základní část, 18. kolo
22.12.2012 18:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

SC Heerenveen - SBV Vitesse 2:1

Vitesse opět zaváhalo. Tentokrát nezvládl arnhemský celek svůj duel v Heerenveenu, kde domácí udolali svého soka 2:1.

Utkání začalo velmi opatrně. Oba týmy vyčkávaly na chyby soupeře. Ty však nepřicházely. První vělká šance přišla v 15. minutě. Aktivní Duričić se prodral až do pokutového území hostů a parádní ranou nechal vyniknout brankáře Vitesse. Letící Velthuizen totiž jen konečkami prstů vytáhl střelu na rohový kop.

Domácí měli více ze hry a svou převahu si náležitě užívali. Vitesse bylo zaskočeno a nedokázalo na hru Heerenveenu najít recept. Ve 30. minutě navíc přišel šok. K míči se opět dostal Duričić, otočil se okolo svého strážce a parádní ranou dokázal vsítit první branku utkání a poslat tak domácí do překvapivého, ale zaslouženého vedení.

Vitesse si v tu chvíli uvědomilo, že je něco špatně. Začalo tedy ihned útočit a po necelých deseti minutách přišlo i zasloužené ovoce. Běžela 39. minuta, ve které se uvolnil Janssen a přesným centrem našel Wilfrieda, který hlavčkou našel volného Kashiu a ten taktéž hlavou posunul míč již do branky - 1:1.

První poločas skončil tak jak začal - remízou, avšak na každé straně nulu vystřídala jednička. Druhý poločas začal lépe domácí tým a po pěti minutách se Srdíčka odhodlala přichystat divákům další senzaci. V 50. minutě se do míče z velké dálky opřel Finnbogason a hostující brankář svému celku hodně podlomil kolena. Tvrdou ránu nedokázal zlikvidovat a pouze si jí srazil pod horní tyč - 2:1.

Finnbogason mohl v samotném závěru ještě upevnit vedení domácích, ale jeho technická rána z 88. minuty jel těsně minula tyč a tak se Heerenveen mohl radovat z cenného vítězství nad Vitesse.

Autor: Petr Zajíc

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

3-5

Reagovat
smazaný uživatel

haha ševak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele