základní část, 13. kolo
06.11.2009 20:45 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

FC Groningen - Heracles Almelo 4:1

Po dlouhé době opět předvedl Groningen výkon, na který byli jeho fanoušci zvyklí z úspěšné loňské sezóny. I když svěřenci trenéra Janse nezačali zrovna optimálně, bez větších problémů nakonec dokráčeli k vysokému vítězství 4:1. Díky němu se tak konečně dostali z pásma sestupu.

Almelo dorazilo k tomuto zápasu s výbornou formou a toužilo jí potvrdit dalším bodovým výsledkem. Už po pár minutách šlo do vedení. To mu však příliš dlouho nevydrželo, jelikož nejprve vyrovnal Bacuma a ještě před přestávkou z penalty otočil stav utkání Granqvist. Po změně stran pojistil vedení hned dvěma přesnými zásahy Matavz.

Domácí fanoušci se chytali za hlavu již v 15. minutě. Gólově se dokázal prosadit Bas Dost a kdekdo si už pomyslel, že je to zase jeden ze zápasů, ve kterém bude Groningen tahat za kratší konec provazu. Mladičký Leandro Bacuna ale po pouhých pěti minutách vše změnil. 18letý útočník totiž svým prvním letošním gólem dokázal vyrovnat a začínalo se tak v podstatě zase od začátku.

A poté skutečně Groningen víceméně převzal otěže zápasu. Na stavu se to projevilo ale až těsně před přestávkou. Heracles se dopustil nedovolené hry v pokutovém území, z čehož vyplynula penalta pro Groningen. K její exekuci se postavil švédský obránce Andreas Granqvist a v poklidu proměnil.

Ani po změně stran se nic výrazného na hřišti nezměnilo. Groningen stále držel svého protivníka pod permanentním tlakem, ovšem blíže k vítězství se dostal až v 71. minutě, kdy pojistil vedení Matavz. Ale ani tímto gólem neřekl své poslední slovo. Uběhlo pár minut a slovinský útočník se radoval podruhé v zápase, čímž pečetil vítězství Groningenu na konečných 4:1.

Autor: Tomáš Honajzer / goal.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Heracles vyhraje nejtesnejsim moznym rozdilem

tip : 0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele