základní část, 18. kolo
23.12.2012 14:30 CET
2 : 1
(0:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - FC Groningen 2:1

Fotbalisté Feyenoordu zvládli poslední utkání tohoto roku a díky tomu se dostali na čtvrté místo tabulky. Po osmnácti kolech mají na kontě slušných 37 bodů a na vedoucí duo Twente - PSV ztrácejí tři body. Díky zaváhání Ajaxu se navíc bodově dotáhli na tohoto soupeře a určitě se výrazně vracejí do souboje o titul. Groningen bojoval statečně a o cenný bod přišel až tři minuty před koncem, proto se stále nachází na jedenáctém místě s dvaceti body.

V relativně klidném zápase diváci dlouho branku neviděli a ta přišla až po necelé hodině hry. Hosté sice necelou čtvrthodinu před koncem srovnali, jenže poté vsítil svou druhou branku Gaziano Pellé, který se stal ústřední postavou zápasu a zařídil tři body pro favorita. V úvodním poločase nebylo k vidění příliš mnoho šancí, a i když měli domácí mírnou převahu, tak se diváci na stánku De Kuip žádné vyložené šance nemohli dočkat.

Teprve v samotném závěru zahrozili svěřenci Ronalda Koemana, když dobře vystřelil Clasie a následně dorážel Boetius, ovšem brankář Luciano si dokázal se štěstím poradit. 45 000 diváků se dočkalo zajímavých chvil až v závěrečné půlhodině. Nejprve nebezpečně pálil Schaken a gólman Luciano fantasticky vyrazil míč na rohový kop. Po jeho zahrání se už ale domácí radovali. Hlavičkující Pellé pokořil Luciana a ani Burnet na brankové čáře brance nezabránil.

Nicméně hosté se nevzdali a v 77. minutě v podstatě do té doby z jediné vážnější situace skórovali. Po přímém volném kopu Kirma se míč odrazil k zcela volnému Virgilovi van Dijkovi a ten propálil vše před sebou - 1:1 . Ihned na to mohl stejný hráč přidat další branku, po přihrávce Kwakmana mu chyběl k zakončení do prázdné branky krok. Nicméně poté domácí začali znovu útočit a nakonec se dočkali zasloužené odměny. V 87. minutě po přihrávce Immerse z hranice vápna vypálil Pellé tvrdě a přesně, Luciano neměl nárok.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele