LaLiga - preview 21. kola

03.02.2017, 09:04, aktualizováno 06.02.2017, 08:41
Previews
Pondělní program nabízí z nejprestižnějších evropských lig pouze dohrávku LaLigy. Poslední Granadu, která ztrácí na příčky zaručující záchranu osm bodů, čeká utkání s Las Palmas...
Granada CF - UD Las Palmas  (pondělí 20:45)
Pondělní dohrávku 21.kola španělské nejvyšší soutěže obstarají celky Granady a Las Palmas. Domácím patří poslední příčka, kdežto hosté se derou tabulkou nahoru. Naposledy zvítězili nad Valencií a tři body chtějí přidat i po zápase v Andalusii.

Granadě se stále nedaří a na svém kontě má pouze jednu jedinou výhru, o to překvapivější, že si jí připsali proti třetí Seville. Pochopitelně je to velmi málo, domácí ztrácejí na nesestupovou pozici už osm bodů, ale nic ještě není ztraceno.

Granada se po delší době zase představí vlastním divákům na Los Cármenes, kde jedinou výhru uhrála. Naposledy však dvakrát odjížděla z venčí s prázdnou, prohrála na Espanyolu i Villarrealu.

Jak již bylo zmiěno, Las Palmas v minulém kole porazil Valencii 3:1 a upevnil si své postavení ve středu tabulky. Hosté pravidelně bodují, od prosince minulého roku neuspěli jen ve dvou případech a to na Barceloně a Atlétiku Madrid.

Vzájemná bilance je velmi vyrovnaná, ani jeden z týmů nedokázal druhého na jeho půdě pokořit. Přesto bude velkým favoritem Las Palmas a to jednak díky lepšímu postavení v tabulce, ale také pro výsledek z prvního zápasu na Kanárských ostrovech, který Las Palmas ovládl jasně 5:1.

Oba týmy budou mít k dispozici nejsilnější možná složení, včetně posil. Za Las Palmas se tak představí nová akvizice útočník Jesé.
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Ochoa - Foulquier, Ingason, Saunier, Héctor - Pereira, Samper, Uche - Mallé, Ramos, Boga
UD Las Palmas - pravděpodobná sestava:
Varas - Macedo, Lemos, Bigas, Castellano - Viera, Mesa, Gómez - Jesé, Boateng, Halilovič
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.03 - 3.36 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sevilla FC - Villarreal CF  (neděle 12:00)
Sevilla dál odhodlaně pronásleduje svoje nejbližší konkurenty v boji o co možná nejvyšší příčky. V minulém kole však její sny o dalších bodech dostaly trhlinu, když Sevilla prohrála s Espanyolem Barcelona. Teď ji nečeká o nic snazší práce.

Narazí totiž na Villarreal, další z několika španělských tradičních klubů, kteří si brousí zuby na Ligu mistrů. K ní se Villarreal dlouhodobě upíná a vzhledem ke kvalitě kádru si mnozí mysleli, že by to tento rok mohlo konečně vyjít. Jenže zatím se zdá, že z roku snahy bude zase "jen" Evropská liga, a to přinejlepším. Villarreal má totiž dlouhodobě problémy se zraněními, která decimují především jeho ofenzivní linie. A tak z návratu velkých jmen do prostředí El Madrigal zase není nic.

Mladík Borré nezaujal, Cedric Bakambu byl dlouhou dobu zraněn a stejný osud potkal také zkušeného zakončovatele Roberta Soldada. Další kapitolou je pak návrat někdejšího velkého talentu brazilské kopané, Alexandra Pata. Ten neslavně skončil ve Villarrealu už v lednu tohoto roku a jeho pokus o nastartování kariéry v Evropě nevyšel. Ve Villarrealu zaujal snad jen tím, že za něj Žlutá ponorka dostala z Číny 18 milionů eur, zatímco do něj investovala jen tři miliony.

Přesto má trenér Fran Escriba dostatečně kvalitní kádr, aby s ním útočil na evropské poháry. A sám to dobře ví: "Je přímo naší povinností a odpovědností dopřát našim skvělým fanouškům velké zápasy nabité emocemi a góly. Hrajeme vždycky na maximum, snažíme se dělat, co je v našich silách. Villarreal je velmi dobrý tým, který má dostatek zkušeností, aby zůstával na předních místech ligy. Já jsem se svými hráči velmi spokojen a doufám, že zažijeme ještě hodně výher," přeje si Escriba.

Minulé kolo Žluté ponorce konečně vyšlo, když se dokázala dvakrát prosadit proti potápějící se Granadě a zachovat si čistý štít. Villarreal by si moc rád připsal tři body proti Seville, protože by se díky nim mohl alespoň na chvíli posunout před Atlético Madrid na čtvrté příčce. V Seville mu to ale moc nejde a jeho poslední zisk tří bodů na slavném stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuana se datuje do února 2012.

Sevilla je navíc poměrně ve formě. Udatně se bije na třetím místě s týmy před i za sebou, na druhou Barcelonu se zezadu dívá jen kvůli horšímu skóre a ani Real Madrid na prvním místě není zase tak vzdálen. V Copa del Rey už kvůli Realu Madrid nefiguruje a protože mají evropské poháry zatím pauzu, Liga mistrů mistrů na Sevillu rovněž čeká. Sevilla se tak může vesele soustředit na LaLigu, což se jí daří. Tedy až na minulé kolo, ve kterém ostudně prohrála s Espanyolem Barcelona.

Velkou zásluhu na skvělém postavení Sevilly i předváděné hře má trenér Jorge Sampaoli. Chilský stratég se hned ocitl v hledáčku větších klubů, ale Sevilla věří v jeho setrvání. Prezident José Castro v rozhovoru pro média poznamenal: "Trenér Sampaoli nikam nejde, není tu jen na sezonu. Máme s ním dlouhodobé plány a on se s námi o budoucnosti své i klubu často baví. Chce tu zůstat, zanechat po sobě památku. A my mu v tom budeme pomáhat všemi silami," dodal zkušený činovník Castro.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Rico - Mariano, Lenglet, Rami, Escudero - Vázquez, Nasri, N'Zonzi, Vitolo - Yedder, Jovetić
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Mario, Ruiz, Bonera, Costa - Santos, Trigueros, Soriano, Castillejo - Bakambu, Sansone
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.62 - 4.10 - 5.55
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Sporting Gijón - Deportivo Alavés  (neděle 16:15)
Ligovou záchranu má Gijón pořád daleko. Potřeboval by se prostě chytit nějakého stébla naděje a získat plný počet bodů, aby jeho situace na spodku tabulky nevypadala tak tragicky. Alavés určitě nepatří k těm celkům, které by byly k neporažení. Každopádně už v pěti utkáních v řadě nepoznal porážku.

Když už to nejde výsledkově, alespoň na hřišti působí Rojiblancos přece jenom o něco lépe pod novým trenérem Rubim, na jehož pořádky si hráči stále ještě zvykají. Před dvěma týdny uhráli remízu na půdě Betisu, naposledy nestačili jen o kousek Bilbau. V tuhle chvíli je záchrana vzdálená na pět bodů.

Určitě to není příjemné číslo, nicméně do konce jarní části zbývá ještě spousta kol a vše je bezpochyby hratelné. Rozhodně dobrou zprávou pro domácí je úzká marodka, na níž je v tuhle chvíli pouze stoper Jean-Sylvain Babin, jehož by měl nahradit Jorge Meré. Úplně fit pak není ještě Douglas, jinak by u Sportingu nemělo dojít výrazným zásahům do sestavy.

To naopak Deportivo pravděpodobně bude naopak se základní jedenáctkou rotovat. Na rozdíl od soupeře muselo absolvovat poměrně strastiplné semifinále Copa del Rey na půdě Celty Vigo, kde nakonec uhrálo bezbrankovou remízu. Ostatně nerozhodný výsledek je v posledních dvou měsících nejčastějším výsledkem hostů.

V LaLize mají Babazorros na svém kontě už devět remíz, což je z celého španělského pelotonu vůbec to nejvyšší číslo. Obecně v zápasech Deportiva moc branek nepadá. Ačkoli má jeden z nejhorších útoků v lize, disponuje zároveň jednou z nejlepších obran, a hlavně díky ní se drží v klidném středu tabulky.

Možná že se mužstvo kouče Mauricia Pellegrina bude soustředit spíše na odvetu domácího poháru, kde může zaznamenat jeden z největších úspěchů za poslední léta. Druhé střetnutí je přitom na programu už za pár dnů. Svůj ligový debut by si mimochodem měli na své konto připsat Óscar Romero a Rodrigo Ely, dvě nové zimní posily.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.30 - 3.17 - 3.47
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Sociedad - CA Osasuna  (neděle 18:30)
Slabých deset bodů a jen jedno jediné vítězství. To je bezpochyby hodně mizerná bilance, jakou se Osasuna rozhodně prezentovat v nynější sezóně nechtěla. Realu Sociedad se naopak letos překvapivě daří a reálně bojuje o evropské poháry, po očku by přitom mohl pokukovat po čtvrté příčce zaručující Ligu mistrů pro příští sezónu.

Je vidět, že domácí na ty nejlepší celky Španělska ještě nemají. V lednu se postupně utkali proti Seville, v rámci Copa del Rey nastoupili dvakrát proti Barceloně, a naposledy stanuli na půdě Realu Madrid, a ve všech případech prohráli. I proto potřebují napravit minulou porážku, aby mu čtvrté Atlético nějak výrazněji nepoodskočilo.

Proti Pamploně bude plnit roli jednoznačného favorita i proto, že s tímhle protivníkem padl v posledních osmi vzájemných střetnutích jen jednou. Baskický celek navíc nemá nějaké nové potíže se zraněními. Akorát tenhle duel vynechá Iňigo Martínez, který se v Madridu nechal vyloučit, jinak by měl být San Sebastián kompletní.

Hosté nebudou mít v tomto utkání vůbec co ztratit. Mohou určitě jen překvapit a potvrdit, že jeho čtyři uhrané remízy z minulých pěti zápasů nejsou nějakou náhodou. Každopádně klub z Pamplony musí začít s pravidelností vítězit. Ostatně naposledy proti Málaze mohl získat plný počet bodů, kdyby soupeř záhy nesrovnal na konečných 1:1.

Na přestupovém trhu nebyli Los Rojillos nijak přehnaně aktivní, pouze posílili obranu, a to o obránce Nikolu Vujadinoviće, který tu už dříve působil, a brankáře Salvatoreho Sirigua, jenž se v Paříži propadl až na pozici trojky, potřeboval určitě větší herní zatíženost, a jeho předchozí angažmá v Seville nebylo vůbec úspěšné.

Hostující trenér Petar Vasiljevič byl s posilami spokojený. "Je důležité, že se zlepšujeme, a to zejména v defenzívě," poukázal na tento fakt na předzápasové tiskové konferenci. "Myslím, že náš soupeř hraje velmi dobře, což je vidět i na jeho postavení v tabulce. Umí doma i venku, má komplexní tým a je vyvážený ve všech aspektech."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.40 - 4.95 - 8.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Málaga CF - Espanyol Barcelona  (sobota 13:00)
Málaga se zoufale snaží zlepšit své postavení v ligovém žebříčku a uniknout pásmu sestupu, jenže zatím se jí moc nedaří. V sobotu odpoledne čeká Málagu domácí střetnutí se zlepšujícím se Espanyolem, který se naopak drápe vzhůru.

Málaga po pěti soutěžních porážkách konečně získala alespoň bod, když v minulém kole remizovala s domácí Osasunou. Ani v Pamploně se ale výsledek nerodil snadno a Málaga musela dotahovat první inkasovanou branku utkání. Výsledek ale znamená, že Málaga nevyhrála v LaLize už od konce minulého listopadu a pod novým trenérem Marcelem Romerem získala ze čtyř zápasů jen jediný bod.

Přesto je zkušený trenér optimisticky zaměřen. Před duelem s Espanyolem Uruguayec poznamenal: "Určitě jsme si z tohoto utkání zasloužili mnohem víc, protože jsme byli jasně lepší a více jsme chtěli. Ale to není všechno, vždycky se počítá jen výsledek. Víme, kde je naše slabé místo, víme, na čem máme pracovat. Jen nám chybělo trochu štěstí. To budeme potřebovat i proti dalšímu soupeři, protože Espanyol se dostává do dobré formy a má velmi kvalitní hráče," uvědomuje si trenér Romero.

Espanyol zažívá hodně rozkolísanou sezonu, ale v poslední době se zdá, že má trochu více štěstí. Za minulé dva zápasy nastřílel pokaždé tři branky, které vždy znamenaly tři body. I díky tomu se katalánský celek posunul na současné deváté místo a dál stíhá osmou Celtu Vigo, na kterou ztrácí jen jeden bod. Dalším důvodem k optimismu je kromě předváděné hry také jméno posledního soupeře, se kterým si Espanyol poradil. Dokázal totiž zvítězit nad Sevillou, které se letošní sezona mimořádně daří.

Nevýhodou pro domácí barvy by mohlo být domácí prostředí, na němž se právě proti Espanyolu horko těžko prosazuje. Na stadionu La Rosaleda domácí naposledy nad barcelonským celkem vyhráli na konci října 2011 a od té doby se daří mnohem více Espanyolu. Za posledních deset vzájemných klání Málaga vyhrála jen jednou. A tentokrát si Espanyol opět výrazně věří. Řekl to například mladý argentinský útočník Pablo Piatti v rozhovoru pro klubové stránky.

"V posledních týdnech jsme našli rovnováhu, která nám dříve chyběla. Teď jsme mnohem uvolněnější, nic nás nestresuje a máme v kabině dobrý pocit, že se nám vše daří. Víc pracujeme pro tým, máme spolu skvělé vztahy a díky několika dobrým výkonům stoupáme v tabulce. Klíčové jsou pro nás také zápasy, ve kterých se nám právě nedaří, protože takové utužují charakter celého týmu. Jsem moc rád, že se nám teď daří a doufám, že to vydrží co možná nejdéle," přeje si Argentinec.
Málaga CF - pravděpodobná sestava:
Kameni - Rosales, Luis Hernandez, Demichelis, Juan Carlos - Fornals, Camacho - Chory Castro, Juanpi, Santos - Charles
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Lopez - Navarro, David Lopez, Reyes, Martin - Jurado, Fuego - Juan Reyes, Piatti, Perez - Moreno
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.10 - 3.40 - 3.64
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Barcelona - Athletic Bilbao  (sobota 16:15)
Druhá Barcelona má za sebou náročné utkání v poháru, ale není čas na delší pauzu. Už v sobotu se totiž katalánský velkoklub utká s dalším zajímavým soupeřem, tentokrát v rámci LaLigy. Na stadion Camp Nou přijedou Lvi z Baskicka.

Hodně nepříjemný soupeř za ní, další nevyzpytatelný sok před ní. Barcelona sbírá síly po náročném prvním utkání s Atléticem Madrid v rámci Copa del Rey, které pro ni bylo hodně vyčerpávající. Zápasy s týmem trenéra Simeoneho vždycky hodně bolí a jsou dost fyzicky náročné, přičemž středeční utkání semifinále španělského královského poháru nebylo výjimkou. Barcelona ale utkání na stadionu Vicenteho Calderóna nakonec zvládla, protože vstřelila o jeden gól víc než domácí. Opět řádilo trio Messi, Neymar a Suárez.

Katalánci mají k postupu o trochu blíže, přestože odveta na jejich půdě rozhodně nebude snadná. Tým trenéra Luise Enriqueho alespoň trochu napravil nepříjemné překvapení, které se zrodilo v minulém kole LaLigy. V Seville s domácím Betisem totiž bluagranas jen remizovali a ještě za bod mohli být rádi, protože je spasil až Luis Suárez v 90. minutě utkání. Jinak by domácí béticos brali tři body po dřívější brance Alegríi.

Barcelona tudíž nadále pronásleduje první Real Madrid, který má k dobru nejen jedno utkání, ale především další čtyři body. Blaugranas se ovšem nevzdávají, o čemž svědčí slova trenéra Enriqueho. "Máme před sebou ještě množství zápasů, liga je hodně dlouhá a náročná. Každý může trochu zpomalit, občas vám dojdou síly nebo nemáte štěstí. My jsme ale Barcelona, takže cokoli jiného než výhra, je pro nás zklamáním. I proto budeme dál bojovat na všech frontách a doufat v trofeje," naznačuje zkušený trenér.

Tomu se do hry vrátil uzdravený Rafinha, ale stále se píše o zdravotních potížích dvojice Andrés Iniesta a Sergio Busquets. Barcelona se s Bilbaem utkala poměrně nedávno, když se postarala o jeho vyřazení z Copa del Rey. Právě na Camp Nou rozhodla o svém postupu díky třem brankám, takže se Bilbao na cestu do katalánské metropole moc netěší. Bilbao celkově neprožívá sezonu snů, ale je odhodlané dál bojovat.

Baskický klub se nyní nachází na sedmé příčce, což je umístění bez pohárové Evropy. Na šestý Villarreal ale ztrácí jen dva body, což rozhodně není nedostižná ztráta. Mohou za to mimo jiné tři remízy v řadě, z nichž minimálně bezbrankové remízy s Leganés či Deportivem Alavés v plánu rozhodně nebyly. Remíza s Atléticem Madrid naopak musela potěšit. V minulém kole si Lvi napravili chuť i skóre a opět se vydali na cestu výher. Poradili si totiž se Sportingem Gijón, třebaže už v první půli prohrávali po penaltě Dujeho Čopa.

A trenér Ernesto Valverde měl pro své hráče samozřejmě slova chvály za to, že vývoj zápasu otočili ku svému prospěchu. "Jsem na své hráče pyšný za to, jak se postavili k náročnému utkání. Prohrávali jsme po sporné penaltě, ale nevzdali jsme se a ukázali, že umíme bojovat i tehdy, když se nám nedaří. Teď nás čeká Barcelona, která bude dalším velkým testem. Můžu říct snad jen to, že se pečlivě připravujeme a uděláme maximum, abychom si připsali body. Naším cílem je totiž stále kvalifikace do Ligy mistrů," dodal Valverde.
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Roberto, Piqué, Umtiti, Alba - Rakitic, D. Suarez, Turan - Neymar, Messi, L. Suarez
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Iraizoz - De Marcos, Yeray, Laporte, Balenziaga - San José, Benat - Muniain, Williams, Raul Garcia - Aduriz
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.27 - 6.10 - 11.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atlético Madrid - CD Leganés  (sobota 18:30)
Ještě předtím, než Atlético Madrid poměří síly s Barcelonou v odvetném zápase semifinále Copa del Rey, čeká madridský celek malé městské derby proti nováčkovi z Leganés. Ten se po slibném vstupu do sezony potácí nebezpečně blízko sestupovým příčkám, zatímco Atlético momentálně prožívá vlastní černou sérii bez vítězství, která mu komplikuje situaci v boji o účast v příštím ročníku Ligy mistrů.

Družina Diega Simeoneho je momentálně v ligové tabulce čtvrtá, přičemž po dvou po sobě jdoucích remízách nabrala na třetí místo již šestibodovou ztrátu. V závětří navíc číhají Real Sociedad, Villarreal či Athletic, a tak je nutno myšlenky na klíčový zápas s Barcelonou odložit a nepodcenit ani papírově snadnou zápasovou vsuvku. "Naším cílem je dostat se do Ligy mistrů a skončit do třetího místa, stejně jako v předešlých letech," prohlásil na tiskové konferenci Simeone.

Na adresu svého sobotního protivníka prohlásil kouč Colchoneros následující: "Leganés je kvalitní tým, který umí nastoupit v rozličném rozestavení. K tomu mají vepředu spoustu rychlých hráčů a ve všech zápasech si doposud počínali solidně." V druhém kole sezony si ostatně hráči Leganés vyšlápli právě na Atlético, s nímž doma uhájili bezbrankovou remízu. Jelikož však svěřenci kouče Garitana ani jedinkrát nezvítězili od listopadu loňského roku, propadli se již tabulkou až na první nesestupové sedmnácté místo, byť stále s pohodlným pětibodovým náskokem na osmnáctý Sporting Gijón.

Domácí se sice budou muset obejít bez indisponovaných Jana Oblaka, Augusta Fernándeze, Tiaga či stopera Giméneze, ovšem i tak budou jednoznačnými favority a jakýkoli jiný výsledek kromě vítězství Atlétika bude obrovským překvapením.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Moyá - Vrsaljko, Savić, Godín, Filipe Luis - Koke, Gabi, Saúl, Carrasco - Griezmann, Gameiro
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Herrerín - Díaz, Bustinza, Mantovani, Insúa, Marín - García, Pérez, Alberto, Szymanowski - Guerrero
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.28 - 5.35 - 13.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Valencia CF - SD Eibar  (sobota 20:45)
Valencia v minulém kole opět šlápla vedle, což chce napravit v dalším utkání. V sobotu odpoledne se otevřou brány stadionu Mestalla, na kterém domácí uvítají Eibar. Ten by však mohl Netopýrům zle zatopit.

Pod vedením trenéra známého jako "Voro" se Valencia začala postupně léčit a zvedat z krize, kterou delší měsíce zažívala. Hráči s každým jeho tréninkem získávali více sebevědomí, jejich herní projev se ustálil a získal konkrétní rysy. V polovině minulého měsíce se příznivci tradičního klubu dočkali něčeho, co už delší dobu nezažili - dvou výher za sebou. Nejprve si Valencia poradila s Espanyolem a následně dokázala nastřílet dvě branky také domácímu Villarrealu, se kterým navíc udržela čisté konto.

Vše vypadalo dobře, tým byl na správné cestě. Až do minulého kola, které Valencia zakončila nečekanou porážkou. Nestačila totiž na domácí Las Palmas. A to přesto, že od 20. minuty nad svým sokem vedla. Přesto se domácí dokázali dostat do vedení, které v závěru ještě navýšili. Nutno ale dodat, že Valencia hrála téměř celý druhý poločas v početním oslabení po červené kartě pro Munira El Haddadiho. Ten tak přijde o utkání s Eibarem.

Valencii má kromě trenéra Salvadora Gonzaleze pomáhat také záložník Dani Parejo, který i přes spekulace nakonec zůstal. A Gonzalez je za to velmi rád: "Parejo je pro nás velmi důležitým hráčem a článkem v celém systému. Je to osobnost, zkušený hráč a skvělý člověk. Bylo by hodně náročné ho adekvátně nahradit, takže jsem rád, že zůstal. Máme před sebou ještě hodně práce, ale pomalu cítíme, že se nám začíná dařit."

Hostující Eibar pro jeho hochy ale nebude ničím snadným. Daří se mu překvapovat větší týmy a porážky si za posledních deset duelů připsal jen proti Barceloně s Atléticem Madrid. V minulém kole se Eibaru rovněž dařilo, protože si na domácím Estadio Municipal de Ipurua poradil poměrně hladce s Deportivem La Coruña. V utkání se prosadili domácí González, Enrich a Lejeune, takže si Eibar připsal další cenné tři body. I díky nim je nyní na 10. místě, přičemž na poháry ztrácí jen pět bodů!

Trenér Jose Luis Mendilibar si sice uvědomuje, že v minulém kole měl jeho tým trochu štěstí a Deportivo bojovalo, ale přesto věří v kvality svého týmu před soubojem s Valencií. "Máme před sebou velmi dobrého soupeře, který je pojmem ve Španělsku i mimo něj. Ale svému týmu naprosto věřím a vím, čeho jsme schopni. Když se nám daří, můžeme hrát vyrovnanou partii s největšími celky LaLigy. Budeme potřebovat maximální koncentraci a musíme najít způsob, jak eliminovat zbraně soupeře," dodal Mendilibar.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Alves - Montoya, Garay, Mangala, Gayà - Mario Suarez, Soler, Medran - Cancelo, Mina, Zaza
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Yoel Rodriguez - Capa, Galvez, Lejeune, Arbill - Dani Garcia, Escalante - Inui, Leon, Adrian - Enrich
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.87 - 3.70 - 4.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Deportivo La Coruña - Real Betis  (pátek 20:45)
V páteční předehrávce 21. kola nejvyšší španělské soutěže na sebe narazí celky Deportiva La Coruña a hostujícího Realu Betis. Zatímco domácí budou na Estadio Riazor chtít odčinit poslední porážku, béticos se v minulém kole dařilo nad očekávání.

Po pěti soutěžních duelech, které skončily remízou, došla Deportivu štěstěna. V minulém kole se galicijskému celku přestalo dařit a na půdě domácího Eibaru prohrál. Domácí byli mnohem lepším týmem, třebaže jim pomohlo trochu štěstí a chyba sudího při neodpískání penalty ve prospěch Deporu. Jeho situace tak i nadále není moc optimistická a tradiční celek sídlí až na průběžném 16. místě LaLigy s pouhými 19 body na kontě.

Přesto se trenér Gaizka Garitano snaží myslet pozitivně. "V minulém kole jsme neměli štěstí, do zápasu jsme vstoupili velmi nešťastně a nekoncentrovaně. Postupem času jsme se ale zlepšili a naše hra nabírala na intenzitě. Myslím, že jsme měli kopat penaltu, ale s tím už teď nic neudělám. Všechno, co dělat můžeme, je maximálně se soustředit na naše další utkání a pokusit se odčinit minulé kolo," uvědomuje si trenér Garitano.

Jeho Deportivo nedávno s Betisem hrálo a nedopadlo vůbec špatně. V rámci Copa del Rey se koncem minulého roku doma radovalo ze tří bodů a doufá, že se mu nyní povede stejně. Real Betis ale už několikrát v této sezoně ukázal, že se s ním musí počítat a že ho nejeden tým škaredě podcení. Atlético Madrid ještě po velké bitvě o gól vyhrálo, ale s takovou Barcelonou v minulém kole už béticos uhráli velmi dobrý a nečekaný bod. A to na své půdě nad Katalánci ještě minutu před koncem utkání vedli!

Real Betis sice umí překvapit, jenže ani jeho sezona se zatím nevyvíjí úplně pohádkově. Zatím jsou sevillští hráči na 13. místě, mají aktuálně o čtyři body víc než jejich další sok a k tomu mnoho zraněných. V týmu už není Roman Zozulja, Joaquín, José Carlos nebo Martin s Gutiérrezem jsou zraněni.
Deportivo La Coruña - pravděpodobná sestava:
Tytoň - Juanfran, Arribas, Sidnei, Navarro - Borges, Santos - Gil, Colak, Gama - Andone
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Adán - Mandi, Pezzella, Bruno - Piccini, Petros, Pardo, Ceballos, Durmisi - Castro, Alegría
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.10 - 3.25 - 3.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid19144151:1746
2.FC Barcelona20126252:1842
3.Sevilla FC20133443:2842
4.Atlético Madrid20106434:1636
5.Real Sociedad20112731:2835
6.Villarreal CF2097428:1434
7.Athletic Bilbao2095626:2232
8.Celta Vigo2093831:3330
9.Espanyol Barcelona2078528:2729
10.SD Eibar2085728:2929
11.UD Las Palmas2077631:3128
12.Deportivo Alavés2059617:2024
13.Real Betis2065921:3123
14.Málaga CF2057828:3422
15.Valencia CF19541029:3619
16.Deportivo La Coruña2047925:3219
17.CD Leganés20461015:3318
18.Sporting Gijón20341320:3913
19.CA Osasuna20171221:4310
20.Granada CF20171216:4410
Zbývající zápasy
05.02. 20:45Celta Vigo - Real Madrid (zápas odložen)

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (392)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele