základní část, 13. kolo
08.11.2009 14:30 CET
1 : 5
(0:3)

Reportáž

ADO Den Haag - PSV Eindhoven 1:5

ADO v rámci 13. kola holandské Eredivisie na své půdě přivítalo favorizované PSV. To s sebou přivezlo Toivonena, který si proti chabému Den Haagu otevřel střelnici a díky jeho čtyřem brankám tak Eindhoven odjíždí s drtivým vítězstvím 5:1.

Již od samého začátku bylo jasné, kdo bude na stadionu pánem. PSV se do svého soupeře zakouslo a nehodlalo se pustit. Bohužel již první minuty také ukazovaly, jak bude domácí celek k tomuto duelu přistupovat. Již během několika minut byli hráči ADO viděni v nečistých situacích a s agresivním pojetím hry pokračovali.

První vážná šance přišla již v 10. minutě. Danko Lazovič si pohrál s bránícím protivníkem a pokračoval podél postraní čáry směr domácí branka. Poté vyslal velice přesný centr, kterým našel nabíhajícího Toivonena. Ten svou šancí nepohrdl a z těsné blízkosti poslal hostující celek do brzkého vedení.

To se navýšilo o pouhé čtyři minuty později. Balazs Dzsudzsak se na půlící čáře chopil míče a dravým průnikem mířil do útočného pásma. Ve správném okamžiku vyslal přesnou přihrávku na osamoceného spoluhráče a nebyl jím nikdo jiný, než hned od začátku hrající Toivonen. Ani tentokrát švédský útočník nezaváhal a hostující PSV již vedlo o dvě branky.

Poté se hra uklidnila. Pozdvižení přišlo však ve 39. minutě a to zásluhou domácího Rickyho van den Bergha, který neunesl katastrofální vstup svého celku do utkání a tvrdým zákrokem prakticky sestřelil Ibrahima Afellaye. Rozhodčí se nerozmýšlel ani minutu a den Berghovi ukázal ihned červenou kartu.

Od vyloučení uběhly necelé tři minuty a přišla další šance hostů. Po rohovém kopu se míš ve skrumáži objevil u osamoceného Toivonena, který se zdál být v offsidovém postavení a osamocený před domácím brankářem zkompletoval svůj hattrick a domácí šli do kolen.

Také začátek druhého dějství byl v jasné režii hostujícího PSV. Neuběhlo mnoho a o další gólovou šanci se postarali právě hosté. Lazovič tentokrát přesnou přihrávkou našel nabíhajícího Bakkala, který jen tak utekl offsidové pasti a běžel sám na domácího brankáře. V dané situaci zachoval chladnou hlavu a zvýšil na 0:4.

Krátce na to ovšem přišel další zkrat v podání domácích hráčů. Tentokrát se agresivního jednání dopustil Lex Immers. Ten se nesportovně ohnal po Lazovičovi a rozhodčí znovu sáhl pro kartu barvy rudé. Hosté tedy hráli proti devíti.

O další šanci se však postarali domácí. V 71. minutě se k míči dostal Soltani a tvrdou ranou snížil na 1:4. Ovšem brankový stav se tím neuzavřel a o dvě minuty později svůj parádní výkon korunoval znovu Toivonen, který tak přidal čtvrtou branku a stanovil konečné skóre 1:5.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

paráda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele