základní část, 18. kolo
23.12.2012 16:30 CET
2 : 4
(1:0)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

VVV Venlo - Roda JC 2:4

Fotbalisté Rody zvládli důležitý duel na půdě Venla a potřetí v sezóně vyhráli, navíc podruhé proti tomuto soupeři. Přitom domácí vedli už 2:0, jenže poté během třinácti minut vsítili hosté čtyři branky, a i když hráli polovinu druhého poločasu v oslabení, tak si nakonec vedení udrželi. Díky tomu opustili příčky zaručují jsou sestup a jsou patnáctí o skóre právě před Venlem, které je šestnácté a určitě si tento zápas za rámeček nedá.

Hned v úvodu měli domácí tlak a po střele Joppena skvěle vyrazil brankář Kurt na rohový kop. Ihned nato vypálil nebezpečně z hranice vápna Otsu, mířil však těsně vedle. Domácí byli v prvním poločase jasně lepší a po půl hodině hry měl další velkou šanci Otsu, jenže z osmnácti metrů pálil těsně vedle levé tyče. Nicméně Venlo se dočkalo zasloužené odměny ve 40. minutě. Po přihrávce Otsua pálil z hranice pokutového území Bryan Linssen a mířil přesně na bližší tyč - 1:0.

Domácí ihned po přestávce zvýšili svůj náskok a vypadalo to s nimi velmi dobře. Předtím sice na druhé straně mířil těsně mimo Fledderus, poté ale zahrozil znovu Otsu, který krásnou kolmicí našel ve vápně Barryho Maguirho a ten v samostatném úniku zakončil přesně po zemi - 2:0. Jenže v 53. minutě hosté skórovali a poté Venlo absolutně zkolabovalo. Krasojízdu Rody odstartoval Mikolaj Lebedynski, který po centru do vápna vyslal bombu do šibenice.

Za další tři minuty bylo srovnáno, když po krásné individuální akci Malkiho využil jeho přihrávky ve vápně Laurent Delorge a pohodlně skóroval. O další dvě minut později už musel být domácí celek hodně šokován, během pěti minut dovršil otočení utkání Mark Jan Fledderus, který vypálil z pětatřiceti metrů a mířil přesně do horní šibenice - 2:3. Za další minutu byl v tváří tvář Kurtovi domácí Cullen, brankáře Rody ale nepřekonal.

V 65. minutě hosté přidali definitivní pojistku. Po stříleném centru Huppertse se k míči dostal Arnaud Sutchuin Djoum a prázdnou branku nemohl minut. O dvě minuty později si hosté zkomplikovali situaci, když po střele Cullen hrál rukama Danilo Pereira a byl vyloučen, domácí navíc kopali penaltu. Jenže Ricky van Haaren nechal vyniknout Kurta a nesnížil, Venlo od této chvíle lehce ztratilo naději. Až do závěrečného hvizdu byli k vidění velké šance na obou stranách, ale ani jedna se neuchytila. Venlo bylo lepší, ale v početní výhodě už ani nesnížilo.

Autor: Viktor Sandev / rodajc.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele