základní část, 12. kolo
22.11.2008 20:45 CET
3 : 3
(3:1)

Reportáž

BV De Graafschap - Sparta Rotterdam 3:3

V přestřelku se šesti góly se proměnil večerní zápas mezi BV De Graafschap a Spartou Rotterdam. Utkání skončilo remízou 3:3 a celky se musely spokojit s bodem.

Do utkání s předposledním Graafschapem vstupovala Sparta s jasným cílem zvítězit. Byli to však hosté kdo od začátku tahali za kratší konec, přesto to však byli hosté, kteří se ujali vedení a to v 15. minutě, kdy se parádně trefil Charles Diesele a vymetl horní roh brankáře Erika Heijbloka.

Po nevydařeném začátku se začal rozvíjet domácí tlak, který vyústil ve 20. minutě vyrovnávací brankou. O tu se postaral Stephan Keller po dobře rozehraném přímém kopu a hostujícímu brankáři Haraldu Wapenaarovi jen ukázal jak se dávají góly.

V průběhu prvního poločasu se domácí dostali do většího tlaku, který jim přinesl i zasloužené vedení. Pět minut před přestávkou se znovu trefil Keller, když svojí tvrdou střelou z přímého kopu prostřelil hradbu těl ve sparťanské zdi.

Do přestávky potvrdil Graafschap svou dominantu třetí brankou, když si nejvýše na centr od Geerta Den Kudrna vyskočil Jordy Buijs a zvýšil vedení svého mužstva.

Do druhé poločasu vstoupili domácí o hodně hůř a to když se ve 46. minutě nechal vyloučit Joost Volme. Tato situace se později stala zlomovým okamžikem celého zápasu.

Domácímu BV začaly poté rychle ubývat síly a bylo jen otázkou času, kdy toho Sparta hrající proti deseti využije. Vysněná kontaktní branka přišla v 55. minutě zásluhou Arneho Slota a rázem byl Rotterdam ve hře o body.

Místo předpokládaného tlaku hostů však hrozili v oslabení domácí. Po hodině hry se do slibné šance dostal Steve de Ridder, ale mířil vysoko nad a vedení svého týmu nezvýšil.

V závěru utkání už každý na stadionu De Vijverberga čekal na závěrečný hvizd. V nastaveném čase si však stihli hosté vypracovat menší tlak a ve třetí minutě nastavení se Ruud Knol stal sparťanským hrdnou, když svou zdánlivě nevinnou střelou překonal i brankáře Heijbloka.

Utkání tak po dramatickém závěru skončilo remízou 3:3 a ani jeden tým si ziskem jednoho bodu nepřilepšil. Sparta nadále zůstává na 13. pozici a Graafschap s osmi body na předposlední, tedy 17. příčce.

Autor: Petr Zajíc / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele