základní část, 12. kolo
23.11.2008 14:30 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Utrecht - SBV Vitesse 4:0

Zápas na půdě domácího Utrechtu, který přivítal v nedělním zápase Vitesse, měl sice předem daného favorita, ale hosté zde chtěli uhrát solidní výsledek. To se jim však nepodařilo a domácí potvrdili papírové předpoklady a poslali hráče Vitesse domů se čtyřbrankovým výpraskem.

Ani v tomto utkání se hráči nevyhnuli nepříznivému počasí. Zima, sníh a studený vítr provázely všechny dnešní klání. Do toho utkání mezi Utrechtem a Vitesse vstoupili lépe domácí, ale z úvodního tlaku nedokázali vstřelit branku.

Po půlhodině hry však domácí bezmoc dát branku přerušil Sander Keller, když se ve vápně protlačil k centrovanému míči od Leroye Georgeho a prostřelil brankáře hostů Pieta Velthuizena.

Celý zápas doprovázelo husté sněžní, a tak všichni hráči přivítali přestávku po prvním poločase. Do toho druhého šli domácí s cílem zvýšit své vedení a hned čtyři minuty po začátku vstřelil svou branku Cedric van der Gun.

Patnáct minut na to přišla první světlá chvilka Aliho Boussabouna, když si po parádní narážečce s Vitem Wormgoorem pohrál s obranou a poté i s Velthuizenem a s přehledem zvýšil na 3:0.

A v 74. minutě to byl znovu Boussaboun, kdo se postaral o výbuch radosti mezi domácími příznivci. Tentokrát utekl všem svým pronásledovatelům a se zakončením si nelámal hlavu - 4:0.

Utkání se blížilo do konce a všichni návštěvníci utkání se těšili domů do tepla. Za hosty mohl alespoň vylepšit skóre Ricky van Wolfswinkel, který se dostal do slibné šance po chybě Aljeho Schuta. Ten však byl ze své šance tak překvapen, že nedokázal lépe zamířit a střelu poslal hodně mimo branku.

Poté rozhodčí k radosti všech utkání ukončil a domácí se mohli radovat z vítězství 4:0 a příjemného zisku tří bodů. Naopak hosté si po čtyřech povedených ligových kolech odvážejí debakl a drtivou porážku.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele