základní část, 2. kolo
15.08.2010 14:30 CET
3 : 5
(2:1)

Reportáž

Willem II - NEC Nijmegen 3:5

Willem II na své půdě v rámci utkání druhého kola přivítal Nijmegen. Díváci viděli osm branek a porážku domácího celku poměrem 3:5.

Domácí vstoupili do utkání ve velkém stylu. Již od první minuty na svého soupeře dotírali a úvodní tlak jim přinesl i zasloužené ovoce, když se v 6. minutě k odraženému mči se dostal Hakola a tvrdou ranou otevřel účet zápasu. Hosté však na první branku dokázali zareagovat, a to v 18. minutě. Útočící Vleminckx našel přesnou přihrávkou Lasse Schona a ten přesnou ranou vyrovnal.

Willem II však v prvním poločase měl ze hry mnohem více. Běžela 30. minuta a na přesný centr ze strany se naběhl Demouge a přesnou hlavičkou poslal domácí celek již podruhé do vedení.

První poločas skončil vedením domácího celku. Ten druhý však začal pro Willem II nepříjemně. V 56. minutě se útočící Schone dostal k míči, avšak bránící hráč domácích přehnal svou agresivitu a nečistým způsobem jej poslal k zemi. K pokutovému kopu se postavil Vleminckx a tvrdou ranou srovnal.

Neuběhlo mnoho a Vleminckx se mohl radovat podruhé. O osm minut později se totiž skvělým způsobem uvolnil a přesnou ranou strhl vedení na stranu hostů. Nijmegen měl lepší náladu o dalších šest minut později, když se z rychlého protiútoku dokázal trefit hostující Sibum - 2:4.

Domácí však nesložili zbraně a o dvě minuty později se dokázali vrátit do hry. Po okopávané v pokutovém území hostů padl na zem jeden z domácích a rozhodčí okamžitě nařídil pokutový kop. K tomu se postavil Lasnik a snížil na rozdíl jedné branky.

Hosté však závěr utkání kontrolovali, avšak v nastaveném čase rozhodl o utkání svou třetí brankou Vleminckx, když tvrdou ranou nedal domácímu brankáři šanci. Uzavřel tak hattrick a zároveň stanovil konečné skóre utkání na 3:5.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele