Komentáře a souhrny

Premier League - souhrn 27. kola: Arsenal si zařádil v Sheffieldu

Probíhající kolo nepřineslo žádné změny na čele, Liverpool udolal Nottingham a Manchester City otočil derby proti United. Arsenal v pondělí deklasoval venku Sheffield United, o pět branek se postaral už v prvním poločase. Vedoucí trio tak je v tabulce stále v rozmezí dvou bodů.

LaLiga - souhrn 27. kola: Real i Barcelona remizovaly

Real Madrid dotáhl ztrátu a z Valencie veze bod. Další zaváhání si připsala Girona, která tentokrát nejtěsnějším poměrem padla na Mallorce, navzdory tomu však zůstává na druhém místě, protože Barcelona si rozdělila body s Athleticem.

Serie A - souhrn 27. kola: Inter zvítězil podeváté v řadě

Neapol si vyšlápla na druhý Juventus, který odmítl šanci snížit náskok vedoucího Interu. Toho naopak v pondělí využil milánský gigant, který skolil Janov. AC Milán v souboji s Laziem zužitkoval více než půlhodinovou početní převahu a zásluhou pozdní trefy Noaha Okafora si z Říma odvezl cenné tři body. AS Řím si na půdě Monzy počínal přesvědčivě a tlačí na čtvrtou Bolognu. Fiorentina naopak nevyužila poločasové přesilovky a v Turíně jen remizovala.

Ligue 1 - souhrn 24. kola: RC Lens vykradl Lyon

RC Lens zakončil 24. kolo výhrou na půdě Olympique Lyon, čímž se udržel na pohárových příčkách před Marseille, která zdolala Clermont. Šlágr 23. kola francouzské nejvyšší soutěže mezi AS Monaco a Paris Saint-Germain skončil bez gólu. Knížecí celek tím odmítl možnost posunout se na druhé místo, úřadující mistr zůstává neohroženě v čele. Lille drží krok s první trojkou, na půdě Remeše se vystačilo s jedním gólem.

Eredivisie - souhrn 24. kola: PSV s Feyenoordem nerozhodně

Remízu 2:2 přinesl šlágr kola mezi nejlepšími nizozemskými kluby letošní sezony. PSV Eindhoven doma remizoval s Feyenoordem, rozdíl mezi oběma celky zůstává desetibodový. Twente veze body z Arnhemu, čímž si upevnilo třetí místo. Alkmaar tentokrát dělil body se Spartou. Ajax po sérii ztrát naplno bodoval, zůstává však až pátý.

FORTUNA:LIGA - souhrn 23. kola: Derby bez branek

Sparta se podruhé v jednom týdnu střetla se Slavií a ligový souboj přinesl bezbrankovou remízu, na čele tabulky se tak nic nemění. Plzeň si odvezla body z Pardubic, triumfu se konečně dočkalo Slovácko.

Bundesliga - souhrn 24. kola: Leverkusen vede o deset bodů

Bayern v pátek jenom remizoval s Freiburgem a v neděli odpoledne přišel další trest. Leverkusen nezaváhal proti 1. FC Köln a udělal další krok směrem k zisku titulu, tabulku vede o deset bodů.

Niké liga - souhrn 22. kola: Slovan derby s Trnavou ustál

Slovan Bratislava už má v čele Niké ligy náskok 16 bodů - může za to jeho skalp Trnavy za přispění Jaromíra Zmrhala, a také remíza Žiliny s Dunajskou Stredou v dalším ostře sledovaném sobotním klání. Dušan Uhrin mladší začal v čele Zlatých Moravců drtivou prohrou na půdě Michalovců, Ružomberok Ondřeje Smetany registruje další výhru.

Athletic předvedl v „atletickém“ měření sil finálový spurt, tempo diktovali Williamsové

Athletic zvítězil v semifinále Copa del Rey nad Atlétikem Madrid 3:0 a v součtu s výhrou z úvodního duelu suverénně postoupil. Jistotu dodala domácím zejména perfektní spolupráce bratří Williamsů. Ve 13. minutě se nejprve po centru mladšího Nica krásným volejem prosadil zkušenější Iňaki a v závěru prvního dějství si hvězdní sourozenci při další pohledné akci role vyměnili. Zatímco Baskové si zahrají pohárové finále již potřetí za posledních pět let, Los Indios se v něm od celkového triumfu v sezoně 2012/2013 neobjevili.

Sparta nemilosrdně trestala chyby sešívaných, Slavia ztratila derby v prodloužení

Slavia ztratila v pikantním čtvrtfinále MOL Cupu dvoubrankový náskok a před zaplněnou Fortuna Arenou padla se Spartou 2:3 po prodloužení. Jedním z rozdílových hráčů 309. vzájemného duelu znepřátelených celků se stal dvougólový Victor Olatunji. Hostující kanonýr v soubojích Nigerijců několikrát těžil z chyb Igoha Ogbua, jenž tak opět ukázal, že mu střetnutí s úřadujícím českým mistrem vůbec nevychází. Rozhodnutí následně zajistil chvíli před koncem z pokutového kopu Adam Karabec. Za zmínku stojí, že penaltu odpískal Karel Rouček, který se stal ve věku 27 let nejmladším rozhodčím, co kdy tento prestižní zápas řídil.

Liberec na obrat nedosáhl. Zlín po strastiplné cestě dokráčel do pohárového semifinále

Zlín uspěl ve čtvrtfinále MOL Cupu díky výhře 2:1 po prodloužení nad Slovanem Liberec. Domácí poslal do vedení Tomáš Schánělec, jenž se v dresu Ševců prosadil poprvé od příchodu ze Sparty na hostování. Na konci úvodního dějství se nechal za šlápnutí na ruku protihráče vyloučit Mohamed Doumbia, čehož však Moravané k pojistce v základní hrací době nevyužili. Za svou pasivitu byli naopak v 83. minutě potrestáni vyrovnávací trefou, zkraje prodloužení si ale po přesné hlavičce Jakuba Janetzkého vzali náskok zpět. Hosté už na jeho gól odpovědět nedokázali, přestože se síly na hrací ploše vyrovnaly.

Liga Portugal - souhrn 23. kola: Sporting přišel o vedení

Benfica si snadno poradila s Portimonense, Sporting následně překvapivě neporazil venku Rio Ave, a na čele tabulky tak došlo ke střídání stráží. Selhalo i Porto, problémy naopak neměla Braga.

LaLiga - souhrn 26. kola: Girona zůstává ve hře

Hráči Realu Madrid zdolali na svém hřišti těsně Sevillu, svou druhou trefou v ročníku rozhodl v závěru záložník Luka Modrič. Barcelona si pro změnu poradila s Getafe, Girona ukončila čekání na výhru a zvládla souboj s Rayem.

Premier League - souhrn 26. kola: Fulham vyloupil Old Trafford

U konce je vítězná série Manchesteru United a překvapivě se o to postaral Fulham. Manchester City si splnil povinnost na Bournemouthu, vystačil si s jednou trefou. Brighton v závěru zachránil remízu s Evertonem, Aston Villa přestřílela Nottingham. Arsenal v klidu přehrál Newcastle.

Serie A - souhrn 26. kola: Inter udělal další krok

Juventus udolal na svém hřišti nováčka soutěže Frosinone. V páté minutě nastavení rozhodl stoper Daniele Rugani. Turínský velkoklub zvítězil po čtyřech utkáních, přesto z druhého místa nadále ztrácí devět bodů na Inter Milán, který uspěl v Lecce. Třetí AC Milán doma remizoval s pátou Atalantou.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele