Ligue 1 souhrn - 9. kolo

23.09.2007, 02:22, aktualizováno 23.09.2007, 23:31
Komentáře a souhrny
V čele francouzské Ligue 1 nadále zůstává Nancy, v devátém kole si poradilo s Lorientem. Na druhou příčku se výhrou na hřišti PSG vyšplhalo Bordeaux, třetí se překvapivě po vítězství nad Monakem drží Valenciennes. Znovu zaváhal Lyon, jen remizoval doma s Lille, Marseille prohrála v Auxerre, Rennes nečekaně podlehlo hostům ze Sochaux. První vítězství, na hřišti Caen, si připsaly Méty.
AJ Auxerre - Olympique Marseille 2:0
Branky: 19. Daniel Niculae, 25. Daniel Niculae
Djibril Cisse přijel na půdu Auxerre, svého bývalého klubu, s velkým očekáváním. Nakonec byl ale jeho trápící se Olympique Marseille domácími pokořen. Jediné dvě branky utkání vstřelil Daniel Niculae a zařídil tím zkázu favorita.

Za působení v Auxerre byl Cisse nejlepším střelcem Ligue 1, ale nyní musel na dobře známé půdě spolknout hořkou pilulku. Niculae se během pětadvaceti minut trefil dvakrát a přes vyloučení Kevina Lejeuneho dokázalo Auxerre náskok udržet. Marseille tak zůstává pouze s jedním vyhraným zápasem v devíti úvodních utkáních Ligue 1.

Dnes to prostě byl Niculaeho večer. První šanci měl hráč Auxerre již ve dvanácté minutě. To jeho hlavičku ale ještě Steve Mandanda stačil zlikvidovat. O šest minut později se však již trefil do černého. Lejeune zahrával rohový kop a po závaru před brankou Marseille se do míče opřel Niculae a bylo to 1:0. Hosté pak museli střídat. Zranil se Zubar, kterého nahradil Bonnart. V pětadvacáté minutě domácí Auxerre zdvojnásobilo náskok. Lejeune opět centroval a Niculae podruhé dopravil míč do sítě. Poté mohla Marseille snížit, ale Jacques Faty velkou příležitost nezužitkoval.

Ve druhé půli sice měli více ze hry hráči Olympique, ale ke snížení to nevedlo. Příležitosti měli Benoit Cheyrou a také Djibril Cisse. Nakonec to mohlo být 3:0. Toifilou Maoulida chytře přehodil Mandanda, ale míč doplachtil jen na brankovou kontstrukci. Čtrnáct minut před koncem zápasu byl po druhé žluté kartě vyloučen Lejeune, ale jeho spoluhráči již Marseille nepustili do větší šance, a mohli se proto radovat z překvapivého vítězství.
více informací
Valenciennes FC - AS Monaco 1:0
Branky: 11. Johan Audel
Valenciennes se výhrou nad Monakem v hodně emotivním utkání, ve kterém tři hráči viděli červenou kartu, posunulo na druhou příčku Ligue 1. Jedinou branku zápasu vstřelilo Valenciennes již v jedenácté minutě. Johan Audel si naběhl na pas od Rudyho Matera a hlavou skóroval.

Záložník Monaka Jeremy Menez byl po druhé žluté kartě vyloučen ještě před přestávkou, zatímco duo hráčů Valenciennes, Jose Saez a Guillaume Rippert, bylo posláno do sprch až v závěru zápasu. Zvýšit náskok mohl Sebastian Roudet, ale minul cíl. Poté se vytáhli oba brankáři. Roma vychytal Djamela Belmadiho a na druhé straně se proti Diegu Perezovi vytáhl Nicolas Penneteau. Šance na vyrovnání Monaku klesla s vyloučením Meneze. Jen těžko se vyrovnávali s početní nevýhodou a tak měl Steve Savidan dost času, aby vymyslel cyhtrý lob, kterým ovšem trefil jen břevno. Valenciennes si zkomlikovalo cestu za vítězstvím vyloučeními v samém závěru, ale nakonec přeci jen vyhrálo 1:0.
více informací
AS Nancy-Lorraine - FC Lorient 2:0
Branky: 81. Youssouf Hadji, 87. Youssouf Hadji
Nancy si výhrou nad Lorientem upevnilo první pozici v tabulce Ligue 1. Výhra se sice nerodila snadno, góly padly až v samém závěru, ale výsledek 2:0 nakonec vypadá přesvědčově. Youssouf Hadji zařídil svými dvěma góly, že Nancy pokračuje ve svém skvělém tažení tímto ročníkem Ligue 1 a že se Nancy udrží na čele ještě minimálně další týden.

Lépe začali utkání domácí. V jedenácté minutě mohl poslat Nancy do vedení Marc-Antoine Fortune, ale ve velké příležitosti tváří v tvář Fabienu Audardovi selhal. Po další Fortuneho akci zakončoval Kim, ovšem ani on si na Audarda nepřišel. Do pětatřicáté minuty se hrálo skoro výhradně na polovině Lorientu. Pak se však hosté osmělili, Oscar Ewolo našel Rafika Saifiho, ten vystřelil hlavou, ale Gennaro Bracigliano, brankář Nancy, jeho pokus vyrazil na roh. Za minutu byl na konci další akce Hamed Namouchi, jenomže trefil brankovou konstrukci.

Druhá půle byla o mnoho klidnější a moc šancí se neurodilo. To změnila až dvaaosmdesátá minúta, když Hadji dostal domácí do vedení. Sauget dobře zapracoval ve středu pole, nacentroval míč do vápna, kde se poblíž penaltového puntíku hlavou prosadil Hadji. Druhá Hadjiho gólová hlavička přišla čtyři minuty před koncem. Tentokrát centroval Landry N'Guemo a Hadji pojistil výhru Nancy nad Lorientem.
více informací
Olympique Nice - AS Saint-Etienne 3:0
Branky: 7. Bakari Koné, 19. Bakari Koné, 83. David Hellebuyck
Domácí se dostali do vedení již v sedmé minutě. Florent Balmont zavedl míč na pravém křídle, odcentroval, jeho přihrávka našla Kone a ten nedal Jeremie Janotovi v brance Saint Eteinne šanci. O dvanáct minut později se po akci Cyril Rool k hlavičce dostal opět Kone a bylo to 2:0. Saint Etienne mělo svoji první brankovou příležitost, když se Ilan dostal k zakončení po akci Dimitri Payeta, ale se vytáhl.

Další souboj Ilan – Letizi se odehrál po pauze. Vítězně z něho opět vyšel brankář Nice. V osmatřicáté minutě bylo definitivně jasno o vítězi. Hellebuyck a Job si několikrát vyměnili míč, poté Hellebuyck napřáhl a krásnou střelou zvýšil již na 3:0. Těsně před koncem ještě rozhodčí nařídil penaltu. K té se postavil Job, ale Janot jeho střelu kryl. Arbitr však nařídil opakování pokutového kopu. Janot se ale opět ukázal a kryl i druhý pokus. Nice ale přesto vyhrálo nad Saint Etienne v jasném poměru 3:0.
více informací
Racing Strasbourg - Le Mans UC 72 0:1
Branky: 37. Ndri Romaric
Le Mans pokračuje v dobrém vstupu do Ligue 1. Proti Štrasburku to ovšem měli hostující hráči hodně těžké. Jediným střelcem bojovného zápasu byl Ndri Romaric, a Le Mans proto vyhrálo nejtěsnějším rozdílem.

Le Mans se výhrou posunulo na třetí pozici, Štrasburk zůstal ve středu tabulky. Vítězná branka padla v sedmatřicáté minutě. Mathieu Coutadeur zahrával přímý volný kop a k míči se dostal, který zařídl výhru svého týmu.
více informací
Toulouse FC - Racing Lens 1:1
Branky: 23. Bryan Bergougnoux - 39. Olivier Monterubbio
Lens se i přes to, že dohrávalo v Toulouse o deseti, podařilo vyrovnat a konečně přivézt ze hřiště soupeře bod. Bryan Bergougnoux sice dostal domácí do vedení, ale Olivier Monterrubio ještě před poločase vyrovnal.

Ve čtyřiadvacáté minutě si dobře vyměnili míč Achille Emana a Andre-Pierre Gignac, poté se balon dostal do vápna, kde se s ním moc nepáral Bryan Bergougnoux a bylo to 1:0. Monterrubio měl svoji první šanci po půl hodině hry, ale nezamířil přesně. Když pak Vedran Runje vychytal velkou příležitost domácího střelce Johana Elmandera, nastartoval spoluhráče k honu za vyrovnáním. To přišlo brzy. Monterrubio napálil míč z voleje a Nicolas Douchez byl bez šance. Po pauze bylo viditelné, že Lens by stačila remíza a Toulouse mělo více ze hry. Šanci nevyužil Bergougnoux. Mangane pak viděl během tří minut dvě žluté karty a musel si jít schladit hlavu do kabin. Remízu nakonec zařídil Runje, protože v nastaveném čase skvěle zakročil proti Elmanderovi.
více informací
Stade Caen - FC Metz 1:2
Branky: 9. Yoan Gouffran - 37. Momar NDiaye, 66. Daniel Gygax
Méty se konečně v sobotu odpoutaly ode dna ligové tabulky, a to díky vítězství 2:1 nad Caen v bitvě nováčků. Oba dva týmy sázely hlavně na bojovnost, ale šťastnějším týmem nakonec byly Méty. Za ty skórovali Momar N'Diaye a Daniel Gygax. Hráči Mét se tedy poprvé v této sezóně mohou radovat z vítězství.

Velkou šanci měl v úvodu hostující Julien Francois. Ten se řítil sám na brankáře Caen Vincente Planteho, ale domácí gólman předvedl své umění a hrozbu odvrátil. Za minutu tuto nevyužitou příležitost potrestali domácí. Yoan Gouffran vystřelil, míč prošel Christophu Marichezovi mezi nahama a Caen vedlo. Méty cestu za obratem v utkání zahájily v šestatřicáté minutě. Po rychlé akci se k míči dostal N'Diaye a prostřelil brankáře Planteho. Hráči Mét mohli poté děkovat pouze svému brankáři, že až do šedesáté minuty trval stav 1:1. V šestašedesáté minutě však již byl Plante krátký. Cedric Barbosa přihrál na Gygaxe, ten přehodil bezmocného brankáře Mét a zařídil vítězství svého týmu 1:2.
více informací
Paris Saint-Germain - Girondins Bordeaux 0:2
Branky: 10. Johan Micoud, 47. David Bellion
Bordeaux po výhře nad Tampere v poháru UEFA dokázalo zvítězit i ve druhém svém zápase v tomto týdnu. Tentokrát skvělou formu Girondins odneslo Paris Saint Germain. Díky brankám Johana Micouda a Davida Belliona se les Girondins minimálně do večera posunuli na druhou příčku Ligue 1.

Za pasivitu pykali domácí již v jedenácté minutě. Micoud se těsně vyhnul ofsajdu a v zakončení se nemýlil. Mickael Landreau byl na jeho střelu krátký. Za šest minut měl velkou šanci na vyrovnání Jerome Rothen, ale Rameho v brance hostů nepřekonal. Brzy po poločase přišlo zvýšení náskoku Bordeaux. Trefil se Bellion. Po něm již nikdo nedokázal najít recept na vstřelení gólu a PSG prohrálo doma s Girondins Bordeaux 0:2.
více informací
Stade Rennes - FC Sochaux 0:2
Branky: 37. Stephane Dalmat, 58. Michael Isabey
Sochaux vyhrálo svůj první zápas v sezóně. Poměrem 0:2 zvítězilo na půdě Rennes. Stéphane Dalmat a Mickael Isabey rozdělili své branky do obou poločasů a Sochaux díky těmto trefám může doufat v lepší zítřky.

Prvním, kdo dokázal rozvlnit síť, byl Stéphane Dalmat. Bývalý záložník Interu Milán se opřel do míče z voleje a nádhernou ranou otevřel skóre. Na dvojnásobek zvýšil náskok hostů v pětaosmdesáté minutě Isabey po přiťuknutí Lionela Mathise. Rennes poté střídáními oživilo hru, ale nikdo nedokázal svoji příležitost zužitkovat. Největší příležitosti ke snížení měli Pagis a Wiltord. Sochaux se po vítězství 0:2 a zisku tří bodů odpoutalo ze zóny sestupu.
více informací
Olympique Lyon - Olympique Lille 1:1
Branky: 58. Sidney Govou - 17. Michel Fernandes Bastos
více informací
Tabulka
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.AS Nancy-Lorraine861115:519
2.Girondins Bordeaux953112:618
3.Valenciennes FC952213:917
4.Olympique Lyon851215:816
5.Le Mans UC 72951313:1116
6.Stade Rennes94329:715
7.Olympique Nice942310:714
8.AS Monaco941413:913
9.Racing Strasbourg93338:612
10.FC Lorient933310:1112
11.AS Saint-Etienne93249:911
Toulouse FC73229:911
13.Paris Saint-Germain92527:811
14.Olympique Lille91719:910
15.AJ Auxerre93066:159
16.Olympique Marseille91447:127
17.FC Sochaux91448:147
18.Racing Lens71333:56
19.FC Metz91264:145
20.Stade Caen71155:114

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
HOST*Andy Conceicao

Reagovat
HOST*Lyon

co to ten Lyon zase hraje, jak já nerad tam vidím trénovat toho Perrina, s ním celý tým jde do prdele. Ten Houllier hrál aspon útočný a kombinační fotbal, ale Perrin ten by se hodil spíš do Sparty, ty taky betonujou a hrajou na výsledek 1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele