základní část, 18. kolo
23.12.2012 12:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Utrecht - AFC Ajax 0:0

Vítězná série Ajaxu je u konce. Svěřenci kouče De Boera si znovu vylámali zuby na neoblíbeném Utrechtu, se kterým pouze remizovali 0:0. Jejich ztráta na čelo tabulky tak narostla na tři body.

Ajax vletěl do zápasu pěkně po hlavě a během úvodní desetiminutovky se hned dvakrát ocitl blízko úvodní trefě: střela De Jonga ovšem proletěla okolo vzdálenější tyčky, Boerrigterovu dělovku pro změnu zase vyrazil připravený Ruiter. Utrecht dal o sobě poprvé vědět až po dvaceti minutách hry, kdy brankáře Vermeera zaměstnal nepříjemnou střelou z přímého kopu Adam Sarota.

Největší šance první půle přišla zhruba po půlhodině hry. To obdržel Siem De Jong vynikající přihrávku ze strany a postupoval sám na Ruitera, avšak tak dlouho váhal se střelou, až mu domácí gólman skočil pod nohy a míč bravurně lapil. Vzápětí znovu zahrozil aktivní Boerrigter, který zpoza vápna orazítkoval břevno utrechtské svatyně.

Po obrátce přišlo velké trápení Ajaxu. Jednu z mála šancí si amsterdamský celek vypracoval v 57. minutě, kdy rozběhnutý Fischer obdržel přihrávku od De Jonga a z hranice vápna poslal míč do boční sítě. Krátce na to zahrozili také domácí, konkrétně Duplan, jenž Vermeera zaměstnal nepříjemnou dalekonosnou střelou pod břevno.

Celkově se ve druhém poločase hrál poměrně nezáživný fotbal, který mnoho interesantních momentů nenabídl. I přesto ale Utrecht bojoval až do závěrečného hvizdu a tři minuty před koncem mohl urvat vítězství na svou stranu. Mulenga ovšem prováhal ideální moment pro zakončení a ve stoprocentní šanci nakonec nastřelil pouze vracejícího se protihráče.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
afc ajax

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele