základní část, 12. kolo
21.11.2008 20:45 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

FC Volendam - Roda JC 3:1

V zápase mezi dvěma týmy, které se nacházejí v pásmu sestupu se, odehrálo menší překvapení, když nováček z Volendamu vysoce přehrál Rodu JC v poměru 3:1.

Do utkání lépe vstoupil domácí celek, když už v 5. minutě otevřel skóre Paul de Lange, na jeho hlavičku nedosáhl brankář Rody Bram Castro. De Lange mohl náskok domácích upevnit v 15. minutě, ovšem tentokrát byl Castro připraven a jeho pokus zneškodnil.

Minutu na to hosté vyrovnali, když se uvolnil Andres Oper a nedal Jeroenu Verhoevenovi sebemenší šanci. Domácí však nesložili zbraně a rvali se do útoku.

Jejich snaha přinesla ovoce a pět minut před konce prvního poločasu strhli vedení na svou stranu. Znovu u toho byl de Lange, když se probil po křídle až před Castra a zpětnou přihrávkou na hranici vápna našel nabíhajícího Yannicka De Wita. Ten si s danou situací poradil a vstřelil svou první branku v letošním ročníku.

Ve druhém poločase se nic nezměnilo. Domácí překvapivě diktovali hru a hosté byli bez energie. To se potvrdilo v 51. minutě, to se míče zmocnil Bernard Hofstede a ranou zpoza šestnáctky zvýšil vedení Volendamu na 3:1.

Šanci Rody vrátit se do zápasu měl v 75. minutě hostující záložník Willem Janssen, po přímém kopu Boldiszara Bodora hlavičkoval vedle domácí branky.

Utkání nakonec skončilo překvapivou výhrou Volendamu nad Rodou JC 3:1. Domácí se tak dočkali druhé letošní výhry a bodově se dotáhli na předposlední BV De Graafschap. Roda si nijak bodově nepřilepšila a pořád zůstává na 16. pozici, také v sestupovém pásmu.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele