Nizozemská Eredivisie - souhrn 18. kola

23.12.2012, 18:26
Názory a komentáře
Twente zvítězilo v Alkmaaru a Eindhoven deklasoval Bredu na jejím hřišti, takže na čele tabulky se neudála žádná změna. Ajax jen remizoval s Utrechtem, Vitesse dokonce podlehlo trápícímu s Heerenveenu, úspěšný byl naopak Feyenoord proti Groningenu.

VVV Venlo - Roda JC 2:4

23.12.2012 16:30

Góly: 40. Bryan Linssen, 51. Barry Maguire - 53. Mikolaj Lebedynskij, 56. Laurent Delorge, 58. Mark-Jan Fledderus, 65. Arnaud Sutchuin Djoum

Fotbalisté Rody zvládli důležitý duel na půdě Venla a potřetí v sezóně vyhráli, navíc podruhé proti tomuto soupeři. Přitom domácí vedli už 2:0, jenže poté během třinácti minut vsítili hosté čtyři branky, a i když hráli polovinu druhého poločasu v oslabení, tak si nakonec vedení udrželi. Díky tomu opustili příčky zaručují jsou sestup a jsou patnáctí o skóre právě před Venlem, které je šestnácté a určitě si tento zápas za rámeček nedá.

Hned v úvodu měli domácí tlak a po střele Joppena skvěle vyrazil brankář Kurt na rohový kop. Ihned nato vypálil nebezpečně z hranice vápna Otsu, mířil však těsně vedle. Domácí byli v prvním poločase jasně lepší a po půl hodině hry měl další velkou šanci Otsu, jenže z osmnácti metrů pálil těsně vedle levé tyče. Nicméně Venlo se dočkalo zasloužené odměny ve 40. minutě. Po přihrávce Otsua pálil z hranice pokutového území Bryan Linssen a mířil přesně na bližší tyč - 1:0.

Domácí ihned po přestávce zvýšili svůj náskok a vypadalo to s nimi velmi dobře. Předtím sice na druhé straně mířil těsně mimo Fledderus, poté ale zahrozil znovu Otsu, který krásnou kolmicí našel ve vápně Barryho Maguirho a ten v samostatném úniku zakončil přesně po zemi - 2:0. Jenže v 53. minutě hosté skórovali a poté Venlo absolutně zkolabovalo. Krasojízdu Rody odstartoval Mikolaj Lebedynski, který po centru do vápna vyslal bombu do šibenice.

Za další tři minuty bylo srovnáno, když po krásné individuální akci Malkiho využil jeho přihrávky ve vápně Laurent Delorge a pohodlně skóroval. O další dvě minut později už musel být domácí celek hodně šokován, během pěti minut dovršil otočení utkání Mark Jan Fledderus, který vypálil z pětatřiceti metrů a mířil přesně do horní šibenice - 2:3. Za další minutu byl v tváří tvář Kurtovi domácí Cullen, brankáře Rody ale nepřekonal.

V 65. minutě hosté přidali definitivní pojistku. Po stříleném centru Huppertse se k míči dostal Arnaud Sutchuin Djoum a prázdnou branku nemohl minut. O dvě minuty později si hosté zkomplikovali situaci, když po střele Cullen hrál rukama Danilo Pereira a byl vyloučen, domácí navíc kopali penaltu. Jenže Ricky van Haaren nechal vyniknout Kurta a nesnížil, Venlo od této chvíle lehce ztratilo naději. Až do závěrečného hvizdu byli k vidění velké šance na obou stranách, ale ani jedna se neuchytila. Venlo bylo lepší, ale v početní výhodě už ani nesnížilo.

Více informací k zápasu

Feyenoord Rotterdam - FC Groningen 2:1

23.12.2012 14:30

Góly: 58. Graziano Pellè, 87. Graziano Pellè - 76. Virgil van Dijk

Fotbalisté Feyenoordu zvládli poslední utkání tohoto roku a díky tomu se dostali na čtvrté místo tabulky. Po osmnácti kolech mají na kontě slušných 37 bodů a na vedoucí duo Twente - PSV ztrácejí tři body. Díky zaváhání Ajaxu se navíc bodově dotáhli na tohoto soupeře a určitě se výrazně vracejí do souboje o titul. Groningen bojoval statečně a o cenný bod přišel až tři minuty před koncem, proto se stále nachází na jedenáctém místě s dvaceti body.

V relativně klidném zápase diváci dlouho branku neviděli a ta přišla až po necelé hodině hry. Hosté sice necelou čtvrthodinu před koncem srovnali, jenže poté vsítil svou druhou branku Gaziano Pellé, který se stal ústřední postavou zápasu a zařídil tři body pro favorita. V úvodním poločase nebylo k vidění příliš mnoho šancí, a i když měli domácí mírnou převahu, tak se diváci na stánku De Kuip žádné vyložené šance nemohli dočkat.

Teprve v samotném závěru zahrozili svěřenci Ronalda Koemana, když dobře vystřelil Clasie a následně dorážel Boetius, ovšem brankář Luciano si dokázal se štěstím poradit. 45 000 diváků se dočkalo zajímavých chvil až v závěrečné půlhodině. Nejprve nebezpečně pálil Schaken a gólman Luciano fantasticky vyrazil míč na rohový kop. Po jeho zahrání se už ale domácí radovali. Hlavičkující Pellé pokořil Luciana a ani Burnet na brankové čáře brance nezabránil.

Nicméně hosté se nevzdali a v 77. minutě v podstatě do té doby z jediné vážnější situace skórovali. Po přímém volném kopu Kirma se míč odrazil k zcela volnému Virgilovi van Dijkovi a ten propálil vše před sebou - 1:1 . Ihned na to mohl stejný hráč přidat další branku, po přihrávce Kwakmana mu chyběl k zakončení do prázdné branky krok. Nicméně poté domácí začali znovu útočit a nakonec se dočkali zasloužené odměny. V 87. minutě po přihrávce Immerse z hranice vápna vypálil Pellé tvrdě a přesně, Luciano neměl nárok.

Více informací k zápasu

RKC Waalwijk - Willem II 0:0

23.12.2012 12:30

Góly: -

Utkání ve Waalwijku nenabídlo oku diváka nikterak pohledný fotbal. Žádná branka, dvě červené karty a remíza 0:0.

Domácí celek začal přesně podle papírových předpokladů a hned ve 3. minutě přišla i větší šance. K volnému přímému kopu se postavil Chevalier, ale brankář hostí Meul byl připraven a jedovatou ránu s klidem zneškodnil. Chevalier se poté dostal do další velké šance ještě v 17. minutě, ale ani tentokrát to neskončilo brankou. Jeho rána jen těsně minula tyč.

Ve 24. minutě to byli opět domácí, kteří zahrozili. Na centrovaný míč si naskočil Martina. Jeho tvrdou a dobře umístěnou hlavičku však brankář Meul zlikvidoval parádním skokem. O pár minut později, přesněji ve 38. minutě, přišel jeden z klíčových momentů, který mohl rozhodnout toto utkání. Hostující Gaby Jallo si nešikovně počínal v souboji s Chevalierem a za svůj faul viděl již druhou žlutou kartu. Jallo tak musel předčasně do sprch a Willem II do oslabení.

První poločas zcela jasně ovládli domácí a jinak tomu nebylo ani v poločase číslo dvě. V tom navíc hosté hráli o deseti a velmi těžko zkoušeli něco vymyslet. Dobrá šance Waalwijku přišla v 63. minutě, kdy aktivní Chevalier napřáhl zpoza pokutového území ke střele. Jeho pokus však skončil mimo.

O šest minut později se další domácí hráč pokusil o střelu z hranice pokutového území. Tentokrát své štěstí zkoušel Boukhari. Ani on však nedokázal svůj pokus přetavit ve vedoucí branku.

Willem II byl zalezlý, bránil se a hlavním cílem bylo neprohrát. Waalwijk naopak cítil možnost, a tak útočil. V samotném závěru se snažilo RKC zahrozit přímo z rohu, střílený centr v 85. minutě Meul zvládl vytěsnit. Domácím tekly nervy a v nastaveném čase bezmoc potvrdil aktivní Teddy Chevalier. Jeho zbytečný faul byl oceněn druhou žlutou kartou a v samotném závěru se síly na hřišti vyrovnaly. Na konečném výsledku to však nic nezměnilo - 0:0.

Více informací k zápasu

FC Utrecht - AFC Ajax 0:0

23.12.2012 12:30

Góly: -

Vítězná série Ajaxu je u konce. Svěřenci kouče De Boera si znovu vylámali zuby na neoblíbeném Utrechtu, se kterým pouze remizovali 0:0. Jejich ztráta na čelo tabulky tak narostla na tři body.

Ajax vletěl do zápasu pěkně po hlavě a během úvodní desetiminutovky se hned dvakrát ocitl blízko úvodní trefě: střela De Jonga ovšem proletěla okolo vzdálenější tyčky, Boerrigterovu dělovku pro změnu zase vyrazil připravený Ruiter. Utrecht dal o sobě poprvé vědět až po dvaceti minutách hry, kdy brankáře Vermeera zaměstnal nepříjemnou střelou z přímého kopu Adam Sarota.

Největší šance první půle přišla zhruba po půlhodině hry. To obdržel Siem De Jong vynikající přihrávku ze strany a postupoval sám na Ruitera, avšak tak dlouho váhal se střelou, až mu domácí gólman skočil pod nohy a míč bravurně lapil. Vzápětí znovu zahrozil aktivní Boerrigter, který zpoza vápna orazítkoval břevno utrechtské svatyně.

Po obrátce přišlo velké trápení Ajaxu. Jednu z mála šancí si amsterdamský celek vypracoval v 57. minutě, kdy rozběhnutý Fischer obdržel přihrávku od De Jonga a z hranice vápna poslal míč do boční sítě. Krátce na to zahrozili také domácí, konkrétně Duplan, jenž Vermeera zaměstnal nepříjemnou dalekonosnou střelou pod břevno.

Celkově se ve druhém poločase hrál poměrně nezáživný fotbal, který mnoho interesantních momentů nenabídl. I přesto ale Utrecht bojoval až do závěrečného hvizdu a tři minuty před koncem mohl urvat vítězství na svou stranu. Mulenga ovšem prováhal ideální moment pro zakončení a ve stoprocentní šanci nakonec nastřelil pouze vracejícího se protihráče.

Více informací k zápasu

NAC Breda - PSV Eindhoven 1:6

22.12.2012 20:45

Góly: 18. Jordy Buijs - 11. Jeremain Lens, 17. Jeremain Lens, 29. Georginio Wijnaldum, 37. Mathias Jørgensen, 56. Luciano Narsingh, 82. Jürgen Locadia

PSV zvládlo svou roli favorita a potvrdilo svou letošní roli brankového zabijáka, když v Bredě dokázalo vysoce vyhrát 6:1.

Utkání začalo přesně podle představ. Již v 10. minutě se PSV dostalo do drtivého útoku. Po autovém vhazování prodloužil míč za svá záda Matavž. Ve volném prostoru se k míči dostal Lens a v bezprostřední blízkosti nedal domácímu brankáři žádnou šanci. Neuběhlo mnoho a PSV opět udeřilo. O pouhých sedm minut později to byl opět Lens, který opět po příhrávce Matavže dokázal překonat bezradného brankáře domácích - 2:0.

Breda ovšem rychle odpověděla. Běžela 18. minuta na domácím stadionu Bredy byly k vidění už tři branky. Po douhém autu se míč dostal k Buijsovi, který tvrdou ranou z velké dálky propálil vše co mu stálo v cestě a snížil.

První poločas však zdaleka neskončil. Na řadu přišla 29. minuta. V té se Breda dopustila chyby v rozehrávce, k míči se dostal Strootman a krásným centrem našel Wijnalduma. Ten neměl sebemenší problém a navýšil opět vedení PSV. Ve 37. minutě to však již začínalo zavánět exhibicí. Po chybě brankáře vnikl v pokutovém území zmatek, k míči se dostal Jorgensen a stanovil tak poločasový výsledek 1:4.

Hned po zahájení druhé půle se PSV znovu vrhlo do útoku. V 56. minutě Bredu poslal k zemi Narsingh. Ten po přihráce nesobeckéh Lense stál sám před brankářem a snadnou úlohu splnil - 1:5. Domácí rezignovali, utkání se jen dohrávalo. Toho v samotném závěru využil v 88. minutě Locadia, který kosmeticky upravil výsledek na děsivých 1:6.

Více informací k zápasu

Heracles Almelo - PEC Zwolle 1:1

22.12.2012 19:45

Góly: 15. Samuel Armenteros - 27. Youness Mokhtar

Trápení Heraclesu pokračuje i nadále. Svěřenci kouče Bosze věřili, že by proti nováčkovi ze Zwolle mohli uspět, ovšem nakonec se museli smířit pouze s remízou 1:1.

Heracles vstoupil do utkání hodně pasivně a během úvodních minut nepředvedl směrem dopředu zhola nic. I přesto ale šel už po čtvrthodině hry do vedení. Vynikající Duarteho přihrávky využil útočník Samuel Armenteros a vyběhnuvšího brankáře Boera s přehledem překonal - 1:0. Zwolle se pochopitelně snažilo okamžitě zareagovat, na vyrovnávací trefu si ale muselo počkat až do 27. minuty, kdy využil nepřehledné situace uvnitř domácího vápna Youness Mokhtar a dopravil míč do sítě - 1:1. Oba celky mohly ještě před přestávkou strhnout vedení na svou stranu, ale jak Armenteros, tak ani Pluim své šance neproměnili.

Po změně stran se pokračovalo v zaběhnutých kolejí. Oba celky si dokázaly vypracovat pár zajímavých šancí, ovšem s jejich využíváním to už bylo horší. Své by o tom mohl vyprávět například Wiljan Pluim, který šel úplně sám na brankáře Pasveera, přesto neuspěl. Na druhé straně se zase zaskvěl Boer, který parádní "robinzonádou" vyrazil střelu Duarteho. A když v závěru neuspěli ani Saymak a Mokhtar, bylo jasné, že dnešní utkání vítěze nepozná.

Více informací k zápasu

ADO Den Haag - NEC Nijmegen 2:0

22.12.2012 19:45

Góly: 33. Jens Toornstra, 86. Jens Toornstra

Fotbalisté Den Haagu zvládli poslední utkání tohoto roku a díky tomu skončí před přestávkou v horní polovině tabulky, buď na osmém nebo devátém místě. Nyní totiž dokázali vcelku snadno porazit konkurenční Nijmegen, který sice zůstává na sedmé pozici, avšak jeho náskok na prozatím osmý Den Haag se snížil na 1 bod. Utkání ale hodně ovlivnil moment z 22. minuty, NEC hrálo v oslabení a poté dvakrát inkasovalo.

Den Haag začal mnohem aktivněji a už v 6. minutě se dostal do vedení, jenže Rydell Poepon podle sudího dopravil míč do sítě po předchozím hraní rukou a branka tak uznána nebyla. Po čtvrthodině přišel krásný centr z levé strany, hlavičkující Mike van Duinen mířil těsně nad. Stejný hráč mohl ihned na to znovu zblízka skórovat, tentokráte ho ale fantastickým zákrokem vychytal brankář Khalid Sinouh.

Ve 20. minutě zahrozili také hosté, po střele Melvina Platjeho z hranice vápna brilantně zasáhl brankář Gino Coutinho. Nicméně ve 22. minutě se zrodil zřejmě rozhodující moment zápasu a Nijmegen šel po zbytečném faulu na půlce do oslabení. Kevin Conboy totiž tvrdě atakoval Aarona Meijerse a sudí mu bez rozpaků ukázal červenou kartu. Po půlhodině hry po centru Jansena mohl znovu skórovat van Duinen, v pádu ale opět mířil nepřesně.

Avšak ve 33. minutě se Haag konečně dočkal zasloužené odměny. Po třicetimetrovém pasu Vita Wormgoora si míč ve vápně parádně zpracoval Jens Toornstra a střelou pod tělo Sinouha skóroval - 1:0. Pět minut před koncem poločasu mohli domácí navýšit náskok, avšak po střele Meijerse famózně zasáhl na brankové čáře Sinouh. Těsně po přestávce se ukázalo také NEC a v 55. minutě se dostalo do dobré šance. Přímý volný kop Ryana Koolwijka vyrazil Coutinho.

Po hodině hry mohl definitivně rozhodnout svou druhou brankou Toornstra, Sinouh znovu podržel svůj tým a odvrátil střelu na rohový kop. Nicméně domácí útočník se přeci jen dočkal své druhé branky tři minuty před koncem zápasu a definitivně rozhodl o vítězství svého celku. Po průniku Meijerse do vápna a jeho následné přihrávce pálil z voleje a jeho rána byla opravdu přesná - 2:0.

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - SBV Vitesse 2:1

22.12.2012 18:45

Góly: 30. Filip Đuričić, 50. Alfred Finnbogason - 39. Guram Kašia

Vitesse opět zaváhalo. Tentokrát nezvládl arnhemský celek svůj duel v Heerenveenu, kde domácí udolali svého soka 2:1.

Utkání začalo velmi opatrně. Oba týmy vyčkávaly na chyby soupeře. Ty však nepřicházely. První vělká šance přišla v 15. minutě. Aktivní Duričić se prodral až do pokutového území hostů a parádní ranou nechal vyniknout brankáře Vitesse. Letící Velthuizen totiž jen konečkami prstů vytáhl střelu na rohový kop.

Domácí měli více ze hry a svou převahu si náležitě užívali. Vitesse bylo zaskočeno a nedokázalo na hru Heerenveenu najít recept. Ve 30. minutě navíc přišel šok. K míči se opět dostal Duričić, otočil se okolo svého strážce a parádní ranou dokázal vsítit první branku utkání a poslat tak domácí do překvapivého, ale zaslouženého vedení.

Vitesse si v tu chvíli uvědomilo, že je něco špatně. Začalo tedy ihned útočit a po necelých deseti minutách přišlo i zasloužené ovoce. Běžela 39. minuta, ve které se uvolnil Janssen a přesným centrem našel Wilfrieda, který hlavčkou našel volného Kashiu a ten taktéž hlavou posunul míč již do branky - 1:1.

První poločas skončil tak jak začal - remízou, avšak na každé straně nulu vystřídala jednička. Druhý poločas začal lépe domácí tým a po pěti minutách se Srdíčka odhodlala přichystat divákům další senzaci. V 50. minutě se do míče z velké dálky opřel Finnbogason a hostující brankář svému celku hodně podlomil kolena. Tvrdou ránu nedokázal zlikvidovat a pouze si jí srazil pod horní tyč - 2:1.

Finnbogason mohl v samotném závěru ještě upevnit vedení domácích, ale jeho technická rána z 88. minuty jel těsně minula tyč a tak se Heerenveen mohl radovat z cenného vítězství nad Vitesse.

Více informací k zápasu

AZ Alkmaar - FC Twente 0:3

21.12.2012 20:00

Góly: 47. Nacer Chadli, 75. Luc Castaignos, 82. Nacer Chadli

Twente v posledních kolech nepodávalo zrovna nejpřesvědčivější výkony, ovšem dnes svého soupeře v podobě Alkmaaru jednoznačně přehrálo. Po vysoké výhře 3:0 se tak minimálně do sobotního večera posunulo do čela Eredivisie.

Vstup do utkání sice vyšel o něco lépe hostům, první šance ale přesto patřila Alkmaaru, konkrétně Viktoru Elmovi, který brankáře Boschkera zaměstnal nepříjemnou střelou z přímého kopu. Twente zahrozilo až po patnácti minutách hry. To vypálil tvrdě Leroy Fer a Esteban měl co dělat, aby jeho dělovku vyrazil alespoň před sebe.

První poločas sice nabídl pár zajímavých šancí, jinak ale diváci sledovali spíše podprůměrnou podívanou, která byla mimořádně vyrovnaná. Důležitá změna přišla až dvě minuty po přestávce, kdy dostal Chadli vynikajícího přihrávku do běhu a zpoza vápna ukázkovou střelou k tyči překonal bezmocného Estebana - 0:1.

Alkmaar se pochopitelně snažil na nepříznivý stav zareagovat a dokonce si vypracoval i tlak, ale ten byl spíše platonického rázu, takže hostující defenzíva mnoho horkých chvilek řešit nemusela.

Závěrečná dvacetiminutovka pak patřila Twente, kterého mohlo navýšit své vedení už v 74. minutě, ale Fer trefil pouze tyčku. To Luc Castaignos si krátce na to vedl o poznání lépe a svou trefou definitivně zlomil jakýkoliv odpor Alkmaaru, který se totálně sesypal. Také proto nakonec inkasoval ještě jednou, když se nádherným lobem z hranice pokutového území prosadil Nacer Chadli.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.PSV Eindhoven18131460:1840
2.FC Twente18124235:1440
3.AFC Ajax18107142:2037
4.Feyenoord Rotterdam18114337:2337
5.SBV Vitesse18105334:1835
6.FC Utrecht1886424:1930
7.NEC Nijmegen1866624:3024
8.ADO Den Haag1858530:2923
9.RKC Waalwijk1857624:2222
10.Heracles Almelo1848635:3520
11.FC Groningen1855818:2820
12.AZ Alkmaar1846823:3218
13.SC Heerenveen1846827:3818
14.PEC Zwolle1836917:2915
15.Roda JC1836922:3715
16.VVV Venlo1836922:3815
17.NAC Breda18351015:3714
18.Willem II18261016:3812

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (67)

Přidat komentář
fantomas

http://eredivisielive.nl/video/103951 - neuvěřitelně Chadli

Reagovat
AjaxFans

Podobný jako od Mounira.Ale pěkný fíkus

Reagovat
AjaxFans
Reagovat
fantomas

Hezký.

Reagovat
AjaxFans

Lepší než Chadliho, Mounir to dal snad z prvního doteku Škoda jeho psychiky, nyní by byl pro nás velmi platný

Reagovat
Stiksxx

geniální...to je hráč, kterýho mám v Ered po těch našim fakt rád. a absolutně mi nevadí..Belgii se rodí skvělý tým a přál bych jim nějaký větší úspěch

Reagovat
Stiksxx

*našich

Reagovat
Zajda

Neskutečná branka

Reagovat
Stiksxx

V týhle situaci by zakončil podobně geniálně jen Messi.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska to bola parada od celeho muzstva, a som rad , ze Castaignos dava postupne zabudnut na Luuka

Reagovat
AjaxFans

Az nehrálo zle, hlavně v prvním poločase.Kdyby dal Altidore na 1:1 ,tak to mohlo být jinak.Maher asi nejlepší hráč Alkmaru.Jsem zvědavý, kam poputuje dále.

Reagovat
Stiksxx

určitě odejde..když ne v zimě tak v létě..z potápějícího se AZ

Reagovat
Stiksxx

jinak stránky Ajaxu na face už nerozjedete?

Reagovat
AjaxFans

Nevím, já jsem tam nechodil.Byl bych pro klasické stránky.Musíš se zpetat xxx, nebo Frenkeeho.

Reagovat
Stiksxx

tak je to lepší..ale myslím si že o dost víc dřiny

Reagovat
smazaný uživatel

Je to v jednání, jinač stránku nám zablokovali na popud Ajaxu, že používáme jejich název a logo. Tak nějak jsme se domluvili na tom, že nám stránku vrátí ale musíme změnit název a logo. Název změnit nejde jelikož máme přes 200 fans. Tak až nám ji FB vrátí budeme muset založit novou a přetáhnout fanoušky. Snad to bude brzy

Reagovat
Stiksxx

Ale ted koukám,že na fb jsou nové a máte tam logo i název zase stejný..

Měli by spíš být rádi, že mají fanoušky i v takové zemi jako je ČR.. navíc, když je to ve vší počestnosti

Reagovat
smazaný uživatel

to není naše stránka.. je to nějakej amatér čekáme jak to dopadne ze strany fb. Pak se do toho pustíme s úplně jiným názvem a logem. No jo Ajax si značku strašně hlídá a ruší kvůli tomu spoustu stránek tak jako byla ta naše. Tak už jsem pochopil proč je tím pádem na fb tak málo stránek o Ajaxu spíš je to založeno jako uživatel (osoba).

Reagovat
Stiksxx

Tak jsme mu dal stejně like.

Reagovat
smazaný uživatel

ako hrava fer? ma na top klub?

Reagovat
AjaxFans

Asi s Chadlim nejelepší, co nyní Twente nabízí.Záleží, co si představuješ pod pojmem top club.

Reagovat
Stiksxx

na top klub v podobě Barcelony, Realu, City, United, Chelsea, Bayernu nemá..ale dokázal bych si ho představit v klubech na úrovni AS, Lazia, Schalke, Marseille, Evertonu, Liverpoolu..ale i v tom Arsenalu by se snad neztratil..nejlepší je asi na rozehrávce, na tvorbě hry..Víc by ti řekl Desperado..Já ted dlouho pořádně Ered nesledoval

Reagovat
Stiksxx

Ted mě tak napadá jestli nehraje z kraje, ale tam je asi Chadli s Tadičem..jestli se nepletu

Reagovat
smazaný uživatel

dikes obom..to meno poznam uz velmi dlho ale hrat som ho poriadne nevidel, minule ho niekto odporucil do arsenalu tak som si chcel vytvorit predstavu

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ako pisal Stiksxx, s Chadlim a Tadicom nasi najlepsi hraci. Oproti minulemu roku aj napriek dlhodobemu zraneniu dokonca lepsi. 1-2 roky pockat, potom by na velkoklub i mal, teraz by mu to rozhodne uskodilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Srdííííííčkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

Reagovat
Stiksxx

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
brainbug

V textu je napsano Aindhoven. :)

Reagovat
REPLIKATOR

Vitesse odpadává...

Reagovat
fantomas

Shocking..

Reagovat
smazaný uživatel

Bony by měl tu potápějící se loď co nejrychlejš opustit.

Reagovat
Posledni Kovboj

si prihreju polivcicku i tady

Tak jsem se konecne podival na Vitesse. Hroznej maras. Obrana jak reseto, v utoku nedostal Bony jedinej kloudnej balon (nakopy prebirany zady k brane nepocitam). To takhle hrajou vzdycky?

Reagovat
Godwinson

Alfred

Reagovat
Posledni Kovboj

nekolik stoprocentnich sanci nedal a pak mu vysla strela kterou by se stydil pustit i dorostenec

Reagovat
AjaxFans

Nechápu, proč hrál Hoesen až na konci.A naše přímáky mizérie

Reagovat
smazaný uživatel

první poločas měl skončit 0:3 a byl klid. Jako jít snad 3x ve dvou na bránu a nic.. Fischer dneska pálil co se dalo s Boerrigterem hrůza.

Reagovat
afc ajax

asi tak

Reagovat
AjaxFans

Já právě první poločas neviděl.Jsem ještě chrápal, jsem stihl posledních 30 min asi.Ale ty přímáky fakt děs,Boerův výraz odpovídal.Ať už je Kombajn a Ryan zpět,potřebujem více kvality v utoku.

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám že Vitesse nějak došel dech ,,,

Reagovat
Stiksxx

Předčasné závěry..rozhodne zimní přestávka..klasicky.

Reagovat
Stiksxx

Ajax umí potěšit na Vánoce. ale opět jsme první v první půli sezony, takže titul mít podle tradice nemáme.

Reagovat
afc ajax

Reagovat
Stiksxx

Jinak chlapi šťastný a veselý!

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak

Reagovat
afc ajax

Reagovat
smazaný uživatel

A pozor! Vitesse shání posily.

Reagovat
AjaxFans

Armenterose jsme chtěli taky,ale prý co došel Hoesen, tak asi nedojde.

Reagovat
Stiksxx

Tož ale Bruma by byla vskutku dobrá posila.

Reagovat
smazaný uživatel

No nevím... Mě by Bruma přišel ve Vitesse víceméně zbytečný. Vždyť mají Kašiu, van der Heijdena a Kalase, což jsou na poměry Eredivisie výborní hráči. Spíše by potřebovali krajního obránce, případně křídelníka.

Reagovat
smazaný uživatel

Prý jim možná CFC pošle 3 mladíky na hostování(nejspíš Piazon,Bruma,Možná Chalobah někdo z juniorky)

Věřím že Piazon by jim mohl pomoci solidně a s Kakutou by mohli hrát parádně

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak co se týká toho Armenterose, to je hráč, který Heracles už dávno přerostl, takže tady by byl přestup logickým vyústěním. Každopádně si myslím, že má na víc než Vitesse. Takový Ajax by nebyl špatný...

Reagovat
Stiksxx

jak může de Vrij stát 10 mega?

Reagovat
AjaxFans

Se ani nedivím.Je to další z talentů z Feyenordu, sice je obránce, ale další zlepšení se dá u něj čekat.

Reagovat
Stiksxx

Tak ale když to porovnám třeba s van der Wielem kterej stál 6

Reagovat
AjaxFans

Tak Wielovi končila za chvilku smlouva,což byl největší problém.

Reagovat
Stiksxx

tak to jo..Ale stejně je to přepálená cena..tam hraje největší faktor že se jedná o přestup do ruského klubu..jiný evropský klub by takovou sumu nevysolil si myslim..

Když si vzpomenu na jakém vrcholu byl před rokem a něco Pieters u nás a Newcastle nabízel max 5 mega..?

Reagovat
Stiksxx

Útočník konkurenčního Ajaxu Siem de Jong se stal nejužitečnějším hráčem nizozemské nejvyšší soutěže za kalendářního rok 2012. De Jong dal 18 gólů a 12krát přihrál na gól. S 30ti body se tedy posunul na výslunní.

Druhý za ním skončil útočník PSV Dries Mertens, který vsítil 14 gólů a 15krát přihrál na gól.

Třetí byl jeho spoluhráč z Eindhovenu Jeremain Lens, který 11krát rozvlnil sít a 17krát asistoval. Což ho katapultovalo do čela nejlepších nahrávačů za rok 2012. Nejlepším střelcem se stal útočník Rody JC Kerkrade Sanharib Malki s 24 zásahy.

Žebříček:

1. Siem de Jong (AFC Ajax)___18 + 12 = 30

2. Dries Mertens (PSV)_______14 + 15 = 29

3. Jeremain Lens (PSV)______11 + 17 = 28

4. Dušan Tadič (FC Twente)__12 + 14 = 26

__Jozy Altidore (AZ)_________21 + 5 = 26

6. Sanharib Malki (Roda JC)___24 + 1 = 25

Reagovat
AjaxFans

Tj dobrý výkon od Malkiho,na to že hraje v průměrném týmu.Jinak zaslouženě Siem

Reagovat
Stiksxx

Tj..Malki dokázal hodně..ale bylo to jen o jedné sezoně.. Je škoda, že teď ke konci podzimu je Dries zraněný..jinak by určitě přidal nějaký gol nebo asistenci a byl by první on.

Reagovat
smazaný uživatel

Kapitán jak se patří

Reagovat
Stiksxx

A to si myslím, že byl ve stínu svýho bráchy..ale ted to vypadá, že ho přerostl

Reagovat
smazaný uživatel

Mönchengladbach mu vůbec nesedl..

Reagovat
Stiksxx

a to se mi zdálo jako správný krok..i když jsem nevěřil že Gladbach si "udrží" výkonnost z minulé sezony. Čekal jsem, že to bude o jedné sezoně. ta německá je každý rok úplně jiná.

Reagovat
AjaxFans

Tak tak, další rok může být mezi nej střelci.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele