Eredivisie - preview 2. kola

14.08.2010, 08:57, aktualizováno 15.08.2010, 08:49
Previews
Feyenoord a Nijmegen vstoupily do sezóny výhrou, dnes se mohou dotáhnout na šestibodový Eindhoven, pokud uspějí i proti Excelsioru respektive Tilburgu. Utrecht hostí Bredu a Haag přivítá Rodu.
SBV Excelsior - Feyenoord Rotterdam  (neděle 12:30)
Ani v letošní sezóně nepřijdou obyvatelé Rotterdamu o tradiční fotbalové derby. Tentokrát jej ale neobstará Feyenoord se Spartou, nýbrž s Excelsiorem. Fotbalový svátek je na programu už ve druhém kole, hostit jej bude o poznání méně slavnější celek z této dvojice.

Po dlouhých pěti letech již Sparta prvoligovou účast udržet nedokázala a v baráži o Eredivisie nakonec vypadla právě s Excelsiorem. Ten se mezi elitu vrátil po dvou sezónách, v posledních dvou desetiletích ale hrál především na druholigové úrovni a podle mnohých na konci ročníku opět spadne o třídu níž.

Těmto černým scénářům chce dát ale pochopitelně Excelsior co nejrychleji sbohem. Jenže už v prvním kole utrpěl potupný debakl 0:3 na hřišti De Graafschapu, a proto mají fanoušci pochopitelně obavy, jak bude vypadat duel proti Feyenoordu, jenž patří mezi to nejlepší, co může nizozemský fotbal nabídnout. Městská derby ale častokrát dokážou fotbalové trpaslíky nabudit k neuvěřitelným výkonům, a tak určitě není správné Excelsior již předem odepisovat.

Za posledních deset let si Feyenoord nešáhl na titul ani jedinkrát, což pro takto slavný klub není rozhodně zrovna lichotivá vizitka. Trenér Mario Been ale pochopitelně dělal před sezónou vše pro to, aby se to konečně změnilo. Sice přišel o velmi kvalitního hráče v podobě středopolaře Jonathana De Guzmana, jeho poměrně mladý výběr ale ukázal v prvním kole proti Utrechtu, že se s ním musí počítat. Na půdě Excelsioru by měl úvodní vítězství potvrdit.

Sice někteří hráči Feyenoordu plnili během týdne reprezentační povinnosti, přesto jsou všichni připraveni podat stoprocentní výkon. Podle všeho se ale na hřišti neobjeví útočníci Jon Dahl Tomasson, Diego Biseswar a Sekou Cissé. Po disciplinárním trestu se vrací alespoň Ruben Schaken.
SBV Excelsior - pravděpodobná sestava:
Paauwe; Bovenberg, Van Steensel, Nieveld, Nelom; Vincken, Koolwijk, Ribeiro, Wattamaleo, Alisic; Fernandez.
Feyenoord Rotterdam - pravděpodobná sestava:
Mulder; De Vrij, Vlaar, Bahia, De Cler; El Ahmadi, Bruins, Fer; Schaken, Smolov, Wijnaldum.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 7.35 - 3.95 - 1.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Willem II - NEC Nijmegen  (neděle 14:30)
Chyběl skutečně kousek a nyní se již nemusel Tilburg pyšnit označením prvoligový. I když nakonec v Eredivisie zůstal, hned v prvním kole obdržel debakl a přesvědčil se, že nadcházející ročník bude zřejmě ještě složitější než ten loňský. O své první body hodlá nyní usilovat proti Nijmegenu.

Kádr Willemu rozhodně během léta nezaznamenal nějaký výrazný nárůst kvality, což se pochopitelně muselo projevit na hřišti. Sice je pochopitelně brzo na nějaké závěry, snad nikdo ale nepochybuje, že letos uvidíme fotbalisty kouče Heerkese v těch nejspodnějších patrech tabulky.

Tento názor potvrzuje také týden stará prohra 0:3 na půdě Almela, kde Tilburg rychle inkasoval a konečnou podobu výsledku dal dvěma brankami v samotném závěru útočník Glynor Plet.

To Nijmegen taky nezačal v žádném velkém stylu, na své konto si ale alespoň připsal plný bodový zisk. Proti Venlu neměl ani jiné možnosti, než jít za vítězstvím. Nakonec se mohl radovat z těžce vybojované výhry 1:0, kterou svým gólem zařídil obránce Ramon Zomer.

Mírným favoritem je také nyní, přesto nikdo netuší, jak se bude zápas vyvíjet. Duely mezi Nijmegen a Tilburgem ovšem jen málokdy nabídnou skutečnou gólovou smršť. Ani jednou v posledních osmi zápasech nepadly více jak tři branky za zápas.

Stejně tak je vyrovnaná bilance v počtu vítězství: oba kluby dokázaly ze vzájemného střetnutí vytěžit tři body shodně ve třech případech. Dvakrát diváci vítěze neviděli.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.55 - 3.30 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
FC Utrecht - NAC Breda  (neděle 14:30)
Breda i Utrecht by měly podle původních předpokladů skončit v horní povlovně tabulky. Což znamená boj o poháry minimálně v baráži. Bredě tato možnost utekla na poslední chvíli, letos proto jde do ligového ročníku s jasným cílem. Bredě byl fotbalovou asociací před sezónou odečten jeden bod, který však už dokázala dohnat v úvodním těžkém střetnutí s Alkmaarem. To naopak Utrecht nedokázal udržet nadějné vedení ve Feyenoordu a nakonec prohrál 1:3.

Breda podala proti favorizovanému Alkmaaru, jenž by rád dokonce promluvil do souboje o Ligu mistrů, vskutku skvělý výkon a bod si zajistila vyrovnávací trefou v 79. minutě. Utrecht vedl na stánku De Kuip již od 12. minuty. Jenže po poločase domácí zabrali. Utrecht naprosto vymazali z mapy a nadělili mu tři branky. V loňské sezóně se ve vzájemných soubojích mnohem více dařilo Utrechtu.

Ten dokázal nejprve doma zvítězit 3:1, následně vykradl stánek v Bredě poměrem 2:0. Oba dva protivníci před sezónou nijak výrazně neposilovali. Breda stále spoléhá na osvědčeného trenéra Roberta Maaskanta. Ten ovšem nyní musí řešit velké problémy se sestavou. Mimo hru jsou určitě kvůli zranění Ferne Snoyl a především důležitý forvard Anthony Lurling, který podle mnohých zaručuje minimálně 30 procent úspěchu.

Donedávna to vypadalo nadějně se startem Snoyla, ten však ještě riskovat nechce. "Do tréninku jsem se sice zapojil už v úterý, ale měl jsem přetrhané vazy v kotníku a potřebuji tedy čas," vysvětlil Snoyl. Karetní trest si bude odpykávat Csaba Fehé. Maaskant z rozsáhlé marodky, která Bredu sužovala celou loňskou sezónu, strach nemá. "Musíme se zraněními počítat. Já jen doufám, že to nebude tak šílené. V mezích se to dá zvládnout," předpovídá optimisticky.

Utrechtský trenér Ton du Chatinier i tentokrát bude řídit kormidlo, velké nesnáze s lazary řešit nemusí. Mimo jsou pouze kvůli bolavým tříslům Michael Zullo a Adam Sarota. "Proti Feyenoordu jsme ukázali skvělý první poločas, jenže ten druhý se nám vůbec nepovedl. Dostali jsme pořádně studenou sprchu," vyjádřil se k minulému soupeři. Toho budoucího nedělního má jak je vidno dokonale přečteného. "Breda bude čekat na naše chyby a chce hrozit z brejků. Musíme být obezřetní po celý průběh," vztyčuje du Chatinier varovný prst.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.60 - 4.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
ADO Den Haag - Roda JC  (neděle 14:30)
Do loňského ročníku vstoupil Haag na jedničku a z úspěšného úvodu nakonec těžil celou sezónu. Nakonec se vyhnul také sestupu. Něčeho podobného chce docílit také letos a po nepovedeném prvním kole hodlá doma udolat Rodu.

Po šesti kolech měl v minulém ročníku Haag nečekaných deset bodů, a tak pokud bude chtít podobné mety dosáhnout také tentokrát, měl by proti fotbalistům z Kerkrade vybojovat minimálně remízu.

Jenže po prohře 1:3 od Vitesse nejsou nyní domácí zrovna pozitivně naladěni. ADO totiž předvedlo hodně bídný výkon a i přes poměrně brzký gól Lexe Immerse nakonec své vedení ztratilo a bylo rádo, že inkasovalo pouze třikrát. Trenér John van den Brom tedy určitě měl během týdne svým svěřencům co vytýkat. Především defenzivní část hry se musí o poznání zlepšit.

Roda totiž rozhodně není soupeř z kategorie těch nejsnadnějších. To více než jasně dokázala hned v prvním kole, kdy bez problémů dokázala uhlídat borce z mistrovského Twente a došla si poměrně v poklidu pro nečekaný, zároveň však mimořádně cenný bod za bezbrankovou remízu. Pokud se bude obdobně prezentovat také v Haagu, bezpochyby může přemýšlet o vítězství.

Navíc svému nadcházejícímu soupeři už několikrát v minulosti ukázala, že zná recept, jak jej obrat o všechny body. Již přesně v posledních deseti případech s Haagem ani jednou neprohrála a přesně šestkrát slavila vítězství (třikrát venku). Něco měnit na tom nehodlá ani pro tentokrát. Otázkou však je, zda podobného názoru bude také Haag.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.30 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AFC Ajax - SBV Vitesse  (sobota 18:45)
Po úvodním kole neměli fanoušci Ajaxu příliš důvodů k radosti. Jejich oblíbenci totiž ztratili v podstatě vyhraný zápas na půdě Groningenu, a tak musí nyní už za každou cenu bodovat naplno. Do hlavního města Nizozemska během tohoto víkendu zavítá Vitesse.

Trenér Martin Jol byl po nepovedeném vystoupení v Groningenu skutečně zklamaný. I on už určitě počítal s vítězstvím, když jeho svěřenci ještě dvacet minut před koncem vedli o dvě branky. Jenže vlastními chybami se o tři body připravili. "Byli jsme hodně zranitelní v obraně ve chvíli, kdy soupeř posílal centry do vápna. To není úplná novinka, podobný problém jsme měli už loni," litoval zklamaný Jol.

Jeho defenzívě chyběl především vysoký stoper Jan Vertonghen, který nemohl nastoupit kvůli disciplinárnímu trestu. Podobně je na tom ale stále také Luis Suárez. To Eyong Enoh se už několik dní nachází na seznamu zraněných. Během týdne měl navíc klub opustil ofenzivní záložník Miralem Sulejmani, který byl krůček od hostování ve West Hamu United, nakonec ale nezískal pracovní povolení.

Hned na úvod nového ročníku ale zazářil Mounir El Hamdaoui, jenž ve svém prvním zápase za Ajax vstřelil dvě branky a vysloužil si veřejnou pochvalu od kouče Jola.

Vitesse více než jasně už v prvním kole ukázalo, že v letošním ročníku rozhodně nebude jen do počtu. S Haagem sice rychle inkasovalo, ve druhém poločase ale nepříznivý stav fotbalisté z Arnhemu otočili na 3:1. Hned dva góly vstřelil Lasse Nilsson, oba ovšem z penalty.

K druhému zápasu sezóny tak pojede Vitesse optimisticky naladěné s touhou po nečekaném zisku bodů. Na půdě Ajaxu se mu ale něco podobného povedlo naposledy před více jak devíti lety.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.15 - 6.50 - 13.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AZ Alkmaar - FC Groningen  (sobota 19:45)
Není žádným tajemstvím, že se Alkmaar potácí ve velkých dluzích, a tak jej zřejmě nečekaná zrovna optimistická sezóna. Loňské páté místo bude zřejmě letos považováno za úspěch. O současné kvalitě týmu hodně napoví také duel proti ambicióznímu Groningenu, který je nyní na programu.

Kádr AZ dostává skutečně tvrdé rány. Vše začalo prodejem defenzivního univerzála Davida Mendese da Silvy do Salcburku, poté následoval odchod útočníků Jeremaina Lense a Mounira El Hamdaouiho. To však není vše. Podle těch nejposlednějších zpráv to vypadá, že Moussa Dembélé, rychlonohé útočné eso kouče Verbeek, zamíří do anglického Fulhamu. Výprodej Alkmaaru tedy stále pokračuje.

Fanoušci se ale pochopitelně začínají děsit, kdo vlastně bude letos střílet góly. V týmu zůstal pouze Graziano Pelle, zbytek útočníků jsou jen nezkušení mladíčci, kteří toho v Eredivisie zatím moc neodehráli. To se už bohužel potvrdilo také v prvním zápase s Bredou, který skončil po nepříliš pohledném průběhu 1:1. Slabou formu AZ potvrzuje také protrápený postup do dalšího kola v Evropské lize přes švédský Goteborg.

V táboře Alkmaaru tedy pochopitelně zrovna dobrá nálada nepanuje, čehož si v Groningenu moc dobře uvědomují a touží toho využít ve svůj prospěch. Svou sílu ukázali již v úvodním kole, kdy to proti Ajaxu i přes nepříznivý stav nezabalili a nakonec vybojovali velmi cenný bod. Podobné problémy mají v plánu způsobit také nadcházejícímu soupeři, jelikož s prázdnou domů odjíždět nechtějí.

Loni například v Alkmaaru vyhrál Groningen v poměru 1:0, když jedinou branku vstřelil talentovaný slovinský kanonýr Tim Matavz, který má patřit mezi úhlavní zbraně trenéra Huistry také letos.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.58 - 3.50 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
PSV Eindhoven - BV De Graafschap  (sobota 19:45)
Fotbalisté PSV ukázali v úvodním klání svou sílu a i když je zatím vidět, že se nové posily musejí pořádně do kádru zapracovat, špatný výkon to rozhodně nebyl. Na půdu jednoho z největších kandidátů na titul přijede nováček z De Graafschapu, jenž v prvním kole naprosto zdrtil Excelsior.

Vítěz loňského ročníku druhé ligy nadělil druhému novicovi v lize tři góly a proto společně s Heracles vede ligu. Dlouho mu to však zřejmě nevydrží. Cíl totiž zůstává jistě stejný, poklidná záchrana by měla klubové vedení uspokojit. PSV se zatím musí sehrát v útoku. Nováčci Marcus Berg a Jermain Lens v žádném případě neukázali, jaký potenciál v nich vězí. Ovšem Eindhoven většinou zachrání Ola Toivonen, možná největší hvězda Eredivise.

Švédský kanonýr dokázal vyválčit pro svůj klub všechny tři body, když ho dvakrát během zápasu dostal do vedení a rozhýbal jinak naprosto bezbranný útok. Kouč Fred Rutten hlásí před výkopem dobré i špatné zprávy. Do zápasu nemůže zasáhnout Otman Bakkal, který utrpěl poranění stehenního svalu a kouč nechce riskovat jeho delší pauzu. Ovšem zdravotní stav se zlepšil jednomu z klíčových hráčů Ibrahimu Afellayovi. V základní sestavě ještě zřejmě nebude, měl by ale odehrát minimálně stejný počet minut jako proti Heerenveenu.

Kouč Rutten může využít služeb kanadského mladíka Atiby Hutchinsona, stejný příjemný osud se týká jeho brazilského vrstevníka Marcela. "V loňském roce jsme byli varování, že je potřeba udržet koncentraci po celý ročník. Nyní chceme točit více hráčů, aby nám zbyli síly. Hrajeme evropské poháry a situace určitě lehká nebude. Nyní hrajeme doma, máme z sebou dobrý vstup. Před vlastními fanoušky bychom rádi udrželi všechny body na Philips Stadium," uvedl pokorně Rutten.

De Graafschap bude jistě spoléhat na zadní vrátka, nebezpečný může být i směrem dopředu. Chce se pravděpodobně spolehnout na brejky, které může úspěšně zužitkovat nový kanonýr klubu Rydell Poepon. Novou posilou pro hosty je sedmadvacetiletý záložník Youssouf Hersi, který přišel z řeckého AEK Athény. Pokud bude hrát nováček soutěže podobně jako v zahajovacím duelu, nemusí to být pro domácí v žádném případě snadná záležitost.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.16 - 6.35 - 12.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VVV Venlo - Heracles Almelo  (sobota 19:45)
Heracels na sebe v předchozím ročníku upozornilo skvělými výkony na domácí půdě a hlavně díky nim obsadilo konečné šesté místo. V baráži o Evropsko ligu sice neuspělo hned v prvním kole, kdy jasně podlehlo Rodě Kerkrade. Ovšem o to více touží po evropských pohárech letos a v úvodním dějství udělalo razantní krok kupředu. Doma díky skvělému začátku a ještě lepšímu závěru zdolalo doma Tilburg a bude mít proto motivaci sbírat úspěchy i nadále.

Tilburg je sice považován za aspiranta sestupu, už v loňském ročníku vydřel prvoligovou licenci po hodně bojovném výkonu v baráži. Nyní hosté budou muset rozlousknout mnohem tvrdší oříšek. A rozlousknout skořápku stadionu Venla, to možná bude až nadlidský úkol. Venlo totiž spoléhá na domácí půdu ještě více než jeho sobotní sok, bez bodů odchází z hrací plochy jen zřídkakdy. Navíc má po prvním kole co napravovat, prohra 0:1 v Nijmegenu možná ještě více nabudila domácí výběr.

Venlo je tradičním remízovým králem Eredivise, letos to ale tak horké být nemusí. Stále se sice spoléhá na perfektní defenzívu, jenže často dokáže rozjet ofenzivní koncert a to potom opravdu stojí za to. Na lavičce sebevědomého výběru zůstal kouč Jan van Dijk a ten se chce poprat o horní polovinu tabulky. Dobře však ví, že ve vyrovnané lize mohou jeho svěřenci obsadit jakékoliv umístění. "Po minulém kole jsme pochopitelně spokojeni nebyli, ovšem v týmu je vidět velký pokrok," není van Dijk po prvním prohraném duelu až tolik pesimistický.

V sestavě mu bude chybět gólman Kevin Begois, do výběru se prozměnu vrací Frank van Kouwenhoven. Ten je připraven naskočit za zraněného Ferryho de Regta. Velkým oslabením je hlavně vyřazení nigerijského forvarda Michaela Ucheba, který tento týden podstoupil chirurgický zákrok. "V záloze nás táhnou Balász Toth a Josue Pesqueira, obrana zůstala stejně kvalitní. Smůlu máme pouze v ofenzívě, zdravotní stav Uchebeho se ale výrazně lepší," vyhlíží nadějné časy Dijk.

Trenéra hostů Petera Bosze nečeká v letošním ročníku zrovna snadná úloha, nahradit takovou osobnost, jakou byl Gertjan Verbeek, nebude žádná procházka růžovým sadem. "Nebojím se přijmout nové výzvy, od toho tu jsem. Venlo hraje velmi atraktivní a zábavný fotbal, diváci by se měli na stadionu bavit. Hráči soupeře se vyznačují elegantním pohybem a výbornou technikou," vyzdvihl kvality sobotního protivníka. Před výkopem bude mít k dispozici kompletní kádr, po zranění se do výběru vrací Samuel Armenteros.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.60 - 3.40 - 2.35
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Twente - SC Heerenveen  (sobota 20:45)
Twente Ensschede nevkročilo do nového ročník zrovna tou správnou nohou, nicméně má hned v dalším duelu možnost vše napravit. Nyní totiž přivítá na své půdě Heerenveen, který nepodal v úvodním střetnutí s PSV vůbec špatný výkon a prohrál díky brance v 82. minutě. Twente se nedokázalo prosadit v ofenzívě, avšak obrana jako obvykle fungovala náramně. Za to Heerenveen se bude muset zaměřit právě na defenzívu.

Heerenveen se zdá být velmi dobře připraven po fyzické stránce. Proti Eindhovenu totiž odehrál 80. minut v neuvěřitelném tempu a nebýt přenádherné trefy Toivonena, možná by cennou remízu nakonec ubránil. V základní sestavě hostů by se opět mohl objevit Milan Kopic, jenž zařídil jedinou trefu svého výběru a vsítil svou premiérovou trefu v Eredivisi. Na svou šanci budou čekat další krajánci Michal Švec a Michal Papadopulos.

Jenže v nabité konkurenci se do základní sestavy zatím zřejmě nezapojí. V minulém zápase udělal dobrý dojem v modrobílém dresu Daryl Janmaat. Ten byl nejaktivnějším střelcem a vypracoval též několik nebezpečných příležitostí. A to se u pravého beka rozhodně cenní. Ovšem z reprezentačního srazu se vrátil s mírnými problémy s třísly. "Pokud nebude Daryl hrát, nejlogičtější variantou se zdá být Gerry Koning," má prozatím náhradu trenér Ron Jans.

Dlouhodobě na marodce je trio Elm -Vandenbussche - Kruiswijk, i tak je ale v kádru na několika postech velká konkurence. Na lavičku se nedostanou kvalitní hráči jako Samir Fazli či Igor Djurič. Trenérův cíl pro sobotní duel je jasný. "S PSV jsme hráli téměř až do konce vyrovnanou partii. To samé chceme zopakovat i nyní. Z Twente sice odešlo několik kvalitních hráčů, přesto je to pro mě vedle Ajaxu favoritem na zisk mistrovské trofeje," uvedl Jans.

Twene v současnosti řeší situaci útočníka Bryana Ruize, který včera dostal nabídku od španělské Sevilly. A ztráta takového forvarda by klidně mohla hodně bolet. Trenér Michel Preud'homme rozhodně nebude mít lehkou úlohu, musí se obejít bez kvalitních hráčů jako jsou Nicky Kuiper, Dario Vujičevič, Roberto Rosales, Andrei Rendla a Sander Boschker. "Těším se na první domácí duel, o skvělé atmosféře na našem stánku jsem už slyšel. Heerenveen bude hrát útočně přes křídla. My musíme odvést perfektní výkon v obraně, od toho se bude odvíjet celý náš výkon," vyjádřil svůj názor novic Preud'homme.
SC Heerenveen - pravděpodobná sestava:
Steppe - Janmaat (Koning), Breuer, Kopic, Jong-A-Pin - Grindheim, Djuricic, Väyrynen - Beerens, Dost, Assaidi.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.45 - 3.80 - 6.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Heracles Almelo11003:03
 BV De Graafschap11003:03
3.PSV Eindhoven11003:13
 Feyenoord Rotterdam11003:13
 SBV Vitesse11003:13
6.NEC Nijmegen11001:03
7.AFC Ajax10102:21
 FC Groningen10102:21
9.NAC Breda10101:11
 AZ Alkmaar10101:11
11.Roda JC10100:01
 FC Twente10100:01
13.VVV Venlo10010:10
14.SC Heerenveen10011:30
 FC Utrecht10011:30
 ADO Den Haag10011:30
17.Willem II10010:30
 SBV Excelsior10010:30

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

AZ Alkmaaaaaaaar.

Reagovat
Losinho

PSV

Reagovat
Stiksxx

Reagovat
smazaný uživatel

Ajax

Reagovat
smazaný uživatel

dneska si zastřílíme

Reagovat
Stiksxx

po tomto kole půjde PSV do čela ligy a své místo už nikomu nepustí

Reagovat
Losinho

Reagovat
afc ajax

Reagovat
domingo

Co je Excelsior zač? Chci vidět Feyenoord a zítra je ideální čas, ale zase si to nechci kazit nějakýma matlákama

Reagovat
fantomas

http://forum.rojadirecta.org/showthread.php?96353

Viděli ste góla Anity? Docela paráda.

Reagovat
afc ajax

Reagovat
Losinho

Hezkej

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele