

Reagovat
smazaný uživatel

Ola

Reagovat
FC Porto FC

Sakra ten Taivonen se rozjel Ale na AJAX nemaj !!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
Stiksxx

pořádnej člověk fandí pořádnýmu týmu.PSV

Reagovat
Losinho

Reagovat
FC Porto FC

Spíš pořádně psychicky narušenej

Reagovat
Losinho

Reagovat
smazaný uživatel

Z toho usuzuji, že jim fandíš ty

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
Stiksxx

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele