o Evropskou ligu - semifinále - 1. zápasy
03.05.2019 18:00 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Zlín pod novým trenérem vstoupil do bojů o Evropu vítězstvím nad Olomoucí

Premiéra trenéra Kameníka na lavičce Zlína dopadla vítězně. Ševci poněkud překvapivě porazili v domácím prostředí Olomouc a do odvety si nesou jednobrankový náskok. Jedinou trefu zajistil hostům v prvním poločase záložník Hlinka.

Oba týmy musely v sestavách řešit několik absencí. Na straně domácích se tak na levý kraj obrany musel ze zálohy posunout Jiráček. Od začátku tentokrát nastoupil také středopolař Čanturišvili a vepředu dostal znovu prostor mladík Slaměna. Sigmu trápí především kraje defenzivy, kde zraněného Vepřeka se Sladkým zastoupili Chvátal a Polom. Mezi tři tyče se po jednozápasové pauze vrátil gólman Buchta.

V úvodu oplýval aktivitou především Zlín, až později se začala probouzet i Olomouc, ale Plškova střela z desáté minuty letěla až za tribunu směrem k řece Dřevnici. Za dalších deset minut už se gólově urodilo, avšak na druhé straně. Podio poslal výborný centr ze standardní situace do pokutového území, kde našel hlavu Hlinky, jenž poslal Ševce do vedení.

Hosté mohli odpovědět dvě minuty po Hlinkově brance taktéž ze standardní situace, po které vznikl před bránou domácích velký závar, avšak se střelou Yunise si poradil brankář Rakovan. O dvě minuty později se zase ukázal Zlín, kdy Holík po centru Hnaníčka z pravé strany hlavičkoval do tyče. Krajní bek Ševců zkoušel štěstí i o minutu později, tentokrát však Buchta míč bez potíží zkrotil.

Delší dobu temna co se šancí tyče utnul až ve 39. minutě rychlý útok domácích, kdy se přes Poznara a Slaměnu dostal balón na levou stranu k Jiráčkovi, jehož pohotovou střelu vyrazil Buchta. Aktivita Zlína pokračovala i nadále, kdy Poznar pálil nad břevno. Sigma mohla v závěru první půle i přes celkově slabý výkon vyrovnat, avšak Beneš těsně nedosáhl na Zahradníčkův centr a po následném rohovém kopu zakončoval nepřesně Polom.

Po změně stran se domácí víc zaměřili na defenzivu a Olomouc musela dobývat obranný val soupeře. Až v 68. minutě vyslal Houska průnikovou přihrávkou Faltu, jenže toho v tutovce vychytal Rakovan. Za dalších devět minut si na pas za obranu naběhl Zahradníček, jenž v další obrovské šanci taktéž pohořel na Rakovanovi a dorážku poslal nad bránu.

V závěru se již ale hosté do další gólovky nedostali. Naopak v 89. minutě je zachránil Buchta, který vyrazil nebezpečnou hlavičku domácího Gajiće po rohovém kopu. Nastavení již odehráli Ševci v poklidu na útočné polovině a pohlídali si jakýkoliv odpor protivníka.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2p

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele