25. kolo
04.03.2011 20:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - 1. FC Köln 1:0

Dortmund přehrál Köln a udělal tak další krůček na cestě k titulu, aktuálně tak má v čele tabulky zřejmě již nedostižný patnáctibodový náskok na druhý Leverkusen. Naopak Kozli ukončili sérii čtyř zápasů bez porážky, ale i nadále zůstávají v klidném středu tabulky.

Utkání začalo ve velkém tempu, oba týmy se snažily hrát aktivně, míč ale častěji drželi na svých kopačkách domácí. Na první vážnější šanci jsme si ale museli počkat až do sedmé minuty. Po dobré kombinační akci Götzeho s Piszczekem na pravé straně se dostal k míči Sahin, jenž neváhal a poslal míč přesně na opačnou stranu Schmelzerovi, který poté centroval do pokutového území, kde na balón nedosáhl Lewandowski a Barrios následně už nestačil zakončit.

O dvě minuty později přišla první možnost Kölnu. Podolski přihrál dobře do běhu Novakovićovi, který se moc nerozpakoval a z úhlu vyzkoušel štěstí, Weidenfeller byl ale připraven a míč chytil. V 10. minutě měli domácí možnost rozehrávat standardní situaci z velké dálky, k míči se překvapivě postavil Subotić a povedenou ranou donutil Rensinga ke skvělému skoku k levé tyči. Za dalších sedm minut vystihl rozehrávku Kölnu Bender, prošel s míčem středem hřiště a potom se snažil prostrčit balón na Götzeho s Barriosem, hostující obrana si ale poradila.

Domácí měli míč téměř neustále pod kontrolou, ale na další větší příležitost jsme si museli počkat až do 30. minuty. Götze rozehrával rohový kop z pravé strany, na centr si na zadní tyči naběhl Santana, ale míči překazil cestu do brány výborným reflexivním zákrokem pravou rukou Rensing. Další příležitost přišla až v poslední minutě prvního poločasu, ale čekání se rozhodně vyplatilo. Lewandowski si mezi stopery zpracoval dlouhý míč od Schmelzera a druhým dotykem poslal balón přesně k levé tyči hostující svatyně, Rensing neměl šanci na míč dosáhnout - 1:0.

Vstup do druhé půle měla lepší Borussia, v 51. minutě utekl po levé straně aktivní Schmelzer, jenž potom posunul do středu na nabíhajícího Großkreutze, který se nerozpakoval a z první vypálil, Rensing byl ale u levé tyče včas a míč vyrazil. O dvě minuty později rozehrával rohový kop Sahin, do zakončení se tlačil nejprve Lewandowski, potom ještě střílel Schmelzer, jehož rána byla zablokovaná, následně zkoušel štěstí i Großkreutz, ale ani on nedokázal dostat míč do sítě.

V 56. minutě prostrčil Lanig míč za obranu na rozběhnutého Novakoviće, ten ale nepříliš povedenou střelou nemířil přesně a Weidenfeller tak mohl zůstat v klidu. O minutu později musel Rensing uklidit do zámezí centr Großkreutze, následný rohový kop rozehrál Sahin, na míč si vyskočil Subotić a Rensing musel vytáhnout další povedený zákrok. Po hodině hry střílel z velké dálky Götze, ale nedokázal zamířit přesně. V 71. minutě rozehrával rohový kop z pravé strany Götze, k hlavičce se protlačil Lewandowski, následně se snažil dorazit míč do sítě ještě Santana, ale za Rensingem odkopl balón do bezpečí Novaković.

Za čtyři minuty chyboval Petit, míč vybojoval Barrios, po následné kombinaci Sahina s Götzem se k balónu dostal Lewandowski, jenž se ještě pokusil z velkého úhlu zakončit, Rensing byl ale u pravé tyče včas a míč vyrazil. V 79. minutě trefil po velkém závaru v pokutovém území Kölnu břevno Barrios. Poslední možnost navýšit vedení mělo BVB pět minut před koncem, to rozehrával standardní situaci z pravé strany Sahin a trefil břevno hostující brány. Dortmund si tak připisuje další zasloužené tři body a opět se o kousek přiblížil vysněnému titulu.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hmm, mam pocit, ze kolinska bodovaci jizda se v sobotu zastavi...

Reagovat
smazaný uživatel

Zastaví, ale skončí to jen 1:0

Reagovat
Filipow

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tipuju buď vyhru Kolína, nebo remízu

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 podle mě

Reagovat
smazaný uživatel

u každého příspěvku v diskuzi se zobrazuje, kdy byl napsán, takže tady ze sebe nedělej blbce

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele