základní část, 18. kolo
21.12.2012 20:00 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - FC Twente 0:3

Twente v posledních kolech nepodávalo zrovna nejpřesvědčivější výkony, ovšem dnes svého soupeře v podobě Alkmaaru jednoznačně přehrálo. Po vysoké výhře 3:0 se tak minimálně do sobotního večera posunulo do čela Eredivisie.

Vstup do utkání sice vyšel o něco lépe hostům, první šance ale přesto patřila Alkmaaru, konkrétně Viktoru Elmovi, který brankáře Boschkera zaměstnal nepříjemnou střelou z přímého kopu. Twente zahrozilo až po patnácti minutách hry. To vypálil tvrdě Leroy Fer a Esteban měl co dělat, aby jeho dělovku vyrazil alespoň před sebe.

První poločas sice nabídl pár zajímavých šancí, jinak ale diváci sledovali spíše podprůměrnou podívanou, která byla mimořádně vyrovnaná. Důležitá změna přišla až dvě minuty po přestávce, kdy dostal Chadli vynikajícího přihrávku do běhu a zpoza vápna ukázkovou střelou k tyči překonal bezmocného Estebana - 0:1.

Alkmaar se pochopitelně snažil na nepříznivý stav zareagovat a dokonce si vypracoval i tlak, ale ten byl spíše platonického rázu, takže hostující defenzíva mnoho horkých chvilek řešit nemusela.

Závěrečná dvacetiminutovka pak patřila Twente, kterého mohlo navýšit své vedení už v 74. minutě, ale Fer trefil pouze tyčku. To Luc Castaignos si krátce na to vedl o poznání lépe a svou trefou definitivně zlomil jakýkoliv odpor Alkmaaru, který se totálně sesypal. Také proto nakonec inkasoval ještě jednou, když se nádherným lobem z hranice pokutového území prosadil Nacer Chadli.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1-4

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

tenhle zapas musi Twente zvladnout!!! 2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele