Eredivisie - souhrn 13. kola

06.11.2009, 22:39, aktualizováno 08.11.2009, 18:27
Komentáře a souhrny
Twente doma vyhrálo nad Ajaxem a stále si drží první příčku. Michal Papadopulos si drží skvělou formu, dvěma góly pomohl Heerenveenu vyhrát v Utrechtu. Ještě více se dařilo eindhovenskému Toivonenovi - čtyřmi gól smetl Haag. Alkmaar remizoval s Feyenoordem, Breda vysoko porazila Tilburg.

FC Groningen - Heracles Almelo 4:1

06.11.2009 20:45

Góly: 19. Leandro Bacuna, 41. Andreas Granqvist, 71. Tim Matavž, 79. Tim Matavž - 15. Bas Dost

Po dlouhé době opět předvedl Groningen výkon, na který byli jeho fanoušci zvyklí z úspěšné loňské sezóny. I když svěřenci trenéra Janse nezačali zrovna optimálně, bez větších problémů nakonec dokráčeli k vysokému vítězství 4:1. Díky němu se tak konečně dostali z pásma sestupu.

Almelo dorazilo k tomuto zápasu s výbornou formou a toužilo jí potvrdit dalším bodovým výsledkem. Už po pár minutách šlo do vedení. To mu však příliš dlouho nevydrželo, jelikož nejprve vyrovnal Bacuma a ještě před přestávkou z penalty otočil stav utkání Granqvist. Po změně stran pojistil vedení hned dvěma přesnými zásahy Matavz.

Domácí fanoušci se chytali za hlavu již v 15. minutě. Gólově se dokázal prosadit Bas Dost a kdekdo si už pomyslel, že je to zase jeden ze zápasů, ve kterém bude Groningen tahat za kratší konec provazu. Mladičký Leandro Bacuna ale po pouhých pěti minutách vše změnil. 18letý útočník totiž svým prvním letošním gólem dokázal vyrovnat a začínalo se tak v podstatě zase od začátku.

A poté skutečně Groningen víceméně převzal otěže zápasu. Na stavu se to projevilo ale až těsně před přestávkou. Heracles se dopustil nedovolené hry v pokutovém území, z čehož vyplynula penalta pro Groningen. K její exekuci se postavil švédský obránce Andreas Granqvist a v poklidu proměnil.

Ani po změně stran se nic výrazného na hřišti nezměnilo. Groningen stále držel svého protivníka pod permanentním tlakem, ovšem blíže k vítězství se dostal až v 71. minutě, kdy pojistil vedení Matavz. Ale ani tímto gólem neřekl své poslední slovo. Uběhlo pár minut a slovinský útočník se radoval podruhé v zápase, čímž pečetil vítězství Groningenu na konečných 4:1.

Více informací k zápasu

SBV Vitesse - VVV Venlo 2:0

07.11.2009 18:45

Góly: 38. Dalibor Stevanovič, 90. Claudemir

Vitesse v rámci 13. kola holandské Eredivisie přivítalo na svém stadionu hostujícího remízového krále z Venla. Po devadesáti minutách byli však šťastnější domácí hráči, když dokázali zvítězit poměrem 2:0.

Favoritem byli domácí hráči, avšak samotný začátek patřil jednoznačně hostujícímu Venlu. Jeho hráči zahodili strach a respekt a okamžitě se vrhli do útoku. První šance přišla již ve třetí minutě a to zásluhou Sandro Calebra, který se nebál a zpoza vápna vyzkoušel pozornost domácího brankáře. Piet Velthuizen byl ovšem připraven a jeho střelu lehce lapil.

Uběhlo pár minut, když se domácí hráči pomalu vyrovnávali s překvapivým začátkem tohoto duelu, avšak o další akci se postarali znovu hráči remízového krále. Zpočátku nenápadná střela Rubena Schakena však nadělala domácímu brankáři značné potíže, které ovšem dokázal zvládnout a stav mohl zůstat nezměněn.

Poté přišla řada na domácí celek. Střela Claudemira z 24. minuty ovšem mířila příliš nad, avšak přinesla útočný fotbal domácích, kteří se rozhodli vylézt ze svého úkrytu a přestali čekat na chybu hostujícího celku, která po celou dobu nepřicházela.

Ovšem jakoby tento okamžik celý zápas zlomil. S útočným fotbalem Vitesse přišla i řada chyb v hostující obraně. Důkazem toho byl i dravý průnik Ahahaouiho, který mohl otevřít skóre, ovšem v daném okamžiku zaváhal a nechal vyniknout hostujícího brankáře.

Domácí však dokázali z útočného tlaku vytěžit potřebné ovoce. Přišla totiž 38. minuta a s ní i kvalitní centr do pokutového území, na který si nevýše naskočil Stevanovič a skvěle zakončil. Domácí tedy vedli a mohli do kabin odcházet s klidným svědomím.

Do druhé poločasu nastoupila obě mužstva s výrazně unuděným dojmem. Hosté ovšem neustále bojovali. O střelu se pokoušel hlavně aktivní Schaken, avšak jeho střelecký pokus skončil vysoko nad brankou domácích. Další byl na řadě pokus střídajícího Boymanse, ten svou parádní střelu vyslal z dobrých dvaceti metrů, ale domácí brankář se ukázal v nejlepším světle a parádním zákrokem zakročil.

Přišel samotný závěr utkání a Vitesse se rozhodlo zápas ukončit jednou provždy. To se mu také podařilo, když se do slibné šance dostal Claudemir. Ten ve slibné šanci nezaváhal a lehkou technickou střelou zvýšil na konečných 2:0 pro Vitesse.

Více informací k zápasu

Sparta Rotterdam - Roda JC 1:2

07.11.2009 19:45

Góly: 39. Rydell Poepon (pen.) - 33. Mads Junker, 70. Boldizsár Bödör

Domácí favorit Sparta Rotterdam zaváhal v utkání 13. kola Eredivisie, když na svém trávníku přivítal Rodu, která využila nudného utkání a dobré produktivity k těsnému vítězství 2:1.

Začátek utkání patřil favoritovi. Již ve druhé minutě se k míči dostal Nathan Rutjes, který se dokázal uvolnit a vypálit tvrdou ránu, která ovšem postrádala notnou dávku přesnosti. Hned na to reagoval z řad hostů de Fauw. Ovšem jeho přímý kop letěl příliš vedle. O další dobrou šanci se postaral domácí Kevin Strootman. Ten se postavil k přímému kopu z velice dobré pozice, avšak mířil nepřesně.

Poté se ovšem začalo střílet ostrými. Nejprve přišla 33. minuta a závar před domácí brankou, ze kterého se nejrychleji a nejlépe vymotal hostující Junker, který hned prostřelil vše, co mu stálo v cestě a Roda překvapivě vedla.

Vedení si však neužila dlouho. O šest minut později se do průniku dostal domácí Falkenburg, avšak jeho sólu nastavil stopku Lachambre. Bohužel pro něj však nedovoleným způsobem a tak byl nařízen pokutový kop. K tomu se postavil Poepon a s přehledem proměnil.

Zdálo se, že je favorit zpět v sedle. Ovšem opak byl pravdou. Utkání bylo spíše vyrovnané a šance začaly ubývat. Druhý poločas začal chudým tempem, které postupně ještě uvadalo.

Ovšem přišla osudová 70. minuta a s ním i přímý kop pro hostující celek. K tomu se postavil Bodor a parádní trefou poslal Rodu do vedení. Favorit šel ovšem překvapivě do kolen a nestačil již odpovědět. Utkání tak skončilo překvapivě vítězstvím hostů 1:2.

Více informací k zápasu

NEC Nijmegen - RKC Waalwijk 0:1

07.11.2009 20:45

Góly: 32. Derk Boerrigter

Ohromné překvapení se událo v Nijmegenu, do kterého zajížděl poslední Waalwijk. Třinácté kolo bylo ovšem pro hostující celek šťastným a po devadesáti minutách se mohl radovat z těsného vítězství 1:0.

Začátek však vycházel více Nijmegenu. Ten se dostal také do první šance díky souhře dvou hráčů před pokutovým územím soupeře. K míči se po dobré narážečce dostal osamocený Bjorn Vleminckx a tvrdou ranou vyzkoušel hostujícího brankáře, avšak jeho střele chyběla notná dávka přesnosti, a tak šla hodně mimo tři tyče.

Než přišla další šance, museli si diváci počkat další čtvrthodinku a byli u toho znovu domácí hráči. Role favorita byla tedy jasná a NEC ji plnilo. Tentokrát se ke střele dostal Saidi Ntibazonkiza. Ten si střelu dobře připravil, avšak hostující brankář byl na jeho pokus připraven, a tak se stav neměnil.

Přišla ovšem 32. minuta a šok, který nikdo nečekal. Hosté přijeli hrát druhé housle a byli s tím smířeni, proto také hráli uvolněně a nebyli pod tlakem. Možná i to se podepsalo na jejich dnešním výkonu. V již zmíněné 32. minutě se k míči dostal osamocený Fouad Idabdelhay. Ten si pohrál s dvěma bránícími hráči a vyslal přesný centr, který našel nabíhajícího Boerrigtera. Ten jedinečnou možností nepohrdl a otevřel brankový účet zápasu.

Domácí, zjevně zaskočeni, nevěděli s čím na soupeře nyní vyrukovat. Proto také přišla nudná mezihra, z níž jednoznačně těžili hosté. Fotbalová nuda trvalo až do 63. minuty, ve které se hráči Nijmegenu konečně osmělili a začali pracovat na výsledku.

Dobrou šanci na vyrovnání měl Rein Baart, avšak z přímého kopu z pětadvaceti metrů nastřelil pouze břevno hostující branky. Neuběhlo mnoho a do další šance se dostal Lorenzo Davids. Ten však ve velké šanci nedokázal udržel nervy na uzdě a nechal spíše vyniknout brankáře hostů Levitu.

Když se poté objevil v superšanci Ntibazonkiza a proti jeho ráně vystřihl Levita božský zákrok, bylo jasné, že hosté zvítězí.

Více informací k zápasu

NAC Breda - Willem II 4:0

08.11.2009 12:30

Góly: 14. Kurt Elshot, 35. Kees Kwakman, 41. Matthew Amoah, 45. Leonardo

Breda potvrdila báječnou formu z minulých týdnů a na konto si připsala další cenné tři body. Proti Tilburgu se příliš nenadřela a bez problémů zvítězila 4:0. Tato výhra znamená, že postoupila v tabulce na šestou příčku, zatímco Willem se opět přiblížil sestupovým příčkám.

Domácí fotbalisté rozhodli celý zápas už během první půle, kdy padly všechny góly dnešního střetnutí. Willem toho příliš nepředvedl, což se potvrdilo již ve 13. minutě. Skóre otevřel zkušený obránce Kurt Elshot, který se prosadil nádhernou dalekonosnou střelou. Jeho nechytatelná rána vymetla pravý horní roh.

V 35. minutě přišel druhý přesný zásah Bredy. Po Gortnerově přímém kopu pálil Kees Kwakman a gólman Aerts už nedokázal zareagovat. Tilburg byl z vývoje zápasu zřejmě značně zaskočený, a tak se do žádného pořádného zakončení nedostal. Čtyři minuty před přestávkou navíc opět inkasoval. Leonardo prošel přes Csabu Fehera, centrem našel Amoaha, který z mále vzdálenosti si už věděl rady, jak zakončit.

Ani to ještě nebyl konec. Breda svému protivníkovi přibalila do šaten ještě čtvrtý gól. Leonardo si pohrál hned se dvěma obránci a levou nohou poslal míč do dolního pravého rohu.

Po změně stran se žádný mimořádný fotbal nehrál. Oba celky už tušily, jak tento zápas, dopadne, a tak se zbytečně nikam nehnaly. I přesto ale měli domácí hráči několik zajímavých šancí ke vstřelení dalších branek. Blízko gólu byl nejprve obránce Patrick Zwaanswijk, následně také útočník Matthew Amoah, jehož pokus hosté vykopli až z brankové čáry.

Více informací k zápasu

FC Utrecht - SC Heerenveen 2:3

08.11.2009 14:30

Góly: 81. Tim Cornelisse, 90. Jacob Mulenga - 15. Viktor Elm, 68. Michal Papadopulos, 78. Michal Papadopulos

Heerenveen přijížděl na stadion domácího Utrechtu s jasným cílem zvítězit. To se také srdíčkám podařilo, když po devadesáti minutách zvítězili těsně 2:3, avšak v samém závěru se o cenné tři body opravdu obávali. Brankově se také prosadil český reprezentant Michal Papadopulos, který dokázal vstřelil rovnou dvě branky.

Začátek utkání přinesl opravdu vyčkávanou. Oba celky spíše čekali s čímže vyrukuje ten druhý, a tak si fanoušci na první šanci museli počkat až do 15. minuty, kdy se k míči dostal Beerens a svým přesným centrem našel volného Elma, který se z těsné blízkosti nemýlil.

Poté ovšem přišla fotbalová nuda a spíše řada osobních soubojů, ze kterých většinu vyhrával právě hostující favorit. Na řadu přišel druhý poločas a s ním i naděje na lepší fotbal. Ten však přišel až v 68. minutě utkání. Aktivní Beerens znovu potáhl míč a načechraným centrem našel volného Papadopulose, kterému zakončení nedělalo žádný problém.

Neuběhlo však ani deset minut a skóre se měnilo znovu. Papadopulos dostal značnou huť do hry a v 78. minutě se uvolnil na hranici pokutového území a tvrdou ranou poslal hostující srdíčkáře již do tříbrankového vedení.

O to se však v samotném závěru mohli hosté strachovat. Nejprve v 81. minutě dokázal snížit Tim Cornelisse a poté v nastaveném čase vykřesal naději dalším gólem Jakob Mulenga. Hosté však překvapivé ztracení zápasu nedovolili a tak si s Utrechtu Vezou cenné tři body za vítězství 2:3.

Více informací k zápasu

ADO Den Haag - PSV Eindhoven 1:5

08.11.2009 14:30

Góly: 71. Karim Soltani - 10. Ola Toivonen, 14. Ola Toivonen, 42. Ola Toivonen, 50. Otman Bakkal, 73. Ola Toivonen

ADO v rámci 13. kola holandské Eredivisie na své půdě přivítalo favorizované PSV. To s sebou přivezlo Toivonena, který si proti chabému Den Haagu otevřel střelnici a díky jeho čtyřem brankám tak Eindhoven odjíždí s drtivým vítězstvím 5:1.

Již od samého začátku bylo jasné, kdo bude na stadionu pánem. PSV se do svého soupeře zakouslo a nehodlalo se pustit. Bohužel již první minuty také ukazovaly, jak bude domácí celek k tomuto duelu přistupovat. Již během několika minut byli hráči ADO viděni v nečistých situacích a s agresivním pojetím hry pokračovali.

První vážná šance přišla již v 10. minutě. Danko Lazovič si pohrál s bránícím protivníkem a pokračoval podél postraní čáry směr domácí branka. Poté vyslal velice přesný centr, kterým našel nabíhajícího Toivonena. Ten svou šancí nepohrdl a z těsné blízkosti poslal hostující celek do brzkého vedení.

To se navýšilo o pouhé čtyři minuty později. Balazs Dzsudzsak se na půlící čáře chopil míče a dravým průnikem mířil do útočného pásma. Ve správném okamžiku vyslal přesnou přihrávku na osamoceného spoluhráče a nebyl jím nikdo jiný, než hned od začátku hrající Toivonen. Ani tentokrát švédský útočník nezaváhal a hostující PSV již vedlo o dvě branky.

Poté se hra uklidnila. Pozdvižení přišlo však ve 39. minutě a to zásluhou domácího Rickyho van den Bergha, který neunesl katastrofální vstup svého celku do utkání a tvrdým zákrokem prakticky sestřelil Ibrahima Afellaye. Rozhodčí se nerozmýšlel ani minutu a den Berghovi ukázal ihned červenou kartu.

Od vyloučení uběhly necelé tři minuty a přišla další šance hostů. Po rohovém kopu se míš ve skrumáži objevil u osamoceného Toivonena, který se zdál být v offsidovém postavení a osamocený před domácím brankářem zkompletoval svůj hattrick a domácí šli do kolen.

Také začátek druhého dějství byl v jasné režii hostujícího PSV. Neuběhlo mnoho a o další gólovou šanci se postarali právě hosté. Lazovič tentokrát přesnou přihrávkou našel nabíhajícího Bakkala, který jen tak utekl offsidové pasti a běžel sám na domácího brankáře. V dané situaci zachoval chladnou hlavu a zvýšil na 0:4.

Krátce na to ovšem přišel další zkrat v podání domácích hráčů. Tentokrát se agresivního jednání dopustil Lex Immers. Ten se nesportovně ohnal po Lazovičovi a rozhodčí znovu sáhl pro kartu barvy rudé. Hosté tedy hráli proti devíti.

O další šanci se však postarali domácí. V 71. minutě se k míči dostal Soltani a tvrdou ranou snížil na 1:4. Ovšem brankový stav se tím neuzavřel a o dvě minuty později svůj parádní výkon korunoval znovu Toivonen, který tak přidal čtvrtou branku a stanovil konečné skóre 1:5.

Více informací k zápasu

AZ Alkmaar - Feyenoord Rotterdam 1:1

08.11.2009 14:30

Góly: 55. Brett Holman - 5. Sekou Cissé

Fotbalisté Alkmaaru dokázali uhájit v těžkém zápase s Feyenoordem svoji tvrz po brance deset minut po půli, v tabulce však stejně klesli na sedmé místo a obhajoba titulu má v této chvíli podobu hodně vzdáleného bodu. Feyenoord se zřejmě bude prát jen o třetí příčku, úvodní dvojice se totiž neustále vzdaluje a konkurenti zezadu stahují. Přitom hosté vstoupili do utkání výborně a po 5 minutách vedli, konečná plichta však odpovídá průběhu.

Branka se urodila hned z první akce, po rohovém kopu nezaváhal z těžké pozice zabiják Sekou Cisse, který pokořil gólmana ranou k tyči z hranice pokutového kopu. Vedení mohl Feyenoord navýšit po půlhodině hry a určitě ho ještě teď mrzí, že se mu to nepovedlo. Andre Bahia si perfektně hlavou naskočil na další ze série rohových kopů, avšak břevno minul o milimetry.

O něco později se poprvé ukázali též hosté, když Rasmus Elm poslal dlouhý míč do vápna na Kewa Jaliense, jeho pokus šel též mimo tři tyče. Feyenoord ke konci půle zvyšoval svůj tlak a čtyři minuty před odchodem do kabin měl další možnost na zvýšení. Jenže po excelentním centru Karima El Ahmadiho naprosto selhal v koncovce Andwele Slory, když jeho ránu z brankové čáry vytáhl famózním přesunutím k tyči brankář Sergio Romeo.

Po pauze už se nahrálo tak ofenzivně a po vyrovnání si oba výběry spíše hlídaly, aby měly zajištěný cenný bodík. V 55. minutě se na levé straně uvolnil Brett Holman a krásně zamířil do vzdálenějšího horního rohu, v tomto momentu nebylo co řešit. V závěru mohl zvrátit tři body na stranu hostů Cisse, jenomže ho na poslední chvíli dokázal odzbrojit Leroy Fer. V příštím kole čeká na Alkmaar Roda, Feyenoord přivítá doma konkurenční Utrecht.

Více informací k zápasu

FC Twente - AFC Ajax 1:0

08.11.2009 16:30

Góly: 47. Bryan Ruiz

Třinácté kolo přineslo velké utkání. Na půdu Twente totiž cestoval slavný Ajax. Ten rozhodně nechtěl odjíždět s prázdnou, avšak po devadesáti minutách musel sklopit hlavu a odejít poražen po výsledku 1:0.

Úvod samotné bitvy patřil hostujícímu celku z Amsterdamu. Ten se do první vážnější šance dostal již po devíti minutách hry, ovšem střílející záložník Perez neměl potřebné štěstí a vyslal svůj projektil pouze na břevno domácí branky.

Twente se dostalo do utkání až ve 24. minutě. Na přesný centr si naskočil domácí střelec N’Kufo a překonal hostujícího brankáře. Ani přesto se však stav utkání neměnil. Místo brankáře totiž na brankové čáře zaskočil bránící Vertonghen, který obětavou hlavičkou zachránil svůj celek od inkasované branky.

Twente pomalu začalo vládnout na hřišti, avšak nepřicházely žádné vyložené šance. O rozruch se ovšem postaral domácí Janssen. Ten se dokázal prosmýknout kolem bránícího hráče a tvrdě vypálit. Bohužel pro něj však skončil jeho pokus na břevně.

Ajax se snažil na tuto skutečnost rychle odpovídat. Zdálo se však, že až moc spoléhá na střelecké umění Luise Suaréze. Toho vyslal do úniku Emanuelson, avšak utíkající útočník Ajaxu neměl potřebnou koordinaci a jeho střelecký pokus skončil v boční síti.

Do kabin se tedy šlo za nerozhodného stavu. To chtěly oba celky změnit hned na začátku druhého dějství. Šťastnějším se ovšem stal domácí celek. Běžela 47. minuta a domácí N’Kufo potáhl míč po straně a našel přesným pasem volného Ruize, který s ničím neotálel a přesnou hlavičkou poslal Twente do vedení.

Ajax se snažil okamžitě vyrovnat ovšem střelecké pokusy z dálky končily většinou mimo domácí branku. Za zmínku stojí však střelecký pokus Suaréze, který byl zblokován uvnitř pokutového území a hostující celek hlásil jasné zahrání rukou. To však rozhodčí nepostřehl, a tak se penalta nekonala.

Twente si mohlo vítězství pojistit v 65. minutě. N’Kufo našel nabíhajícího Pereze. Ten zachoval chladnou hlavu a lobem zkoušel překonat hostujícího brankáře. Brankové oslavy se ovšem domácí nedočkali, brankář Stekelenburg totiž jeho úmysl odhadl a jeho pokus zneškodnil sice s problémy, ale přece. Utkání poté pokračovalo ve vlažném tempu, až jej nakonec ukončil hvizd sudího za stavu 1:0, a tak se domácí Twente mohlo radovat z důležitého vítězství.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Twente13112027:1035
2.PSV Eindhoven13103033:1133
3.AFC Ajax1392240:1129
4.Feyenoord Rotterdam1373321:1424
5.FC Utrecht1364316:1322
6.NAC Breda1362517:1720
7.Heracles Almelo1362515:1620
8.AZ Alkmaar1361622:1619
9.Sparta Rotterdam1352612:1717
10.SBV Vitesse1342715:2114
11.SC Heerenveen1342712:1914
12.FC Groningen1334612:1813
13.Willem II1341816:2413
14.Roda JC1334615:2413
15.ADO Den Haag1333715:2412
16.VVV Venlo1318415:2211
17.NEC Nijmegen1325611:1911
18.RKC Waalwijk1320118:266

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (32)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Granquist - stoper, co je borec na penaltové kopy?

Reagovat
fantomas

No dneska ne zrovna s přehledem proměněná pentle. Ale má parádní kopací i míčovou techniku...koneckonců - http://www.youtube.com/watch?v=_4tmuGoV_h4

Reagovat
kubys

Ty vole, tak touhle obranou bych prošel i já

Reagovat
fantomas

Jde o to, co udělal ve vápně...to sólo mě nezajímá.

Reagovat
fantomas

Úžas. Nevěřim tabulce, nevěřim nikomu. Groningen nemuže bejt tak nízko, nebo vlastně může, protože vždycky když na něj já koukám, hraje skvěle a já ho letos viděl poprvý. Nicméně přednosti z loňska tam jsou neustále. Silný střed s dispečerem Lovrem k nezaplacení, ostré kraje taky fungují, i když De Roover ani Stenman nejsou ve své nejlepší formě. Každopádně to zhuštění osy hřiště je neskutečně promakané, hráči o sobě vědí a na dva tři doteky většinou soupeřovu zálohu zcela odepíšou. Tak jako to udělali dneska s tou Almela. Když to nejde středem, přijde dlouhej balon do kraje dopředu, kde si ho berou "křídla", to taky většinou vycházelo. Škoda jen, že to nevyšlo Hollovi, po pěkný akci mohla bejt ta symbolická pětka.

Heracles přijel jenom bránit víceméně, nakopávaný balony mu neseděly tak jako Groningenu, kterej má to přenášení hry perfektně secvičený. Zklamali mě. Ofenzivní vozba tažená Evertonem a Douglasem má neskutečný potenciál (ti dva by měli co nevidět ven), no dnes ho zrovna neukázala.

Překvapil mě Matavz. Z toho mám radost, jak vyrostl. Přehled ve vápně ukázal při čtvrtém gólu, cit pro výběr místa při třetím, co víc si přát? Snad jen na té technice zapracovat, ta pokulhává. Bacuna má před sebou slibnou budoucnost...střela ze střední vzdálenosti tam je, přihrávka taky. Ale jeho největší přednost, to je dravost. Skutečně příkladná! Luciano předved svůj loňský standard. Je malinkej, takže s centrovanými balony bude mít problémy do konce kariéry a tady mu musí pomoct Granqvist se Sankohem, to je jasné. Jeho síla je v reflexech a slušné poziční hře.

Jinak co bych ještě z dneška vypích, je to nasazení. Heracles do toho moc nedal, skoro mi přišlo, kór po prvnim gólu, jako by si přijeli pro vítězství zadarmo. Ale Groningen se na ně vrhnul a ta eufórie potom, to bylo něco parádního. Fakt moc chtěli, vyhrávali i zdánlivě ztracené balony, skluzů se nebáli, leckdy souboje dohrávali skoro až "anglicky", což mě jenom potěšilo. No a pak - hrát před takovym publikem, jaké je vždy v Groningenu, to je skoro až čest. Z každýho gólu musíte mít radost, i když jim nefandíte. Oni jsou na barážový pozici a hlasatel hláskuje střelcovo jméno, do toho hraje triumfální hudba a povykujou diváci. To pak fotbalovýmu fanouškovi, kór mně, srdce opravdu zaplesá. No, nejlepší atmosféra v Holandsku. Ať si každej říká, co chce. Groningen dneska všem jasně ukázal, že je skutečně tou Pride of the North!

Reagovat
georgeo

ty je tak velebíš jako by měli vyhrát ligu mistrů

Reagovat
fantomas

Ji taky vyhrajou...ne, jinak zcestnej příspěvek.

Reagovat
georgeo

možná, ale básníš tu jejich hru, jako by neměla chyby (což já nemůžu vědět, jelikož jsem neviděl), ale z té tvé eseje to tak vyznělo

Reagovat
fantomas

Ale prosim tě. Mrzí mě, že sis to přečetl. Ale cílem bylo spíš postihnout to, co vyšlo a co Groningen charakterizuje, koneckonců chyby tam jsou, jasně - ty sem jmenoval hlavně u jednotlivců - ale dneska při drtivém vítězství a až na pár pasáží jednostranném zápase zkrátka nevypluly napovrch.

Reagovat
georgeo

Reagovat
fantomas

Honda se nám docela zasek..

Reagovat
smazaný uživatel

Preco trener den haagu striedal v 33 minute dvoch hracov neviete a medzi nimi Horvatha? Z toho jeden co prisiel hned cervena...to je tam co za kovbojka.

Reagovat
fantomas

Aby mohl Toivonen v klídku dovršit hattrick.

Reagovat
smazaný uživatel

aj som si myslel

Reagovat
smazaný uživatel

kuurnik neviete niekto kde sa daa pozerat twentee, prosiim

mne nic nejde

Reagovat
smazaný uživatel

ani ja neviem nájsť nič funkčné ...

Reagovat
smazaný uživatel

http://rojadirecta.com/ pres sopcast kanál NVS1

Reagovat
smazaný uživatel

ani to mi nejde

Reagovat
smazaný uživatel

ani mne to nejde, ale na rojadirecta dali novy odkaz freedocast ktory ide

Reagovat
smazaný uživatel

jj ten mi fičí celý polčas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Neslyšel sem tu něco o šestce Twente?

Reagovat
smazaný uživatel

Twente zaslúžená výhra

Reagovat
afc ajax

ajax hral slabo ale aj na psa príde mráz

Reagovat
Tsigi

Papadopoulos potvrzuje, že v Holandsku dá branku skutečně kdekdo

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Tsigi

když v ČR jich dá 10 za rok, tady už má 7 a to není ještě ani půlka, tímhle tempem by 20 mohl složit

fakt se bojím toho, že bude hrát základ Repre na základě těhle branek

Reagovat
smazaný uživatel

a o tom to snad je ne? aby hral ten kdo ma nejlepsi formu a dava nejvic golu a ne nekdo za zasluhy jako to bylo drive ... je mi jedno kdo tam je, hlavne at je strili. no, uvidime

Reagovat
Shevchenko

Twente paráda, snad to bude titul.

Reagovat
jtbs

Jak hral Stoch lidi?

Reagovat
Tomanatura

Pi*ku ti jebe

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud Ajax nebude porážet přímé soupeře, bojující taktéž o titul, nebude z toho zase nic víc než EL a nic na tom nezmění ani pětky vstřelené šumákům doma či venku..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele