Bundesliga - preview 25. kola

04.03.2011, 09:00, aktualizováno 06.03.2011, 11:07
Previews
Werder dnes čeká o půl čtvrté hodně důležitý zápas. Brémy totiž díky sobotním výsledkům klesly až na předposlední místo a pokud nechtějí v pásmu sestupu zůstat, musejí ve Freiburgu bodovat. Nejlepší by byly tři body, ale i remíza je posune mimo poslední trojici. Ve druhém zápase si to o poháry rozdá Hamburk s Mainzem...
SC Freiburg - Werder Brémy  (neděle 15:30)
V nedělní dohrávce 25. kola Bundesligy zavítá do Freiburgu slavný Werder Brémy, který momentálně neprochází zrovna nejšťastnějším obdobím. Z Ligy mistrů a poháru DFB již vypadnul a v Bundeslize mu patří až předposlední příčka. Na to nejsou ve Werderu rozhodně zvyklí a budou něco s tím chtít dnes na hřišti udělat.

Pro trenéra Thomase Schaafa, který je u týmu přes deset let a který s Werderem vyhrál i titul, je to jistě nejprekérnější situace, v jaké se kdy na lavičce Brém ocitnul. Minulé kolo jeho svěřenci dokázali obrat o bod druhý Bayer Leverkusen, byť hráli doma na Weserstadion. Přesto vydřená remíza ze zdánlivě již prohraného zápasu dokázala hráče Werderu dostatečně nabudit. "Hráči na mě udělali velký dojem. Ty dva góly v závěru ukázaly, že jsme na správné cestě a že umíme bojovat. To že jsme se nevzdali a zápas dotáhli alespoň k remíze bylo jen zaslouženou odměnou za naši snahu. To nám nalévá naději do žil i pro další zápasy," burcuje tým Thomas Schaaf.

To Freiburg je v zcela jiné pozici, než jeho nedělní soupeř. Vyhřívá se v tabulce na krásném 8. místě, bez starostí o záchranu a tým se tak může soustředit jen čistě na fotbal a bavení diváků. Přesto by trenér Freiburgu Robin Dutt rád Werderu oplatil porážku z podzimní části sezóny. "Jsme blízko tomu srovnat s Werderem účty. Budeme hrát na výhru. Brémy jsou momentálně v krizi, čehož chceme využít a věříme, že s podporou našich skvělých fanoušků dovedeme utkání do vítězného konce. Bude to obtížné, ale ne nemožné," myslí si Robin Dutt.

Domácím vypadnul ze sestavy pro karetní trest pravý krajní bek Mensur Mujdža a Dutt přemýšlí, kým ho nahradit. Na tréninku prý všichni bojují o místo v sestavě a tak jsou to trenéra Freiburgu spíše příjemné starosti. "Na podobné absence se vyloženě celé týdny těším, protože mohu vyzkoušet různé varianty," neskrýval nadšení Dutt. Chybět bude i brankářská jednička Simon Pouplin.

To Thomas Schaaf si se sestavou vyhraje až až, když prakticky celý ročník musí hledat náhradu za absentující hráče. Největší potíže má s lepením zadních řad, kde chybí Sebastian Boenisch, Clemens Fritz, Naldo a Dominik Schmidt. K dispozici nejsou ani Christian Vander, Aaron Hunt, Daniel Jensen či Felix Kroos. Brazilec Wesley se ve středu konečně vrátil do trénikového procesu, ale na start již v nedělním utkání to stále není. "Musíme být trpěliví. Nechceme jeho návrat příliš uspěchat, aby se jeho zdravotní stav opět nezhoršil. Na jednom týdnu už tolik nesejde," uvedl před utkáním Schaaf.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Baumann - Toprak, Barth, Butscher, Bastians - Makiadi - Nicu, Flum, Putsila, Abdessadki - Cissé
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wiese - Pasanen, Mertesacker, Prödl, Silvestre - Frings - Bargfrede, Borowski - Trinks - Pizarro, Wagner
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 3.40 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Hamburger SV - 1. FSV Mainz 05  (neděle 17:30)
Závěrečné utkání pětadvacátého bundesligového kola nabídne ryzí boj o evropské poháry. Mezi Hamburgerem SV a Mainzem se v posledních letech nedařilo domácím týmům, nyní by však severoněmecký klub tuto statistiku potřeboval změnit, aby se na dnešního soupeře v tabulce dotáhl.

Jarní část sezóny v podání HSV zatím rozhodně není ideální, z výsledkového pohledu se ale nechá označit za úspěšnou. Tři jednogólové výhry a dva týdny staré vítězství 4:0 v derby proti Werderu mohou za to, že je tým z hansovního města zpět v boji o pohárovou Evropu, ovšem nebýt trestuhodného zaváhání proti městskému rivalovi St. Pauli, mohlo být ještě lépe.

Po včerejší výhře Norimberku je tak nyní HSV sedmé s tříbodovou ztrátou právě na Mainz, který momentálně zaobírá poslední pohárovou pozici. "Sice máme do konce ještě deset malých finále, ale tato partie bude oproti těm ostatním výjimečně důležitá," říká obránce Joris Mathijsen. "Bude to brisantní duel," doplňuje trenér Armin Veh, kterému se v poslední době tařka vyprázdnila marodka a mimo hru jsou tak momentálně jen Diekmeier a Castelen, kteří po zraněních nabírají kondici.

Na druhé straně Mainz před týdnem výhrou v Sinsheimu zkompletoval sbírku čtyřiceti bodů a může oficiálně slavit záchranu v letošním ročníku bundesligy, trenér Thomas Tuchel je navíc úspěšný ještě na jiné frontě - v týdnu se stal podruhé otcem. "Abych byl upřímný, tak začátkem týdne byl pro mě fotbal hodně nepodstatný, ale momentálně již mé myšlenky patří tomuto zápasu a přípravě na něj," prohlásil mladý kouč.

"Měli bychom si uvědomit, jakým tempem letos sbíráme body, máme jich čtyřicet a ještě deset zápasů do konce. To už je něco, na druhou stranu musíme být stále čilí, abychom bodovali i nadále," dodává Tuchel, jehož tým by rád HSV oplatil podzimní porážku, která partě z Bruchwegu přetrhla takřka rekordní sérii vítězství. Nebude v tom pomáhat čtveřice hráčů, vedle Gopka s Karhanem budou chybět především útočníci Allagui a Szalai.
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Rost - Demel, Kačar, Mathijsen, Aogo - Westermann, Zé Roberto - Pitroipa, Jansen - Guerrero, Petrić
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
H. Müller - Bungert, Kirchhoff, Noveski, Fuchs - Polanski, Fathi, Soto - Ivanschitz - Slišković, Schürrle
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.85 - 3.50 - 3.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
1. FC Norimberk - FC St. Pauli  (sobota 15:30)
Easy-Credit Stadion bude v 25. bundesligovém kole svědkem souboje dvou největších překvapení jarní části sezóny, domácí Norimberk drží šnůru šesti zápasů bez porážky, St. Pauli chce naopak po dvou utkáních kdy vyšlo naprázdno znovu bodovat.

Norimberk nevstoupil do jarní části zrovna přesvědčivě, domácí porážka s posledním Mönchengladbachem toho budiž důkazem, potom se ovšem svěřenci Dietera Heckinga odrazili ke skvělé sérii, během níž dokázali porazit HSV, Leverkusen nebo Stuttgart. Rázem se tak ocitli v první polovině tabulky, daleko od sestupových příček a dokonce ještě můžou myslet i na pohárové příčky. "Sezónu máme skvěle rozehranou, nicméně nesmíme se současnou situací uspokojit, musíme být pořád namotivovaní a hladoví. Rozhodně chceme, aby se naše úspěšná série dočkala okračování. V sobotu musíme hrát hodně trpělivě a předvést velkou vůli po vítězství," řekl trenér Hecking.

Jediné co domácí tým trápí je stále rozsáhlá marodka. K dlouhodobě zraněným kanonýrům Bunjakovi se Schieberem se nyní přidal bek Juri Judt, jehož trápí problémy se stehenním svalem a mimo hru by tak měl být několik týdnů. Dobrou zprávou naopak je návrat Ilkaye Gündogana, ten již vyléčil zranění chodidla a v týdnu se vrátil do tréninkového procesu, v sobotu by se tak mohl po sedmitýdenní pauze vrátit na bundesligové trávníky. "Je dobře, že se Ilkay vrátil, věřím že by se mohl v sobotu na hřišti ukázat, ale je to stále ještě otevřené," uvedl domácí kouč. "Jsem rád, že jsem se vrátil, po míči už se mi stýskalo. O tom jestli v sobotu nastoupím rozhodne trenér, nicméně já jsem připraven," prohlásil Gündogan.

St. Pauli jenž bylo po první polovině sezóny pasováno na jednoho z hlavních adeptů na sestup se zatím se svou úlohou pere statečně a aktuálně se nachází v hodně nahuštěném středu tabulky, náskok na sestupové příčky je však minimální. "Všichni jsme si vědomi našich kvalit. Začali jsme dobře na začátku sezóny, potom to sice bylo horší, ale v druhé polovině jsme se znovu zvedli a vyhráli několik důležitých zápasů. Soustředíme se na naše silné stránky, chceme být kompaktní, aktivní a snažit se rychle získávat ztracené míče, to nás dělá silnými. I když jsme v posledních zápasech nehráli příliš dobře, tak stále pracujeme a doufám že máme dost kvality na to, aby jsme se nemuseli strachovat o udržení až do konce sezóny," prohlásil Matthias Lehmann.

"Někdy vyhrajete tři zápasy v řadě, pak další tři ztratíte, tak to zkrátka chodí. V týdnu jsme ale dobře potrénovali, kluci opět nabrali ztracené sebevědomí, a tak věřím že nejsme v Norimberku bez šance. Musíme eliminovat silné stránky domácích, zdobí je hlavně rychlé protiútoky, na to si potřebujeme dát obzvlášť pozor a naopak sami musíme být odvážnější a jistější, než jsme byli v posledních zápasech," vyjádřil se kouč Holger Stanislawski. Hosté cestují do Norimberka bez zraněných Morena, Oczipky a Rothenbacha, chřipka navíc nepustí na trávník Asamoaha. Naopak po disciplinárním trestu se vrací Markus Thorandt.
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
R. Schäfer - Chandler, Wollscheid, Wolf, Pinola - Simons - Ekici, Cohen, Gündogan, Hegeler - Eigler
FC St. Pauli - pravděpodobná sestava:
Kessler - Thorandt, Zambrano, Gunesch, Kalla - Boll, M. Lehmann - M. Kruse, Takyi, Bartels - Ebbers
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.55 - 4.70
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Borussia Mönchengladbach - TSG Hoffenheim  (sobota 15:30)
Jak Mönchengladbachu, tak ani Hoffenheimu se v letošní sezóně nedaří podle jejich představ a ve 25. kole už nastává nejvyšší čas, kdy něco s nastalou situací udělat. Gladbach by se v případě své výhry a prohry Stuttgartu mohl dotáhnout právě na svého švábského soupeře, v případě neúspěchu by zůstal na dně tabulky. Hoffenheim by se rád opět přiblížil pohárové Evropě.

Mönchengladbach se přednedávnem rozloučil se svým trenérem Michaelem Frontzeckem a nahradil jej Lucienem Favrem. Tomu vyšla premiéra doma proti Schalke, na jejíž pomoc se bude spoléhat i tentokrát. Hlavně se ale bude se svým týmem chtít zaměřit na defenzivní činnost. Hříbatům k vyrovnání rekordu Fortuny Düsseldorfu ze sezóny 1986-1987 už totiž stačí jen šestkrát inkasovat.

"Musíme tvrdě pracovat, abychom ukázali jen naši dobrou tvář. I když můj tým vlastně nemá dvě tváře. Po posledním utkání ale musíme hlavně změnit náš projev v obraně," prohlásil pro oficiální stránky klubu.

Podle bývalého trenéra berlínské Herthy nemá jeho tým žádný problém s motivací, což mu umožňuje práci na trénincích. "Můj tým nemá absolutní problém s motivací a to je dobře. Možná budu muset udělat pár změn. Je to možné, ale není to jisté," řekl Favre, jehož tým bude zřejmě ochuzen o Logana Baillyho, Havarda Nordtveita, Juana Aranga a Mikeho Hankeho.

Do utkání se stoprocentní jistotou nezasáhnou Jean-Sébastien Jaurès a Marc-André ter Stegen. "Musíme vyhrát, ale nesmí to být za cenu hara-kiri," zakončil Favre, jehož klub tým ze Sinsheimu v lize ještě nikdy neporazil, ačkoliv s ním v roce 2008 jako lepší postupoval z druhé Bundesligy.

Hoffenheim by tak rád udržel bilanci pěti bundesligových zápasů s Gladbachem, v nichž třikrát zvítězil. "Zápas je velmi důležitý pro naši morálku. Je jasné, že rozhodne boj, vášeň a emoce," řekl pro klubové stránky kapitán Andreas Beck, kolem nějž v poslední době čím dál více krouží zájemci z celé fotbalové Evropy.

Základ pro sobotní utkání by si jihoněmecký celek rád vzal z posledního domácí utkání s Kölnem, ačkoliv v něm nevstřelil gól. "Musíte mít jistou posedlost a touhu chtít, abyste dávali góly. Ale my jsme nejmladší tým v lize. Proto nastávají okamžiky a někdy vedou k nedostatkům a hloupostem," řekl trenér Marco Pezzaiuoli, jehož týmu v remízovým utkání s rýnským celkem štěstí opravdu nepřálo - dostal se do mnoha šancí, trefil břevno, ale bod mu zajistil až vlastní gól Milivoje Novakoviće z kraje druhé poloviny utkání.

Jedním z velkých problémů současného Hoffenheimu je absence stabilního středu obrany. Hrát totiž nebudou stopeři Vorsah a Šimunić a ačkoliv mannheimský rodák rozhodne o sestavě až těsně před utkání, už teď je prakticky jasné, že jedno z volných míst zaujme Marvin Compper, jehož čeká utkání s bývalým klubem. V dresu Borussie navíc nastoupil 1. října 2005 v Mainzu ke svému bundesligovému debutu. Kromě již dvou zmiňovaných obránců budou chybět i Tobias Weis, Chinedu Obasi a Manuel Gulde.

"Z pohledu Gladbachu se jedná o čistý boj o udržení. Bude to hodně bojovné utkání," je si vědom Beck, jehož na závěr ještě doplnil Pezzaiuoli. "I když jsou poslední, mají jen devatenáct bodů a dostali nejvíce branek ze všech týmů, zápas se nám tím nevyhraje automaticky."
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
Heimeroth - Levels, Stranzl, Dante, Daems - Hermann, Nordtveit, Marx, Arango - Reus, Idrissou
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Starke - Beck, Jaissle, Compper, Ibertsberger - Vukčević, Rudy, Alaba, Sigurdsson - Mlapa, Babel
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 3.55 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Hannover 96 - Bayern Mnichov  (sobota 15:30)
V přímém souboji o třetí příčku přivítá Hannover 96 ve vyprodané AWD-Aréně FC Bayern Mnichov. Hannover i nadále pokračuje ve své spanilé jízdě, minulé kolo porazil St. Pauli a vrátil se tak zpátky na bronzovou pozici. Bayern naopak prohrál doma s Borussií Dortmund a propadnul za právě za Hannover. Nyní má skvělou příležitost vydobýt si ztracenou pozici zpět.

Poslední týden nebyl pro Bayern vůbec lehký. Výše zmiňovaná prohra s Borussií znamenala definitivní konec nadějím na titul, středeční porážka od Schalke pro změnu vypadnutí z DFB-Pokalu. Bayern tak neobhájí ani jednu z loňských trofejí, i když stále může ještě uspět v Lize mistrů. Pokud by hosté prohráli i toto utkání, značně by se jim zkomplikoval postup do milionářské soutěže pro příští ročník.

V Mnichově jsou si toho velmi dobře vědomi, hlavně trenér Luis van Gaal, pod kterým se mocně houpe jeho židle. <"i>Vím, jak to ve velkoklubech jako Bayern chodí. Že dostanu padáka, patří k riziku povolání. Už jsem byl párkrát vyhozen, ale nestává se mi to často. V každém klubu jsem zůstal po dlouhý čas a jsem velmi šťasten, že mohu pracovat právě v Bayernu. Když se nám podaří v Hannoveru vyhrát, třetí místo bude naše a hned bude veseleji. Stále je toho hodně ve hře a sezóna není vůbec ztracená."

Van Gaal si z hrozby vyhazovu hlavu nedělá a hledí na celou věc s jistým nadhledem. "Během mého působení v Bayernu jsem musel odmítnout spousty nabídek od jiných klubů. Moje kariéra se však blíží ke konci a já chci ještě něco velkého dokázat s Bayernem. Spíš než to, jestli u klubu zůstanu, mě zajímá, kdo by v mojí práci pokračoval," myslí v první řadě na klub nizozemský lodivod.

Jeho protějšek Mirko Slomka má pozici v Hannoveru momentálně neotřesitelnou, přesto s blížícím se závěrem sezóny stupňuje na sebe tlak Slomka sám. V týdnu prohlásil, že cílem klubu je skončit do třetího místa a právě rozhodující bitvou může být dnešní zápas s Bayernem. "Pokud vyhrajeme, budeme mít pětibodový náskok. To pochopitelně neznamená, že dokončíme sezónu před Bayernem, ale dává nám to slušný náskok. Neúčast v Lize mistrů by je zajisté vážně poznamenala. Nestává se často, že by Bayern prohrál dva zápasy po sobě a možná budou trochu nesví. Toho bychom mohli využít. Ale statistiky hovoří proti nám, Bayern Mnichov prohrává tři zápasy v řadě jen ve výjimečných případech," shrnuje situaci před zápasem Mirko Slomka.

Jeho tým bude postrádat nejlepšího střelce Didiera Ya Konana, který si lehce poranil koleno a dále Leon Andreasen, jenž promarodil již prakticky celý ročník. Za hosty nenastoupí Bastian Schweinsteiger, který je v karetním trestu, a Ivica Olić, jenž je mimo hru do konce sezóny.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - Cherundolo, Haggui, Pogatetz, C. Schulz - Schmiedebach, Pinto - Stindl, Schlaudraff, Rausch - Abdellaoue
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Kraft - Lahm, Tymoščuk, Breno, Pranjić - Kroos, Luiz Gustavo - Robben, T. Müller, Ribéry - Gómez
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.60 - 3.90 - 1.65
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
VfB Stuttgart - Schalke 04  (sobota 15:30)
Niemals 2. liga! I když by před sezónou zřejmě mnoho lidí předpokládalo, že heslo Stuttgartu bude v této fázi sezóny zcela odlišné, realita je naprosto jiná. Šestý tým loňské sezóny zažívá letos po sportovní stránce existenční problémy a potřebuje každý bod. Jeho soupeřem v sobotu bude Schalke, které už sestupové starosti zažehnalo a po středečním triumfu v Mnichově se těší na finále DFB-Pokalu.

Stuttgart sice v posledním kole zvítězil ve Frankfurtu nad Mohanem, nicméně z kdejakého přílišného optimismu jej vyvádějí zkušenosti z letošní sezóny, kdy po výhře většinou přišly výkony se sestupnou tendencí a další vlna neúspěchů. "Samozřejmě, že jsme v současné době alespoň trochu spokojení, ale stále převládá problém, že se nám vrací hodně hráčů z marodky a my je musíme neustále zapojovat zpátky. Naposledy hrál Tamás Hajnal zraněný a Timo Gebhart s poraněným kotníkem. To ale také ostatně dokazuje, že hráči chtějí ligu za každou cenu zachránit," řekl před utkáním na tiskové konferenci trenér domácích Bruno Labbadia.

Toho ze spaní nejvíce budí zdravotní stav Tamáse Hajnala, který svou bundesligovou kariéru nastartoval právě v Schalke. Maďarský záložník v Commerzbank-Areně druhou brankou utkání pojistil výhru Švábů, ale ze zápasu si odnesl zranění. "U něj musíme počkat a teprve uvidíme. Špatně to vypadá i s Cacauem, jehož trápí přitahovač a pro sobotu s ním spíše nepočítám," řekl rodák z Darmstadtu, jehož tak mohou utěšovat aspoň potenciální návraty Pavla Pogrebňaka po zlomenině zebra a Cristiana Molinara. Hrát ale nemohou Christian Träsch, který kvůli svalovým problémům z odvety Evropské ligy s lisabonskou Benfikou plní pouze svůj regenerační program, a červený hříšník z Frankfurtu Matthieu Delpierre.

Skvělým studijním materiálem pro VfB bylo středeční semifinále DFB-Pokalu mezi Schalke a Bayernem. Na utkání se vydal jak kouč Bruno Labbadia, tak i sportovní ředitel Fredi Bobic, kteří sledovali výhru Schalke 1:0 a jeho postup do finále národního poháru. "Schalke si zasloužilo vyhrát. Hrálo velmi uspořádaně a bylo velmi disciplinované. Má vynikající hráče jako Raúl, což je chytrý hráč a odvede obrovské kvantum práce. Je to tým, který jednoduše ví, co má dělat. V sobotu nás bude stát hodně sil, abychom potvrdili výkon z Frankfurtu. Vzhledem k tomu, že můj tým si udržuje vysokou morálkou a skvělý přístup, by to ale nemusel být až takový problém," sděloval své dojmy Labbadia.

Königsblauen do Stuttgartu pojedou jen velmi neradi. Z celkem čtyřiceti ligových utkání tam totiž jen čtyřikrát triumfovali! Sebevědomí jim tak dodává alespoň vydřený postup v poháru. "Chceme naše fanoušky přesvědčit, že výhra s Bayernem nebyla dílem náhody," prohlásil hlavní kouč Schalke Felix Magath, jehož tým se ihned po finále přesunul z logických důvodů do Švábska, kde tak před utkáním strávil 48 hodin. "Postup do finále nás posílil. Každému se velmi ulevilo. Předpokládám, že teď v Bundeslize budeme hrát mnohem uvolněněji."

Jedna věc je ale naprosto jasná: Klaas-Jan Huntelaar opět nenastoupí. Nizozemský útočník kvůli oteklému koleni chyběl už v Mnichově a do soboty se prý jeho stav nezlepší na tolik, aby mohl nastoupit. "Budeme muset počkat, jak se zachová jeho koleno. Samozřejmě uděláme vše pro to, aby mohl hrát již příští týden. V tuto chvíli ale ještě nemůžeme říci, kdy přesně se vrátí," řekl k jeho stavu Magath.

Naprosto jinak se vyvíjel stav věci u Sergia Escudera, který odstoupil z posledního bundesligového utkání proti Norimberku kvůli problémům s přitahovačem. "Možná, že ve Stuttgartu znovu nastoupí," potěšil fanoušky Magath, jehož základní sestava tak není ještě zformovaná. "Je možné, že jednoho nebo více hráčů oproti finále nahradím. Ještě to prostě nevím, bude záležet na posledním tréninku."

Na rozdíl od výchozí jedenáctky je autoritativní kouč dobře informován o nynější situaci soupeře. "Náš soupeř nemá v suterénu tabulky co dělat. V současné době je ve složité situaci, čehož musíme využít. Týmy, které jsou nížeji, než je to obvyklé, většinou mívají s přibývajícím časem problémy. U Stuttgartu to nebude jinak a my toho musíme využít. Je to pro nás skvělá příležitost," zakončil Magath.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Boulahrouz, Niedermeier, Tasci, Molinaro - Träsch, Kuzmanović - Harnik, Hajnal, Okazaki - Cacau
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Neuer - Uchida, Höwedes, Metzelder, Escudero - Farfán, Kluge, Annan, Jurado - Raúl, Gavranović
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.40 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Eintracht Frankfurt - 1. FC Kaiserslautern  (sobota 15:45)
Commerzbank-Arena bude v sobotu odpoledne svědkem veledůležitého utkání v boji o záchranu, střetnou se totiž dva týmy s nejhorší bilancí v jarní části bundesligy. Jak domácí Eintracht, tak Kaiserslautern se naposledy radovali ze zisku tří bodů v posledním kole před zimní přestávkou, na výhru tak čekají již sedm utkání. Důležitost zápasu podtrhuje také fakt, že jde o derby.

Frankfurt prožil jednu z nejvydařenějších podzimních částí v historii klubu a před druhou polovinou sezóny měl dokonce na dosah evropské poháry. Velkou zásluhu na tom měl především kanonýr Theofanis Gekas, jenž k výbornému sedmému místu přispěl čtrnácti brankami. Zimní přestávka ale jakoby tým Eintrachtu změnila, hráči si přestali věřit, Gekasovi zvlhnul střelecký prach a porážky začali narůstat přímo geometrickou řadou. Jarní nemohoucnost Orlů dokazuje fakt, že z dosavadních sedmi zápasů dokázali vybojovat jen jediný bod a co je horší, tak nedokázali zatím vstřelit ani jednu jedinou branku, jejich rozpoložení naposledy dokázal beze zbytku využít Stuttgart.

Před důležitým domácím zápasem s Kaiserslauternem, tak trenér Michael Skibbe naordinoval svým svěřencům krátké třídenní soustředení. "Soustředení ve Westerburgu rozhodně splnilo svůj účel. Tým je v dobré kondici, v sobotu budeme dělat vše co je v našich silách, pro úspěch uděláme maximum," uvedl kouč Skibbe. "Utkání se Stuttgartem jsme si zhodnotili, ale teď už se díváme pouze dopředu, nic jiného nás nezajímá. Budeme se snažit navázat na zlepšené výkony s posledních zápasů a pokusíme se vybojovat první letošní výhru. Doufáme, že nás opět podpoří fanoušci, protože v sobotu to budeme opravdu moc potřebovat," dodal domácí kormidelník. Tomu bude v utkání chybět zraněná pětice Nikolov, Chris, Clark, Bajramović a Caio.

Na druhé straně Kaiserslautern na tom také není zrovna nejlépe. V poslední době mu dělají radost alespoň cenné domácí remízy s Borussií Dortmund a HSV. "Zabýváme se současnou situací, samozřejmě víme, že s blížícím se koncem sezóny budou zápasy stále náročnější. Nicméně nálada v týmu je výborná, doufám že prokážeme velkou psychickou odolnost a dokážeme udržet nervy pod kontrolou. Musíme se s touto obtížnou situací vypořádat, nic jiného nám zkrátka nezbývá, věřím že to zvládneme," prohlásil Christian Tiffert.

"Samozřejmě naší prioritou je oplatit Frankfurtu podzimní porážku a odvézt si z Commerzbank-Areny dobrý výsledek. Potřebujeme sice každý bod, ale sestupová bitva pro nás nezačíná tímto zápasem, ta už začala utkáním s Kölnem, takže do tohoto zápasu půjdeme s vědomím, že případná výhra by nám hodně pomohla k záchraně. Hráči získali v posledních dnech velmi pozitivní reakce ze strany fanoušků, naše publikum je pro nás velké plus," řekl trenér Marco Kurz. Lautern cestuje do Frankfurtu bez zraněných Šimůnka a Iličeviće, chřipka nepustí nejspíš do hry Bílka. Naopak po zranění kotníku už s týmem od začátku týdne trénuje Kirch a měl by se tak v sobotu objevit rovnou v základní sestavě.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Fährmann - S. Jung, Franz, Russ, Tzavellas - Schwegler, Rode - Ochs, Meier, Halil Altintop - Gekas
1. FC Kaiserslautern - pravděpodobná sestava:
Sippel - Dick, Abel, Rodnei, Jessen - Tiffert, Kirch - Rivić, Morávek, Hloušek - Lakić
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.20 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Bayer Leverkusen - VfL Wolfsburg  (sobota 18:30)
Leverkusen bude chtít v zápase s Wolfsburgem napravit zaváhání z Weserstadionu, kde ještě deset minut před koncem vedl dvoubrankovým rozdílem, ale nakonec i díky vlastní nedisciplinovanosti o výhru přišel a bral jen bod.

Bayer bude chtít proti Wolfsburgu navázat na poslední povedené domácí zápasy s Hannoverem a Stuttgartem. "Určitě chceme na ty poslední domácí zápasy navázat, to je samozřejmé, a proto musíme přesně dodržovat taktické pokyny a hlavně disciplínu, to je náš hlavní úkol," řekl trenér Jupp Heynckes. Leverkusen bude mít po sobotním utkání hodně nahuštěný program, už ve čtvrtek ho totiž čeká osmifinálový zápas evropské ligy se španělským Villarrealem. "Čeká nás velmi nepříjemný soupeř, Villarreal hraje ve španělské lize hodně dobře, nicméně my již máme zkušenosti s Atléticem Madrid, což je také velmi silný španělský tým a jsem si jistý, že nás trenér znovu dobře připraví," komentoval dalšího soupeře v evropské lize Michal Kadlec.

"Hru Wolfsburgu jsem si pečlivě prostudoval, podíval jsem se i na jejich poslední zápasy ve Freiburgu a s Gladbachem. Teď je to jiný tým, než tomu bylo před několika týdny, protože oni předtím nebyli opravdovým týmem. Jsem si jistý, že se Vlci bezpečně vyhnou sestupovým starostem," uvedl velezkušený kouč. Ten bude v utkání postrádat zraněného náhradního brankáře Giefera a po viróze se zotavujícího Balitsche. Za vyloučení v Brémách bude pykat Vidal, kterého by měl ve středu zálohy nahradit Lars Bender. Potěšující zprávou je také návrat Tranquilla Barnetty, jenž se v týdnu objevil po dlouhé době na tréninku. "Vypadá to s ním už docela dobře, ale stále musíme být opatrní. Proti Wolfsburgu ještě určitě připraven nebude," zakončil Heynckes.

Vlci si v posledním kole po hodně dlouhé době znovu připsali bodový zisk a mají tak na čem stavět. "Proti Gladbachu jsme hráli opravdu dobře, jsem rád že se nám po tak dlouhé době povedlo znovu vyhrát. Samozřejmě že nám toto vítězství dodává důvěru, ale zatím je to jen první malý krok tím správným směrem. Je důležité abychom se teď pokusili na tento zápas navázat," prohlásil Pierre Littbarski.

Vlci jedou do Leverkusenu téměř kompletní, chybět by měla pouze dvojice Josué - Cigerci. Madlung s Kahlenbergem nebyli k utkání vůbec nominováni. "Samozřejmě, že nás čeká v Leverkusenu úplně jiný zápas, než proti Gladbachu, Bayer bude hrát hodně nátlakově a aktivně směrem dopředu. Mají dobré držení míče a velmi kvalitní útočnou fázi, možná nejsehranější z celé Bundesligy, ale my se musíme soustředit sami na sebe a věřit ve vlastní síly, jen tak tam můžeme uspět," dodal kouč Vlků. "Jestli se chceme konečně odpoutat od sestupového pásma, tak musíme v sobotu vyhrát," je si vědom kapitán Marcel Schäfer.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Adler - Schwaab, Reinartz, Hyypiä, Kadlec - L. Bender, Rolfes - Sam, Renato Augusto, Castro - Kießling
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Pekarík, Kjaer, A. Friedrich, M. Schäfer - Hasebe, Polák - Riether, Cícero - Helmes, Diego
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.80 - 4.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Dortmund - 1. FC Köln  (pátek 20:30)
Dva ze tří nejlepších týmů bundesligového jara načnou pětadvacáté kolo. Dortmund po velkolepém vítězství v Mnichově neomylně míří za titulem, nyní jej ale čeká 1. FC Köln, který se po zimní pauze enormně zvedl a se záchranářskými boji by brzy nemusel mít již nic společného.

Pokud ještě před týdnem někdo pochyboval, musel po sobotním šlágru v Allianz Aréně definitivně změnit stanovisko. Borussia nebyla na Bayernu favoritem, po vyspělém výkonu ale zvítězila 3:1 a při zaváhání Leverkusenu již má na čele dvanáctibodový náskok, o který v současném rozpoložení ve zbývajících deseti kolech již těžko přijde. Vedení BVB nyní již muselo otevřeně přiznat, že letošním cílem je titul.

Před soupeřem typu Kölnu ale varuje Jürgen Klopp. "Nepůjde to samo. Každý ví, jak složitá tato utkání mohou být,” říká dortmundský trenér. ”Nesmíme se cítit moc jistě,” doplňuje Nuri Sahin. ”Atmosféra bude znovu velkolepá a naším úkolem je, tuto pozitivní náladu promítnout do výkonu,” prohlásil Klopp.

Daří se ale také Porýňanům, kteří si také připsali porážku Bayernu a vedle toho doma zdolali také Brémy, Mainz a naposledy Freiburg, díky čemuž se vyšplhali na jedenácté místo a momentálně mají na šestnáctý Kaiserslautern pětibodový náskok. "Jedeme do Dortmundu s patřičným sebevědomím poté, co jsme v posledních čtyřech zápasů získali deset bodů," uvedl trenér Frank Schaefer, který sklízí chválu ze všech stran a brzy by měl s vedením projednávat novou smlouvu.

V Kölnu jsou si ale vědomi, že jedou na Westfalenstadion a zde v posledních třinácti vzájemných zápasech získali jeden jediný bod, navíc nyní na ně čeká lídr tabulky. "O soupeři se nepotřebujeme dlouze bavit, fakta a výchozí pozice mluví za vše. Jsou suverénně první, dali nejvíce branek a nejméně inkasovali. Hrají týden co týden konstantně na vysoké úrovni a to pochopitelně není náhoda, ale produkt silného mužstva," řekl Schaefer.

Sedmačtyřicetiletý rodák z Kölnu se bude muset nově obejít bez opory zadních řad Geromela a dále bez McKenny, Schorcha, Matuschyka a Chihiho, kteří jsou všichni marodní. Na druhé straně Kloppovi chybí Owomoyela, Kagawa, Kringe a také Zidan, zpět by už ale měl být Weidenfeller, jehož v Mnichově bez problémů nahradil mladík Langerak. "Víme, že Mitch Langerak má své kvality, ale pokud bude Roman zdravý, bude chytat on," nepřipouští žádné diskuse dortmundský kouč.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Piszczek, Subotić, Hummels, Schmelzer - S. Bender, Sahin - Blaszczykowski, M. Götze, Großkreutz - Barrios
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Rensing - Brečko, Mohamad, Pezzoni, Eichner - Lanig, Petit - Jajalo, Podolski, Clemens - Novaković
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.33 - 5.00 - 7.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Borussia Dortmund24184252:1458
2.Bayer Leverkusen24137450:3446
3.Hannover 9624142834:3144
4.Bayern Mnichov24126650:3042
5.1. FSV Mainz 05241311037:3040
6.Hamburger SV24114935:3237
7.SC Freiburg24114931:3137
8.1. FC Norimberk24106834:3236
9.TSG Hoffenheim2489741:3533
10.Schalke 0424861029:2930
11.1. FC Köln24851131:4229
12.FC St. Pauli24841227:3828
13.Eintracht Frankfurt24831324:3427
14.VfL Wolfsburg24681029:3426
15.Werder Brémy24671130:5025
16.1. FC Kaiserslautern24661233:4224
17.VfB Stuttgart24641442:4722
18.Borussia Mönchengladbach24541535:5919

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (166)

Přidat komentář
smazaný uživatel

BOrussia prostě dneska musí vyhrát. I když Koln je na jaře ve vynikající formě. Podolski a Novakovic válí. Stejně si myslím, že Borussia vyhraje 2:0. Doufam, že už bude hrát Kuba v základu..

Reagovat
stas87

pezsko je po zraneni a dnes zacne na lavicke? mal velky herny prinos pre koln?ja som dneska v praci do 23 takze to bohuzial dnes neuvidim bvb je lepsia takze 2:0 Barrios a Großkreutz

Reagovat
Arne

Mě přišlo, že hrál solidně, to obě křídla. Nicméně takto to vidí Kicker a Jajalo je do defenzivy lepší...

Reagovat
slovaňáák

Dneska to kvůli ségry maturáku neuvidím, sakra. Měli bychom získat tři body, sice se Kozlům na jaře daří, ale přeci jen silnější jsou na domácím hřišti. Na podzim nás docela potrápili, snad se to nebude opakovat. Chybí jim Geromel, což je velké oslabení obrany, největší pozor si dávat samozřejmě na Poldiho..

BVB !!

http://www.youtube.com/watch?v=RFna5AYVdis

Reagovat
smazaný uživatel

Novaković už opět výkonostně klesl, takže pokud se opět nezvedne a nevstřelí vám dnes 2 góly, tak by BvB mělo získat všechny 3 body...

Reagovat
slovaňáák

Přesně, proto doufám, že si ten svůj dvou gólovej příspěvek nechá až na příští zápas třeba. Vítězství je dneska takřka povinností, ale uvidíme...

Reagovat
jv

Pěkně mu to tam Nuri vrátil... Poldi potom kontroval zápasem repre. Jinak je až neuvěřitelný, že už to je skoro pět měsíců, já to mám jako včera...

Reagovat
slovaňáák

Jojo já to mám úplně stejně..

Reagovat
Arne

Patty

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli dneska Kozlove vyhrajou, tak si snad dam panaka (a to jsem zaryty abstinent ;-) )... Bylo by to krasne, ach, ach... ovsem spis to vidim maximalne na dustojne drzeni kroku s jednim golem do kolinske branky... Budu rada, kdyz nedostanou trojku jako Bayern...

Reagovat
Arne

No abys nakonec vážně nebumbala... Ono to podle mě není nic tak jasnýho, i když spíš věřim BVB. Každopádně ty kurzy, co tu nabízí bwin, jsou šílený.

Reagovat
smazaný uživatel

:-), mozna by me to i vylecilo... alkohol by mohl vypalit bacily, co se na me nalepily v praci :-). Uz se tesim na ten zapas, lepsi program jsem si na dnesni vecer ani nemohla predstavit :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Co třeba major Zeman? To je taky super kino.

Reagovat
smazaný uživatel

No nevim, nevim :-), ja jsem mu nikdy moc neholdovala, i kdyz Studna je legendarni :-).

Reagovat
smazaný uživatel

tipsport je má ještě horší na výhru FC je 9,5

Reagovat
smazaný uživatel

Tak kurzy ja nemohu posoudit. Nikdy jsem nesazela, sazet neumim a nerozumim tomu, takze jsem to nikdy nesledovala :-). Silene jsou v tom smyslu, ze podcenuji Kolin, ci precenuji Kolin?

Reagovat
Arne

Tak ono je to i pochopitelný potom, co BVB předvádí, ale přece jen mi přijde, že třeba dát neprohru na 1. FC by nemuselo být úplně od věci... Jinak s alkoholem máš recht, na bacila nejlepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Já si dám "obě mužstva vstřelí gól" za solidních 1,9

Reagovat
Arne
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Reagovat
slovaňáák

Reagovat
Arne

Je Schmelzer tak rychlej nebo Jajalo tak pomalej?

Jinak atmosféra mi přijde úžasnější než jindy.

Reagovat
smazaný uživatel

Subotič

Reagovat
smazaný uživatel

Pezzoni jen tak tak

Reagovat
smazaný uživatel

Normalne mam strach :-). Hraci Borusie jsou jako vosy ;-)

Reagovat
herbage

Zrovna ten největší kopyťák Ale zakončil to pěkně

Reagovat
smazaný uživatel

ti dám kopyťáka...

Reagovat
herbage

Sorry, ale na Kagawu nemá. Mnohem platnější by byl na hrotu, jenže Barriose je zkrátka lepší

Reagovat
smazaný uživatel

naprosto s tím souhlasím Je vidět, že se Lewa na tom podhrotu necítí moc dobře i když dneska dal veledůležitý gól tak jinak výkon zase nic moc..

Reagovat
jv

Jj, máš pravdu, ale dneska to bylo alespoň trochu "na úrovni", ty poslední zápasy to byla z jeho strany naprostá katastrofa. To by tam byl platnější i da Silva...

Reagovat
slovaňáák

Je to tak, Lewa je platnější v útoku, což ukazoval i na začátku sezóny, kdy většinou v průběhu zápasu střídal právě Lucase a dával góly. Pak se mu přestalo dařit, takhle to vypadá jako kdyby mu víc seděla ta role žolíka.

Reagovat
smazaný uživatel

Lewandowskiiiiiiiiiiiiiiii, yes ! To je náš borec z Kolejorz a gól dal jak největší mazák

Reagovat
Arne

Reagovat
Arne

Příští pondělí Fürth - Hertha, jel by někdo?

Reagovat
stas87

napis plan trasy cca vydaje a porozmyslam o tom

Reagovat
Arne

Praha - Norimberk, do Fürthu městskou, Norimberk - Praha... Lupen bych koupil na místě, tak 12-15 eur, cesta ca. 50 € (?).

Reagovat
stas87

hmm takze by som musel do prahy som z piska ide nieco z cb do norimbergu?50 eciek mam a aj na listok dovolenku by som si vybavil ale zalezalo by o kolkej by som musel ist z prahy ci cb bo v praci som do 14

Reagovat
Arne

No jestli jsi v to pondělí v práci do 14, tak to asi nemá moc cenu, navíc z Písku... Leda teď koukám na vlak, v 15:00 z Plzně a v 18 v Norimberku, to by bylo akorát. Zpět asi se Student Agency.

Reagovat
stas87

tak dovolenku si mozem vybavit inak z norimberku v 1:45 a v prahe na florenci by sme boli v 6:15 a mne ide o 7 z knizeci do piska dostal by som sa za tych 45 minut na knizeci?

Reagovat
Alessandro24

v pohode sa dostaneš..

Reagovat
stas87

takze pohladal som spoje a ide mi v 12:30 z pisku do plzne vlak v plzni budem v 13:58 nastupil by som o 15 do vlaku smer norimberg a spat teda v noci do prahy

Reagovat
Arne

Já teda vůbec netuším, kde je nějaký knížecí, ale spíš bych jel se Studentem a na Florenci bychom byli už ve 4.45.

Reagovat
stas87

knizeci=smichov no to by som sa ale musel dostat do 7 na knizeci..o kolkej ide prve metro v prahe?mne ide studentak v 7 do piska takze by som musel niekde pockat 22 hodiny

Reagovat
Arne

Metro už od pěti, to je v pohodě... Na tu pondělní cestu bychom se ještě domluvili, co jsem koukal, tak je tam variant a spojů hodně.

Reagovat
stas87

no ideal by bol asi v tych 11 z plzne lebo od 14:30 do vecera je casu dost na prehliadku mesta a mne zasa moc spojov do plzne nejazdi ja by som bol v plzni o 10 kebyze ideme o 11 ale ako pises je este cas to dohodnut...akurat ja fandim furthu a ty herthe

Reagovat
Arne

Aha... Tak to nevím, jak bychom to potom udělali a do jakýho sektoru... Na našich ofic. stránkách už je online prodej ukončen, takže buď koupit na místě (trochu risk) nebo před ebay - tam už mám vyhlídnutý dva, popř. tři, ale všecky jsou teda do kotle hostí.

Reagovat
stas87

tak to nevadi ja fandim greutheru pol roka cize nejaka velka laska tam nie je peniaze a dovolenka by boli teraz uz ostava teda listky+rezervacia na bus spat na vlak hadam netreba ci ano?

Reagovat
Arne

Když už budeme vědět napevno, kdy pojedeme, tak spíš jo - tři dny dopředu se ten lupen dá koupit za polovic prakticky. Já ještě další nezbytnosti prošmejdím zítra večer, aby to bylo všechno tip top a pak už napevno půjdeme objednávat.

Reagovat
stas87

inak som sa pomylil 14.3 mam odpolednu cize v cajku zabralo by mi to len den dovolenky ak pojdem o 7 z prahy v pisku som o pol 9 a do roboty idem az o 14 takze nieco naspim dovolenku dostanem aspon s tym ratam ved mam este 24 dni v pondelok ti to potvrdim spytam sa v praci dobre?

Reagovat
Arne

Jo, dobře, ono čas nás netlačí, ten máme dejme tomu do pátku.

Reagovat
stas87

ak to klapne kupil by si mi miestenku na studentak na cestu spat?peniaze by som ti poslal na ucet alebo ti ich dal v plzni

Reagovat
Arne

Jo, to pořešíme.

Reagovat
Arne

Jinak kdyby dovolenka byla, tak bych jel asi dřív, trochu kouknout v Norimberku do města, ne jenom hrr na stadion a hrr zpět.

Reagovat
stas87

z plzne v 11 prestup vo schwandorfe a v norimberku v 14:30?

Reagovat
smazaný uživatel

Rense

Reagovat
herbage

Reagovat
Tomanatura

Pěkný zápas

Reagovat
smazaný uživatel

No, tak to byla prestrelka :-), nebyt Rensinga, tak to mohlo byt mnohem, mnohem vic... Vitezstvi Dortmundu je samozrejme zaslouzene, nicmene ja jsem spokojena s hrou Kolina :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, to je v bundeslize většinou spokojený každý a pořád a pak kolem třicátého kola zjistí, že o hru nejde, ale jde o výsledky...

Reagovat
smazaný uživatel

tak u Kolína je ta spokojenost s hrou méně častá (tedy aspoň pod Soldem byla, nyní už se na tu hru kouká dobře častěji)

Reagovat
smazaný uživatel

To nic nemění na tom, co jsem napsal...

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, presne, v podzimni casti to bolely casto oci... par her bylo vylozene ostudnych (treba s Kaiserslauternem, kdy hrali proti 10, a pritom byli radi za remizu, nemeli na hristi vubec zadnou prevahu)...

Reagovat
smazaný uživatel

No tak to je jasne, ze jde o body, ale vyhravat se neda porad a pokud se ma prohrat, tak se cti. To se, podle me, dnes stalo. Jejich prohru doma s Gladbachem 4:0 bych teda za prohru se cti neoznacila ani ve snu, a tak mi vadila mnohem, mnohem vic...

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

No tak to je jasne, ze jde o body, ale vyhravat se neda porad a pokud se ma prohrat, tak se cti. To se, podle me, dnes stalo. Jejich prohru doma s Gladbachem 4:0 bych teda za prohru se cti neoznacila ani ve snu, a tak mi vadila mnohem, mnohem vic...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já beru prohru jako prohru, pak až beru, jak jsem se k ní dostal...

Reagovat
smazaný uživatel

No dobre, to ti neberu, ty mne ale neber, ze mohu byt spokojena i s touhle prohrou . Asi fandis Dortmundu, tak nejsi zvykly na moc proher, pripadne mizernou hru. My, co nefandime tymum teto urovne, se musime casto spokojit alespon s predvedenou hrou. Ovsem celkove mame my dva asi jiny pristup, mne totiz vadi, i kdyz treba vyhraje muj oblibeny tenista spatnou hrou, nevadi mi, kdyz prohraje po udatnem boji...

Reagovat
smazaný uživatel

Já ti nic neberu, jen píšu, co si myslím.

Tak s tím Dortmundem je to trochu hodně vedle, na prohry jsem zvyklý až dost, stačí jen vyjmenovat Zbrojovku Brno, Sunderland a Leverkusen.

Tak samozřejmě, že mi není jedno, když nepodám dobrý výkon a vyhraji, ale jsem rád, že mohu jít dál a pak předvést něco lepšího.

Reagovat
smazaný uživatel

Bezva, ja take pisu, co si myslim, v tomhle se alespon shodneme ;-). Resp. ja pisu o tom, jak vnimam zapasy ja. Samozrejme, ze vim, ze se hraje na body, zvlast u Kolin je kazdy bodik hodne, hodne dulezity, ale proste pokud hrajou na urovni, mam dobry pocit i z prohry (jiste, porazka mrzi, ale ne vzdy lze cekat zazraky).

No vsak jsem take psala "asi", byla to strelba od boku ovlivnena tim, ze je to zrovna clanek o zapase Kolnu a Dortmundu :-).

Reagovat
smazaný uživatel

Zase fans Dortmundu jsou na prohry zvyklí, není to tak dávno kdy byl Dortmund na pozicich jako jsou třeba teď v tabulce Brémy. Ale fandili jsme stejně a radovali se z každého náznaku zlepšení

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Uznama, bylo to ode me kratkozrake ;-), myslela jsem pouze tuto sezonu....

Reagovat
jv

Reagovat
jv

I když tam to bylo způsobené něčím jiným...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

dortmund

Reagovat
smazaný uživatel

hoffenheim

Reagovat
smazaný uživatel

k sestavě Bayernu: kvůli chřipce není k dispozici ani Luiz Gustavo - BILD píše, že místo něj naskočí Holger Badstuber, takže Pranjić bude žřejmě na DM (ale těším se na Kroose)

Reagovat
slovaňáák

To jsem na to zvědavej.

Reagovat
smazaný uživatel

Já to absolutně nechápu... LVG radši postaví záložníka na stopera, prťavýho záložníka na DM místo na levou obranu, kde mu to docela de a stopera na levou stranu...

Reagovat
smazaný uživatel

tak Badstuber hrál celou minulou sezonu na levé straně obrany - ale za rezervu hrál v 3. lize celou dobu DM, aby si zvykal kondičně... tak nevim, proč ho tam nemohl zkusit i dneska

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

sudí nám připískává a my stejně dostanem góla

...jinak ten anglickej komentář je taky o ničem "Where was Badstuber?" když má Holger brousit levou lajnu a u hráče měl být Timo (ikdyž už Breno měl zabránit centru, když opustil svou pizici)

Reagovat
stas87

ty vole co to ako je? tento tym ktory hraje v strasnej krci by mal dneska vyhrat?ak bayern dnes prehra dufam ze van gaal poleti...a v bayerne si dufam uvedomi ze dolezitejsie je 2 miesto nez lm

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

...ikdyž, pokud teď vypadne Real, Barca a AC (pro nás nepříjemní soupeři) tak se do LM můžem dostat přes triumf v LM...

Reagovat
stas87

podla mna je na hracoch bayernu vidiet strasna deka prihravky odskakuju...a spoliehat sa na standartky je sice pekne ale tych je za zapas malo skoda ze nikto nevie aka je atmosfera v kabine

Reagovat
herbage

No, čekal jsem od Bayernu lepší výkon, ten tip 02 asi nevyjde. Hráči Hannoveru bojují, mají každý odražený balón a ten přechod do túoku mají lépe vypilovaný. Naopak Bayern je dopředu bezradný a většinou to Robben nebo Ribéry zadrbou, z čehož pak pramení protiútok. Dneska bych to Hannoveru přál. Snad udrží kádr a ukážou se i v LM

Reagovat
smazaný uživatel

copa to, že to Robben zadrbe - ale on ho přitom vyškolí i Schmiederbach

Reagovat
smazaný uživatel

...aspoň teda myslím, že to je on, na té levé straně - ty pozice moc nedrží...

Reagovat
stas87

herbe neblazni s hannoverom v lm momentalne su v laufu dari sa im ale pridu zranenia karty a hannover je schopny prehrat aj s cfr cluj jasne hraju pekne priamocaro ale radsej bayern v lm nez 96ky

Reagovat
herbage

Pochopitelně, že to přeji Bayernu, ale musí ukázat, že si to zaslouží. Když budou hrát hůře než Hannover, tak jak to mám Hannoveru nepřát?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Přesně tak.

Reagovat
slovaňáák

Slomku mám rád a hodně mu přeju, ale celkově pro BL je lepší, aby se tam dostal Bayern. Účinkování H96 by mohlo dopadnout jakkoliv.. Čtvrtý místo by bylo taky velkej úspěch.

Reagovat
smazaný uživatel

ovšem mi teď máme sotva na to porazit Gladbach nebo Frankfurt

Reagovat
slovaňáák

Já vím, jedním okem koukám, co to dneska předvádíte a nestačím se divit. Přepokládám ale, že u vás začne něco dít. Tohle už LVG musí zlomit vaz, otázkou je, kdo by ho taky nahradil..

Reagovat
smazaný uživatel

Sammer, Jonker, Nerlinger + Scholl

Reagovat
slovaňáák

Sammer snad ne , Jonker možná, asi nejlepší varinta, minimálně z těch jmenovaných a duo Nerlinger + Scholl, to bych na ně byl hodně zvědavej..

Reagovat
smazaný uživatel

já si myslím, že Sammer by byl nejlepší volbou...

Reagovat
slovaňáák

Ono jde o to, že bych právě nechtěl, aby on šel do Bayernu..

Reagovat
smazaný uživatel

tak v Mnichově (nebo kus od Mnichova) už bydlí, takže...

Reagovat
slovaňáák

...takže ne!

Reagovat
smazaný uživatel

...takže ano přece by mu Udo Lattek neupřel kus lásky k Bayernu ne?

Reagovat
slovaňáák

No těžko říct, ten třeba ne, ale já rozhodně jo.

Reagovat
smazaný uživatel

*omlouvám se, ta třetí možnost měla být Gerland + Scholl ... ty jména si občas popletu

Reagovat
slovaňáák

Nevadí Ale to už by byla reálnější dvojice, v rezervě už trénuje dýl tuším a spolu s Mehmetem by to mohla být dobrá dvojka.

Reagovat
slovaňáák

Hlavně když to nebude Sammer.

Reagovat
smazaný uživatel

FCN

Reagovat
spider_8

Lautern hraje jak kdyby byl doma. To je ten Frankfurt v takovy krizi?

Reagovat
smazaný uživatel

...před rokem jsme H96 vyklepli 7:0 a teď nejsme schopní dotáhnout do úspěšnýho konce jednu pitomou přihrávku

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro Robbery!!!! konečně

Reagovat
slovaňáák

Bayern to nevzdává..

Reagovat
Tomanatura

Bože udržte to, prosím.

Reagovat
Tomanatura

Hmm. A už mají důvod se ho zbavit.

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo to před Kraftem nějak tečované?

Reagovat
slovaňáák

Už vidím, jak po tomhle spekulace o Neuerovi ještě zesílej..

Reagovat
smazaný uživatel

jj ale doufám, že příště bude zase hrát - když se opět ukáže v dobrém světle, tak se snad už uvidím, že je na to psychicky lépe než Rensing...

Reagovat
slovaňáák

Tak o to, že by příští zápas se až tak nebojím, to by chytat měl a dochytat i sezonu.. Škoda bude, až odejde..

Reagovat
jv

Jj, to je už skoro jasný...

Reagovat
stas87

hmm prva slabsia chvilka krafta a zrovna v takom zapase...som zvedavy na vedenie bayernu ci po tej chybe budu zas otravovat s neuerom

Reagovat
smazaný uživatel

určitě

Reagovat
smazaný uživatel

...možná už BILD právě takový článek přidal na net

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
RickNash

hele co se stalo ve Frankfurtu? že jsou tam pozadu o 20min...

Reagovat
jv

Nepokoje mezi fanoušky obou klubů...

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern je nějak na odpis...

Reagovat
smazaný uživatel

Gladbach a teď udržet

Reagovat
Bayern +

od A po Z

Reagovat
Bayern +

neměla být reakce To z frustrace...

Reagovat
smazaný uživatel

...s van Bommelem do Milána asi odešel i ten psycholog

...červená pro Brena - a pro van Gaala?

Reagovat
smazaný uživatel

podla mna ho nechaju kym bude Bayern v hre o LM ....

Reagovat
smazaný uživatel

což tímto zápasem už vlastně nejsme když vyhraje Mainz, klesnem o další flek, když HSV, tak brzo o dva

Reagovat
smazaný uživatel

narazal som na to, ze hrate este LM.... ak vypadnete tak Van Gaala odvolaju , ale kym ste v hre o postup tak ostane ....moj nazor.

Reagovat
Godwinson

Hannover

Bayernu mi je líto, tohle je špatný. Bude to konec van Gaala?

Reagovat
Bayern +

Snad ano.

Reagovat
Tomanatura

Já jim to vyloženě přeju, za to, co se u nich tuto sezonu děje. Ať jdou do EL, zase potřebují facku.

Reagovat
smazaný uživatel

facku, kvůli které opět zbytečně utratí 70 mil. € - tu facku potřebujem v roce, kdy se na konci sezony hraje mistrovství, protože v takových případech musíme posílit unavený tým - ne když jsou všichni odpočatí

Reagovat
Tomanatura

To je mi fuk, já jsem rád, když Bayern nakupuje velké hráče

Reagovat
smazaný uživatel

Přeješ za co? Za to že maj hromadu zranění a nedaří se jim nebo že ten tým rozkládá samotnej LVG... Ovšem s tou fackou máš pravdu...

Reagovat
smazaný uživatel

Kraft Breno btw. to čo za homo vytvor ma Gomez na hlave

Reagovat
smazaný uživatel

koukam, že Kraft už se ze své chyby otřepal

Reagovat
smazaný uživatel

tak chyba to bola fatalna ... ale tak stane sa .....

Reagovat
slovaňáák

Každej golman udělá chybu, i ti nejlepší..

Reagovat
smazaný uživatel

sestre Gomez pripomina Kena tu babiku

Reagovat
smazaný uživatel

mne zas pripomina tu 4% komunitu

Reagovat
Darren Fletcher

jupi jupi, bayern je v srackach, oslavujme

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern je na cestě vzhůru

Reagovat
smazaný uživatel

Asi tak... ted snad konečně vedení dojde že je někde problém. Kdybysme pořád podívali takový všelijaký výkony, tak by jim to nidky nedošlo. Chce to orpavdovou krizi...

Reagovat
Bayern +

Vypadni.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad to byla pouze legrace... Myslim, ze otvirat pomalu sampano kvuli tomu, ze se nedari nejakemu tymu, svedci o ne prilis ferove povaze a hlavne nevyzralosti

Reagovat
Darren Fletcher

ok, tak oslavujme dnes hannover, pred tyzdnom borussiu a o tyzden zas niekoho dalsieho :)

Reagovat
godwood

Ve Tvém případě se bude s největší pravděpodobností jednat o duševní pohnutí v šestinedělí. Je mi Tě líto..........chudáku

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem zvedav, zda to Van Gaal ustoji? V tydnu hrajeme v AA proti Interu, kdyz to ted vidim, mam strach o nase posledni zelizko v ohni v podobe LM...

Reagovat
smazaný uživatel

s Interem se hraje až 15. tušim

Reagovat
smazaný uživatel

jj, mas pravdu, zapomnel jsem, ze se osmifinale hraji ve dvou tydnech

stejne jsem zvedav, protoze jestli Van Gaal poleti, noveho trenera ceka veledulezity zapas...

Reagovat
smazaný uživatel

Nepoletí... teď ne

Reagovat
smazaný uživatel

OK, kdyz vyhrajeme LM, tak nepoleti...

Reagovat
smazaný uživatel

poletí až už bude na vše pozdě, že?

Reagovat
smazaný uživatel

Bojim se, že ano...

Reagovat
smazaný uživatel

Teď ještě ne

Reagovat
slovaňáák

Norimberk Ještě Lautern, aby vyhrál..

Reagovat
smazaný uživatel

Teď měla být penalta, zcela jasná

Reagovat
smazaný uživatel

Ale fuj, sem to nepatří

Reagovat
slovaňáák

Leve jede, snad jim dá aspoň pětku.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele