Nizozemská Eredivisie - souhrn 12. kola

21.11.2008, 22:36, aktualizováno 23.11.2008, 16:34
Komentáře a souhrny
Alkmaar si doma poradil s Ajaxem a vrátil se na první místo tabulky. Jenom o skóre je horší Breda, možnost dotáhnout tyto dva celky propásl Groningen. Po několikazápasovém výpadku vyhrálo PSV Eindhoven, Twente doma deklasovalo Heerenveen 6:0. Nadále se daří Feyenoordu...

FC Volendam - Roda JC 3:1

21.11.2008 20:45

Góly: 5. Paul de Lange, 40. Yannick de Wit, 51. Bernard Hofstede - 16. Andres Oper

V zápase mezi dvěma týmy, které se nacházejí v pásmu sestupu se, odehrálo menší překvapení, když nováček z Volendamu vysoce přehrál Rodu JC v poměru 3:1.

Do utkání lépe vstoupil domácí celek, když už v 5. minutě otevřel skóre Paul de Lange, na jeho hlavičku nedosáhl brankář Rody Bram Castro. De Lange mohl náskok domácích upevnit v 15. minutě, ovšem tentokrát byl Castro připraven a jeho pokus zneškodnil.

Minutu na to hosté vyrovnali, když se uvolnil Andres Oper a nedal Jeroenu Verhoevenovi sebemenší šanci. Domácí však nesložili zbraně a rvali se do útoku.

Jejich snaha přinesla ovoce a pět minut před konce prvního poločasu strhli vedení na svou stranu. Znovu u toho byl de Lange, když se probil po křídle až před Castra a zpětnou přihrávkou na hranici vápna našel nabíhajícího Yannicka De Wita. Ten si s danou situací poradil a vstřelil svou první branku v letošním ročníku.

Ve druhém poločase se nic nezměnilo. Domácí překvapivě diktovali hru a hosté byli bez energie. To se potvrdilo v 51. minutě, to se míče zmocnil Bernard Hofstede a ranou zpoza šestnáctky zvýšil vedení Volendamu na 3:1.

Šanci Rody vrátit se do zápasu měl v 75. minutě hostující záložník Willem Janssen, po přímém kopu Boldiszara Bodora hlavičkoval vedle domácí branky.

Utkání nakonec skončilo překvapivou výhrou Volendamu nad Rodou JC 3:1. Domácí se tak dočkali druhé letošní výhry a bodově se dotáhli na předposlední BV De Graafschap. Roda si nijak bodově nepřilepšila a pořád zůstává na 16. pozici, také v sestupovém pásmu.

Více informací k zápasu

NAC Breda - NEC Nijmegen 1:1

22.11.2008 18:45

Góly: 57. Edwin de Graaf - 27. Lasse Schöne

NAC Breda se alespoň na pár hodin osamostatnila na čele tabulky nizozemské Eredivisie, přestože pouze remizovala s Nijmegenem 1:1. Domácím zajistil zisk alespoň jednoho bodu Edwin De Graaf, jenž vyrovnával po přesné trefě Lasse Schöneho.

První hrozbu duelu přinesl centr domácího Matthewa Amoaha, na jehož konci byl Anthony Lurling. Jeho střela ovšem pouze trefila tyč. Další akci Bredy opět založil Amoah, který po dvaceti minutách vyslal De Graafa, ale také ten v zakončení selhal. O minutu později mohla branka padnout na druhé straně, ale proti střele Tima Janssena se vytáhl domácí gólman Rouwelaar. Nijmegen ale nakonec úvodní branku duelu vstřelil jen o pár minut později, ve 28. minutě. Bas Sibum našel Schöneho, jenž střelou do růžku poslal hosty do vedení.

Breda se ve druhém poločase snažila vyrovnat a kýžená branka přišla v 58. minutě. Elshot nacentroval míč, který do branky hlavičkou uklidil Edwin De Graaf. Tři body pro Nijmegen nakonec ještě mohl získat Schöne, ale hned dvakrát ztroskotal na brankáři Rouwelaarovi.

Více informací k zápasu

FC Twente - SC Heerenveen 6:0

22.11.2008 19:45

Góly: 23. Blaise N'Kufo, 35. Kenneth Pérez, 41. Blaise N'Kufo, 46. Kenneth Pérez, 47. Marko Arnautović, 72. Blaise N'Kufo

Twente se zvedlo ze špatných výkonů a v sobotním večeru si doslova smlslo na Heerenveenu. Svěřenci trenéra McClarena totiž svého soupeře rozdrtili rozdílem několika tříd v poměru 6:0. Pod vysoké skóre se vysokou měrou podepsal Blaise N'Kufo, jenž šel všem příkladem a jako kapitán vstřelil tři branky. Zkázu Heerenveenu v závěru dokonal vyloučený Vayrynen.

Twente do utkání vstoupilo skvěle a po deseti minutách mohlo vést již o dvě branky. Bezbrankový stav platit jen díky vynikajícím zákrokům brankáře Kennyho Steppeho. Domácí nakonec prolomili soupeřovy hradby ve 23. minutě, kdy Perez připravil míč N'Kufovi a ten ranou z hranice pokutového území otevřel skóre.

Ve 35. minutě si oba hráči podobnou akci zopakovali. Tentokrát si ovšem role proměnili a zakončoval Kenneth Perez. Ani on se ale nemýlil a zvýšil na 2:0. Neuvěřitelná kanonáda domácích pokračovala ve 41. minutě, kdy se ve středu hřiště zmocnil míče N'Kufo a doběhl s ním až k brance, kde vstřelil další branku. Hráči Heerenveenu by se již určitě nejraději viděli v šatně, ale v nastaveném čase prvního poločasu jim dal s sebou ještě nepříjemný dáreček svou druhou brankou Perez.

Domácí fanoušci museli být s gólovými hody na výsost spokojeni. Jejich miláčci se ale rozhodli, že čtyři branky nestačí a dvě minuty po přestávce opět fanouškovský dav rozjásali. Perez přehodil bankáře Steppeho a Arnautovič dorážel do prázdné branky.

Totální debakl dokonal v 72. minutě hattrickem Blaise N'Kufo a upravil skóre na 6:0. Mizérii Heerenveenu v nastaveném čase dokonal druhou žlutou kartou a následným vyloučením Mika Vayrynen. Heerenveen se tak nechal v tabulce dnešním soupeřem předskočit.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - Heracles Almelo 4:0

22.11.2008 19:45

Góly: 15. Francisco Rodríguez, 29. Ibrahim Afellay, 32. Danko Lazović, 38. Balázs Dzsudzsák

Po nevydařeném začátku sezony PSV konečně zabral a deklasoval na domácí půdě Heracles 4:0.

Do utkání i přes extravagantní výroky během týdne zasáhl v barvách PSV útočník Danko Lazovic a hned od začátku ho bylo plné hřiště. Do utkání vstoupili domácí s jasným cílem získat všechny tři body.

To se potvrdilo už v 15. minutě, když se na hranici šestnáctky dostal k míči Rodriguez Francisco a parádní střelou nedal Martinu Pieckenhagenovi sebemenší šanci.

Do dvoubrankového vedení mohli jít domácí o pět minut později díky průniku Balázse Dzsudzsáka. Ten si však i přes oběhnutí Pieckenhagena vylámal zuby na zaskakujícím Birgeru Maertensovi.

Hosté mohli vyrovnat ještě do poloviny prvního poločasu, avšak se střelou, kterou vyslal Ricky van den Bergh,neměl Andreas Isaksson žádný problém.

PSV se vytouženého vedení o dvě branky dočkal po půl hodině hry, když se zkušeně proháčkoval do vápna Danny Koevermans a předložil gólovou přihrávku na hranici mezi malým vápnem a penaltou. S nabídnutou šancí se Ibrahim Afellay poradil s přehledem a PSV rázem vedlo 2:0.

O tři minuty později to už bylo 3:0, když se po přesné Dzsudzsákově kolmici trefil Danko Lazovic. O sedm minut později si svoje úlohy tito dva spoluhráči vyměnili. Lazovic skvěle našel volného Dzsudzsáka a ten dodal výsledků pikantnější podobu - 4:0.

Po přestávce mohli domácí přidat ještě další branky, ale hostující brankář již neinkasoval. Pieckenhagen se zaskvěl v 53. minutě, když Afellay našel svým centrem Dannyho Koevermanse, ten však proti brankáři Heracles neměl moc šancí.

Utkání se poté dohrálo v klidném tempu a tak PSV mohlo oslavovat zisk zasloužených tří bodů.

Více informací k zápasu

BV De Graafschap - Sparta Rotterdam 3:3

22.11.2008 20:45

Góly: 20. Stephan Keller, 40. Stephan Keller, 45+1. Jordy Buijs - 15. Charles Dissels, 55. Arne Slot, 90+3. Ruud Knol

V přestřelku se šesti góly se proměnil večerní zápas mezi BV De Graafschap a Spartou Rotterdam. Utkání skončilo remízou 3:3 a celky se musely spokojit s bodem.

Do utkání s předposledním Graafschapem vstupovala Sparta s jasným cílem zvítězit. Byli to však hosté kdo od začátku tahali za kratší konec, přesto to však byli hosté, kteří se ujali vedení a to v 15. minutě, kdy se parádně trefil Charles Diesele a vymetl horní roh brankáře Erika Heijbloka.

Po nevydařeném začátku se začal rozvíjet domácí tlak, který vyústil ve 20. minutě vyrovnávací brankou. O tu se postaral Stephan Keller po dobře rozehraném přímém kopu a hostujícímu brankáři Haraldu Wapenaarovi jen ukázal jak se dávají góly.

V průběhu prvního poločasu se domácí dostali do většího tlaku, který jim přinesl i zasloužené vedení. Pět minut před přestávkou se znovu trefil Keller, když svojí tvrdou střelou z přímého kopu prostřelil hradbu těl ve sparťanské zdi.

Do přestávky potvrdil Graafschap svou dominantu třetí brankou, když si nejvýše na centr od Geerta Den Kudrna vyskočil Jordy Buijs a zvýšil vedení svého mužstva.

Do druhé poločasu vstoupili domácí o hodně hůř a to když se ve 46. minutě nechal vyloučit Joost Volme. Tato situace se později stala zlomovým okamžikem celého zápasu.

Domácímu BV začaly poté rychle ubývat síly a bylo jen otázkou času, kdy toho Sparta hrající proti deseti využije. Vysněná kontaktní branka přišla v 55. minutě zásluhou Arneho Slota a rázem byl Rotterdam ve hře o body.

Místo předpokládaného tlaku hostů však hrozili v oslabení domácí. Po hodině hry se do slibné šance dostal Steve de Ridder, ale mířil vysoko nad a vedení svého týmu nezvýšil.

V závěru utkání už každý na stadionu De Vijverberga čekal na závěrečný hvizd. V nastaveném čase si však stihli hosté vypracovat menší tlak a ve třetí minutě nastavení se Ruud Knol stal sparťanským hrdnou, když svou zdánlivě nevinnou střelou překonal i brankáře Heijbloka.

Utkání tak po dramatickém závěru skončilo remízou 3:3 a ani jeden tým si ziskem jednoho bodu nepřilepšil. Sparta nadále zůstává na 13. pozici a Graafschap s osmi body na předposlední, tedy 17. příčce.

Více informací k zápasu

Feyenoord Rotterdam - ADO Den Haag 3:1

23.11.2008 12:30

Góly: 15. Roy Makaay, 42. Leroy Fer, 54. Luigi Bruins - 9. Richard Knopper

Feyenoord pokračuje ve své záchranářské misi, dnes porazil tabulkového konkurenta z Haagu a je dvanáctý. Zato ADO utrpělo šestou porážku v řadě a propadá se tabulkou.

Přitom pro Feyenoord utkání nezačalo příliš dobře a kouč Verbeek musel být pořádně naštvaný, jelikož svým svěřencům před zápasem zdůrazňoval, že prohra není možná. Po devíti minutách hry totiž hosté překonali ofsajdovou past a jeden z hráčů vyslal Fabia Caracciola, jehož střelu zlikvidoval brankář Timmer. Před ním ale stál připraven Richard Knopper a dorážkou otevřel skóre.

Rotterdamským ale příliš dlouho netrvalo, aby srovnali. Po šesti minutách využil Bahia zaváhání v hostující obraně a poslal míč Makaayovi, jenž přesnou ranou vyrovnal. Od té doby již bylo na hřišti jen jedno mužstvo - Feyenoord totiž převzal taktovku a hře dominoval. Velké šance měli Wijnaldum s Makaayem, ale ani jeden neuspěl. Naštěstí pro Feyenoord ale byla Makaayova střela jen vyražena, čehož využil Leroy Fer a strhnul vedení na domácí stranu.

Také ve druhém poločase vládli zápasu domácí a hned v úvodu se jim podařilo vstřelil rychlou uklidňující branku. Povedenou kombinaci Wijnalduma a Makaaye zakončil přesnou ranou Bruins. Hosté se sice v poslední půl hodině snažili s výsledkem něco udělat, jenomže branku nevstřelili a odváží si prohru v poměru 1:3.

Více informací k zápasu

AZ Alkmaar - AFC Ajax 2:0

23.11.2008 12:30

Góly: 22. Demy De Zeeuw (pen.), 50. Ari Ferreira

Ajax nevyužil možnosti vyhoupnout se na čelo Eredivisie, když padl na hřišti AZ Alkmaar. Pro Ajax tak skončila šestizápasová šňůra bez ztráty bodu. Jeho dnešní soupeř se navíc díky vítězství dotáhl na první Bredu a Ajax odsunul na třetí pozici.

Domácí vstoupili do utkání lépe a první varování na branku soupeře vyslal Maarten Martens. Jeho střela z 25 metrů ovšem skončila nad brankou. Po dvaceti minutách hry přišla velká šance pro Alkmaar. Eyong Enoh fauloval v pokutovém území a hlavní rozhodčí nařídil pokutový kop. Ten proměnil Demy De Zeeuw a poslal AZ do vedení. První zásah si poté připsal také domácí brankář Sergio Romero, jenž si poradil se Suarezovou střelou. Větší práci měl jeho protějšek Vermeer, který musel zasahovat proti De Zeeuwově střele z trestného kopu.

Do druhého poločasu společně s hráči na trávník začal vstupovat také sníh, a proto musel být použit oranžový míč. Ani nepříliš fotbalové podmínky ovšem Alkmaar nezastavily.

Pokus Mounira El Hamdaouiho ještě brankou neskončil, ale střela Ariho z 51. minuty si již místo za zády Vermeera našla. Svěřenci trenéra Marca van Bastena se sice snažili vyrovnat, jenomže jak minuty ubíhaly, na hřišti přibývalo stále větší množství sněhu a míč se dal jen těžko kontrolovat. Alkmaar tak nakonec svého úhlavního nepřítele v tabulce porazil a dostal se na první pozici. O ní se ovšem momentálně dělí s Bredou a večer k nim může přibýt také Groningen.

Více informací k zápasu

Willem II - FC Groningen 3:0

23.11.2008 14:30

Góly: 14. Mehmet Akgün, 19. Frank Demouge, 29. Frank Demouge

Ve dvanáctém kole nejvyšší holandské soutěže přivítal domácí Willem II hosty z Groningenu. Utkání nám přineslo tři branky, mnoho sněhu a dalo by se říci překvapivé vítězství domácích.

Do utrkání vstoupili jednoznačně lépe hráči z Tilburgu a už v 15. minutě otevřel brankový účet Mehmet Akgün, který s překonáním brankáře Luciana neměl větší problém.

Po dalších pěti minutách zvýšil vedení domácích povedenou akcí Frank Demouge, když ho parádní přihrávkou našel Jens Janse. Poté bylo utkání přerušeno kvůli silnému sněžení. Po krátké přestávce mohl zápas znovu pokračovat.

Odpočinek lépe prospěl domácím, když se ve 29. minutě znovu uvolnil Jense a poslal Demougeho, ten se zakončením neměl problém a poslal domácí do tříbrankového vedení.

Po poločase utkání nenabídlo prakticky nic, akorát zbytečné vyloučení Marcuse Berga v 90. minutě, který nezvládl prohru svého celku.

Zhruba 13 500 diváku vidělo vskutku nudný fotbal. Dalo by se s jistotou říci, že ti, co zůstali doma, udělali lépe. Groningen tedy ve 12. kole zaváhal a díky porážce propásl šanci dotáhnout se na čelo tabulky.

Více informací k zápasu

FC Utrecht - SBV Vitesse 4:0

23.11.2008 14:30

Góly: 29. Sander Keller, 49. Cedric van der Gun, 65. Ali Boussaboun, 73. Ali Boussaboun

Zápas na půdě domácího Utrechtu, který přivítal v nedělním zápase Vitesse, měl sice předem daného favorita, ale hosté zde chtěli uhrát solidní výsledek. To se jim však nepodařilo a domácí potvrdili papírové předpoklady a poslali hráče Vitesse domů se čtyřbrankovým výpraskem.

Ani v tomto utkání se hráči nevyhnuli nepříznivému počasí. Zima, sníh a studený vítr provázely všechny dnešní klání. Do toho utkání mezi Utrechtem a Vitesse vstoupili lépe domácí, ale z úvodního tlaku nedokázali vstřelit branku.

Po půlhodině hry však domácí bezmoc dát branku přerušil Sander Keller, když se ve vápně protlačil k centrovanému míči od Leroye Georgeho a prostřelil brankáře hostů Pieta Velthuizena.

Celý zápas doprovázelo husté sněžní, a tak všichni hráči přivítali přestávku po prvním poločase. Do toho druhého šli domácí s cílem zvýšit své vedení a hned čtyři minuty po začátku vstřelil svou branku Cedric van der Gun.

Patnáct minut na to přišla první světlá chvilka Aliho Boussabouna, když si po parádní narážečce s Vitem Wormgoorem pohrál s obranou a poté i s Velthuizenem a s přehledem zvýšil na 3:0.

A v 74. minutě to byl znovu Boussaboun, kdo se postaral o výbuch radosti mezi domácími příznivci. Tentokrát utekl všem svým pronásledovatelům a se zakončením si nelámal hlavu - 4:0.

Utkání se blížilo do konce a všichni návštěvníci utkání se těšili domů do tepla. Za hosty mohl alespoň vylepšit skóre Ricky van Wolfswinkel, který se dostal do slibné šance po chybě Aljeho Schuta. Ten však byl ze své šance tak překvapen, že nedokázal lépe zamířit a střelu poslal hodně mimo branku.

Poté rozhodčí k radosti všech utkání ukončil a domácí se mohli radovat z vítězství 4:0 a příjemného zisku tří bodů. Naopak hosté si po čtyřech povedených ligových kolech odvážejí debakl a drtivou porážku.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.AZ Alkmaar1282229:1126
2.NAC Breda1282223:1126
3.AFC Ajax1281326:1525
4.FC Groningen1272326:923
5.PSV Eindhoven1270522:1221
6.FC Twente1263319:1221
7.Willem II1263319:1621
8.NEC Nijmegen1254316:1319
9.SC Heerenveen1254325:2819
10.FC Utrecht1252517:1617
11.Feyenoord Rotterdam1243525:1915
12.Heracles Almelo1234513:2013
13.Sparta Rotterdam1233617:2912
14.ADO Den Haag1231813:2010
15.SBV Vitesse1224610:2210
16.Roda JC1223713:249
17.BV De Graafschap122288:248
18.FC Volendam1221913:337

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (55)

Přidat komentář
božský John

OT: Začínám fandit Groningenu. Jinak zápas skončil docela překvapivě,čekal jsem výhru Bredy...

Reagovat
fantomas

Juhů, vyhrál sem.

Reagovat
božský John

I kvůli tomu,že tam je Čech...Ondřej Švejdík...

Reagovat
božský John

PSV ,po tý hrůze minulej tejden docela solidní výprask Heraclesu

Twente,taky válí

Reagovat
smazaný uživatel

N'Kufo mi zkazil naladu a vubec, cely SCH že nedokazali dat ani 1 gol FCT

- - - Budu doufat, že Willem II vyhraje nad FCG a AFCA vyhraji aspoň o ten gól venku nad Alkmaarem. FORZA AJAX GO UPWARD

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo to tu povídal, že chce vsadit neprohru Heerenveenu?

Snad ho nakonec zvyklalo preview z EF.

Reagovat
fantomas

To jo, taky sem to chtěl napsat.

Reagovat
fantomas

Tomanatura se raděj neozývá. Zejtra před Bredu pude jak Groningen, tak Alkmaar a bude vymalováno.

Reagovat
GEGE

Alkmaar prohraje .

Reagovat
fantomas

Tak to je pak ve finále fuk...stejně se před Bredu dostanou dva týmy.

Reagovat
One-Real

Ani na to nemysli

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
fantomas

Graafschape, Graafschape...

Reagovat
Tomanatura

Kdo se to se mnou hádal, že Heerenveen neprohraje v Twente?

Reagovat
smazaný uživatel

Heerenveen Alespoň, že hraje už pravidelně v základu Švec, i včera odehrál celej zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak je vidět že McClaren se u Twente usadil.....tým zatím jede a uvidíme jestli v přestupním období přitáhne nějakého anglána...jinak Stevemu se rýsuje v Nizozemsku celkem slušná budoucnost

Reagovat
Tomanatura

To snad není možné, bídáci z Alkmaaru jsou před Bredou

Reagovat
smazaný uživatel

bidaci? dyt hrajem perfektne, Ajax jsme jednoznacne prehrali, muzou bejt radi ze to nebyl debakl...a to nam jeste chybi Moussa Dembele....ja bych spis rek ze jsme konecne zpatky pred bidaky z Bredy

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
smazaný uživatel

jinak to v Alkmaaru vypada jak na Islandu, skvela vanice

Reagovat
božský John

tam sněží jo? a aj kdyby,vánicí bych to nenazíval...vánici máme u nás kde nepřetržitě sněží už od pátka...

Reagovat
smazaný uživatel

no mel jsi to videt, v prvni puli zacalo lehce snezit, v druhy postupne zesilovalo az byla bila plocha a zaclo se hrat s oranzovym micem

Reagovat
božský John

Tak to je solidní....v Holandsku aby se hrálo s oranžovym balonem..klobouk dolů...

Reagovat
smazaný uživatel

odpoved vsem kdo rikali ze na Ajax v tuhle chvili nikdo nema

Reagovat
smazaný uživatel

ty vole, až na to, že AFCA chíbjej 2 klíčoví hráči, co - kdybys mšel trochu víc přehled. Jako že možná, možná máš - Pokud ti říká něco jméno Stekelenburg a Huntelaar, tak je to OK. kdyby ti 2 hrali, věřím tomu, že to mohlo dopadnout jinak.

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
GEGE

Ajax

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Ari se nějak rozjel.

Reagovat
smazaný uživatel

vybornej zakoncovatel ..ta jeho paticka byla dneska lahudkova

Reagovat
božský John

To snad není možný..minulej tejden Ajax nedal Eidhovenu pomalu ani čuchnout a teďko PSV rozje*alo Heracles a Ajax rupne v Alkmaaru...snad aspoň Groningen vyhraje...

Reagovat
risk je zisk

ajax??prekvapko no ale ikdyz od alkmaru no ale myslel sem ze to bude jasna 2

Reagovat
fantomas

Co to má bejt Groningen?

Reagovat
Tomanatura

Vybrali ste si poněkud špatný tým, nemyslíš?

Reagovat
božský John

těm já nefandim

Reagovat
Tomanatura

NAC Breda, to je správná volba!

Reagovat
božský John

Houby...vydržim u Groningenu ...

Reagovat
Tomanatura

Vole, 3:0 v poločase, to se nedá vydržet

Reagovat
božský John

Když se mi někdo bude smát,tak to zapřu..každej přeci ví,že fandim Olmypiqueu ne?

Reagovat
Tomanatura

Olmypiqueu? Co to je za vesnici? Z Kolumbie, či z kama?

Reagovat
božský John

komu čemu...Olympique(u) de Marseille ty rudej ďáble jeden...

Reagovat
Tomanatura

OLMYPIQUEU vole Ani google to nenašlo...

Reagovat
božský John

to je 3. osoba ty skupino...

Reagovat
Tomanatura

OLMY

Reagovat
božský John

Reagovat
fantomas

napsal si OLMYpiqueu. Je to starej rejpal.

Reagovat
božský John

ahá....no jo...ten aby se z toho jednou nepodělal

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
fantomas

Tak já mu fandim od začátku sezony, ale tak nedivim se. Jen holt těm kopáčum z Tilburgu vyhovuje víc arktické počasí, to se dá omluvit.

Reagovat
Tomanatura

Nedá, v poločase 3:0, to je síla

Reagovat
fantomas

Ještě snížej...

Reagovat
božský John

přesně tak...

Reagovat
One-Real

Jen se hádejte, ostatně kdo bude na druhém místě je jedno...Alkmaar !

Reagovat
božský John

Ty nebuď moc drzej nebo uveřejnim Tvoje fotky....rozumíme?

Reagovat
smazaný uživatel

dobřé ty... - tak na ně tadyk

Reagovat
One-Real

Že by tady někdo trpěl neúspěchem svých týmů? Ach, závist je strašná věc

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele