základní část, 2. kolo
14.08.2010 19:45 CET
6 : 0
(2:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - BV De Graafschap 6:0

PSV deklasovalo na domácí půdě nováčka z De Graafschapu poměrem 6:0. Vysokému výsledku hodně napomohlo brzké vyloučení hostujícího Frankela. Hattrickem se blýskl Toivonen.

Hosté nevstoupili do utkání zrovna dvakrát šťastně. Již ve 4. minutě si to přímo do pokutového území namířil domácí Jeremain Lens. Bránící Frankel však svou defenzivní činnost nezvládl a nešikovným zákrokem jej poslal přímo k zemi. Rozhodčí neváhal ani minutu a nejspíše přemotivovaného Frankela poslal okamžitě ze hřiště a nařídil pokutový kop, ke kterému se postavil domácí Balázs Dzsudzsák a s přehledem poslal PSV do vedení.

Domácí zdvojnásibili své vedení v 25. minutě, když se do akce zapojil střelec první branky Dzsudzsák. Ten se tentokrát objevil v roli nahrávače a přesnou přihrávkou našel v pokutovém území osamoceného Toivonena, který se v těsné blízkosti nemýlil - 2:0.

Domácí si s De Graafschapem hráli jako kočka s myší, avšak do přestávky nedokázali vstřelil další branku. Ta přišla hned na začátku druhého dějství, když se spolupráce Dzsudzsák - Toivonen opakovala. Znovu stejné přihrávka a i podruhé chladnokrevné zakončení švédského útočníka znamenalo vedení o tři branky.

Toivonen si brousil zuby na hattrick. Toho se také díky své aktivitě dočkal a to již v 55. minutě. Po levém křídle se uvolnil Lens, přešel přes bránícího obránce a okamžitě adresoval pihrávku na útočníka ze Švédska. Ten v tu chvíli ukázal opravdu útočnické sklony, když si behěm pár vteřin připravil míč a přesnou ranou zvyšoval už na 4:0 pro domácí PSV.

Hostující pouze přihlíželi hře domácích. Za celé utkání si nedokázali vypracoval žádnou šanci a tak v poslední desetiminutovce dohrávali utkání opravdu odevzdaným dojmem. Toho využil v 80. minutě Nordin Amrabat, když prošel z vlastní poloviny hřiště a své sólo zakončil přesnou střelou - 5:0.

O čtyři minuty později to pro hosty vypadalo ještě děsivěji. Dzsudzsák se blýskl další výbornou přihrávkou, když našel zcela osamoceného Afellaye, který se s ničim nepáral a s úsměvem na tváři pečetil výsledek na konečných 6:0 pro PSV.

Autor: Petr Zajíc / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele