základní část, 2. kolo
14.08.2010 18:45 CET
4 : 2
(2:2)

Reportáž

AFC Ajax - SBV Vitesse 4:2

Nebyla to sice žádná procházka růžovým sadem, své první vítězství ale nakonec dokázal Ajax vybojovat. Doma proti Vitesse dokonce prohrával, konečný výsledek mu však dělá radost. Svému protivníkovi nadělil čtyři branky a drží se tak vedoucích celků soutěže.

V loňském ročníku většinou Ajax soupeře na svém trávníku přejel rozdílem třídy a něco podobného se očekávalo také proti nepříliš silnému Vitesse. Jenže první zádrhel přišel už po 26. minutách, kdy z ničeho nic šli hosté do vedení.

Genaro Snijders poslal do pokutového území parádní centr, čehož dokázal využít záložník Davy Propper a tvrdou hlavičkou k tyči překonal také překvapeného Stekelenburga. Ovšem Ajax na nepříznivý stav poměrně rychle zareagoval. Po přímém kopu z velmi dobré pozice napálil tvrdě míč stoper Jan Vertonghen a jeho dělovka se skutečně mohla pyšnit označením nechytatelná.

O malou chvíli později udeřili domácí fotbalisté dokonce podruhé. V zakončení se ocitl po narážečce od El Hamdaouiho zadák Gregory van der Wiel a opět rozjásal fanoušky na tribunách. Jenže jejich nadšení zchladil ještě před přestávkou van Ginkel, který svou střelou z hranice šestnáctky opět vyrovnal krok svého týmu s Ajaxem.

O přestávce tedy určitě dostali amsterdamští hráči od kouče Jola rázné pokyny, jak tento zápas dovést do vítězného konce. Nakonec se velmi brzy střelecky prosadili a šli opět do vedení. Ofenzivní záložník Siem De Jong vyhrál souboj s Van der Struijkem a následně ve skluzu se štěstím zakončil.

Velkou jistotu dodal svým spoluhráčům v 57. minutě Vurnon Anita, který potěšil oči snad všech přihlížejících. Zpoza pokutového území totiž dokázal nečekaně přelobovat gólmana Rooma a střelou pod břevno mu nedal jedinou možnost, jak míč směřující do brány zastavit. Zároveň tak stanovil stav na konečných 4:2. Ajax měl sice ještě další šance, kterými mohl své vedení navýšit, jenže žádnou z nich už ale využít neodkázal, a proto se musel spokojit "pouze" se čtyřmi góly.

Autor: Tomáš Honajzer / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele