Komentáře a souhrny

Premier League - souhrn 33. kola: Chelsea doma opět vítězně

Chelsea v dohrávce potvrdila domácí formu výhrou 6:0 nad Evertonem. Manchester City si poradil s Lutonem, posunul se do čela tabulky a v neděli dostal dva příjemné dárky. Liverpool doma nestačil na Crystal Palace, výsledkem 0:2 skončil i souboj Arsenalu s Aston Villou.

Serie A - souhrn 32. kola: Pondělní ztráty Atalanty a Fiorentiny

Atalanta opět zaváhala, tentokrát remizovala 2:2 s Hellasem. Fiorentina v dohrávce pro změnu dělila body s Janovem. Turínské derby skončilo bez branek, Juventus tak na druhý AC Milán, který hrál nerozhodně se Sassuolem, nadále ztrácí šest bodů. Inter v neděli večer pouze remizoval doma s Cagliari, na jeho vedoucí pozici se však nic nezměnilo.

Ligue 1 - souhrn 29. kola: Lyon vyhrál v šestnácté minutě nastavení

Lyon dokonal obrat proti druhému Brestu, výhru si zařídil z penalty v šestnácté minutě nastavení druhé půle. Štrasburk porazil Remeš, která tak odmítla posun k pohárovým příčkám. Předposlední celek tabulky Méty překvapivě zdolaly v 29. kole Ligue 1 aspiranta na evropské poháry Lens 2:1. Klíčovým mužem Les Grenats se stal dvougólový Georges Mikautadze.

Eredivisie - souhrn 30. kola: PSV Eindhoven opět blíže k titulu

PSV Eindhoven rozstřílel Vitesse a udělal další krok směrem k titulu, Feyenoord zareagoval těsným triumfem v Sittardu. Své fanoušky si alespoň částečně udobřil Ajax.

FORTUNA:LIGA - souhrn 28. kola: Sparta se vrátila na první místo

Sparta otočila derby s Bohemians 1905 a vrátila na čelo tabulky, Slavia totiž ve šlágru kola podruhé v sezoně nestačila na Plzeň.

Niké liga - souhrn 5. kola nadstavby: Slovan Bratislava obhájil titul

Slovan Bratislava remizoval bez gólu s Dunajskou Stredou a s předstihem si zajistil ligový titul. Žilina při premiéře trenéra Michala Ščasného remizovala s Ružomberokem. Trenčín rozstřílel Zlaté Moravce. Cenné výhry z venku si odváží Košice a Michalovce.

Bundesliga - souhrn 29. kola: Leverkusen je německým mistrem

Stylově zakončil Leverkusen své mistrovské tažení, za celou sezonu zatím neprohrál ani jeden zápas a dnes nastřílel pět branek Werderu. U konce je tak dlouhodobá nadvláda Bayernu Mnichov.

Konferenční liga - souhrn prvních zápasů čtvrtfinále

Čtvrtfinále Konferenční ligy za sebou má první zápasy a ve všech odvetách bude o co hrát. Plzeň remizovala s Fiorentinou, další domácí týmy Olympiakos, Aston Villa a Club Bruggy vyhrály o jeden gól.

Evropská liga - souhrn prvních zápasů čtvrtfinále

Nemilé překvapení čekalo na fanoušky Liverpoolu, anglický klub doma prohrál 0:3 s Atalantou a řádně se mu vzdálil postup do semifinále. První italské derby vyznělo vítězně pro AS Řím.

Plzeň v historickém duelu s Fiorentinou vybojovala klíčovou remízu pro český koeficient

Fotbalisté plzeňské Viktorie dokázali v úvodním čtvrtfinále Konferenční ligy udržet na uzdě favorizovanou Fiorentinu a po remíze 0:0 zajistili Česku posun na 10. místo v tabulce národních koeficientů, jež mistrovi Fortuna ligy zaručuje od sezony 2025/2026 přímý postup do Ligy mistrů.

Messiho ochránce započal cestu Atlétika za vítězstvím, BVB dodal naději Haller

Atlético Madrid v prvním klání čtvrtfinále Ligy mistrů porazilo Dortmund 2:1. Úvodní dějství se neslo ve znamení hrubek obrany BVB. Jednu z nich využil už ve čtvrté minutě Rodrigo de Paul, který se jak na sociálních sítích, tak v dresu argentinské reprezentace proslavil mimo jiné jako ochránce Lionela Messiho. Nejistá hostující defenziva v čele s Matsem Hummelsem, jenž za Borussii nastoupil do jubilejního 500. soutěžního utkání, inkasovala před změnou stran ještě jednou, když nakonec vítěznou trefu vsítil Samuel Lino. Alespoň o trochu přijatelnější výsledek do domácí odvety přihrál klubu z Vestfálska v 81. minutě Sébastien Haller.

Trenérský souboj kamarádů z Barcelony ovládl Xavi. PSG zlomila hlavička Christensena

Barcelona zvítězila v prvním zápase čtvrtfinále Ligy mistrů na půdě PSG 3:2. Ačkoliv do zápasu vstoupili aktivněji domácí, jako první se i díky nejistému zákroku Gianluigiho Donnarummy prosadil Raphinha. Právě brazilský křídelník pak také v 62. minutě odpověděl na bleskový obrat Pařížanů zkraje druhé půle. Plnohodnotnou radost kouče Xaviho, jenž se před výkopem špičkoval se svým protějškem Luisem Enriquem, s nímž na přelomu tisíciletí nastoupil v dresu Blaugranas ke 128 utkáním, nakonec zařídila hlavička Andrease Christensena, u níž opět neměl čisté svědomí Donnarumma.

Remízový duel posledních šampionů Ligy mistrů nabídl spektakulární gólovou podívanou

Manchester City v úvodním utkání čtvrtfinále Ligy mistrů remizoval na půdě Realu Madrid 3:3. Gólovou rozbušku zapálil jako první Bernardo Silva, jenž už ve druhé minutě nachytal z přímého kopu Andrije Lunina. Vítěz milionářské soutěže z ročníku 2021/2022 ale prokázal mentální sílu, když využil dvou tečovaných ran z rozmezí 12. a 14. minuty k obratu. Nadějný stav si Bílý balet přinesl i do druhého poločasu, jenže v tom dominoval úřadující držitel ušatého poháru a výstavními trefami opět otočil skóre na svou stranu. Podobným způsobem ovšem stihl odpovědět i Federico Valverde, čímž odvrátil prohru kouče Carla Ancelottiho, jenž odtrénoval svůj 200. zápas v soutěži.

Arsenal nedokázal zahnat bavorské trauma, zlý muž Kane opět pálil na severu Londýna

Bayern remizoval v prvním čtvrtfinálovém duelu Ligy mistrů na hřišti Arsenalu 2:2. Bavoři cestovali na Emirates Stadium, na němž mu scházeli kvůli trestu za utkání s Laziem vlastní fanoušci, rozklíženi mizerným vývojem německé Bundesligy a jejich trápení ještě umocnil brzký gól Bukaya Saky. Pak však začala chybovat jindy velmi pevná defenziva Londýňanů, když po půlhodině hry dokonal obrat efektivních hostů Harry Kane, legendární útočník největšího rivala Kanonýrů, Tottenhamu. Konečné skóre ale určil v 76. minutě vyrovnávací trefou Leandro Trossard.

Liga Portugal - souhrn 28. kola: Sporting jde do trháku

Sporting v derby porazil Benficu a šest kol před koncem má na rivala v čele tabulky čtyřbodový náskok, navíc utkání k dobru. Braga doma prohrála 0:3 s Aroucou a dala příležitost Vitórii, ta uspěla v Portu.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele