Ligue 1 souhrn - 3. kolo

23.08.2008, 21:03, aktualizováno 24.08.2008, 22:59
Komentáře a souhrny
Vítězné tažení Grenoblu skončilo, omluvou pro nováčka však je fakt, že se tak stalo na hřišti úřadujícího mistra Lyonu. Dobrou formu potvrdila Marseille, vyhrály také Le Mans a Valenciennes. Monako doma remizovalo s Caen, Nancy s Toulouse a PSG veze bod ze hřiště Sochaux. Bordeaux potvrdilo roli favorita a porazilo Nantes...

FC Sochaux - Paris Saint-Germain 1:1

23.08.2008 19:00

Góly: 49. Mevlüt Erdinç (pen.) - 63. Stéphane Sessegnon

Sochaux získalo první bod nové sezóny díky remíze s Paris Saint-Germain. Domácí vedli po penaltě Erdinga, brzy poté dal ale výsledku konečnou podobu Sessegnon.

První poločas mnoho zajímavých šancí nepřinesl. Nejprve zahrozili domácí, proti Dalmatovu voleji se musel vytáhnout gólman PSG Landreau. Na druhé straně se pak ukázala nová posila z Le Mans Stephane Sessegnon, i jeho pokus však skončil na rukavicích brankáře.

Po přestávce se Sochaux brzy ujalo vedení. V 50. minutě Sakho ve vápně fauloval Mevluta Erdinga, ten se sám postavil k penaltě a poslal Landreaua na druhou stranu - 1:0.

Hosté proti penaltě hodně protestovali a zloba je nakopla k honbě za vyrovnáním. To přišlo brzy, už v 63. minutě po kombinaci dvou novách mužů v kádru PSG. Ludovic Giuly, posila z AS Řím, se dostal přes dva obránce a přihrál Sessegnonovi, jenž zamířil přesně do horního rohu - 1:1.

Domácí mohli v závěru znovu strhnout vedení na svou stranu, jenže s dalekonosnou ranou Maurice-Belaye si Landreau poradil. S výsledkem už nic neudělala ani další posila v týmu Pařížanů, Mateja Kežman (přišel v týdnu z Fenerbahce) se sice v závěru zápasu předvedl v dobrém světle, na gólové zápisné si ale ještě počká.

Více informací k zápasu

Le Havre AC - Olympique Marseille 0:1

23.08.2008 19:00

Góly: 56. Boudewijn Zenden

Jediná branka Zendena po hodině hry rozhodla o vítězství Marseille na hřišti Le Havre a katapultovala tým hostů na první místo tabulky.

Utkání bylo ovlivněno tragickou nehodou, 70 kilometrů od Paříže havaroval autobus, který vezl fanoušky hostů na zápas do Le Havre. Srážka si vyžádala čtyři těžce zraněné a střet bohužel nepřežili dva příznivci Marseille.

Po minutě ticha, která následovala v úvodu zápasu, se do první šance dostali domácí, branku Marseille ohrozil Fauré, ale nebyl úspěšný. Těsně před poločasovým hvizdem měl gól na kopačkách Davidas, ale ani jeho pokus neposlal domácí tým do vedení. Marseille se objevila za první poločas v jediné vážnější šanci, Zianiho pohotovou střelu skvěle zlikvidoval gólman Le Havre.

O výsledku utkání rozhodla 56. minuta, k exekuci přímého kopu se postavil Zenden a povedenou střelou z dvaceti metrů poslal hosty do vedení. Klid do řad hostů mohl přidat Ben Arfa, ale nedokázal trefit branku. Závěr utkání okořenilo vyloučení Zubara z Marseille, který v utkání nasbíral dvě žluté karty a musel předčasně do kabin. To ale nic nezměnilo na těsném vítězství hostujícího týmu.

Více informací k zápasu

Valenciennes FC - FC Lorient 3:1

23.08.2008 19:00

Góly: 3. Grégory Pujol, 32. Johan Audel, 90. Luigi Pieroni - 51. Kévin Gameiro

Domácí tým zvládl své utkání proti Lorientu a s přehledem zvítězil 3:1. Valenciennes "nastartovala" rychlá branka z úvodu a o své vedení fotbalisté Valenciennes už do konce utkání nepřišli. Své vítězství hráči věnovali spoluhráči Davidu Sommeilovi, kterého v průběhu týdne postihl infarkt.

Bleskový start do zápasu ze strany domácích znamenal první branku v síti Lorientu. Vedení se Valenciennes dočkalo po 180 sekundách hry, Danic našel přesným centrem Pujola, který z první akce domácích otevřel skóre zápasu. Gólovu hlavičku stejného hráče musel o pár minut později likvidovat Audard. Druhou branku přidali domácí po půlhodině hry, Audel využil Pujolovu přihrávku a zvýšil skóre na 2:0.

V úvodu druhé půle zahrozil Lorient, ale Marchalova hlavička skončila na tyči domácí branky. Hosté se vrátili do utkání v 51. minutě, na rozdíl jedné branky snižoval Gameiro. Defeinitivní tečku za utkání ale udělal pár chvil před koncem Pieroni, který pojistil domácím zasloužené vítězství.

Více informací k zápasu

Le Mans UC 72 - AS Saint-Étienne 1:0

23.08.2008 19:00

Góly: 38. Thorstein Helstad

Norský útočník Helstad vsítil jedinou branku utkání proti St. Etienne a zajistil domácím tři body.

Tvrdý zápas, který se odehrával převážně ve středu hřiště, příliš gólových šancí nenabídl. Poprvé zahrozil Le Tallec, který ale nabídku ke skórování nevyužil. Za hosty zahrozil Feindouno, domácí obrana mu nechala příliš prostoru ve vápně, ale jeho střela našla náruč gólmana Rocheho. Gól na kopačkách měl také Frej, jeho tvrdý pokus bravurně zlikvidoval brankář St. Etienne.

Rozhodnutí padlo před koncem první půle, Le Tallec přesně přihrál Stomstadovi a ten z hranice vápna prostřelil brankáře hostů. St. Etienne se poté snažilo vyrovnat, ale Feindouno dalekonosnou střelou domácího gólmana nedokázal překvapit. Stomstad těsně přek koncem zápasu využil díry v obraně St. Etinenne a chtěl přidat druhou branku, ale tváří v tvář gólmanovi Vivianimu ztroskotal. I přesto si domácí tým udržel těsné vedení 1:0 a získal tři body.

Více informací k zápasu

AS Monaco - SM Caen 1:1

23.08.2008 19:00

Góly: 52. Frédéric Nimani - 74. Jerko Leko (vl.)

Remízu přineslo měření sil mezi knížecím klubem z Monaka a fotbalisty Caen. Domácí tým od začátku druhé půle vedl zásluhou Nimaniho. Nešťastníkem utkání se stal domácí Leko, který si patnáct minut před koncem vstřelil vlastní branku a "zajistil" hostům bod.

Monako vstoupilo do zápasu o mnoho lépe než soupeř a první gólovou možnost si vytvořilo po 14 minutách hry. Nimani vyslal na branku hostů tvrdý projektil, který jen těsně minul Planteho svatyni. Stejný hráč se do dobré příležitosti dostal po půlhodině zápasu, ale jeho pokus zablokovali obránci Caen.

Velmi aktivní Nimani se snažil prosadit i minutu po startu druhé půle, ale ani jeho střela z dvaceti metrů v brance neskončila. Nimani se přece jen dočkal v 56. minutě, po dlouhém nákopu Šimiče si mladý útočník obhodil i gólmana hostů a pohodlně skóroval. Vedení domácího týmu ukončila 74. minuta, kdy si Florentinův přímý kop do vlastní sítě srazil Leko. Monako se snažilo strhnout vítězství na svou stranu, ale Bakar si vylámal zuby na gólmanovi hostů. Utkání tak skončilo remízou 1:1.

Více informací k zápasu

AS Nancy-Lorraine - Toulouse FC 0:0

23.08.2008 19:00

Góly: -

Fotbalisté Nancy stále čekají na své první vítězství v novém ročníku Ligue 1. V zápase proti Toulouse nedokázal ani jeden tým vstřelil branku. Domácí tým dohrával posledních 13 minut utkání v deseti lidech, vyloučen byl Dia.

Dia sice na konci utkání oslabil svůj tým, ale byl to hlavně on, kdo v první půli zaměstnával brankáře Toulouse. Jeho gólový pokus ze 14. minuty hasil Carrasso na poslední chvíli. Hosté zahrozili po půlhodině hry, Mansare našel Bracigliana, jeho střelu z těsné blízkosti ale dokázal gólman Nancy na posledních chvíli vyrazit. Do konce první půle měl dvě dobře šance Fortune, ale skórovat nedokázal.

Jako blesk z čistého nebe přišla po hodině utkání šance Gignace, který orazítkoval tyč domácí svatyně. Nancy se v posledních snažilo strhnout vítězství na svou stranu, ale jejich naději překazil svým vyloučením Dia. Oba týmy si tak rozdělily bod za bezbrankovou remízu.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Grenoble Foot 38 2:0

23.08.2008 21:00

Góly: 6. Jean Makoun, 37. Karim Benzema

Mistr proti nováčkovi, to obvykle bývá jasná záležitost a stejné to bylo i v tomto případě, i když tím nováčkem byl zatím stoprocentní Grenoble, jenž po dvou kolech dokonce vedl ligu. Na Lyon nestačil a ze Stade Gerland si odvezl porážku 0:2.

O výsledku domácí rozhodli už v prvním poločase. Začali zostra a už v šesté minutě šli do vedení, Kallstrom posadil centr z rohového kopu na hlavu Jeana Makouna a ten dal svůj první gól v novém působišti. Hosté mohli vyrovnat v 17. minutě, také po rohu, nehlídaný Feghouli ale svou hlavičku nenamířil přesně. Neproměněné šance fotbalisté Grenoblu zalitovali ve 37. minutě, kdy se za hranicí vápna do míče opřel Karim Benzema a jeho projektil se zastavil až v síti - 2:0.

Po přestávce mohl snížit opět Ferghouli, po narážečce s Llorisem však selhal v koncovce. Jinak byl ale Lyon lepší a hosty od dalšího přídělu uchránil gólman Wimbee. Nejprve vyrazil Juninhovu jedovku z přímého kopu ze vzdálenosti dobrých 35 metrů, později z brankové čáry vytáhl dorážku Karima Benzemy.

Lyon i bez Milana Baroše, jenž opět nebyl ani na lavičce, pohodlně vyhrál a v tabulce je druhý o skóre za vedoucí Marseille. Grenoble je zatím pátý.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Lille OSC 2:1

24.08.2008 16:00

Góly: 90. Bruno Cheyrou, 90+4. Moussa Sow - 34. Yohan Cabaye

Hráči Lille se dnes viděli už se třemi body v kapse, když pro ně přišel šok. Rennes dvěma přesnými zásahy v nastaveném čase dokázalo utkání otočit a může slavit.

Tak blízko první výhře v nové sezóně hosté ještě nebyli. Tři body měli na dosah, ale nakonec odjíždí s prázdnou a navíc se propadnuli až na poslední místo. Rennes však bylo lepším celkem na hřišti a už v první půlhodině bylo velmi aktivní. Šance Pagise i Thomerta ale zůstaly nevyužité.

Naopak na druhé straně se prosadil Yohan Cabaye. Francouzský záložník se do míče opřel za hranicí pokutového území a skákavou střelou propálil vše, co mu stálo v cestě. Lille se tak senzačně dostalo do vedení, které navíc mohlo za deset minut zdvojnásobit. Stephane Dumonta ale vychytal gólman Douchez.

Jedním z hlavních hrdinů zápasu byla také hostující brankářská jednička Gregory Malicki, který se v bráně několikrát vyznamenal. Dokázal zlikvidovat nebezpečně příležitost jak Asamoha Gyana, tak i Roda Fanniho. Jenže přišla první minuta nastavení, Rennes vybojovalo přímý kop, ten zahrál Cheyrou a s tečí Emersona dostal míč do sítě. Domácí fotbalisté se ale s bodem spokojit nechtěli, nadále bojovali a vyplatilo se. V 94. minutě se prosadil Sow.

Více informací k zápasu

AJ Auxerre - OGC Nice 0:1

24.08.2008 16:00

Góly: 29. Alaeddine Yahia

Alaeddine Yahia se zasloužil o to, že si jeho Nice na konto připsalo v tomto střetnutí s Auxerre další výhru.

Hostující kouč Frederic Antonetti udělal pro toto střetnutí v základní sestavě oproti minulému týdnu dvě změny. Jednou z nich bylo obsazení útoku dnešním jediným střelcem Alaeddinem Yahiaou, který se prosadil už ve 29. minutě, kdy hlavičkoval přesně po přímém kopu Davida Hellebucka.

Auxerre mělo mnoho šancí, ale žádnou z nich neproměnilo a krutě na to doplatilo. Tou největší byla v prvním poločase hlavička Traorého, ta proletěla těsně kolem tyče hostující branky. Nebezpečně pálil z dálky také Kevin Lejeune, kterého brankář Letizi se štěstím vychytal.

I po přestávce pokračovala nadvláda domácích, kteří si vytvořili tlak a snažili se vyrovnat. Velmi blízko byl Lejeune, jenž neproměnil penaltu. Nebezpečně pálil hned dvakrát také zkušený Mignot a když v nastaveném čase neslavil úspěch ani Grichting, Nice své vedení ubránilo až do konce.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - FC Nantes 2:0

24.08.2008 21:00

Góly: 5. Fernando Cavenaghi, 86. Fernando

Bordeaux splnilo roli favorita a doma porazilo nováčka z Nantes 2:0. Již v šesté minutě se z penalty trefil Cavenaghi, výhru domácích pak pojistil Fernando.

Úřadující vicemistr chtěl dát zapomenout na porážku ze hřiště PSG a podařilo se mu to již v šesté minutě. Pronikajícího Belliona v pokutovém území poslal na zem hostující brankář Heurtebis a kopala se penalty. Té se ujal Cavenaghi a s přehledem poslal gólmana na opačnou stranu - 1:0.

O čtyři minuty později Heurtebis zneškodnil hlavičku Belliona po centru Wendela. Až poté se začali osmělovat rovněž hosté. V 18. minutě pálil z nadějné pozice nepřesně Keseru, tentýž hráč pak o čtrnáct minut později zkoušel štěstí z trestného kopu a Rame musel ukázat své kvality. Chvíli poté se vyznamenal rovněž Heurtebis, který za svá záda nepustil pokus Belliona.

Domácí si po změně stran hlídali svůj náskok a soupeře do vážnějších šancí nepouštěli. V 57. minutě uvolnil Bellion Gouffrana a ten se ocitl sám před brankářem, v zakončení ovšem selhal a přestřelil. Ve stejných místech skončila i hlavička Fernanda po rohovém kopu Wendela z 81. minuty, a tak si fanoušci na pojišťující branku museli počkat ještě dalších pět minut, kdy si oba protagonisté předcházející akce své role zopakovali. Wendel zahrál rohový kop, na přední tyč si naběhl Fernando a definitivně rozhodl o majiteli tří bodů.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Marseille32109:47
2.Olympique Lyon32105:07
3.Le Mans UC 7232014:26
Girondins Bordeaux32014:26
5.Valenciennes FC32015:46
6.OGC Nice32013:26
7.Grenoble Foot 3832013:36
8.AS Monaco31203:25
9.SM Caen31115:44
10.Stade Rennes31116:64
11.Paris Saint-Germain31112:24
12.FC Lorient31112:34
13.Toulouse FC31112:44
14.Le Havre AC31022:33
AS Saint-Étienne31022:33
16.AJ Auxerre31022:63
17.AS Nancy-Lorraine30211:22
18.FC Sochaux30123:51
19.Lille OSC30122:51
FC Nantes30122:51

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Baroš zas ani na lavičce, k čemu ho tam sakra maj, a to ještě ten jejich trenér nakecával že s nim bdue počítat do základu, asi základy na tribuně.... jdi do Betisu....

Reagovat
smazaný uživatel

Rozdíl mezi Benzemou a Barošem je zhruba stejný jako mezi Tullamore Dew a vodou z Vltavy...

Reagovat
smazaný uživatel

Teď co je lepší ?

Reagovat
smazaný uživatel

ja osobne by som nepil ani jedno.

Reagovat
smazaný uživatel

já nesrovnával Baroše s Benzemou, to by byla šílenost, jenom jsem si tak zabědoval jak jde ten Baroš do prdele, taky mohli přimhouřit oči po tom gólu proti anglii jinak testovals oboje?

Reagovat
smazaný uživatel

Mno, nebejt ten gól proti Anglii tečovanej, tak ho gólman má.

Tullamore testuju celkem často, vodu z Vltavy naposledy, když jsem jí jel na lodi (rok 1985)...

Reagovat
smazaný uživatel

jj neni nad irskou pohodicku...fu....

Reagovat
smazaný uživatel

jj neni nad irskou pohodicku...fu....

Reagovat
smazaný uživatel

ah sorrac...vymklo se mi to nejak z rukou

Reagovat
smazaný uživatel

Benzema se uz zase rozjizdi,nastupce Henryho(kez by pokracoval jako on do Arsenalu )

Reagovat
Xavi8

Marseille

Reagovat
mastakillah

Marseille Zenden

Reagovat
smazaný uživatel

To sna d eni nmožný, ten Lyojm snad vyhreje i po sedmý v řaxdě. Kucí vy do trhoho řežerte jaK KAMENÍCI, A TAK MÁ BEJT, NE VOE???

Reagovat
smazaný uživatel

Doporucuju pred kalbou schovavat klavesnici...

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Jo no...

Reagovat
božský John

Konecne ukazujem vsem zac je toho loket...jeste privyst utocnika za Djibrila(kdyz sem vcera prijel a cet to tak sem malem spad ze zidle) a bude to nejlepcejsi...

Reagovat
božský John

samozrejme jsem zapomnel dodat ze je mi strasne lito nasich fanousku...jak se tohle mohlo stat:(

Reagovat
vlastik

ač sem fanda PSG, tady jde klubová nevraživost stranou, ať odpočívají v pokoji

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele