základní část, 2. kolo
15.08.2010 14:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

FC Utrecht - NAC Breda 3:1

Fotbalisté Utrechtu dokázali, že v zápase s Feyenoordem rozhodně nebyli až zase tak horším týmem a před vlastními fandy zdolali bez větších problémů Bredu. Tentokráte se druhý poločas povedl právě jim, když do něj vstupovali za nerozhodného stavu a dokázali vsítit dva góly. Největší hvězdou utkání se stal Ricky van Wolfswinkel, který zařídil úvodní trefu utkání a následně pojistil výsledek deset minut před závěrečným hvizdem trefou z penalty.

Breda tak má po úvodní remíze s Alkmaarem na kontě nulu, protože ji svaz odečetl bod. To Utrecht se nyní posunul do horní poloviny tabulky a rozhodně si zvedl sebevědomí do dalších klání. Bredu navíc potkaly dvě velké nepříjemnosti. Do kabin se dvacet minut před koncem musel pakovat po druhé žluté kartě Jens Janse, o deset minut později ho napodobil Donny Gorter, který šel do sprch bez předchozího varování.

Úvodní gól zařídil van Wolfswinkel po necelé čtvrthodině. Nádherné sólo předvedl Dries Mertens. Ten prošel přes tři protihráče a vyzval ke skórování úplně osamoceného van Wolfswinkela, jenž zamířil přímo do pravého horního rohu. Avšak za deset minut udělal na opačné straně obrovskou hrubku bek Utrechtu Tim Cornelisse. Ten totiž chtěl poslat balón brankáři Michaelu Vormovi, jenže jeho myšlenku vystihl útočník Matthew Amoah a nedal gólmanovi nejmenší šanci - 1:1.

Naděje hostů na body se začaly rozplývat hned v úvodu druhého poločasu. Obrana totiž opětovně zaspala a Mertens se ocitl tvářív tvář brankáři Ten Rouwelaarovi, kterého bez sebevětších obtíží pokořil. A právě Mertens celkově pil houževnaté Bredě krev nejvíce. Po útoku na jeho kotník se musel pakovat do kabin Janse. Vorm předtím musel předvést několik skvělých zákroků, jenže tímto momentem bylo o výsledku rozhodnuto.

Navíc deset minut před koncem musel zatáhnout za záchranou brzdu Gorter. Ten vytahoval střelu z brankové čáry nedovoleným způsobem - rukou, a rozhodčí musel být nekompromisní. Červená karta a jasná penalta. S tou si van Wolfswinkel pohrál a určil konečný výsledek 3:1. Hosté i v devíti však v poslední desetiminutovce nepředvedli vůbec špatný výkon a rozhodně si příležitost vypracovat mohli. Příště Breda jede na půdu Heerenveenu, Utrecht doma přivítá Tilburg.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele