základní část, 13. kolo
08.11.2009 16:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Twente - AFC Ajax 1:0

Třinácté kolo přineslo velké utkání. Na půdu Twente totiž cestoval slavný Ajax. Ten rozhodně nechtěl odjíždět s prázdnou, avšak po devadesáti minutách musel sklopit hlavu a odejít poražen po výsledku 1:0.

Úvod samotné bitvy patřil hostujícímu celku z Amsterdamu. Ten se do první vážnější šance dostal již po devíti minutách hry, ovšem střílející záložník Perez neměl potřebné štěstí a vyslal svůj projektil pouze na břevno domácí branky.

Twente se dostalo do utkání až ve 24. minutě. Na přesný centr si naskočil domácí střelec N’Kufo a překonal hostujícího brankáře. Ani přesto se však stav utkání neměnil. Místo brankáře totiž na brankové čáře zaskočil bránící Vertonghen, který obětavou hlavičkou zachránil svůj celek od inkasované branky.

Twente pomalu začalo vládnout na hřišti, avšak nepřicházely žádné vyložené šance. O rozruch se ovšem postaral domácí Janssen. Ten se dokázal prosmýknout kolem bránícího hráče a tvrdě vypálit. Bohužel pro něj však skončil jeho pokus na břevně.

Ajax se snažil na tuto skutečnost rychle odpovídat. Zdálo se však, že až moc spoléhá na střelecké umění Luise Suaréze. Toho vyslal do úniku Emanuelson, avšak utíkající útočník Ajaxu neměl potřebnou koordinaci a jeho střelecký pokus skončil v boční síti.

Do kabin se tedy šlo za nerozhodného stavu. To chtěly oba celky změnit hned na začátku druhého dějství. Šťastnějším se ovšem stal domácí celek. Běžela 47. minuta a domácí N’Kufo potáhl míč po straně a našel přesným pasem volného Ruize, který s ničím neotálel a přesnou hlavičkou poslal Twente do vedení.

Ajax se snažil okamžitě vyrovnat ovšem střelecké pokusy z dálky končily většinou mimo domácí branku. Za zmínku stojí však střelecký pokus Suaréze, který byl zblokován uvnitř pokutového území a hostující celek hlásil jasné zahrání rukou. To však rozhodčí nepostřehl, a tak se penalta nekonala.

Twente si mohlo vítězství pojistit v 65. minutě. N’Kufo našel nabíhajícího Pereze. Ten zachoval chladnou hlavu a lobem zkoušel překonat hostujícího brankáře. Brankové oslavy se ovšem domácí nedočkali, brankář Stekelenburg totiž jeho úmysl odhadl a jeho pokus zneškodnil sice s problémy, ale přece. Utkání poté pokračovalo ve vlažném tempu, až jej nakonec ukončil hvizd sudího za stavu 1:0, a tak se domácí Twente mohlo radovat z důležitého vítězství.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak hoši pojdte na tanec jste na řadě 1:4 nebudem si kazit normu

Reagovat
afc ajax

len opatrne stačí aj 0:1 hlavne 3body! teraz treba hrať na výsledok ( moj typ 1:3 )

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 panove

Reagovat
afc ajax

ale pánové, ajax neni roda. (1:3 trvám na tom) s pozdravom

Reagovat
smazaný uživatel

too bude hodně zajímavej zápas, z twente jde docela respekt, maj docela štěstíí, aale Ajax je snad porazíí

Reagovat
smazaný uživatel

Ted se začne třídit zrno od plev a odskače to Twente

Reagovat
smazaný uživatel

taak uz sa wie kto je zrno a kto pleva

Reagovat
smazaný uživatel

No jo máš mě to jsem si zas nasral do huby

Reagovat
smazaný uživatel

No dnes tedy žádná sláva, ale Twente to stejně nepomůže.

Reagovat
Ebola SVK

Twente..... ide sa na titul !!!!!

Reagovat
afc ajax

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele