základní část, 13. kolo
07.11.2009 18:45 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - VVV Venlo 2:0

Vitesse v rámci 13. kola holandské Eredivisie přivítalo na svém stadionu hostujícího remízového krále z Venla. Po devadesáti minutách byli však šťastnější domácí hráči, když dokázali zvítězit poměrem 2:0.

Favoritem byli domácí hráči, avšak samotný začátek patřil jednoznačně hostujícímu Venlu. Jeho hráči zahodili strach a respekt a okamžitě se vrhli do útoku. První šance přišla již ve třetí minutě a to zásluhou Sandro Calebra, který se nebál a zpoza vápna vyzkoušel pozornost domácího brankáře. Piet Velthuizen byl ovšem připraven a jeho střelu lehce lapil.

Uběhlo pár minut, když se domácí hráči pomalu vyrovnávali s překvapivým začátkem tohoto duelu, avšak o další akci se postarali znovu hráči remízového krále. Zpočátku nenápadná střela Rubena Schakena však nadělala domácímu brankáři značné potíže, které ovšem dokázal zvládnout a stav mohl zůstat nezměněn.

Poté přišla řada na domácí celek. Střela Claudemira z 24. minuty ovšem mířila příliš nad, avšak přinesla útočný fotbal domácích, kteří se rozhodli vylézt ze svého úkrytu a přestali čekat na chybu hostujícího celku, která po celou dobu nepřicházela.

Ovšem jakoby tento okamžik celý zápas zlomil. S útočným fotbalem Vitesse přišla i řada chyb v hostující obraně. Důkazem toho byl i dravý průnik Ahahaouiho, který mohl otevřít skóre, ovšem v daném okamžiku zaváhal a nechal vyniknout hostujícího brankáře.

Domácí však dokázali z útočného tlaku vytěžit potřebné ovoce. Přišla totiž 38. minuta a s ní i kvalitní centr do pokutového území, na který si nevýše naskočil Stevanovič a skvěle zakončil. Domácí tedy vedli a mohli do kabin odcházet s klidným svědomím.

Do druhé poločasu nastoupila obě mužstva s výrazně unuděným dojmem. Hosté ovšem neustále bojovali. O střelu se pokoušel hlavně aktivní Schaken, avšak jeho střelecký pokus skončil vysoko nad brankou domácích. Další byl na řadě pokus střídajícího Boymanse, ten svou parádní střelu vyslal z dobrých dvaceti metrů, ale domácí brankář se ukázal v nejlepším světle a parádním zákrokem zakročil.

Přišel samotný závěr utkání a Vitesse se rozhodlo zápas ukončit jednou provždy. To se mu také podařilo, když se do slibné šance dostal Claudemir. Ten ve slibné šanci nezaváhal a lehkou technickou střelou zvýšil na konečných 2:0 pro Vitesse.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele