Bundesliga - souhrn 25. kola

04.03.2011, 22:27, aktualizováno 06.03.2011, 19:23
Komentáře a souhrny
Dortmund zvládl utkání proti 1. FC Köln a udělal další krok k titulu. Třetí soutěžní porážku v řadě si připsal Bayern, který nezvládl důležitý zápas v Hannoveru, příznivou zprávou pro něj není ani výhra Leverkusenu nad Wolfsburgem. Po dlouhé době konečně vyhrál Werder, Mainz veze body z Hamburku...

Hamburger SV - 1. FSV Mainz 05 2:4

06.03.2011 17:30

Góly: 17. Marcell Jansen, 59. Mladen Petrić - 56. André Schürrle, 61. Gojko Kačar (vl.), 82. André Schürrle, 88. Florian Heller

Zápas plný nečekaných zvratů nakonec ovládl Mainz a v přímém souboji o Evropskou ligu si tak připsal velice důležité tři body. HSV se naopak evropské poháry zase o kousek vzdálily.

Do utkání vstoupili lépe domácí, už ve druhé minutě fauloval Fathi Demela, standardní situaci rozehrál Zé Roberto, ale v pokutovém území odhlavičkoval míč do bezpečí Svensson. O tři minuty později přišla šance na druhé straně. Rychlý protiútok potáhl Kirchhoff, potom přistrčil do strany Schürrlemu, ten ale zakončoval nepřesně.

Vyvrcholení dobrého nástupu HSV přišlo v 17. minutě. Petrič poslal z pravé strany centr do pokutového území, ten ještě hlavou přizvedl Noveski, míč se tak dostal až k volnému Jansenovi, jenž neváhal a povedenou ranou z první, která se odrazila od břevna, ale rozhodně celým objemem nepřešla brankovou čáru poslal svůj tým do vedení - 1:0. Sudí Babak Rafati neváhal a na radu asistenta branku uznal.

Mainz se z inkasované branky chvíli vzpamatovával, ale po půlhodině hry si vypracoval zajímavou možnost na vyrovnání. Soto našel parádní přihrávkou Ivanschitze, proti jeho střele se však vytáhl Rost a šanci zneškodnil. O šest minut později vystihl chybu Kačara Risse, ten následně přistrčil do strany Schürrlemu, jeho střela ale domácí branku neohrozila. Těsně před koncem prvního poločasu měl možnost navýšit vedení Petrić, s jeho zakončením si ale poradil bezchybný Müller.

Do druhé půle udělal domácí kouč Armin Veh hned dvě změny, stáhl Jansena s Pitroipou a na trávník poslal Trochowskiho a Ben-Hatiru. Jedno střídání provedli i hosté, Ivanschitze nahradil Holtby. Posledně jmenovaný mohl v 53. minutě vyrovnat, ale místo přihrávky volil střelu a to se neukázalo jako dobré rozhodnutí. O tři minuty později už bylo vyrovnáno, Holtby přihrál na levou stranu Fathimu, jehož centr dopravil do sítě hlavičkující Schürrle - 1:1.

Za tři minuty už se skóre měnilo znovu. Demel nacentroval z pravé strany do pokutového území, Petrič sice prohrál hlavičkový souboj s Noveskim, ale k míči se potom dostal Guerrero, který následně přistrčil proti noze Petričovi, a ten poslal balón nekompromisně k pravé tyči - 2:1. Netrvalo to však ani dvě minuty a bylo znovu vyrovnáno. Risseho střelu z úhlu si do brány neštastně srazil Kačar 2:2.

Hosté byli i nadále při chuti, po rohovém kopu Holtbyho vyrážel povedenou střelu Sota Rost. HSV se snažilo utkání rozhodnout, ale v 82. minutě z ničeho nic udeřilo na druhé straně. Kirchhoff vybojoval míč ve středu hřiště, potom přihrál rozběhnutému Schürrlemu, který z úhlu překonal Rosta potřetí. Domácí poté vrhli všechny síly do útoku a to se jim krutě vymstilo. Holtby rozehrál akci přihrávkou na Schürrleho, ten poslal z pravé strany centr do pokutového území, kde číhal střídající Heller a upravil tak na konečných 2:4.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Werder Brémy 1:3

06.03.2011 15:30

Góly: 49. Papiss Cissé (pen.) - 12. Sandro Wagner, 75. Claudio Pizarro, 90+2. Marko Marin

Werder zaslouženě zvítězil ve Freiburgu a připisuje si tak velice cenné tři body v souboji o záchranu. Freiburg naopak prohrál druhé utkání v řadě, ale i nadále se drží v první polovině tabulky.

Utkání začalo hodně opatrně, oba týmy jakoby čekali na soupeřovy chyby a soustředily se především na obranu. Z ničeho nic ale mohlo udeřit v sedmé minutě, Borowski přihrál do středu na Pizarra, který hned z první prodloužil na rozběhnutého Trinkse, jenž se tak rázem ocitl sám před Baumannem, ale z velké blízkosti nedokázal zamířit mezi tři tyče.

O dvě minuty později rozehrával standardní situaci Frings, ale svou střelu dokázal namířit pouze do zdi. Ve 12. minutě už se hostující hráči radovali. Frings rozehrával z pravé strany rohový kop, k hlavičce se protlačil Pizarro a míč směřující do branky musel odvracet u levé tyče dobře postavený Cissé, odražený balón však vrátil na malé vápno Prödl a Wagner zakončil přesně k levé tyči - 0:1. Pro mladého útočníka Werderu to byla premiérová bundesligová trefa v kariéře.

Ve 20. minutě si vypracovali první vážnější příležitost také domácí. Silvestre fauloval na levé straně Abdessadkiho, následnou standardní situaci rozehrál Bastians na zadní tyč, kde hlavičkoval zcela osamocený Toprak, jehož koníček mířil jen těsně nad Wieseho branku. Za dalších šest minut rozehrával další standardku Bastians a nepřesně zakončoval Putsila. Do konce prvního poločasu už jsme viděli pouze jednu zajímavou příležitost na straně Werderu, to střílel z hranice pokutového území těsně vedle levé tyče Borowski.

Vstup do druhé půle se Brémám vůbec nepovedl, Borowski srazil v pokutovém území k zemi Jendrišeka a sudí Kurt Kircher nařídil po poradě s asistentem pokutový kop. Odpovědnost na sebe vzal Cissé a přízemní střelou k pravé tyči překonal Wieseho - 1:1. Freiburg byl i nadále při chuti, Barth dokonce vstřelil druhý gól, ale ten nebyl uznán pro ofsajd. V 56. minutě zakončil rychlý protiútok sraženou střelou Jendrišek.

O chvíli později provedl hostující trenér Thomas Schaaf hned dvě změny, místo Wagnera s Trinksem poslal na trávník Arnautoviće a Marina. Marin mohl chvíli po svém příchodu hned rozhodnout, ale špatný odkop Baumanna využít nedokázal. V 73. minutě se nádhernou střelou, která mířila jen těsně vedle levého horního rohu Wieseho branky prezentoval Putsila.

O dvě minuty později vystihl špatnou rozehrávku Topraka Marin, prošel s míčem až na hranici pokutového území, kde přistrčil do strany Pizarrovi, který přesně umístěnou přízemní střelou k pravé tyči poslal svůj tým znovu do vedení - 1:2. V 81. minutě vyslal Marin do úniku Arnautoviće, ten přetlačil Butschera a snažil se prostřelit Baumanna, jenž byl ovšem u tyče včas a míč vyrazil. V nastaveném čase dal výsledku konečnou podobu Marin, který vystihl rozehrávku Makiadiho a v souboji s Baumannem si bravurně poradil - 1:3.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - VfL Wolfsburg 3:0

05.03.2011 18:30

Góly: 21. Lars Bender, 29. Renato Augusto, 45. Stefan Kießling

Leverkusen přehrál Wolfsburg a vrátil se tak zpátky na druhé místo před Hannover, na který má dvoubodový náskok. Čtvrtý Bayern už za příčkou znamenající přímý postup do Ligy mistrů zaostává o sedm bodů.

Zápas začal ve velkém tempu, první možnost na vstřelení úvodní branky si vypracovali hosté. Psala se 3. minuta, Schäfer utekl po levé straně a následně centroval do pokutového území, kde na míč jen těsně nedosáhl Hermes. Ve 13. minutě měli Vlci další příležitost, Riether vyslal do úniku Cícera, ten potom z levé strany centroval na přední tyč, kde míč v akrobatické pozici poslal jen těsně vedle Helmes.

O minutu později musel udělat domácí kouč Jupp Heynckes vynucenou změnu, zraněného Friedricha, kterého chvíli předtím srazil v pokutovém území Adler nahradil mladík Domagoj Vida. Ve 21. minutě rozehrál akci Rolfes na Sama, který patičkou uvolnil Bendera, jenž z první zamířil přesně na zadní tyč - 1:0. O tři minuty později zpracoval Bender míč pro Castra, který potom povedenou ranou pod břevno prověřil Benaglia.

Ve 29. minutě už to bylo o dvě branky. Friedrich ztratil v souboji s Benderem ve středu hřiště míč, toho se zmocnil Augusto, který šel společně s Kießlingem proti osamocenému Kjaerovi, brazilský tvůrce hry se ale rozhodl vzít zodpovědnost na sebe a střelou na vzdálenější tyč prostřelil Benaglia. O deset minut později přihrával Cícero Helmesovi, jeho střelu ale zablokoval Vida. V nastavení prvního poločasu špatně odkopl míč Schäfer, balón se přes Vidu dostal k Augustovi, který potom nacentroval na rozběhnutého Kießlinga, jenž se nenechal odstrčit Kjaerem a přes vyběhnuvšího Benaglia upravil na 3:0.

Do druhé půle udělal hostující kouč Pierre Littbarski změnu, Helmese nahradil na hrotu Dieumerci Mbokani. V 54. minutě rozehrával standardní situaci Diego a nepřesně hlavičkoval Polák. O tři minuty později se dostal s míčem do pokutového území Hasebe, který následně vystřelil jen těsně vedle pravé tyče domácí branky. Hned z protiútoku si dobře posunul míč na druhé straně Augusto a z úhlu vyzkoušel připravenost Benaglia.

V 59. minutě rozehrával rohový kop Diego, na centr si vyskočil Polák a alespoň protáhl Adlera. Zvýšit vedení mohli domácí v 67. minutě. Castro našel na pravé straně rozběhnutého Sama, který z úhlu zkoušel prostřelit Benaglia, ten byl ovšem u tyče včas a míč vyrazil. Za tři minuty centroval z levé strany Schäfer, do zakončení se prodral Mbokani, ale nedokázal zamířit přesně.

V 78. minutě rozehrával Diego další rohový kop, Cícerovi se ale zakončit nepodařilo. Leverkusen si s přehledem hlídal průběh hry a na trávník se tak podíval i mladíček Nicolai Jörgensen, který nahradil dnešního hrdinu Renata Augusta. Bayer si tak připisuje další domácí výhru a vrací se zpátky na druhé místo.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - 1. FC Kaiserslautern 0:0

05.03.2011 15:30

Góly: -

Nepříliš pohledné utkání s minimem šancí na obou stranách nakonec skončilo bezbrankovou remízou. Eintracht tak prodloužil své čekání na první jarní trefu už na osm zápasů.

Začátek zápasu poznamenaly nepokoje znepřátelených fanoušků obou klubů, kvůli kterým musel být úvodní výkop o patnáct minut posunut. Samotný zápas začaly oba týmy hodně opatrně, nikdo nechtěl vědom si svého postavení udělat chybu. Po třech minutách hry se do zakončení dostal domácí kanonýr Gekas, ale mířil hodně nepřesně. V 6. minutě poprvé zahrozili i hosté. Hloušek přistrčil balón rozběhnutému Jessenovi, jehož centr jemně tečoval na přední tyči Morávek, míč nakonec skončil vysoko nad domácí brankou.

Další zajímavou příležitost si domácí vybojovali v 16. minutě. Roh z pravé strany rozehrával Rivić, na centr si na zadní tyči naskočil Rodnei, ale balón netrefil dobře a v klidu si ho tak sebral Fährmann. Poté se dlouho hrálo především ve středu hřiště bez nějakých vážnějších šancí. Další možnost na vstřelení úvodní branky přišla až pět minut před koncem prvního poločasu, to z pravé strany centroval Dick, na zadní tyči se k míči protlačil Hloušek, ale nedokázal balón umístit do branky. Následně ještě obral Morávek o míč Russe, ale potom zazdil nadějný protiútok nepřesnou přihrávkou na Lakiće.

Do druhé půle udělal domácí kouč Michael Skibbe změnu, místo Tzavellase poslal na trávník Halila Altintopa. Ve 49. minutě centroval z pravé strany do pokutového území Ochs, míč musel na poslední chvíli vyrážet Sippel. Potom se po kombinaci s Hlouškem dostával do dobré šance Tiffert, ale nakonec se mu do přihrávky postavil Jung a poslal míč do zámezí. V 63. minutě se dostal z levé strany ke střele Altintop, ale trefil pouze bránicího Tifferta. Následně vyslal nepřesnou střelu z velké dálky Meier.

O sedm minut později přistrčil Dick Rivićovi, jenž se nerozmýšlel a z velké dálky vypálil, ale mířil hodně nepřesně. Vzápětí byla k vidění podobná situace na druhé straně, to nepřesně mířil Schwegler. Těsně před závěrečným hvizdem mohl Lautern rozhodnout. Nejprve nedoskočil na Jessenův centr na zadní tyči Lakić, následně se po kombinační akci Tifferta s Hlouškem ocitl chorvatský kanonýr sám před odkrytou bránou, ale ke vší smůle nedokázal míč dobře trefit a utkání tak skončilo bezbrankovou remízou.

Více informací k zápasu

1. FC Norimberk - FC St. Pauli 5:0

05.03.2011 15:30

Góly: 3. Philipp Wollscheid, 14. Christian Eigler, 17. Christian Eigler, 86. Christian Eigler, 87. Christian Eigler

Norimberk pokračuje ve spanilé jízdě, v sedmém utkání za sebou nenašel přemožitele a dnes navíc potěšil své fanoušci pětigólovou kanonádou do sítě St. Pauli. Především díky čtyřgólovému Eiglerovi zůstávají domácí v závěsu za poháry, zatímco hosté potvrzují, že budou mít se záchranou ještě spoustu problémů.

Frankové měli fenomenální start do utkání a hned ve druhé minutě mohli vést, ale Ekiciho ránu vytáhl konečky prstů Kessler. Turecký záložník se ovšem postavil k následnému rohovému kopu, našel na malém vápně Wollscheida a jeho hlava zařídila domácím brzký náskok. I po úvodní brance se hrálo stále na jednu branku a rychle bylo o osudu utkání prakticky rozhodnuto. 14. minuta a po Makově příhře uklízel Eigler míč k pravé tyči, tři minuty nato se stejný hráč prosadil po skvělém centru Ekiciho a bylo to již o tři branky.

Hamburská výprava byla naprosto konsternována, soupeř jí poté ale nechal dostat se do hry a a ve 35. minutě dokonce došlo na ohrožení domácí svatyně, dalekonosné střele Kally ale chyběla o trošku větší přesnost. Norimberk pak měl štěstí, když byl Chandlerův faul na hranici pokutového území oceněn jen přímým kopem pro hosty, kteří ho ale využít nedokázali.

Domácí tým po změně stran už jen vyčkával, možná očekával útok hostí a případná otevřená okénka ke kontrům, St. Pauli ale bylo totálně bezzubé. Když to potom zkusil norimberský Cohen z vlastní iniciativy, vyznamenal se hostující brankář Kessler, jehož konto však ještě mělo být dnes zatíženo dalšími brankami. Mak, uzdravený Gündogan a Ekici sice pálili mimo, v 86. minutě ale střelou k levé tyči dovršil hattrick Eigler a o minutu později přidal domácí útočník další gól, když zužitkoval přihrávku Mintála a uzavřel na konečných 5:0.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - TSG Hoffenheim 2:0

05.03.2011 15:30

Góly: 65. Filip Daems (pen.), 70. Igor De Camargo

Mönchengladbach dokázal přehrát Hoffenheim a navázal tak na poslední povedený domácí zápas se Schalke, Hříbata tak aktuálně dělí od záchrany pouze tři body.

Zápas začaly oba týmy hodně aktivně, hrálo se ve slušném tempu. První možnost na ohrožení branky si vybojovali v osmé minutě domácí. To z hranice šestnáctky napřáhl Arango, ale nedokázal umístit míč mezi tři tyče. Postupem času se chopili dirigentské taktovky přecejen domácí, ale do nějakých vážnějších šancí se dlouho dostat nemohli.

Po půlhodině hry se dostal ke střele de Camargo, ale nedokázal umístit balón do branky, a tak mohl Starke zůstat v klidu. To už však neplatilo o minutu později. To napřáhl z 25 metrů Reus a hostující brankář musel předvést parádní skok k levé tyči. Největší příležitost prvního dějství pak měl ve 37. minutě znovu de Camargo. Fink obešel Comppera, následně přistrčil belgickému reprezentantovi, proti jehož střele se ale znovu vytáhl Starke a tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu.

Po změně stran se obraz hry příliš nezměnil, aktivnějším týmem byli opět Hříbata. V 56. minutě se dostal k míči po chybě Comppera Reus, ale zaváhání hostujícího stopera využít nedokázal. Borussii to ale neodradilo, o devět minut později fauloval Starke v pokutovém území de Camarga a sudí Florian Meyer neváhal a nařídil pokutový kop. K tomu se postavil kapitán Daems a s přehledem proměnil - 1:0.

Kdo čekal rychlou odpověď Hoffenheimu, tak byl zklamaný. Netrvalo to totiž ani pět minut a domácí už vedli o dvě branky. Arango rozehrával rohový kop z levé strany, na míč si v pokutovém území vyskočil de Camargo a pohodlně zavěsil - 2:0. Hosté se do konce zápasu do žádné větší šance nedostali, za zmínku tak snad stojí pouze akce ze 77. minuty, to střílel těsně nad Baillyho branku Babel. Gladbach si tak s přehledem připsal druhé domácí vítězství v řadě.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - Bayern Mnichov 3:1

05.03.2011 15:30

Góly: 16. Mohammed Abdellaoue, 51. Konstantin Rausch, 62. Sérgio da Silva Pinto - 55. Arjen Robben

Po domácích porážkách od dua z Ruhrpottu dnes dostal Bayern další facku a v přímém souboji o Ligu mistrů prohrál v Hannoveru. Domácím k vítězství 3:1 stačil před vyprodanými ochozy nadprůměrný výkon, hosté totiž totálně selhali a v nejbližších dnech by mohla následovat změna na trenérském postu.

Utkání začalo ve velice opatrném duchu a fanoušci mohli takřka usínat, z ničeho nic ale předvedli domácí bleskový kontr a ten zakončil Rausch jen těsně mimo tři tyče. Ten samý hráč se ale revanžoval v 16. minutě, kdy jej v jeho teritoriu na levé straně hřiště našel Pinto, Rausch nacentroval na Abdellaoueho a ten už si proti Kraftovi věděl rady - 1:0. Hosté poté převzali iniciativu a snažili se o rychlou odpověď, jejich herní projev byl však naprosto bezradný.

Některé náznaky šancí sice Bayern měl, živo však bylo více nadále na opačné straně hřiště. Ve 37. minutě našel Stindl Rausche, který si obhodil Lahma a zblízka poslal míč o chloupek vedle levé tyče. Hannoveru vyčkávání a hra na brejky bohatě stačila a jeho brankář Zieler kromě několika centrů nemusel nikterak klíčově zasahovat.

Do druhého poločasu hostující kouč van Gaal poslal dva čerstvé hráče, nebylo mu to ale nic platné v 51. minutě. Rausch se Schlaudraffem po nakrátko rozehraném rohu zakombinovali a prve jmenovaný z úhlu poslal míč na bránu, před níž nešťastně tečoval hlavou Gómez a balon zaplul za překvapeného Krafta k zadní tyči - 2:0. Bayern se ale nevzdával a čtyři minuty nato vykřesal naději, když Ribéry od koncové čáry dokázal nacentrovat a Robben netradičně hlavou snížil na 2:1.

Hostující tým začal šlapat a naopak ten domácí byl jako opařen, naštěstí pro něj však relativně brzy přišla uklidňující třetí branka. V 62. minutě se z dobrých třiceti metrů odhodlal ke střele Pinto a míč přes prsty chybujícího Krafta doskákal až za brankovou čáru - 3:1. Na druhé straně se pokoušel opět dostat svůj tým do hry Robben, po kombinaci s Gómezem ale pálil jen do boční sítě a další střelecký pokus nizozemského křídelníka zachytil jistý Zieler.

Pokud Bayern v této chvíli ještě doufal v obrat, tak v 73. minutě se ocitl zcela na dně. Stindl fauloval Brena a sudí normálně odpískal volný přímý kop, brazilský obránce ale hloupě oplácel a od Dr. Dreese nemohl vidět nic jiného než červenou kartu. Ve zbývajícím čase každý chvilku tahal pilku, spíš byli ale domácí blíže čtvrtému gólu než hosté snížení. Dolnosasové tak každopádně slaví cenné vítězství, zatímco Mnichované poprvé po deseti letech prohráli tři soutěžní utkání v řadě a prohloubili svoji krizi.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Schalke 04 1:0

05.03.2011 15:30

Góly: 15. Zdravko Kuzmanović (pen.)

Po úspěchu ve Frankfurtu zvítězil Stuttgart ve druhém utkání v řadě, což se mu v letošní sezóně ještě nepodařilo, a minimálně do zítřka opustil sestupové pozice. Švábové doma udolali Schalke, o čemž po čtvrthodině hry rozhodl pokutový kop Kuzmanoviće.

Königsblauen začali v Mercedes-Benz Aréně hodně defenzivně a spíš vyčkávali, paradoxně ale měli první šanci a v ní Matip zblízka minul. Jinak se nic nedělo až do patnácté minuty, kdy míč do pokutového území doručil Boulahrouz, načež vystřelil Hajnal a na zemi ležící Höwedes zahrál rukou. Sudí Brych neváhal a vedle penalty navíc potrestal hosty červenou kartou. S následnou jedenáctkou patřičtě naložil Kuzamović, který nedal Neuerovi střelou k levé tyči žádnou šanci - 1:0.

Vedení dodalo domácím potřebné sebevědomí, zatímco hosté předváděli tradiční mizérii po pohárových úspěších a až ke konci poločasu se dostali do šancí, ale Gavranović i Raúl hlavičkovali mimo svatyni Ulreicha, který tak neměl nic moc co dělat a totéž platilo i celkem dlouho po přestávce. Zato na druhé straně bylo horko, Papadopoulos fauloval Okazakiho, tentokrát se ale penalta nekonala.

Schalke mělo několik náznaků, výrazné příležitosti ale nikoliv a po sedmdesáti minutách mohlo prohrávat o dvě branky, když Neuer neudržel Gentnerovu střelu, míč ale následně zastavil přesně na brankové čáře. Stuttgartští pochopitelně žádali gól a rozčilovat se mohli i po utajeném faulu Schmitze na Pogrebňaka.

Königsblauen se ale musí nechat jedno - bojovnost jim dnes nechyběla. I přes početní nevýhodu se tlačili dopředu a poté, co Neuera nedokázali po standardkách překonat Gentner, Okazaki a Tasci, začali sahat po vyrovnání. Před domácí brankou ale neuspěl jak Papadopoulos, tak Edu a ani nadvakrát Raúl. Zpět do Gelsenkirchenu tak jedou hosté s prázdnou, zatímco VfB slaví důležité tři body.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - 1. FC Köln 1:0

04.03.2011 20:30

Góly: 44. Robert Lewandowski

Dortmund přehrál Köln a udělal tak další krůček na cestě k titulu, aktuálně tak má v čele tabulky zřejmě již nedostižný patnáctibodový náskok na druhý Leverkusen. Naopak Kozli ukončili sérii čtyř zápasů bez porážky, ale i nadále zůstávají v klidném středu tabulky.

Utkání začalo ve velkém tempu, oba týmy se snažily hrát aktivně, míč ale častěji drželi na svých kopačkách domácí. Na první vážnější šanci jsme si ale museli počkat až do sedmé minuty. Po dobré kombinační akci Götzeho s Piszczekem na pravé straně se dostal k míči Sahin, jenž neváhal a poslal míč přesně na opačnou stranu Schmelzerovi, který poté centroval do pokutového území, kde na balón nedosáhl Lewandowski a Barrios následně už nestačil zakončit.

O dvě minuty později přišla první možnost Kölnu. Podolski přihrál dobře do běhu Novakovićovi, který se moc nerozpakoval a z úhlu vyzkoušel štěstí, Weidenfeller byl ale připraven a míč chytil. V 10. minutě měli domácí možnost rozehrávat standardní situaci z velké dálky, k míči se překvapivě postavil Subotić a povedenou ranou donutil Rensinga ke skvělému skoku k levé tyči. Za dalších sedm minut vystihl rozehrávku Kölnu Bender, prošel s míčem středem hřiště a potom se snažil prostrčit balón na Götzeho s Barriosem, hostující obrana si ale poradila.

Domácí měli míč téměř neustále pod kontrolou, ale na další větší příležitost jsme si museli počkat až do 30. minuty. Götze rozehrával rohový kop z pravé strany, na centr si na zadní tyči naběhl Santana, ale míči překazil cestu do brány výborným reflexivním zákrokem pravou rukou Rensing. Další příležitost přišla až v poslední minutě prvního poločasu, ale čekání se rozhodně vyplatilo. Lewandowski si mezi stopery zpracoval dlouhý míč od Schmelzera a druhým dotykem poslal balón přesně k levé tyči hostující svatyně, Rensing neměl šanci na míč dosáhnout - 1:0.

Vstup do druhé půle měla lepší Borussia, v 51. minutě utekl po levé straně aktivní Schmelzer, jenž potom posunul do středu na nabíhajícího Großkreutze, který se nerozpakoval a z první vypálil, Rensing byl ale u levé tyče včas a míč vyrazil. O dvě minuty později rozehrával rohový kop Sahin, do zakončení se tlačil nejprve Lewandowski, potom ještě střílel Schmelzer, jehož rána byla zablokovaná, následně zkoušel štěstí i Großkreutz, ale ani on nedokázal dostat míč do sítě.

V 56. minutě prostrčil Lanig míč za obranu na rozběhnutého Novakoviće, ten ale nepříliš povedenou střelou nemířil přesně a Weidenfeller tak mohl zůstat v klidu. O minutu později musel Rensing uklidit do zámezí centr Großkreutze, následný rohový kop rozehrál Sahin, na míč si vyskočil Subotić a Rensing musel vytáhnout další povedený zákrok. Po hodině hry střílel z velké dálky Götze, ale nedokázal zamířit přesně. V 71. minutě rozehrával rohový kop z pravé strany Götze, k hlavičce se protlačil Lewandowski, následně se snažil dorazit míč do sítě ještě Santana, ale za Rensingem odkopl balón do bezpečí Novaković.

Za čtyři minuty chyboval Petit, míč vybojoval Barrios, po následné kombinaci Sahina s Götzem se k balónu dostal Lewandowski, jenž se ještě pokusil z velkého úhlu zakončit, Rensing byl ale u pravé tyče včas a míč vyrazil. V 79. minutě trefil po velkém závaru v pokutovém území Kölnu břevno Barrios. Poslední možnost navýšit vedení mělo BVB pět minut před koncem, to rozehrával standardní situaci z pravé strany Sahin a trefil břevno hostující brány. Dortmund si tak připisuje další zasloužené tři body a opět se o kousek přiblížil vysněnému titulu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Borussia Dortmund25194253:1461
2.Bayer Leverkusen25147453:3449
3.Hannover 9625152837:3247
4.1. FSV Mainz 05251411041:3243
5.Bayern Mnichov25126751:3342
6.1. FC Norimberk25116839:3239
7.Hamburger SV251141037:3637
8.SC Freiburg251141032:3437
9.TSG Hoffenheim2589841:3733
10.Schalke 0425861129:3030
11.1. FC Köln25851231:4329
12.Eintracht Frankfurt25841324:3428
13.FC St. Pauli25841327:4328
14.Werder Brémy25771133:5128
15.VfL Wolfsburg25681129:3726
16.VfB Stuttgart25741443:4725
17.1. FC Kaiserslautern25671233:4225
18.Borussia Mönchengladbach25641537:5922

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (181)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1. Pro návrat Kagawy na hřiště v letošní sezoně.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Nelámal bych to přes koleno, hlavně to neuspěchat... Budem ho potřebovat zdravýho v příští sezóně.

Reagovat
Infi

Reagovat
smazaný uživatel

No Kolín může bejt rád, že nedostal pětku. Jinak Dortmund

Reagovat
smazaný uživatel

Lewa výborně Jen tak dál

Reagovat
smazaný uživatel

to snad není možné, co tam všechno pálili. Naštěstí už nedostali pak gol na 1:1. Klidně mohli vyhrát 6:0

Reagovat
smazaný uživatel

oni to nespálili. Prostě Rensing byl výbornej...

Reagovat
smazaný uživatel

no, ty dvě až tři tyče

Reagovat
smazaný uživatel

dvě z nich by Rensing bezpochyby měl, kdyby ty střely do tý brány mířily ;-)

Reagovat
Riijkark

si delas prdel ne ?

Reagovat
smazaný uživatel

mrkací smajlík... moch sem tam trochu zdůraznit tu nadsázku .

Reagovat
Riijkark

ta nadsazka z toho primo srsela, to fakt neslo prehlidnout

Reagovat
smazaný uživatel

původně sem tam chtěl dát smajla, ovšem zase sem enchtěl aby to vypadalo, že se mu vysmívam :)

Reagovat
jv

Z těch střel Barriose a Nuriho do břevna by něměl ani jednu...

Reagovat
smazaný uživatel

Viděl sem jeden záznam těch momentů. U tý Barrisovo mi ale přišlo, že si na míč skoro šáhnul, ale je možný, že se pletu... Nuriho střela byla nechytatelná, kdyby mířila do brány, ovšem rensingovo ruka nebyla zase tak daleko .

Reagovat
jv

Podle mě by ani jednu z těch střel nakonec neměl, ale zase moc detailně jsem to nezkoumal, protože jsem musel psát report. Uvidím podle sestřihu.

Reagovat
smazaný uživatel

vždyť barrios mohl dát tak hattrick, ale vždycky to prováhal, nezpracoval, nebo vystřelil blbě. a Götze taky..

Reagovat
smazaný uživatel

zmeškal sem prvních 30 minut, ale ten gól nebyla žádná vyložená tutovka. A barrios měl zase kolikrát vůbec štěstí, že ten míč do slušný střelecký pozice "protlačil".

Reagovat
smazaný uživatel

nebo jak jeli Lewa a Lucas sami na obránce..nevím, tuším, že to byl Mohamad a nedali to. jako jasně. Rensing zachytal fantasticky. Ale to byly takové tutovky, že to málem nešlo nedat. ale jsem rád, že to dopadlo, jak to dopadlo..

Reagovat
smazaný uživatel

nádhernej zápas. Ale šancí na českou půlsezónu

Reagovat
smazaný uživatel

nádhernej zápas. Ale šancí na českou půlsezónu

Reagovat
ACSMan

teď už to máš na celou sezonu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nadhery zapas, ale sanci na cesku polsezonu

Reagovat
vitasrp

Celkově velmi pěkný utkání, fotbal Dortmundu se mi docela dost zamlouvá, jejich přechod do útoku je bleskový, navíc mají v ofenzivě hodně zajímavý hráče, kteří toho dokáží dost vypracovat..

Akorát mě teda dost fascinovalo, kolik toho zahodili, dneska mohli vyhrát v klidu tak 3,4:0 a nikdo by se nemohl divit, místo toho ze zápasu udělali kovbojku až do závěrečného hvizdu.. Rensing zachytal neskutečně, a když už ani on nemohl zasáhnout, měl štěstí, že měl dobře postavený tyče..

Jinak tak koukám na tabulku dost mě zarazilo(samozřejmě krom toho obřího náskoku Borussie), jaký mají počet obdržených branek ve srovnání s ostatními.. Takhle vyčnívat defenzivu jednoho mužstva jsem v lize snad ještě neviděl...

Reagovat
Kenneth

Neskutečná hra, neskutečnej útok,fascinující obrana na to jak hrají útočně. Sympatickej kádr, trenér, nejlepší fanoušci. Co dodat, titul je tam kde má být.

Reagovat
smazaný uživatel

Při absenci Hummelse sympatičnost dortmundu lehce stoupnula, ale i tak při pohledu na schmelzera nebo grosskreutze mi vřela krev...

Reagovat
jv

Při absenci Hummelse... Vždyť Mats je jeden z největších sympaťáků. Ale tak každej to máme asi jinak...

Reagovat
smazaný uživatel

Asi tak :). Já tu sympatičnost posuzuju podle vzhledu protože dění okolo Dortmundu nesleduju. Na první pohled na mě prostě působí hrozně nesympaticky. I na druhej pohled

Reagovat
jv

Každej máme svůj názor...

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak... a jenom ten můj je ten správnej

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

" Každý má právo na můj vlastní názor"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
slovaňáák

Reagovat
Godwinson

Nejlepší obrana je útok. :)

Reagovat
ACSMan

Nejlepší obrana a útok

Reagovat
vanGomm

Tak o titulu už bylo asi rozhodnuto dříve a Dortmund to to v tomto kole jen potvrdil.A pokud jde o to skore.Na tom není při tak výrazném bodovém náskoku nic divného.To logicky musí odrazit proti ostatním i v rozdílu branek ať už u obržených,nebo vstřelených.V tomto přípdě jde o branky obrdžené.

Reagovat
smazaný uživatel

Parádní fotbal. Žádný přehrávky, simulace. Hra Dortmundu skvělá, škoda, že občas mírně nedotažená do konce. Nicméně Köln mohl děkovat především gólmanovi.

Reagovat
smazaný uživatel

RENSING? výbornej výkon...

Reagovat
smazaný uživatel

Sem rád, že se mu povedl takovej návrat. 8 zápasů, 7 obdrženejch gólů je výborná statistika. Samozřejmě de taky o to, co obrana soupeřovi dovolí, ale zrovna kolýn v defensivě neexceluje.

Reagovat
smazaný uživatel

To bylo vzhledem k němu tvrdé...

Reagovat
smazaný uživatel

nechápu

Reagovat
smazaný uživatel

To já taky ne...

Reagovat
smazaný uživatel

Mne prijde, ze to asi rychle precetl a neuvedomil si, ze mu vlastne skladas poklonu :-), ze za ne zrovna vytecnou obranou ma brankar mnohem vic prace ;-)

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem si teda celý život myslel, že Kolín nad Rýnem se píše s měkkým i.

Asi jsem teda žil v omylu, což je zklamání.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, to jo :-), me to taky bouchlo do oci, ale jak jsi psal "vuci nemu", tak jsem myslela ze vuci Rensingovi, jakoze proste tim komentarem shodil jeho kvality... Ale to je fuk, hlavne, ze ted je jasno ;-)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Já věděl, že to bude něco podobnýho. Ano uznávam, že ten Kolýn bije do očí. Ovšem ty kancikovo povýšenecký narážky...

Reagovat
smazaný uživatel

kancik je hovado, vůbec si ho nevšímej...

Reagovat
smazaný uživatel

No to naprosto souhlasim.

Reagovat
smazaný uživatel

jediné co bylo přiliš tvrdé bylo asi to Y ve slově Kolín

Reagovat
jv

Reagovat
slovaňáák

Reagovat
smazaný uživatel

Tak asi to chtělo nějaký čas než se rozchytá, jinak je vidět že mu věří trenér i celý tým a to mu dost pomáhá

Reagovat
stas87

skoda kvoli posratej robote som to nevidel ako hral lewa?v suhrne tam mal 2-3 akcie...uz je vidiet ze je s hracmi zohraty?

Reagovat
jv

Tak dneska to byl z jeho strany o hodně lepší výkon, než v těch posledních zápasech. Už ho míče jenom netrefovali, dokázal se několikrát zapojit do akcí s Götzem, Nurim a Kevinem, dobře zbýhal za Barriose a měl tam i pár šancí a střel z dálky. Gól byl parádní, tam ukázal že je to střelec se vším všudy... Dneska jsme konečně nehráli o desíti, ale naopak se Lewa hodně podepsal pod výhru, takhle když bude pokračovat, tak to bude mít Kuba s návratem do základu těžký.

Reagovat
stas87

no bal som sa aby sa na nej vo vestfaslku nespominalo ako na hraca co stal 4,750 000 co bvb vyhodilo za precenovaneho poliaka...tak ja som ani necakal ze za prvy polrok v nemecku bude ziarit predsa len v lechu mal uplne inu ulohu ako v dortmunde kebyze odide lucas v lete chcel by si ho ako jedineho utocnika do 4-5-1?alebo radsej zidana?

Reagovat
jv

Tak takhle se na něj v BVB rozhodně nekouká, to se neboj... Na to, že je v úplně odlišný a o hodně kvalitnější lize, tak si vede hodně slušně. Šest branek mluví za vše, podle mě už půjde jenom nahoru... Jinak kdyby odešel v létě Lucas, jako že doufám že neodejde, tak bych si Lewu na jeho místě dokázal představit, ono kdyby na něj hráli Nuri, Götze a spol., tak by mu to tam taky padalo, střelec to rozhodně je.

Reagovat
stas87

no tak on mal v lechu podobnu ulohu ako ma lucas teraz v bvb hodne tazil zo spoluprace s pezskom ja lechu fandim a onedlho sa tam aj priamo chystam na domaci zapas lechu a lech nasiel noveho lewu vola sa rudnevs tiez mlady a ma skvele naslapnuto inak ciste teoreticky mal by pezsko na to hrat v dortmunde v zakladu?

Reagovat
jv

To asi neměl, podle mě by se přes Kubu, Götzeho, Kevina, Kagawu do základu nedostal. Jen ať se vyhraje v Kölnu a časem uvidíme...

Reagovat
stas87

on je tam na hostovacke s opcïou ale nemyslim si ze by ho koln pustil spat do poznane..v lechu im to klapalo naramne tak ma napadlo obnovit spolupraciu ale v sucasnom dortmunde asi nie no

Reagovat
jv

Tak ta opce se v případě záchrany Kozlů automaticky prodlouží... Takže se do Lechu určitě nevrátí.

Reagovat
stas87

aha ja netusil podmienky toho hostovania..myslel som si ze zo bude podla vykonu...pezskovi som prial lepsi klub ako kolin ale nakoniec to chyba nebola presne take kridlo momentalne chyba werderu...stred je s borowskim a fringsom vyborny+este mlady trinks sa pekne rozohral len marin na vsetko nestaci

Reagovat
jv

Hm, Marin poslední dobou ani nehraje v základu...

Reagovat
stas87

tak jeho som napisal ako pomaly jedine schopne kridlo v momentalnom werdere len pezsko je pravy zaloznik a marin tiez cize jeden by musel nalavo...ale nechajme to tak je to sci-fi

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Tak jsme udělali další krůček na cestě k vysněnému cíli...

Dneska se hrál hodně ofenzivní fotbal, což bylo způsobené tím, že hlavně v první půli se snažil hrát dopředu i Köln. Když to vezmu jednotlivě... Roman tam toho moc neměl, ale to co měl vyřešit, tak vyřešil, takže takovej jeho klasicky spolehlivej výkon. Obrana, i když se musela na poslední chvíli udělat změna, tak znovu spolehlivá, až na ten náběh Novakoviće, kdy šel sám, ale špatně trefil balón... Na druhou stranu je to vyvážený tou obrovskou podporou útoku, hlavně při standartkách tam měl Santana několik možností na skórování, jednu nebezpečnou hlavičku tam měl i Neven, ale Rensing byl dneska skvělěj. Santana hrál dneska vůbec dobře a zase prokázal, že jako třetí stoper je až nadstandartně kvalitní, což prokázal už několikrát. Kraje hrály opět hodně útočně, hlavně ta ofenzivní podpora od Schmelzera je úžesná, jak tam třeba nabíjel Kevinovi, to byla krása.

Záloha měla znovu absolutně pod kontrolou střed hřiště, vynikal zase Nuri, ten co vybojuje a potom ještě rozehraje míčů, to je neskutečný. Škoda, že mu to tam na konci nespadlo, za ten výkon si to zasloužil. Podle mě to byl zase hráč utkání, jednoznačně. Bender se mi líbí zápas od zápasu víc a víc, Kehl to bude mít s návratem složitý. Ta ofenzivní trojice podala znovu ten svůj standartní výkon, akorát Lewa se oproti posledním zápasům zlepšil.

Barrios byl zase po celej zápas velkou hrozbou pro soupeřovu branku, škoda, že mu tam něco nespadlo, šancí na to měl dost. Kdyby proměnil alespoň půlku šancí, tak by byl na čele tabulky střelců, takhle to má Gómez asi už jasný...

Snad nepolevíme a budeme mít jistotu už pár zápasů před koncem, a ty poslední zápasy už budou v klidu a bude se moct slavit.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenom k tomu střelci ligy. Gomez spálí za zápas klidně tři tutovky . Navíc teď když na pravý straně operuje hamoun Robben, tak je dost možný, že už Gomez moc svojí statistiku nezlepší... Měl sem tam napsaný nejdřívě na levý straně, naštěstí sem si toho v poseldní vteřině všimnul. To by byl kancik opět v extázi, že mi sem může poslat nějakou narážku.

Reagovat
jv

Tak to samozřejmě vím, ale Lucas jich kolikrát spálí ještě víc a kdyby měl takovou střeleckou pohodu jako loni, tak je podle mě na čele střelecký tabulky nebo minimálně s Gómezem nastejno...

Reagovat
smazaný uživatel

Po dlouhé době kvalitní páteční zápas, atmosféra úžasná a hlavně rozhodl můj oblíbenec, co víc si přát? A pěkná fotka tady

Reagovat
smazaný uživatel

A taky jsi mohl byt spokojeny s tim pyrem na zacatku, co? ;-)

Reagovat
smazaný uživatel

to sem neviděl pač sme se dívali na Berdycha, jak dohrává první svůj set By někde mohli bejt fotky toho pyra

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ono toho asi nebylo moc, v kolinskem kotli neco zapalili a dortmundsti zase palili cosi, co mi z dalky pripadalo jako prskavky :-). Ale nevim, co to bylo, kazdopadne to bylo hezke... Cely ten kotel byl v takovem seru a jenom svitila ta svetylka... Na FB ti poslu link na eurosport player a moje prihlasovaci udaje, v zaznamu zapasu by to byt mohlo... Jeste to teda overim, nez to poslu :-)

Reagovat
smazaný uživatel

no, na konci zápasu sem viděl, jak tam někdo odpálil prskavky. A díky

Reagovat
Losinho

Lewa

Reagovat
smazaný uživatel

Hezky pěkně dobře, jen tak dál BVB

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak řekl by mi někdo, kdo pravidelně sleduje Köln, jak chytá Rensing? Byl Tento zápas pouze "úlet" nebo zachytal takhle výborně už vícekrát?

Reagovat
smazaný uživatel

Ja je sleduju pravidelne, ale fotbalu zatim moc nerozumim, takze moje nazory nejde brat uplne za bernou minci :-), ale ja bych rekla, ze chyta porad velmi dobre. Je to velka posila pro tym.

Reagovat
jv

Od svýho příchodu je hodně spolehlivej, dobře nahradil Mondragóna, zatím jedna z opor.

Reagovat
slovaňáák

V Kölnu musí bejt určitě spokojení.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč je tu skoro každej fanoušek Lewandowskiho? Dyť on je úplný dřevo, je tolik špatnejch fotbalistů, tak proč zrovna jeho?

Reagovat
stas87

ty si fakt bobor...pust si jeho zapasy za lech a mozno pochopis preco za neho bvb dalo takmer 5 mega eciek sudit podla prveho polroka...nebol aklimatizovany ale uz sa zohrava a snad pojde hore...drevo je mozno tak fenin a nikto z neho hotovy neni

Reagovat
herbage

Pořád toho hodně kazí. Včera zadrbal minimálně tři slibně se rozvíjející se akce, když zkazil jednoduchou přihrávku. Zase má tah an branku a je bojovnej, to mu upřít nejde. Když šel do BVB, byl jsem nadšenej, ale zas taková výhra to tedy není

Reagovat
smazaný uživatel

dej mu čas...

Reagovat
herbage

Neboj, dám Do základu to však bude mít hodně složité, když budou všichni zdraví

Reagovat
smazaný uživatel

o tom žádná, Lucas má přednost.

Reagovat
jv

Na hodnocení je brzo...

Reagovat
smazaný uživatel

Neb ho známe jako snipera Lechu Poznaň, po letech Kolejorz vystřílel titul

Reagovat
smazaný uživatel

včera luxusní pyro z kotle Kolnu

Reagovat
stas87

daj odkaz na fotky ak mas pozri si diskusiu pod preview konkretne o zapase furth-hertha su tam ceny a vsetko okolo

Reagovat
smazaný uživatel

četl sem ale nejedu, nejsem zas miliónář a nechci si plejtvat dovolenou, musím si něco ušetřit na výjezdy Baníku

http://www.facebook.com/album.php?aid=275425&id=176796467465

Reagovat
stas87

ta prva fotka very nice ok ja asi urcite pojdem zalezi len od dovolenky taky maly predkrm pred polskom

Reagovat
smazaný uživatel

to já si dám jako předkrm GKS Katowice

Reagovat
stas87

kedy to je?ides sam?

Reagovat
smazaný uživatel

jedem už příští pátek, hrajou derby s Piastem Gliwice

Reagovat
slovaňáák

Co jsem různě četl, koukal na sestřich, tak pěknej zápas. Zase neskutečnej počet zahozenejch šancí, ikdyž to nás provází celou sezonu, takže to není žádná novinka. Jen by s tím něco chtělo dělat, aby nepřišli zápasy, kdy toho budeme litovat. V LM si to nebudeme moc dovolit. Rensing si pěkně zachytal a nutno říct, že některý zákroky opravdu parádní a celkově co je v Kölnu, tak odvádí skvělou práci. A Lewa gól , doufám, že mu to trošku pomůže se zklidnit a navázat na výkony ze začátku sezony i přesto, že teď nehraje v útoku, kde se podle mě cejtí líp a hlavně taky líp hraje. Ale přes Lucase se nedostane, takže na sobě musí makat, pokud chce hrát...

Reagovat
stas87

100. pro lewu

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

taaak hadam do vecera tu budem citat spravu o tom ze van Gaal dostal padaka...nemohol som ani dopozerat ten zapas na to sa nedalo ozaj pozerat...na hracoch je vidiet uplna flustracia totalna nechut k futbalu vobec ziadna myslienka v nasej hre neni chyba dynamika a o obrane ani nehovorim...vsetci vieme kde nas tlaci topanka a vedenie to vobec neriesi...Holger momentalne nema na zaklad takisto aj Pranjic a Tymo v obrane nema co robit to takisto vieme...radsej na stopera nech hrava Buyten-Breno...vacsina nasich hracov momentalen hrava pod svoje schopnosti a za to moze trener...myslim ze atmosfera v kabine musi byt odporna je to tam napate ako guma na trenkach a s toho vypliva ze hraci sa nebavia futbalom ale doslovne trpia v zapasoch, velmi ma mrzi ze po minulej sezone hrame tak ako hrame, nechcem celu vinu zhadzovat na trenera ale bude najlepsie ak pojde kade lahsie a pride novy trener ktory prinesie novu myslienku a podpori hracov hlavne psychycky lebo ked su v pohode tak mozu hrat ovela lepsi futbal...na Kraftovi zacina vidiet neistota a neiste zakroky to len potvrduju ale ten dnesny 3 gol ktory inkasoval mu nedavam az tak za vinu ved musi mat psychyku uplne v haji ked ho stale pretriasaju a nema nic v klube iste...je to cele na zamyslenie tato situacia v nasom milovanom klube...je cas na zmenu !!! ----------FCB-------- Milujeme Ta !

Reagovat
smazaný uživatel

Eigler jinak když už nemůžu mít radost z výhry Bayernu, tak aspoň Gladbach a VfB něco urháli a berou po třech bodech...

...jinak nepsal/neřikal někdo, že od zápasu Hannoveru s Bayernem nemůžeme očekávat výsledek 3:1 jako proti BvB?

Reagovat
smazaný uživatel

Hezky Hannover, s LM to myslí vážně... Ale na druhý ligový celek mají vážně zábavný skóre.

Reagovat
jv

Třetí...

Reagovat
juveforever

Hannover- príjemné prekvapenie tejto sezóny

Reagovat
Kepy_FCB

Bajern

FCN Eigler

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern podal slušnej výkon. Byla to pouze smůla

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

No co se ti na tom nezdá :) vždyť hráli výborně. Měli jednu, možná dvě gólový šance. Hannover si prakticky nic nevypracoval. Možná tak 5-6 gólovek nic víc... navíc Bayern měl většinu času míč na svejch kopačkách. Co, že ty míče vždycky jen nakopnul dopředu nebo je nesmylně ztratil a založil tak protiútok. Hraje se přece na procento držení míče nebo snad ne? :)

Reagovat
stas87

to dufam nemyslis vazne keby hannover vyuzil vsetky sance polcasovy stav by bol 3,4:0

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
Tomanatura

A teď !Gemma Levakusn!

Reagovat
Arne

Gemma?

Reagovat
Tomanatura

Nevím, jestli se to říká i v Německu, u nás to znamená jako "pojďme".

Reagovat
Arne

Já to teda vidím poprvý, nevím... Každopádně souhlasím, ale jak to zatím vypadá, tak Wolfsburg bude betonovat na 0:0.

Reagovat
Tomanatura

Welcome to a Facebook Page about Kabinenparty! Geht schon, gemma, Vollgas!

Prostě rakouský dialekt

Leverkusen se musí probudit, zatím hrají hrozně.

Reagovat
Arne

Mě dialekty baví... A Bayer už to prolomil.

Reagovat
Bayern +

Mia san mia ?

Reagovat
Arne

Jj, a ještě víc mě baví to, když se nad tím tady někdo diví a snaží se to překládat do hochdeutsch.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

joo, zrovna jsem se k takovým přidal - když je to psaný, tak rozumim pomalu míň než anglicky

Reagovat
Tomanatura

Mně taky, hlavně ten tirolský. To je něco mezi jazykem křováků a němčinou

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

geht scho gemma voigas

Reagovat
Bayern +

Snad to ukope.

Reagovat
smazaný uživatel

gemma=gehen wir, říkaj to tak v Rakousku i v Bavorsku, stejný jako jste určitě viděli "koan neuer"

Reagovat
smazaný uživatel

Hannover

Reagovat
smazaný uživatel

Čekal sem nějakou diskuzi. Plno komentářů jak to Bayernu patří a naopak hodně lidí, co se pokusi shrnout match a výkony a vůbec celou situaci... škoda :(

Reagovat
Arne

0:4 a fanoušci Paderbornu jeli vláček.

Reagovat
jv

Musím kouknout na sestřih.

Reagovat
herbage

Lakić už je očividně myšlenkami ve Wolfsburgu, co ten nedal

Reagovat
smazaný uživatel

to už nedává celý rok - takhle Wolfsburgu posilou nebude

Reagovat
Arne

Docela to posral, no... Jestli takhle zadrbe Lauternu záchranu, tak to bude na pár facek.

Reagovat
smazaný uživatel

tak posral to především Wolfsburg, který to foto neměl zveřejňovat

Reagovat
Arne

Wolfsburgu to může být jedno, on především se neměl takhle fotit... Bylo to nevhodný a fanouškům se nedivím, že po něm takhle jdou.

Reagovat
jv

Přesně. Já bych ho snad ani nestavěl nebo nevím, ale v posledních zápasech je vážně špatnej.

Reagovat
Godwinson

Leverkusen

Reagovat
herbage

Magath a jeho brýle

Reagovat
Arne

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

tento vysledek muze bayernu jenom a jenom pomoct - a) zbavi se van gaala (podle mne proste superprisny trener neni nikdy idealni varianta a tymu kteremu se nedari je to to nejhorsi co muze byt... navic je hodne tvrdohlavy - kraft v brane (coz ale nebyla vubec chyba to udelal dobre) opakovane tymo na stoperovi pranjic uprostred zalohy... mozna nemel odejit tenkrat klinsmann..)

b) neucast v lize mistru je bude stat moc milionu eur coz snad bude znamenat odchod riberyho ktery je snad nejvetsi problem v sestave v soucasne dobe

Reagovat
smazaný uživatel

keby neodisiel klinsman nehrali by sme finale LM a nevyhrali double o rok

Reagovat
smazaný uživatel

na klinsmana byl prehnany tlak... protoze vyhral jenom 2 zapasy z prvnich sesti tak uz v tu chvili to mel spocitane a pak mne prislo ze vedeni snad vic nez media hledalo duvody proc ho vyhodit... navic on tam dosel za ucelem koncepcni prace na kterou ale nedostal cas... on tam nedosel jako mourinho do interu za ucelem vyhrat titul a dal se nehledi

Reagovat
smazaný uživatel

jenže on tam přišel a vyzkoušel jakési 3-5-2 které absolutně nefungovalo! a zkoušel to pak dál...

...pak si ještě několikrát nas*al do pusy, např. když řekl, že Rensing má nadále jeho důvěru a hned na to ho vyhodil z brány (nebyl mezi tím ani zápas ) + i po prohře 4:0 s Barcelonou neměl Klinsmann nic lepšího na práci než ten jeho přiblblej úspěch...

...a koncepční práce? tzn. vykašlat se na talenty a zbrzdit vývoj jednoho z největších talentů Německa - Toniho Kroose?

Reagovat
smazaný uživatel

ty vole, Norimberk To bylo vraždění neviňátek. Jinak Frankfurt luxusní choreo

Reagovat
smazaný uživatel

Wow, DD vyhrálo, že by jazda nach zweite Bundesliga?

Reagovat
smazaný uživatel

Řekl bych, že letos to nebude ale nebylo by to špatný

Reagovat
jv

Ta ztráta už je tam hodně velká... V úvahu už snad přichází pouze boj o třetí, tedy barážovou příčku, na kterou ztrácí stejně pět bodů.

Reagovat
Arne

Tak teď se jim daří, ale s Wehenem klidně mohli prohrát a ne vyhrát o tří branky... Každopádně šanci Dynamo má, páč Offenbach je totálně mimo a je tam navíc jeden zápas k dobru oproti těm dalším konkurentům. (kromě Kickers teda). Já už jsem v to nevěřil a nebudu to sledovat s takovým napětím, ale jaro má SGD lepší a vyjít by to mohlo.

Reagovat
Radin

Vlci se musí vzpamatovat.Lakič to bude teda posila,myslím že ofenzivě trn z paty nevytrrhne

Reagovat
smazaný uživatel

můj tip na sestupující:

Mönchengladbach

St.Pauli

Kaiserslautern baraáž

Reagovat
smazaný uživatel

tak Neuer naštěstí udělal podobný kiks jako Kraft... s tím rozdílem, že balon zřejmě stihl vytáhnout

Reagovat
smazaný uživatel

Ach jo, zase prohra. Ještěže jsem to neviděl. Proč v té Bundeslize nemůžou hrát jako v pohárech? Jinak ta červená pro Höwiho, to zabránil gólu?

Reagovat
smazaný uživatel

zřejmě jo, ale ta situace byla taková divná - Höwedes po souboji s Pogrebnyakem spadl na zem a pak mu míč vletěl do ruky, když si ji dával k tělu - kdo ví, jak to viděl pomezní

Reagovat
smazaný uživatel

Rus podle mě fauloval Howedese

Reagovat
smazaný uživatel

to je názor většiny (dokonce by pro něj nejraději viděli červenou)

Reagovat
Arne

Ta červená byla úplně nesmyslná... Když k ní člověk přihlédne, tak to nemuselo bejt celkově až tak špatný, jenom gól chyběl.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo koukal jsem na sestřih, to je nějaký nový trend v Německu dávat červenou + penaltu za takové nesmysly? K tomu ještě ten dnešní "gól" Hamburgeru...

Reagovat
smazaný uživatel

+ jasnější penalty s enedávají

Reagovat
herbage

Viděl jsem opakovačku a ležící Howedes tam strčil ruku do míče, který směřoval do branky. Možná přísné, ale jeho blbost. To nebyla nešikovnost, to byl úmysl a oak musí s nečím takovým počítat

Reagovat
smazaný uživatel

Werder už se taky chytá - takhle to vypadá, že najisto sestoupí někdo z trojky Kaiserslautern, Frankfurt, St. Pauli

Reagovat
jv

No buhužel, nejhorší karty asi drží Lautern... Ale snad ještě zabojujou a alespoň tu baráž ukopou.

Reagovat
jv

Ještě bych doplnil, že klíčový budou následující dva zápasy s Freiburgem a v Gladbachu, v těch se asi rozhodne. Co tak vidím ty zápasy, tak Lautern rozhodně není horší, ale na jaře se mu vůbec nedaří střílet góly, Lakić má příští sezónu svý jistý a zbytek útočníků se do hry skoro nedostane... Já bych zkusil hrát na dva hroty, s tím že bych víc zapojoval Micanského s Hofferem a k nim třeba Nemece, Lakićovi to v poslední době vůbec nejde a podle mě hraje jakoby bez zájmu...

Reagovat
jv

Tak Werder konečně pořádně zabral, Freiburg snad neměl kromě penalty jedinou střelu na bránu, i když ten gól Bartha byl na hraně... Z pohledu Werderu to hodně oživil příchod Marina, kterej byl potom u obou gólů a hrál hodně aktivně, snad to konečně otevře Schaafovi oči a proti Gladbachu ho dá do základu. Výnornej byl dneska taky Pizarro a obrana zahrála taky solidně.

Reagovat
jv

výbornej...

Reagovat
kubys

Werder, konečně! Snad se už ta obrana nějak zkonsolidovala a nebudou to ty šílenosti, co se stávaly během sezony.

Reagovat
Murtago

Ten rozhodčí je hovado, jestli kvůli němu Mainz prohraje, tak....

Reagovat
smazaný uživatel

No, Mohuč se ještě nevzdává

Reagovat
Paddy

Reagovat
jv

Dneska si v Hamburku připsali jednoznačně zaslouženou výhru, nejenon, že ta první trefa HSV neměla vůbec platit, ale i ty podivný střídání Veha, to mi hlava nebere... Schürrle byl výbornej, to bude pro Leverkusen skvělej kauf. V druhý půli to hodně oživil příchod Holtbyho, díky kterýmu nakonec i vyhráli.

Reagovat
Arne

HSV asi do pohárů nechce, tak to tak vypadá, že tam příští rok budou dva trpajzlíci, ne-li tři... Veh asi půjde a mesiáš Arnesen bude mít co dělat.

Reagovat
smazaný uživatel

Když by se "vyvedlo" tak dokonce potenciálně 4

Reagovat
jv

Ale to nevyjde... Leverkusen si to podle mě pohlídá.

Reagovat
smazaný uživatel

Narážel jsem na finále poháru

Reagovat
jv

Jj, tak to nic. Omluva...

Reagovat
Arne

To já myslel i s ním, aby se FCN dostalo před Bayern, s tím už fakt nepočítám.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale nemožné to taky není, i když hodně nepravděpodobné

Reagovat
jv

Jj, vypadá to tak.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele