základní část, 2. kolo
15.08.2010 12:30 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

SBV Excelsior - Feyenoord Rotterdam 3:2

Feyenoord nezvládl utkání na půdě nováčka z Excelsioru a díky brance v nastaveném čase mu podlehl poměrem 2:3.

Začátek utkání patřil překvapivě nováčkovi soutěže. Ten nastoupil proti slavnějšímu soupeři zcela bez respektu a již od první minuty bylo jasné, že Excelsior bude chtít dneska minimálně bod. První vělká šance přišla ve 13. minutě a to z kopaček aktivního Bovenberga. Jeho technická rána ovšem postrádala značnou dávku přesnosti.

Uběhlo 29 minut a domácí stále tlačili. Právě v minutě devětadvacáté přišla i zasloužená odměna. Kevin Wattamaleo si pohrál s bránícími hráči a přesným pasem vybídl ke skórování Fernandeze. Ten se zakonečním neměl sebemenší problém a tvrdou ranou do šibenice otevřel stav utkání.

Hosté však s blížícím se poločasem začali nabírat na aktivitě. Ta vyvrcholila v 41. minutě, když se k volnému míči přiřítil osamocený Tim de Cler a přesným pasem nalezl Vlaara. Pro toho již bylo zakončení snadnou prací a stanovil tak poločasové skóre 1:1.

Po poločase mohl vedení na domácí stranu strhnout znovu Fernandez, jeho pokus však hostující brankář zlikvidoval. Na druhé straně ve stejné situaci byl Cabral, avšak ani on nepochodil.

Přišla však 74. minuta a s ní závar po rohovém kopu v pokutovém území domácích. Ke střele se dostali hosté a tvrdou ránu si za záda vlastního brankáře srazil Nelom. Hosté tedy vedli, avšak z vedení se dlouho neradovali. O tři minuty později se totiž k odraženému míči dostal nabíhající Bovenberg a tvrdou ranou srovnal - 2:2.

Blížil se závěr utkání a když už to vypadalo, že si oba celky body rozdělí, přišla velká šance Fernandeze. Ten si díky dobré poziční hře našel dobrou pozici a v okamžiku, kdy se k němu odrazil míč, tak pálil. Díky své druhé trefě strhl vítězství na stranu svého celku poměrem 3:2.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
AjaxFans

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele