FORTUNA:LIGA - preview 2. kola nadstavby

11.05.2019, 08:35, aktualizováno 12.05.2019, 08:34
Previews
Zřejmě klíčový zápas v boji o titul se bude hrát od 18 hodin v Praze, Slavia hostí Plzeň a může svému konkurentovi odskočit na rozdíl pěti bodů. Olomouc před týdnem prohrála ve Zlíně a nyní se pokusí průběžný stav 0:1 otočit, jenom formalitou bude odveta mezi Mladou Boleslaví a Teplicemi...
O titul
Slavia Praha - Viktoria Plzeň  (neděle 18:00)
Pouhé dva body dělí tři kola před koncem hlavní konkurenty v boji o titul. A právě ti se spolu střetnou v neděli odpoledne v Edenu. Papírově je favoritem Slavia i proto, že ve vzájemných zápasech zvítězil domácí tým pokaždé v předchozích deseti případech - jen dvakrát při tom hosté skórovali.

Slávistům závěr ligy příliš nevychází a od reprezentační přestávky se vesměs trápí. Ze šesti zápasů dokázali naplno uspět jen proti Dukle a Olomouci, kromě toho prohráli ve Zlíně a remizovali se Spartou a dvakrát s Libercem. Právě s ním ztratili v posledním zápase, předtím doma otočili zásluhou Olayinky a van Burena se Sigmou. Sešívaní zajisté v dobrém vzpomínají na poslední vzájemné měření sil v Praze, to totiž soupeře smetli 4:0 po dvou trefách Součka, jednou skórovali i Stoch a Zmrhal. Červenobílí se opírají především o pestrost na útočné polovině a nebezpečím pro soupeřovu branku je více fotbalistů. Nejlepší střelec Stoch je kromě dvanácti branek ve dvojciferných číslech i v asistencích, ještě více gólových přihrávek má na kontě třetí nejčastější střelec Hušbauer. Nad pět branek se dostali i Olayinka, Škoda, Masopust a Souček. Kromě dlouhodobých absentérů Hromady a Tecla bude trenér Trpišovský možná i Ševčíka.

"Těšíme se hodně, týden je dlouhý, hráli jsme v sobotu a teď nastoupíme až v neděli. Nepamatuji si, kdy naposledy jsme takhle dlouho čekali na zápas, ještě k tomu takhle důležitý," říká k netradičně dlouhému volnu Jindřich Trpišovský. "Očekávám spíše takovou taktickou bitvu, oba týmy budou vycházet z toho, co jim přineslo úspěchy ve vzájemných zápasech. Utkání bude hodně o tom, komu se podaří vnutit soupeři svůj styl hry," pokračuje exliberecký kouč.

Viktoriáni na rozdíl od svého soupeře mocně finišují a od zmiňovaného srazu národního mužstva ztratili pouze jednou, když remizovali v Příbrami. To ale ještě napravili jasným vítězstvím proti Dukle a ubojovanými třemi body s Jabloncem. Na nich se podílel hlavně střídající Kayamba, který v poslední desetiminutovce asistoval na vlastní gól Holeše i na Beauguelovu trefu. Právě Jean-David Beauguel je v součtu s podzimem ve Zlíne druhým nejlepším ligovým kanonýrem, když vsítil již patnáct gólů, z nichž šest bylo již v dresu Západočechů. Jeho skvělá forma je o to cennější, že dalším v tabulce střelců je Michal Krmenčík se sedmi trefami, přestože již několik měsíců nehrál. Kromě něho bude stoprocentně absentovat i Čermák, v ohrožení je start Romana Hubníka.

"Kdybychom prohráli, tak by Slavia udělala obrovský krok k titulu. Ale pak nás čekají ještě tři těžké zápasy a v této hodně silné skupině může ztratit každý tým. V minulosti se nám rozhodující zápasy většinou dařily. Dokážeme se na ně připravit a zvládnout je, ale soupeř taky bude chtít vyhrát. O to zajímavější to bude," věří svým svěřencům Pavel Vrba.
Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Kolář - Coufal, Ngadeu, Deli, Bořil - Souček, Král - Masopust, Hušbauer, Olayinka - Van Buren
Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Hruška - Řezník, Hejda, Hubník (Pernica), Limberský - Procházka, Hrošovský - Kayamba, Pačinda, Kovařík - Beauguel
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.44 - 5.06 - 7.27
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Jablonec - Baník Ostrava  (sobota 17:30)
Jablonec i ostravský Baník v minulém kole nenašly recept na své soupeře, nyní si tak budou chtít spravit chuť. Větší naděje se dávají domácím, ti ovšem budou postrádat na lavičce svého kouče.

Úterní duel na Střelnici bude pro obě mužstva takovým déjà vu. Na stejném místě totiž na sebe narazili poměrně nedávno, přesněji řečeno před dvěma týdny. Tehdy naprosto jednoznačně zvítězili domácí, kteří budou i nyní favority. A to nejen kvůli poslednímu výsledku a postavení v tabulce, ale i kvůli žalostné bilanci Slezanů na severu Čech, kde vyhráli naposledy před třinácti lety.

Domácí se navíc budou chtít před svými příznivci vytáhnout už jen kvůli zpackanému závěru utkání v minulém kole v Plzni. Jablonec západočeského soupeře herně přehrával, ovšem až neuvěřitelně selhával v koncovce, na což doplatil v závěru, kdy Viktoria obrátila zápas ve svůj prospěch. Severočeši tak zřejmě definitivně přišli o šanci zápasit se Spartou o třetí místo, naopak si musí hlídat záda, kde číhá právě Baník.

Trenér Jablonce Petr Rada očekává zcela odlišné klání než před dvěma týdny. "Baník přijede v jiném rozpoložení, před minulým zápasem měl ještě pohárový zápas. Teď tady bude chtít být více nebezpečný. Musíme se na to připravit tak, jako na každé jiné utkání. Teď jsme nešťastně prohráli v Plzni, ale můžeme si za to sami. Neproměnili jsme šance. Musíme hráče do toho dostat zpátky, aby si zase věřili a podali takový výkon, jako v Plzni nebo doma právě s Ostravou. Je to pro nás hodně důležitý zápas, protože pak nás čekají dva venkovní duely," prohlásil zkušený kouč.

Rada své svěřence nebude vést přímo z lavičky, neboť kvůli nevhodnému chování ze střetnutí v Plzni dostal dvouzápasový trest. To jeho protějšek na straně soupeře, Bohumil Pánik, bude přímo na lavičce vymýšlet recept, jak konečně v Jablonci uspět. Baník má navíc taky co napravovat z úvodu nadstavby. Na hřišti pražské Sparty sice neodehrál zcela špatné utkání, vyšel však střelecky naprázdno, zatímco letenští udeřili hned třikrát.

Slezané tak zůstávají pátí a potřebovali by zabrat, neboť šestý Liberec již ztrácí pouze dva body. "Akce jsme na Letné měli, jenže to nedohráváme. Finální fázi nemáme. Na Spartě to vypadalo herně líp než v Jablonci, tak doufám, že se od toho odrazíme," věří záložník Adam Jánoš.

Klub z Ostravy trápí zranění Martina Šindeláře, Jakuba Šašinka a především kapitána Milana Baroše. Severočeši zase nemohou počítat se službami obránců Nikoly Jankoviće a Davidů Štěpánka a Lischky. Posledně jmenovaný již začal po problémech se srdcem alespoň trénovat.
FK Jablonec - pravděpodobná sestava:
Hrubý - Holeš, Hovorka, Břečka, Sobol - Hübschman - Jovović, Trávník, Považanec, Vatajelu - Doležal
Baník Ostrava - pravděpodobná sestava:
Laštůvka - Pazdera, Procházka, Stronati, Fleišmman - Fillo, Jánoš, Jirásek, Granečný - Kuzmanović, Diop
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.41 - 4.97 - 8.38
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sparta Praha - Slovan Liberec  (sobota 20:00)
Sparta vstoupila do nadstavby vítězně, na což bude chtít navázat dalším skalpem proti Liberci. Slovan se ovšem v minulém kole taktéž předvedl a po Slavii bude chtít zaskočit další pražský klub.

Hodně chmurná atmosféra panovala v minulém kole na stadionu obou mužstev. Na Letné i u Nisy totiž vzpomínali na tragicky zesnulého Josefa Šurala. Oba týmy ale jistě udělaly tragicky zesnulému fotbalistovi v nebi radost. Zatímco Sparta přehrála ostravský Baník, Liberec si vyšlápl na vedoucí Slavii a uhrál cennou remízu.

O další tři body zabojují Pražané a Severočeši ve vzájemném střetnutí. Favoritem budou Letenští, byť jejich forma nebyla na konci základní části oslnivá. Poslední dvě výhry vždy o tři branky však alespoň částečně vrátily sparťanům ztracenou sebedůvěru. Domácím může hrát do karet jejich relativně komfortní pozice, neboť na třetím místě v tabulce nemají moc co ztratit, zároveň jen těžko budou stahovat výraznou ztrátu na druhou příčku.

Trenér Michal Horňák si vyvedený vstup do nadstavby pochvaloval. "Chtěli bychom navázat na výsledkově úspěšný duel s Baníkem Ostrava. Chceme to ovšem zvládnout nejen výsledkově, ale také herně. Kluci teď hrají od srdce, je na nich znát, že chtějí zápasy vyhrávat," uvedl někdejší reprezentant a nováček na postu hlavního kouče.

Liberecký Slovan se nachází v poměrně nezáviděníhodné situaci, neboť na šestém místě nemá mnoho šancí na to probojovat se do pohárové Evropy. Z toho důvodu musí mužstvo slovenského lodivoda Zsolta Hornyáka usilovat o posun tabulkou vzhůru. Od pátého Baníku jsou Severočeši jen dva body daleko, tudíž šance na zlepšení postavení je stále vysoká. Utkání proti těm nejlepším celkům ligy ale budou pro Liberec náročné.

Přesto záložník Jakub Pešek věří, že Slovan může favorita zaskočit. "Myslím si, že stejně jako na Slavii bude na Spartu platit týmovost, bojovnost. Musíme mít chuť si to s nimi rozdat. Poté se výsledku nebojím," prohlásil hráč s číslem deset na zádech.

Spartě nadále chybí zraněný špílmachr Bořek Dočkal a dále také Václav Kadlec, Matěj Pulkrab, Filip Panák a Tal Ben Chaim. Proti Baníku nenastoupili ani Lukáš Štetina, Srdjan Plavšić a Benjamin Tetteh. To marodka Slovanu je o poznání chudší, hosty trápí v podstatě jen zranění Filipa Oršuly.
Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Heča - Zahustel, Radaković, Costa, Hanousek - Sáček, Frýdek - Karlsson, Hašek, Hložek - Drchal
Slovan Liberec - pravděpodobná sestava:
Nguyen - Koscelník, Kačaraba, Karafiát, Hybš - Breite, Mara - Potočný, Oscar, Malinský - Kozák
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.83 - 3.57 - 5.03
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha31234472:2373
2.Viktoria Plzeň31225449:2871
3.Sparta Praha31186755:2760
4.FK Jablonec311561054:2851
5.Baník Ostrava311361238:3945
6.Slovan Liberec3111101033:2843
Odvety
FK Mladá Boleslav - FK Teplice  (neděle 15:00), první zápas: 8:0
Hodně jednoznačný průběh mělo úvodní utkání 1. kola play-off o Evropskou ligu v Teplicích. Domácí schytali od Boleslavi debakl 0:8 a odveta ve středních Čechách tak už je jen formalitou. Skláři se ale zajisté chtějí omluvit fanouškům povedeným výkonem.

Mladoboleslavští patřili po celé jaro mezi nejlepší ligové celky, v závěru se ale zadrhli. Než vyhráli poslední kolo proti Zlínu, pouze remizovali na Julisce a v Ďolíčku, doma dokonce podlehli Liberci. Proto možná před nadstavbou v jejich táboře panovaly lehké obavy, ty ale hned v úvodním zápase vzaly za své. Na osmigólovém znesvěcení se dvěma góly podíleli Mešanović, Komličenko a Takács, jednou se přičinili i Přikryl a Bucha. Právě ruský kanonýr Nikolaj Komličenko těmito dvěma brankami postoupil na číslo 26 překonal historický rekord Davida Lafaty. Ze spoluhráčů je mu nejblíže osmigólový Přikryl, produktivní je i Mešanović, který se v sedmi zápasech prosadil čtyřikrát.

Žlutomodří v poslední době až neuvěřitelně tápou a od začátku dubna nedokázali zvítězit. Po pohárové porážce se Spartou přišly neúspěchy s Ostravou, Bohemians a Olomoucí, remíza s Příbramí v posledním kole vypadala jako předzvěst něčeho dobrého. To se však nepotvrdilo a neskutečný debakl zklamal teplické fanoušky. Ti naposledy slavili gól přesně před měsícem, když se proti Klokanům prosadil Jan Kuchta. Jeho absence v tomto utkání by mohla být citelná, v součtu s podzimem na Slovácku totiž vstřelil sedm branek a je tak nejblíže svému spoluhráči Horovi, který se už nějaký čas drží na jedenácti.
FK Mladá Boleslav - pravděpodobná sestava:
Šeda - Křapka, Jugas, Hájek, Fulnek - Wiesner, Matějovský, Hubínek, Přikryl - Komličenko, Mešanovič
FK Teplice - pravděpodobná sestava:
Diviš - Vondrášek, Jeřábek, Čmovš, Krob - Ljevakovič, Kučera - Hora, Žitný, Hyčka - Jindráček
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.89 - 3.95 - 4.12
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sigma Olomouc - Fastav Zlín  (neděle 15:00), první zápas: 0:1
Olomouc v prvním zápase play off o Evropskou ligu nečekaně padla ve Zlíně. V odvetě na Andrově stadionu tak budou mít Hanáci co napravovat. Ševci naopak doufají, že udrží jednobrankový náskok.

Sigma byla před prvním zápasem větším favoritem. Měla za sebou brilantní jaro, během kterého vystoupala ze spodních pater tabulky až na osmé místo. Ševcům se naopak po zimní pauze vůbec nedařilo a ze skupiny o titul se propadli do středu ligového pelotonu, což vedlo k odvolání kouče Romana Pivarníka. Chmurná nálada se u Dřevnice promítla i do návštěvy na stadionu, ovšem ti, kteří na Letnou přišli, nemuseli vůbec litovat.

Náhradník za Pivarníka Jan Kameník totiž své svěřence na důležité utkání výborně připravil. Zlín se rivala z Hané vůbec nezalekl a především v první půli větral jeho obranu. Výsledkem byla jediná, ale nakonec dostačující branka Hlinky. Olomouc se totiž gólově neprosadila, i když po změně stran předvedla zlepšený výkon. Všechny její šance však pochytal jistý gólman domácích Matej Rakovan.

Na Andrově stadionu tak budou mít Hanáci co napravovat. "Nepředvedli jsme výkon, který je v našich silách. Pokud začneme u základních věcí, je potřeba zvýšit úsilí, musíme se běžecky zlepšit, mít víc náběhů, rychlosti, jednoduchosti. To jsou věci, které nejsou složité. Je to jenom o chtění hráčů. Věřím, že (sobotní) utkání bude vypadat jinak," řekl trenér Sigmy Václav Jílek.

Záložník modro-bílých David Houska očekává od soupeře podobný styl hry jako před týdnem. "Nebudou se nikam hnát už jenom tím, že mají jednogólovou výhodu. Budou hrát podobně jako doma ze zabezpečené obrany, spoléhat na vysoké balóny na Poznara. Věřím, že se s tím vypořádáme líp než první poločas ve Zlíně," uvedl.

Zlín však také nezahálel a v Olomouci bude chtít dokončit dobře rozehranou partii. "My se na to utkání důkladně připravujeme. Všichni chceme vyhrát a věřím, že postoupíme dále a budeme mít možnost hrát další pohárové dvojutkání. Hlavně bychom chtěli mít možnost se našim fanouškům ještě jednou představit na našem stadionu v domácím prostředí,” prohlásil kouč Kameník.

Podobně se vyjadřoval i útočník Ševců Tomáš Poznar. "Ve fotbale je všechno možné. Nikdo si nemyslel, že by Barcelona mohla na Liverpoolu prohrát 0:4. Takže Olomouc může předvést takový výkon, že nás smázne. Anebo se jí zápas nemusí povést. My si ale konec sezony nepřipouštíme. Chceme zabojovat o Evropu a přes Sigmu přejít," sdělil.

Hanáci postrádali ve Zlíně obránce Martina Sladkého a Michala Vepřeka, nad jejich startem v sobotu se tak vznáší otazníky. Pochyby panují i u Jiřího Texla a Václava Pilaře. Hrát jistě nebude Martin Hála. Ševcům chybělo kvarteto hráčů Lukáš Bartošák, Petr Hronek, Adnan Džafić a Pavel Vyhnal. I jejich starty v Olomouci jsou nejisté.
Sigma Olomouc - pravděpodobná sestava:
Buchta - Chvátal, Beneš, Jemelka, Polom - Zahradníček, Kalvach, Houska, Plšek, Lalkoviš - Yunis
Fastav Zlín - pravděpodobná sestava:
Rakovan - Matejov, Buchta, Hnaníček, Gajić, Jiráček - Holík, Hlinka, Podio, Čanturišvili - Poznar
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.74 - 3.98 - 4.98
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
O udržení
Bohemians Praha 1905 - 1. FC Slovácko  (sobota 15:00)
Bohemians v minulém kole ztratili na hřišti poslední Dukly a tuto ztrátu budou chtít odčinit proti Slovácku. Klokanům se letos v domácím prostředí moc nedaří, naposledy však v Ďolíčku uspěli. Hosté ale přijedou do Prahy dobře naladěni po vysoké výhře nad Příbramí.

Když se Bohemians naposledy představili v domácím svatostánku zvaném Ďolíček, udělali svým příznivcům velkou radost, když se po dlouhé době radovali ve Vršovicích ze zisku tří bodů. Nyní by další výhra přišla klokanům náramně vhod. Až na poslední Duklu je skupina o udržení velmi vyrovnaná a každé zaváhání může bolet. Navíc před týdnem zaznamenali zeleno-bílí ztrátu právě na Dukle, tudíž mají co napravovat.

Proti Slovácku to ale nebudou mít Bohemians jednoduché. "Hrají hrozně jednoduchý fotbal, ale naprosto účelně a vědomě. Každé mužstvo s nimi má obrovské problémy. My se na zápas musíme nachystat hlavně v hlavách a nechat na hřišti všechno. Věřím, že přijde na stadion hodně lidí, protože Bohemka hraje o účast v první lize. Musíme se koncentrovat, přistoupit k tomu s velkou pokorou, každý nechat na hřišti maximum a věřit, že budeme odměněni vítězstvím," prohlásil Kamil Vacek.

Slovácko naopak vstoupilo do nadstavby vítězně, když doma jasně rozstřílelo Příbram. Téměř bezchybný výkon, který předvedl především autor hattricku Jan Kalabiška, zajistil mužstvu z Uherského Hradiště posun na jedenácté místo, tedy vedoucí postavení v šestici bojující o holé přežití. Nic jistého ale Moravané stále nemají. Šestibodový náskok na barážové příčky je sice slibný, ale čtyři kola do konce nicneříkající.

Hráči si tak uvědomují, že v Praze potřebují navázat na vítězství proti Příbrami. "Není to tak dlouho, co jsme s Bohemkou hráli doma, takže asi oba týmy vědí, co od sebe mohou očekávat. Bohemka je běhavý soupeř a mají náročný herní styl. My musíme zopakovat výkon, který jsme s nimi předvedli v domácím zápase a pokud možno zvítězit," uvedl záložník Dominik Janošek.

Klokany trápí celou sezónu marodka a jinak tomu není ani v nadstavbě. Na Dukle chybělo trenérovi Martinu Haškovi hned pět hráčů, konkrétně Michal Švec, Till Schumacher, Jan Vodháněl, Jakub Nečas a Lukáš Juliš. Jejich nasazení je nepravděpodobné i proti Slovácku. Hostům zase schází dvojice středních obránců Michal Kadlec a Jiří Krejčí.
Bohemians Praha 1905 - pravděpodobná sestava:
Fryšták - Hůlka, Krch, Pokorný - Dostál, Jindřišek, Vacek, Bartek - Reiter, Yusuf, Vaníček
1. FC Slovácko - pravděpodobná sestava:
Trmal - Juroška, Hofmann, Šimko, Reinberk - Janošek, Daníček - Navrátil, Havlík, Kalabiška - Hološko
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.53 - 3.16 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SFC Opava - Dukla Praha  (sobota 15:00)
Opava si po ušmudlané výhře na Karvinou brousí zuby na další skalp. Tentokrát na její stadion zavítá beznadějně poslední Dukla, která živí již jen teoretickou naději na záchranu. O tu navíc může přijít již během tohoto víkendu.

Vstup do nadstavby Opavanům vyšel, byť penalta, která rozhodla o osudu slezského derby s Karvinou, vzbudila silné emoce. Spíš než pád po jednoznačném faulu předvedl obránce SFC Dominik Simerský povedenou hereckou etudu. Tu však rozhodčí nepostřehl, místo toho odpískal pokutový kop, ze kterého rozhodl o výhře domácích zkušený Pavel Zavadil. Buď jak buď, Opava získala tři body a posunula se blíže k záchraně na dvanácté místo.

O další vítězství budou Slezané usilovat proti poslednímu týmu tabulky, který letos již jednou v domácím prostředí přehráli. "Podle výsledku jsme asi favorit, ale nebyl to úplně jednoznačný zápas. Dukla byla silná, nebylo to jednoduché, čeká nás hodně silný soupeř. Nezdá se to, ale Dukla nehraje vůbec špatně,” upozornil záložník Opavy Jan Řezníček. SFC chyběl v posledním zápase středopolař Bronislav Stáňa a je otázkou, zda se představí proti Dukle.

Dobrým herním projevem se často konejší i kouč Pražanů Roman Skuhravý, ovšem skutečnost je přece jen poněkud méně růžová. I kdyby se podobná prohlášení zakládala na pravdě, je to Dukle k ničemu. S osmibodovou ztrátou na baráž drží dejvický celek jen mizivé šance na záchranu. Sám Skuhravý navíc připustil, že jeho mužstvo už je de facto v druhé lize, což se po následujícím kole může definitivně stát skutečností.

Ne všichni ale hází na Julisce flintu do žita. Daniel Kozma věří, že Dukla zvládne oba následující výjezdy do Slezska, neboť po Opavě pocestují Pražané do Karviné. "Oba jsou bojovní soupeři, hrají jednoduchý fotbal a my se jim v tomhle směru musíme přizpůsobit, překonat je v agresivitě a bojovnosti. Dokud je šance, musíme bojovat o to, abychom ligu zachránili," řekl Kozma, jenž se po zranění vrací do sestavy.
SFC Opava - pravděpodobná sestava:
Šrom - Hrabina, Simerský, Svozil, Žídek - Zavadil, Řezníček - Jurečka, Jursa, Zapalač - Smola
Dukla Praha - pravděpodobná sestava:
Rada - Milošević, Ďurica, Ostojić - Douděra, Hanousek, Tetour, Souček - González, Holenda, Holík
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.74 - 3.83 - 5.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FK Příbram - MFK Karviná  (sobota 15:00)
Příbram v minulém kole vyhořela v obraně a zůstává na barážových pozicích. Podobně je na tom Karviná, jež před týdnem vyšla naprázdno v Opavě. Sobotní souboj u Litavky tak bude pro obě mužstva klíčovým.

Obrana Středočechů je z celé soutěže tou vůbec nejděravější, což zeleno-černí zase pro jednou ukázali v minulém kole. Svěřenci trenéra Romana Nádvorníka totiž inkasovali na Slovácku hned pětkrát a po debaklu zůstávají na čtrnácté příčce. Příbram tak bude mít v závěrečných kolech co dělat, aby se vyhnula nepříjemným bojům v baráži. Aktuálně ztrácí na třinácté Bohemians čtyři body.

Záložník Jan Matoušek si stěžuje především na zbytečné individuální chyby. "Je to prakticky každý druhý zápas. Nevím, co je příčinou. Doma hrajeme dobře, sbíráme body, ale jak přijedeme na hřiště soupeře, tak dostáváme laciné góly a pomalu si ani nenahrajeme. V dnešním zápase jsme soupeři darovali minimálně tři branky, což nás stálo možnost bojovat o lepší výsledek," řekl bezprostředně po zápase na Slovácku.

Ani Karviné se v prvním kole nadstavby nedařilo. Porážka ve slezském derby na půdě Opavy bolela o to víc, že přišla po velice sporné, či spíš nesprávně odpískané penaltě. MFK se tak musel smířit s hořkou pilulkou, na stížnosti ovšem nemá příliš času. V Příbrami musí Slezané bezpodmínečně zvítězit, jinak se mohou pomalu, ale jistě začít připravovat na baráž. Jejich současné postavení na patnáctém místě jim totiž mnoho výhod nedává.

Před utkáním ve středních Čechách upozorňuje asistent hlavního trenéra Marek Bielan na sílu protivníka na domácím hřišti. "Je opravdu rozdíl vidět Příbram v domácím prostředí nebo na hřišti soupeřů. V domácím prostředí si ti kluci víc věří a jsou silní. Navíc mají mladého výborného Jana Matouška. Pokud mu necháte prostor, tak je zle. Je rychlý, umí obejít protihráče a zakončit. Příbram má vyvážené mužstvo, které je hlavně doma hodně nebezpečné," uvedl.

Příbram se dlouhodobě musí obejít bez zraněného útočníka Miroslava Slepičky. Chybí též rezervní gólman Marek Boháč. Hostům schází jen útočník Erik Puchel.
1. FK Příbram - pravděpodobná sestava:
Kočí - Nitrianský, Tregler, Kingue, Jablonský - Polidar, Soldát, Květ, Mingazov, Rezek - Matoušek
MFK Karviná - pravděpodobná sestava:
Berkovec - Čolić, Krivák, Dreksa, Záhumenský - Smrž, Budínský - Ba Loua, Lingr, Guba - Wágner
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.42 - 3.35 - 3.19
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
11.1. FC Slovácko311141637:4637
12.SFC Opava311061540:4936
13.Bohemians Praha 1905318111230:3835
14.1. FK Příbram31871634:6831
15.MFK Karviná31851839:5429
16.Dukla Praha31562026:6321

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (931)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele