základní část, 12. kolo
22.11.2008 19:45 CET
6 : 0
(3:0)

Reportáž

FC Twente - SC Heerenveen 6:0

Twente se zvedlo ze špatných výkonů a v sobotním večeru si doslova smlslo na Heerenveenu. Svěřenci trenéra McClarena totiž svého soupeře rozdrtili rozdílem několika tříd v poměru 6:0. Pod vysoké skóre se vysokou měrou podepsal Blaise N'Kufo, jenž šel všem příkladem a jako kapitán vstřelil tři branky. Zkázu Heerenveenu v závěru dokonal vyloučený Vayrynen.

Twente do utkání vstoupilo skvěle a po deseti minutách mohlo vést již o dvě branky. Bezbrankový stav platit jen díky vynikajícím zákrokům brankáře Kennyho Steppeho. Domácí nakonec prolomili soupeřovy hradby ve 23. minutě, kdy Perez připravil míč N'Kufovi a ten ranou z hranice pokutového území otevřel skóre.

Ve 35. minutě si oba hráči podobnou akci zopakovali. Tentokrát si ovšem role proměnili a zakončoval Kenneth Perez. Ani on se ale nemýlil a zvýšil na 2:0. Neuvěřitelná kanonáda domácích pokračovala ve 41. minutě, kdy se ve středu hřiště zmocnil míče N'Kufo a doběhl s ním až k brance, kde vstřelil další branku. Hráči Heerenveenu by se již určitě nejraději viděli v šatně, ale v nastaveném čase prvního poločasu jim dal s sebou ještě nepříjemný dáreček svou druhou brankou Perez.

Domácí fanoušci museli být s gólovými hody na výsost spokojeni. Jejich miláčci se ale rozhodli, že čtyři branky nestačí a dvě minuty po přestávce opět fanouškovský dav rozjásali. Perez přehodil bankáře Steppeho a Arnautovič dorážel do prázdné branky.

Totální debakl dokonal v 72. minutě hattrickem Blaise N'Kufo a upravil skóre na 6:0. Mizérii Heerenveenu v nastaveném čase dokonal druhou žlutou kartou a následným vyloučením Mika Vayrynen. Heerenveen se tak nechal v tabulce dnešním soupeřem předskočit.

Autor: Ondřej Holzman / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele