Češi v zahraničí: Součkovi ukradli gól, Petráškovi a Černému zůstaly

28.09.2020, 22:34
Aktuality
Tomáš Souček (© AFP)
Tomáš Souček se podílel na vítězství West Hamu United, ale branku mu nakonec sebrali. Pavel Kadeřábek si zase v bundeslize užil triumf Hoffenheimu nad Bayernem. Gól dával v polské lize obránce Tomáš Petrášek a s Rakówem atakuje čelo tabulky. Branky začíná sbírat Václav Černý v nizozemském Twente. Michael Krmenčík se v Belgii musel spokojit s asistencí...

Itálie


Záložník Jakub Jankto odehrál kompletních 90 minut za Sampdorii Janov. Jeho tým proti Beneventu promrhal dvougólový náskok a nakonec prohrál 2:3.

Celé utkání za Hellas Verona odehrál i záložník Antonín Barák. Jeho tým porazil Udine 1:0 a díky kontumaci zápasu s AS Řím z minulého týdne má po dvou kolech šest bodů.

Brescia ve druhé lize remizovala 1:1 s Ascoli. V základní sestavě nastoupili Aleš Matějů i Jaromír Zmrhal. První jmenovaný odehrál celý zápas, Zmrhal byl střídán v 63. minutě. Brescia hrála od 55. minuty o deseti.

Anglie


Celý duel za Burnley odehrál útočník Matěj Vydra. Jeho mužstvo ovšem prohrálo doma se Southamptonem 0:1. V ligovém zápase byl Vydra v základní sestavě poprvé v této sezoně. Dosud nastupoval od začátku jen v pohárových utkáních.

Záložník Tomáš Souček zapsal do statistik 90 odehraných minut za West Ham United a podílel se na vysokém vítězství 4:0 nad Wolverhamptonem. Nějakou dobu byl dokonce autorem třetí branky Kladivářů, nakonec byl ale gól změněn na Jiménezův vlastenec. West Ham po dvou porážkách oslavil první výhru v sezoně.

Součkova branka v čase 1:26



Německo


Záložník Vladimír Darida odehrál za Herthu Berlín první poločas pátečního duelu proti Frankfurtu. Jeho mužstvo prohrálo 1:3 a Darida byl o půli za stavu 0:2 spolu se dvěma dalšími spoluhráči vystřídán.

Brankář Jiří Pavlenka a obránce Theo Gebre Selassie odehráli kompletních 90 minut za Werder Brémy na půdě Schalke a svému celku pomohli k vítězství 3:1. Brémy po porážce v úvodním kole s Herthou oslavily první výhru.

Útočník Patrik Schick nastoupil v základní sestavě Leverkusenu proti Lipsku a odehrál celé utkání. Zápas skončil nerozhodně 1:1.

Obránce Marek Suchý si připsal krátký start v dresu Augsburgu, který oslavil velké vítězství 2:0 nad Dortmundem. Suchý naskočil do hry v nastaveném čase. Na lavičce seděl celé utkání brankář Tomáš Koubek.

Na první porážce Bayernu Mnichov v kalendářním roce 2020 se podílel v barvách Hoffenheimu i český obránce Pavel Kadeřábek. Odehrál celé utkání a slavit mohl se spoluhráči pohádkovou výhru 4:1.

Nizozemsko


Václav Černý se podílel na vítězství Twente nad Groningenem 3:1. Ve 22. minutě otevřel skóre a patnáct minut později si připsal asistenci u branky Danila. A to mu ještě sudí neuznali kvůli ofsajdu gól ve 13. minutě. Černý strávil na trávníku 60 minut, než byl vystřídán. Twente má ze tří zápasů sedm bodů a aktuálně je čtvrté.

Obránce Tomáš Hájek nastoupil v základní sestavě Vitesse Arnhem na půdě slavného Ajaxu. V nastaveném čase prvního poločasu dostal žlutou kartu. Vitesse prohrál 1:2, poprvé v sezoně. V tabulce mu po třech kolech patří šesté místo.

Záložník Michal Sadílek po čase znovu nastoupil v základní sestavě PSV Eindhoven. V poločase utkání na hřišti Heraclesu Almelo byl ale střídán. Eindhovenu se nedařilo a prohrával 0:1 po gólu z penalty. Nakonec se PSV podařilo také díky pokutovému kopu vyrovnat na konečných 1:1.

Branka Václava Černého v čase 4:18



Slovensko


Záložník Erik Daniel naskočil v dresu Slovanu Bratislava proti Ružomberku v 67. minutě. Obhájce titulu už vedl o čtyři góly a nakonec zvítězil 5:0.

Sereď prohrála v Nitře 0:3. V dresu hostů byl od 76. minuty na hřišti i záložník Nicolas Šumský, výrazněji ovšem do průběhu zápasu nepromluvil.

Obránce Petr Pavlík odehrál s kapitánskou páskou celý zápas za Pohronie na půdě Michalovců. Jeho tým prohrál 0:2. V tabulce se drží na desátém místě o dva body před poslední Senicou.

V barvách Senice nastoupili v základní sestavě proti Trnavě tři Češi. Brankář Tomáš Fryšták, obránce Miloš Kopečný a záložník Dominik Duda. Ten byl vystřídán v poločase, další dva jeho krajané odehráli celé utkání. Senica ovšem prohrála 0:2.

Brankář Martin Jedlička odchytal celý zápas za Dunajskou Stredu, která porazila Trenčín 3:1 a i po osmi odehraných kolech zůstává na prvním místě tabulky stoprocentní. Ve 33. minutě musel Jedlička čelit pokutovému kopu. Hostující Hamza Ćataković ale namířil jen do břevna.

Turecko


Záložník David Pavelka nastoupil v základní jedenáctce Kasimpasy na hřišti Hataysporu. Jeho tým prohrál 0:1 a Pavelka byl vystřídán o poločasové přestávce. Celý zápas odehrál za poražené obránce Tomáš Břečka.

Útočník Milan Škoda se dostal na hřiště v dresu Rizesporu na poslední čtvrthodinu duelu s Alanyasporem. Jeho tým prohrával 0:1, ale v 81. minutě se mu podařilo vyrovnat, takže si připsal aspoň bod za remízu.

Švýcarsko


Záložník Roman Macek naskočil na poslední čtyři minuty v dresu Lugana do ligového zápasu na půdě FC Curych. Jeho tým v té chvíli ještě prohrával 1:2. Díky gólu v nastaveném čase si ale nakonec odvezl bod za remízu 2:2. Macek nastoupil poprvé v této sezoně.

Rusko


Záložník Alex Král odehrál celé utkání za Spartak Moskva v Tambově a přispěl k výhře svého mužstva 2:0. V tabulce je Spartak po devíti odehraných kolech na druhém místě se stejným počtem bodů jako vedoucí Zenit Petrohrad.

Rumunsko


Celý zápas odehrál za Gaz Metan Medias obránce Ondřej Bačo. Mužstvo, které vede český trenér Dušan Uhrin ml. však prohrálo na hřišti Academicy Clinceni 0:2. V základní jednáctce byl také záložník Lukáš Droppa, jenž byl vystřídán v 81. minutě. Od 46. minuty hrál také útočník Tomáš Smola, který v 57. minutě dostal žlutou kartu.

Polsko


Záložník Martin Pospíšil si zapsal kompletních 90 minut v dresu Jagiellonie Bialystok, která ovšem na domácím hřišti prohrála se Zaglebie Lubin 0:1. Od začátku druhé půle hrál za domácí také další Čech Tomáš Přikryl. Jagiellonia je zatím v tabulce pátá.

Obránce Tomáš Petrášek se trefil za Raków Czestochova na hřišti Cracovie Krakov. Petrášek v 11. minutě otevřel skóre a o čtyři minuty později hosté přidali druhý gól. Kvůli brance ze šesté minuty nastaveného času ale zápas skončil nerozhodně 2:2. Od začátku hrál také záložník Petr Schwarz, který byl vystřídán krátce před vyrovnávací trefou. Raków, v němž působí ještě Daniel Bartl je aktuálně na druhém místě polské ligy.

Lotyšsko


Záložník Jakub Hora odehrál celých 90 minut za Riga FC na půdě Spartaksu a pomohl mu k vítězství 2:1. Po dvaceti kolech je Horův celek v čele tabulky s šestibodovým náskokem na RFS.

Litva


Brankář Martin Berkovec odchytal celý zápas za Žalgiris Vilnius. Ten vyhrál na domácí půdě 3:2 nad celkem FK Panevežys.

Belgie


Český útočník Michael Krmenčík přispěl k vítězství Clubu Bruggy 2:1 v městském derby nad Cercle. Krmenčík ve 22. minutě přihrál na vedoucí branku Diattovi. Hosté vyrovnali na začátku druhého poločasu, vítězný gól nakonec vstřelil v 68. minutě bývalý obránce Slavie Simon Deli. Krmenčík pak v šesté minutě nastavení ještě dostal žlutou kartu.


Maďarsko


Záložník Jakub Plšek odehrál celé utkání za Puskás Akademii proti Mezőkövesdu. Utkání skončilo výhrou jeho celku 1:0.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (57)

Přidat komentář
Spalovač šancí

Myslím, že je to Součkovi ukradené ...

Reagovat
smazaný uživatel

Daří se! Vydra a Černý okamžitě do A kádru.

Reagovat
Uwe háže buly

Vydra teda určitě ne.

Reagovat
smazaný uživatel

No a Černý už vůbec ne. Dva zápasy nemohou stačit na repre

Reagovat
stokurev

A namisto koho by meli jit do acka? Kdo by si mel sednout na tribunu nebo by nemel byt nominovany?

Reagovat
Trapný diskutér

provod

Reagovat
lampas

Reagovat
Salfovic

To je hodně stabilní člen repre

Reagovat
OTASi

Reagovat
stokurev

Ten tvuj nick to asi nebude nahoda ze ?

Reagovat
smazaný uživatel

Na jistotu

Reagovat
Pablos

Viděl někdo ten druhý gól co neuznali Černému ? Já viděl tedy jen foto a z té fotky, bych řekl, že mu ho teda taky ukradli.

Reagovat
Pablos

jo ono je tady vlastně video Jdu se mrknout schválně.

Reagovat
Pablos

no tak ani hovno ofsajd

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, ani náhodou.....

Reagovat
Selänne
Reagovat
naheCZ

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
ttopi

Klasicky se mu to svezlo po nártu - stane se.

Ale je blbý když se to stane někomu, od koho se góly čekají a zatím jich moc není

Možná trochu karma za tu jeho prasárnu s bouráním

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

tvl proč to dával levačkou

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Salfovic

Je vidět, že ho tím skluzem stihl rozhodit. Jinak si ale krom této klauniády připsal pěknou asistenci.

Reagovat
oli9

stane se

Reagovat
BaggioRoberto

Zkušeně, na Tecla.

Reagovat
OTASi

Reagovat
GrimeBaller98

Jesteze to bylo brano jako vlastnak, protoze jinak by jsem se znovu bal, ze na me vyskoci Soucek i z lednicky , preju mu at se mu dari, ale to jak o nem porad pisou media uz mi opravdu leze krkem

Reagovat
Remt

hele dost to opadlo mi přijde teď. Což je je pro něj jen dobře

Reagovat
stokurev

Jinak panove z redakce pochvala ze jste zacali k nasim krajankum psat i umisteni jejich klubu.

Je to prehlednejsi.

Dal to muzete posunout tak ze napisete kolikate kolo se v dane soutezi hralo a kolikrat ktery hrac hral. Diky.

Reagovat
verv

Součkovi ukradli gól nadpis jak z Blesku

Reagovat
smazaný uživatel

"Peněženku mi můžou vzít, kočár mi můžou vzít. Ale gól? Ten se může nelíbit, odvolat po zásahu VAR, ale nikdo vám ho nemůže vzít!"

Reagovat
ttopi

Tak jasně, normálně uvažující člověk tam vidí jasný vliv Součka na tu branku - šel si pro to, naskočil, pak už to moc ovlivnit nemohl. Ale i tak škoda, statistika je taky vždycky důležitá.

Reagovat
ttopi

Jsem jedinej komu to nepřišlo jako krádež? Součkovi úspěchy moc přeju, ale tady došlo k velké změně směru letu míče, kdy není jisté, zda by bez teče došlo k většímu ohrožení branky - soudím pouze z videa zde, jiný záběr jsem neviděl), což je podle mě klasický vlastenec.

Reagovat
veikko

Přiznám se, že nevím, jak to funguje. Vždycky jsem měl za to, že když míč směřoval na bránu, tak se teč protihráče nebere jako vlastňák, protože by došlo k ohrožení brány.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
ttopi

Tak logicky by to mělo být tak, že jako vlastenec se to nebere tehdy, když je evidentní, že by jinak gól padl, to znamená když letí míč zřetelně do brány a dojde pouze ke změně směru letu. To, že Součkova hlavička nejspíš letěla k brance mi přijde moc málo na to, aby z toho měl automaticky gól.

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Zloději

Reagovat
DieFohlenBMG

A Barákovi ukradli asistenci

Reagovat
Sosi

Ma nekdo odkaz na Schickuv neuznany gol?

Reagovat
REPLIKATOR

https://youtu.be/ZlgmGseCD3o?t=209

+ opakovaný záběr ofsajdové pozice v čase 4:11

Reagovat
Sosi

super, díky, pěkný kus

Reagovat
naheCZ

Já dodnes nechápu, jak tento gól mohl nebýt nominovanej na cenu Puskáse. Ten to měl jasně vyhrát....

Reagovat
Kucka

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
8lampard8

Reagovat
havrys99

https://youtu.be/6HTQ-VdQoCM

Mimochodem vyhrál Stoch.

Reagovat
hilarious

Kdyby byl černej, nestalo by se mu to...

Reagovat
mike.84
Reagovat
oli9

Jde to . Akorát Koubek ten dopadl

Reagovat
berliner

A kde mate Frydrycha

Reagovat
Losinho

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele