základní část, 13. kolo
08.11.2009 14:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

AZ Alkmaar - Feyenoord Rotterdam 1:1

Fotbalisté Alkmaaru dokázali uhájit v těžkém zápase s Feyenoordem svoji tvrz po brance deset minut po půli, v tabulce však stejně klesli na sedmé místo a obhajoba titulu má v této chvíli podobu hodně vzdáleného bodu. Feyenoord se zřejmě bude prát jen o třetí příčku, úvodní dvojice se totiž neustále vzdaluje a konkurenti zezadu stahují. Přitom hosté vstoupili do utkání výborně a po 5 minutách vedli, konečná plichta však odpovídá průběhu.

Branka se urodila hned z první akce, po rohovém kopu nezaváhal z těžké pozice zabiják Sekou Cisse, který pokořil gólmana ranou k tyči z hranice pokutového kopu. Vedení mohl Feyenoord navýšit po půlhodině hry a určitě ho ještě teď mrzí, že se mu to nepovedlo. Andre Bahia si perfektně hlavou naskočil na další ze série rohových kopů, avšak břevno minul o milimetry.

O něco později se poprvé ukázali též hosté, když Rasmus Elm poslal dlouhý míč do vápna na Kewa Jaliense, jeho pokus šel též mimo tři tyče. Feyenoord ke konci půle zvyšoval svůj tlak a čtyři minuty před odchodem do kabin měl další možnost na zvýšení. Jenže po excelentním centru Karima El Ahmadiho naprosto selhal v koncovce Andwele Slory, když jeho ránu z brankové čáry vytáhl famózním přesunutím k tyči brankář Sergio Romeo.

Po pauze už se nahrálo tak ofenzivně a po vyrovnání si oba výběry spíše hlídaly, aby měly zajištěný cenný bodík. V 55. minutě se na levé straně uvolnil Brett Holman a krásně zamířil do vzdálenějšího horního rohu, v tomto momentu nebylo co řešit. V závěru mohl zvrátit tři body na stranu hostů Cisse, jenomže ho na poslední chvíli dokázal odzbrojit Leroy Fer. V příštím kole čeká na Alkmaar Roda, Feyenoord přivítá doma konkurenční Utrecht.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele