25. kolo
05.03.2011 18:30 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - VfL Wolfsburg 3:0

Leverkusen přehrál Wolfsburg a vrátil se tak zpátky na druhé místo před Hannover, na který má dvoubodový náskok. Čtvrtý Bayern už za příčkou znamenající přímý postup do Ligy mistrů zaostává o sedm bodů.

Zápas začal ve velkém tempu, první možnost na vstřelení úvodní branky si vypracovali hosté. Psala se 3. minuta, Schäfer utekl po levé straně a následně centroval do pokutového území, kde na míč jen těsně nedosáhl Hermes. Ve 13. minutě měli Vlci další příležitost, Riether vyslal do úniku Cícera, ten potom z levé strany centroval na přední tyč, kde míč v akrobatické pozici poslal jen těsně vedle Helmes.

O minutu později musel udělat domácí kouč Jupp Heynckes vynucenou změnu, zraněného Friedricha, kterého chvíli předtím srazil v pokutovém území Adler nahradil mladík Domagoj Vida. Ve 21. minutě rozehrál akci Rolfes na Sama, který patičkou uvolnil Bendera, jenž z první zamířil přesně na zadní tyč - 1:0. O tři minuty později zpracoval Bender míč pro Castra, který potom povedenou ranou pod břevno prověřil Benaglia.

Ve 29. minutě už to bylo o dvě branky. Friedrich ztratil v souboji s Benderem ve středu hřiště míč, toho se zmocnil Augusto, který šel společně s Kießlingem proti osamocenému Kjaerovi, brazilský tvůrce hry se ale rozhodl vzít zodpovědnost na sebe a střelou na vzdálenější tyč prostřelil Benaglia. O deset minut později přihrával Cícero Helmesovi, jeho střelu ale zablokoval Vida. V nastavení prvního poločasu špatně odkopl míč Schäfer, balón se přes Vidu dostal k Augustovi, který potom nacentroval na rozběhnutého Kießlinga, jenž se nenechal odstrčit Kjaerem a přes vyběhnuvšího Benaglia upravil na 3:0.

Do druhé půle udělal hostující kouč Pierre Littbarski změnu, Helmese nahradil na hrotu Dieumerci Mbokani. V 54. minutě rozehrával standardní situaci Diego a nepřesně hlavičkoval Polák. O tři minuty později se dostal s míčem do pokutového území Hasebe, který následně vystřelil jen těsně vedle pravé tyče domácí branky. Hned z protiútoku si dobře posunul míč na druhé straně Augusto a z úhlu vyzkoušel připravenost Benaglia.

V 59. minutě rozehrával rohový kop Diego, na centr si vyskočil Polák a alespoň protáhl Adlera. Zvýšit vedení mohli domácí v 67. minutě. Castro našel na pravé straně rozběhnutého Sama, který z úhlu zkoušel prostřelit Benaglia, ten byl ovšem u tyče včas a míč vyrazil. Za tři minuty centroval z levé strany Schäfer, do zakončení se prodral Mbokani, ale nedokázal zamířit přesně.

V 78. minutě rozehrával Diego další rohový kop, Cícerovi se ale zakončit nepodařilo. Leverkusen si s přehledem hlídal průběh hry a na trávník se tak podíval i mladíček Nicolai Jörgensen, který nahradil dnešního hrdinu Renata Augusta. Bayer si tak připisuje další domácí výhru a vrací se zpátky na druhé místo.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Tomtaf

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele