základní část, 2. kolo
14.08.2010 19:45 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

VVV Venlo - Heracles Almelo 1:0

Ve druhém kole holandské Eredivisie přijížděl ambiciózní Heracles na půdu slabšího Venla. Domácí se však postarali o překvapení, když po devadesáti minutách svítil na tabul stav 1:0 právě pro Venlo.

Domácí Venlo šlo do utkání již od samého úvodu velice útočně. O první šanci se postaral Josue Pesqueira již v deváté minutě. Po dobré individuální akci, se prosadil proti bránícím hráčům a přesnou přihrávkou našel volného Patricka Paauweho. Ten ovšem nedokázal na ztísněném prostoru zachovat chladnou hlavu a pálil nepřesně.

Úvodní tlak domácích však přinesl zaslouženou odměnu. Běžela 11. minuta a po pravém křídle se rozhodl pro výpad Diogo Viana. Utekl všem svým pronásledovatelům a přesným pasem vybídl ke střelbě osamoceného Ruuda Boymanse, který si vedl mnohem lépe než v předchozí šanci Paauwe a poslal domácí tým do překvapivého vedení.

Poté se však o slovo přihlásili také hosté. Ti po obdržené brance značně znervózněli a věděli, že budou muset přepnout na vyšší obrátky. Po dobré kombinační hře se k míči dostal Antoine van der Linden. Ten neváhal ani minutu a přesným pasem hledal nabíhajícího Glynora Pleta, který míč okamžitě střílel na branku domácích. V té však stál připravený domácí brankář a kvalitním zákrokem svůj celek podržel.

Domácí však hráli s klidem a dokázali se tak vyhnout jakémukoliv tlaku hostů. Další velká šance přišla až po hodině hry, kdy si na další Vianův centr naběhl střelec první branky Boymans. Tentokrát však jeho hlavička skončila těsně nad břevnem hostující branky.

O dvě minuty později se domácí dostali do další vyložené šance. Na pesný pas Josuého si naběhl útočník Achmed Ahahaoui, zracoval si, obešel dva bránící hráče a tvrdou ranou mířil do prostoru mezi tři tyče. V tom však stál připravený brankář hostů a s tvrdým projektilem si poradil bez problémů.

Heracles působil v utkání opravdu bezzubým dojmem. V závěru utkání se nezmohl ani na souvislý tlak a o vyrovnání se tak v 76. minutě pokoušel pouze Willy Overtoom, avšak jeho pokus z volného přímého kopu letěl těsně nad břevno. Utkání tak skončilo překvapivou výhrou domácího Venla 1:0.

Autor: Petr Zajíc / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele