Bundesliga - souhrn 20. kola

29.01.2010, 22:27, aktualizováno 31.01.2010, 19:25
Komentáře a souhrny
Bayern neměl problémy s Mainzem přesto je v tabulce druhý, jelikož Leverkusen nezaváhal s Freiburgem. Vyhrálo i Schalke. Werder znovu prohrál, tentokráte v Gladbachu, Hamburk doma na poslední chvíli zachránil bod proti Wolfsburgu. Bunjaku třemi góly zařídil výhru Norimberku v Hannoveru, ve spanilé jízdě pokračuje Stuttgart...

Bayer Leverkusen - SC Freiburg 3:1

31.01.2010 17:30

Góly: 36. Stefan Kießling, 37. Eren Derdiyok, 40. Sami Hyypiä - 66. Felix Bastians

Leverkusen si třemi góly poradil s Freiburgem a udržel se tak na čele nejvyšší německé soutěže. Naopak Freiburg se ze záchranářské šlamastyky nevymotal.

Ač to není zrovna zvykem Leverkusenu v letošní sezoně, do tohoto zápasu vstoupil vlažně. První šanci sice diváci v BayAreně registrovali, když po jedenácti minutách špatně vykopl Pouplin, Derdiyok vysunul Kiesslinga, ale nejlepší střelec BL v této sezoně míč zbůhdarma nastřelil jen do Pouplina. Pak začal růžky vystrkovat hostující celek. Nejprve musel Adler uhasit vzniklý požár před pronikajícím Du Ri Chou, následně už ale s velkým vypětím na brankové čáře vytáhl dorážku Idrissoua. Hosté se sice dožadovali gólu, nicméně sudí zůstal neoblomný.

Bayer si následně vytvořil svůj typický tlak, jenomže jej nedokázal přetavit v gól. Jednu z těch větších příležitostí měl po půlhodině hry domácí kapitán Friedrich, jenomže jeho nárt dokázal Pouplin vytlačit na roh. V 36. minutě se ale domácí po předchozím trápení v koncovce dočkali. Kroos přiťukl Barnettovi, ten od šestnáctky nacentroval do pokutového území, kde jeho míč našel Stefana Kiesslinga, který tak hlavou vstřelil svůj první jarní gól.

Další gól na sebe nenechal dlouho čekat. Derdiyok ukázal svému kolegovi z útoku, jak se má využívat špatné rozehrávky Simona Pouplina a po samostatném úniku střelou na protější tyč zvýšil na 2:0 pro domácí.

Ve 40. minutě si už ale hosté z Freiburg museli připadat jako na střelnici. Toprak zastavil průnik Michala Kadlece napříč pokutovým územím jen za cenu rohového kopu, který pohodlně rozehrál Barnetta na hlavu Hyppiäeho. Finský stoper neměl s podobným zakončením problém a podruhé potrestal nedůslednost hostující obrany ve vzduchu.

Freiburg byl tak třígólovou salvou potopen do několika metrů pod mořskou hladinu a o poločase byl donucen k otázce, zda se pokusit ještě něco s utkáním udělat, vstřelil alespoň gól, nebo zavřít krám a nezhoršit si skóre.

V druhé polovině zápasu si už mohly oba týmy prakticky jen procvičit různé zápasové situace. Leverkusen kontroloval hru a Freiburg do moc příležitostí nepouštěl. V 63. minutě měl možnost ke vstřelení druhé branky Derdiyok, jenomže basilejská posila zaváhání obrany hostujícího týmu využila jen k nastřelení Pouplina, navíc následnou dorážku vykopl z brankové čáry kapitán Butscher.

V 66. minutě se Freiburg přece jen snížení dočkal. Bastians na pravé straně ustál souboj s Castrem, pronikl do pokutového území, odkud mezi Adlerem a jeho pravou tyčí procpal míč do sítě. Domácí už pak ale žádné zdramatizování nepřipustili a vrátili se na první pozici v tabulce.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Borussia Dortmund 4:1

31.01.2010 15:30

Góly: 15. Pavel Pogrebnjak, 77. Zdravko Kuzmanović, 86. Ciprian Marica, 89. Christian Träsch - 55. Lucas Barrios

Stuttgart si i napotřetí na jaře připsal plný bodový zisk, když zejména díky vydařenému závěru porazil Dortmund vysoko 4:1 a poskočil na desátou příčku. Zato Borussia poprvé po dvanácti zápasech prohrála, přes ztrátu ale zůstává na čtvrtém místě.

Domácí tým měl od samého počátku navrch, po náznaku Maricy a nesprávně odmávaném ofsajdu Pogrebňakovi se skóre poprvé měnilo po čtvrthodině. Molinaro z levé strany poslal míč do ohně, Marica jej sice netrefil, ale následně Pogrebňak s pomocí celého těla (levé ruky nevyjímaje) a hostující bek Santana společnými silami dotlačili balon za čáru - 1:0.

BVB působilo chvíli otřeseně a rozhodně nevypadalo na tým, který zvítězil šestkrát v řadě. Režisér Sahin byl ve středu hřiště důsledně iritován, slovo si tak musel vzít Valdéz, jeho střela však šla vedle. Hosté vyrovnali hru a totéž mohli udělat i se skóre, když po rohovém kopu vystoupal nejvýše robustní Subotić, hlavičku ale namířil těsně nad branku.

Nástup do druhé půle měl lepší znovu Stuttgartu a ve 48. minutě už mohl vést o dvě branky. Owomoyela fauloval Maricu ve vlastní šestnáctce, sám faulovaný ale z penalty napálil pouze břevno. Dvě minuty nato se po kontaktu se Santanou skácel Pogrebňak, sudí Gagelmann mu na simulaci ovšem nenaletěl. Chvíli nato zase aktivní Gebhart pálil těsně nad branku.

Šok pro domácí přišel v 55. minutě. Hummels vyslal dopředu skvělým pasem Großkreutze, jenž před Lehmannem zasekl a obdařil Barriose, který z mírně obtížné pozice překonal na čáře stojícícho obránce Niedermeiera - 1:1. Od té chvíle se hrálo velmi vyrovnané utkání, misky vah mohl na stranu hostí převážit Valdéz, ale neuspěl proti Lehmannovi.

V 77. minutě tak na druhé straně zaúřadoval střídající Kuzmanović, srbský záložník umístil přímý kop přesně k tyči a také díky dobře stínícím spoluhráčům ve zdi mohl slavit vedení 2:1. Dortmund pak otevřel hru, což byla voda na domácí mlýn. Marica nejprve trefil břevno pro změnu hlavou, v 86. minutě ale využil nedorozumění mezi Schmelzerem a Sahinem, vzal jim míč a tváří v tvář Zieglerovi nezaváhal - 3:1.

Ve zbývajících minutách již Borussia rezignovala a Stuttgart naopak mohl ještě jednou trefou korunovat povedené odpoledne. V 89. minutě nahrál Hilbert podél vápna Träschovi a ten se z voleje trefil krásně k levé tyči, čímž uzavřel na konečných 4:1. VfB tak pod novým koučem Grossem vyhrálo čtvrtý ligový zápas z pěti a místo boje o záchranu by nakonec mohlo i pomýšlet na poháry.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - TSG Hoffenheim 2:0

30.01.2010 18:30

Góly: 19. Kevin Kurányi, 49. Lukas Schmitz

Hoffenheim natáhl šňůru zápasů bez výhry na sedm utkání, naopak Schalke se po zaváhání v minulém kole dost možná vrátilo na vítěznou vlnu.

Bilance Hoffenheimu v posledních zápasech je mizerná - desátý tým tabulky nejen, že nevyhrál už sedm zápasů, on čtyři poslední prohrál a za tři poslední utkání ani jednou neskóroval. Víceméně první větší příležitost zápasu skončila gólem - Matip s Rafinhou si vyměnili míč, druhý jmenovaný našel pasem za obranu Kuranyiho, jenž chytrou střelou do protějšího rohu překonal Hildebranda.

Hoffenheim se na jakoukoliv odpověď nezmohl, jediným protestem trenéra Ralfa Rangnicka bylo střídání Zuculiniho za Eichnera po půlhodině hry, které stejně hru moc neoživilo. Naopak to mohli být Magathovci, kdo by zasadil další úder - jenomže jak Sanchez v 37., tak ani Kuranyi v 41. minutě neuspěli.

Na začátku druhého poločasu zasadil rozhodující branku utkání Schmitz. K hráči Schalke se míč dostal skoro omylem, nicméně i tak jej dokázal poslat za záda Tima Hildebranda. Hoffenheim musel začít něco dělat, o pět minut později se Neuer vyznamenal proti hlavičce Zuculiniho. Přesto hře hostí chyběl jakýkoliv nápad a tři body tak zaslouženě zůstaly u Königsblauen.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - 1. FSV Mainz 05 3:0

30.01.2010 15:30

Góly: 58. Daniel van Buyten, 75. Mario Gómez, 86. Arjen Robben

Bayern bezpečně přehrál, a ve druhé půli i přestřílel srdnatě vzdorující Mainz a minimálně do zítřejšího podvečera se posouvá na první místo. V pvní půli se sice hrálo jen na jednu branku, domácí však svou převahu zužitkovali až v poločase druhém - za vítězstvím Bayern nasměroval v 58. minutě Van Buyten svou pátou trefou v sezoně. Krátce poté přidal druhý gól Goméz a na 3:0 upravil čtyři minuty před koncem střelou z volného kopu Robben.

Bayern útočil bez okolků od první minuty. První šance přišla v 6. minutě, kdy střílel Olić. Krátce po něm to z dálky dvakrát zkoušel Schweinsteiger. Mainz na agresivitu domácích reagoval pevnou defenzivou a držel si Bayern od těla. Domácí přesto hrozili, v 17. minutě to byl agilní Robben, minutu po něm Müller. Ve 22. minutě z nadějné pozice střílel Olić, dal však míči špatnou rotaci.

Po 30 minutách hry už se chvěla brána, po Robbenově akci trefil tyč Goméz. Dvě minuty na to pronikal vápnem Müller, Bungert ho vzal přes nohy a kopala se penalta. K té se postavil Butt a jeho slabou střelu polapil Müller. Do poločasu už se toho příliš nepřihodilo, symbolická převaha domácích vykrystalizovala pouze v podobě Van Bommelovy silné střely nad.

Krátce před poločasem začalo sněžit a do druhé půle už se vstupovalo na bílou plochu s novým, reflexivním, balonem. Stačilo 6 minut a Butt poprvé zasahoval proti střele Ivanschitze. Na druhé straně v 57. minutě si po Robbenově práci u lajny tváří v tvář hostujícímu brankáři špatně zpracoval balon Thomas Müller. V následující minutě nastoupil na hřiště Franck Ribéry a hned v té samé minutě se ujal Robbenúv centr na Van Buytena, který ho s dvojtou tečí dopravil za Müllerova záda - 1:0.

Gól však na hře obou týmů změnil pramálo - Bayern útočil, Mainz bránil. V 66. minutě trefil Schweinstegier břevno. V 74. minutě po další z Robbenových křídelních akcí střílel Goméz a Müller vytáhl perfektní zákrok. O minutu později už ale byl krátký, na pravé straně se zjevil Lahm, odcentroval a Goméz uklidil balon do sítě - 2:0. Poslední čtvrthodina se dohrávala z formálních důvodů, Mainz na nějaké to útočení ani nepomyslel a jeho pasivitu třetím gólem ztrestal aktivní Robben, postavivší se k volnému kopu nedal Müllerovi přesnou střelou na vzdálenějí tyč žádnou šanci. Utkání tak skončilo přesvědčivou výhrou domácích v poměru 3:0.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - 1. FC Norimberk 1:3

30.01.2010 15:30

Góly: 65. Jiří Štajner - 30. Albert Bunjaku, 64. Albert Bunjaku, 69. Albert Bunjaku

Hannover sice po dvou zápasech zase konečně skóroval, jenomže mu nebylo nic platné. Norimberk se mohl v tomto utkání spolehnout na kata jménem Bunjaku, který domácí obraně třikrát setnul hlavu.

A pro svůj hattrick si Bunjaku nemohl najít lepší zápas. Norimberk tak v existenčním souboji stáhl náskok svého soupeře na jeden bod, navíc ukončil šestizápasovou sérii bez výhry. Oba týmy již od začátku utkání vsázely v první řadě na to, aby neztratily míč, čemuž podřizovaly svou taktiku. První významnější ohrožení branky zaznamenali diváci v AWD-Areně až ve 24. minutě, jenomže Rosenthal měl mušku nepřesnou.

Již o pět minut později ale první rány do vazů zasadil Bunjaku. Charisteas obešel dva hráče Hannoveru, přihrál Mintálovi, ten geniálně našel norimberského hrdinu, který před tváří v tvář Fromlowitzovi neměl sebemenších potíží. Domácí se snažili odpovědět střelou Hankeho, jenomže ta z dvaceti metrů minula branku.

Rozmezí 64. až 69. minuty bylo pro Hannover kritickým. Nejprve Bunjaku za vydatného přispění Mintála s Diekmeierem podruhé v utkání překonal Fromlowitze. Pak spolupráce Eckersleyho se Štajnerem vynesla kontaktní branku, jenomže Bunjaku měl v tomto utkání svůj den. V 69. minutě jej totiž k samostatnému úniku obráncům vybídl Charisteas a Bunjaku si poradil jak nejlépe mohl - nekompromisně vstřelil třetí branku utkání.

Norimberk pak již nechtěl riskovat další snížení a proto zalezl do své obrané ulity, ze které až do konce zápasu nevystoupil a odvezl si tak tři body.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - VfL Bochum 0:0

30.01.2010 15:30

Góly: -

Hertha i napotřetí na jaře nedostala branku, po zápase s Bochumí jí to ale příliš těšit nemůže. Stejně jako před týdnem proti Gladbachu měli Berlíňané celkově navrch, jenže znovu nedokázali zúročit ani ty největší příležitosti a jsou nadále poslední.

Domácí tým nastoupil v poměrně ofenzivním složení, na hře to ale znát nebylo. VfL potvrzovalo, že pod novým koučem Herrlichem udělalo v defenzivě penzum práce, a celkově vzato se příliš vzruchu před oběma brankami nedělo. Střely Ramose na jedné a Azaouagha na druhé straně zas až tak moc nebezpečné nebyli, diváci na Olympiastadionu tak museli převážnou část prvního dějství sledovat festival nepřesností a ofenzivního zoufalství.

Po obrátce změna k lepšímu přece jen nastala, taktovku si vzala do rukou Hertha. V 53. minutě se Raffael prokličkoval až do šestnáctky, jeho zakončení však těsně minulo spojnici. Přesně deset minut nato již byli domácí fanoušci na nohou, protože se po rohovém kopu dostal míč k Cícerovi, jeho střelu z bezprostřední blízkosti ale reflexivně vyrazil Heerwagen. Následný roh se také neobešel bez nebezpečí, Friedrich ale střílel těsně vedle.

Šance měli i hosté, po infantilní hrubce Piszczeka servíroval Prokoph do vápna Šestákovi, ten ale míč z první netrefil dobře. Následně se dvakrát pořádně zapotil Heerwagen, který měl plno problémů s jedovatými střelami Kringeho a střídajícího Domovčijského. Hertha ale hostující val neprolomila a nakonec mohla příjít o vše, když nikdo netečoval chytře zahraný přímý kop Mariće a ten skončil na tyči Drobného svatyně. Branka tak v Berlíně opět nepadla.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Werder Brémy 4:3

30.01.2010 15:30

Góly: 4. Marco Reus, 13. Roberto Colautti, 18. Raúl Bobadilla, 35. Raúl Bobadilla - 26. Mesut Özil, 40. Claudio Pizarro, 85. Torsten Frings (pen.)

Krize Brém se zvětšuje každým kolem a to nynější není výjimkou. Werder byl sice na hřišti Mönchengladbachu po herní stránce mírně lepší, jeho špatná defenziva ho ale znovu potopila a "dovedla" k páté porážce v řadě. Borussia s vynikajícím Bobadillou vyhrála 4:3 a plný bodový zisk si připsala poprvé na jaře.

Hostující tým vstoupil do zápasu aktivně, jenže hned ve čtvrté minutě inkasoval. Levels skvěle vysunul Bobadillu, který nehamounil a před Wiesem nahrál Reusovi, který pohodlně zakončil do prázdné branky - 1:0. Další minuty probíhaly ve stejném duchu, Werder se snažil, jenže ve 13. minutě znovu propadla jeho levá strana a Gladbach trestal. Bobadilla se znovu uvolnil na pravé straně, načež nacentroval na Colauttiho a ten šťastně propasíroval míč za Wieseho záda - 2:0.

Nikdy ovšem není tak zle, aby nemohlo být ještě hůře. Probíhala 18. minuta, když Reus nahrál Bobadillovi a ten z mírného úhlu prostřelil Wieseho - 3:0. Chvíli nato mohl sám Reus přidat další gól, ale místo zakončení zvolil přihrávku na Bobadillu a toto rozhodnutí se ukázalo býti za nesprávné. Ve 26. minutě se tak dočkaly i Brémy, Özil z úhlu vypálil a Baillymu míč prošel mezi nohama až do brány - 3:1.

Excelentní výkon však nepodával ani na druhé straně Wiese. Aspirant na německý reprezentační dres vyběhl proti dlouhému pasu Marxe, u kterého byl ale dříve Bobadilla. Argentinskému šutérovi pak stačilo pouze trefil prázdnou branku a zvýšit tím již na 4:1. To ovšem ještě nebylo z první půle vše, ve 40. minutě nacentroval Hunt na Pizarra a ten hlavou snížil na 4:2. Kontaktní branku pak mohl dát exgladbachský mladík Marin, jenže jednou trefil břevno a podruhé mířil mimo.

Po změně stran se hra trochu uklidnila a jak defenzivní hráči, tak diváci si mohli oddechnout. Až po hodině hry se musel vytáhnout Wiese po přímém kopu Aranga a dorážce Reuse, na druhé straně těsně minul domácí branku střídající Almeida. Hostující kouč Schaaf pak poslal do hry i čtvrtého útočníka Rosenberga, příliš pozitivní efekt to ale nemělo, spíš naopak - domácím se otevírala zajímavá okénka.

Jedno takové využil Arango k nahrávce na Bobadillu a ten se rozhodl, že docílí hattricku obloučkem, neudělal to ale dostatečně důsledně a Wiese míč zachytil ještě na brankové čáře. Mohlo tak dojít k následnému zdramatizování. V 85. minutě fauloval v šestnáctce Bailly Marina a následný pokutový kop proměnil Frings - 4:3. Více se ale již v Borussia-Parku neudálo a Hříbata tak mohou slavit.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - 1. FC Köln 1:2

30.01.2010 15:30

Góly: 76. Chris - 59. Maniche, 84. Marco Russ (vl.)

Frankfurt se v domácím utkání proti Kölnu takřka na nic nezmohl a po zásluze prohrál.

Podle papírových předpokladů se jako první ozval Frankfurt, jenomže Ochs v nadějné příležitosti před Mondragonovou brankou jakoby zavřel oči a míč poslal jen nad břevno. O další rozvíření vod se až za dobrých 35 minut postarala hlavička Marca Russe po Köhlerově rohu, která skončila v síti, ale z opačné strany.

Druhý poločas se hrál už v o poznání rychlejším tempu, do první šance se natlačil Freis, ale krásnou přihrávku za obranu vystihl domácí brankář Nikolov, který tak kolínskému útočníkovi zamezil ve skórování. Na první střelu mezi tři tyče si ale diváci v Commerzbank Areně museli počkat až do 53. minuty, kdy Chihiho dalekonosnou ránu před sebe vyrazil Nikolov a následně jej Russ odkopl na roh. Po rohovém kopu zase nepřesně pálil Yalcin, kterého krátce nato vystřídala nová posila porýnského klubu Zoran Tošič.

Frankfurt si ale svou pasivitou vykoledoval po šedesáti minutách kapitulaci. Nechal Freise přihrát na penaltě nikým nehlídanému Manichovi, který před samotným brankářem Nikolovem měl už jednoduchou pozici. Köln pak zalezl do obrany, ale Eintracht se moc často do střeleckých příležitostí nedostával, výjimkou byla snad 73. minuta, kdy Mondragonovy rukavice pořádně vyprášil Teber ranou ze střední vzdálenosti.

O tři minuty později se kolumbijský brankář musel vyznamenat znovu, ze zhruba stejné vzdálenosti jej vyzkoušel Meier, ale brankář hostí ještě stačil ránu vytěsnit na roh. Z toho se už ale Frankfurt konečně prosadil, s Caiovou hlavičkou a Ochsovou dorážkou si sice Mondragon a jeho obrana poradili, jenomže poslední slovo měl Chris, který míč doslova dotlačil do branky.

Třetí gól zápasu padl již za vydatného sněžení. Petit rozehrál skoro z vlastní poloviny, Marco Russ ve skrumáži těl chtěl míč dostat do bezpečí, jenomže jej hlavou trefil tak nešťastně, že doputoval až do frankfurtské branky.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - VfL Wolfsburg 1:1

29.01.2010 20:30

Góly: 90. Piotr Trochowski - 34. Edin Džeko

Hamburk měl sice v utkání šancí na tři zápasy dopředu, nicméně Wolfsburg v čele s výborným brankářem Lenzem odolával až do nastavení, kdy alespoň bod přístavnímu týmu zajistil střídající Trochowski.

Přestože měl v úvodu tlak spíše domácí celek, do první šance se dostali hosté. Grafite vybojoval míč u postranní čáry, hodil jej na značku pokutového kopu, kde jej Rozehnalem nedůsledně bráněný Džeko nedokázal umístit do branky a ještě se nepříjemně srazil s domácím brankářem Frankem Rostem.

Hamburk se k akci nadechl až v šestnácté minutě, Petrič vysunul Berga, jenomže ten nedokázal obejít Lenze. Mladý Švéd sehrál důležitou roli i u dalších dvou šancí - nejprve se po centru Jansena dokázal vyšponovat do vzduchu a Lenz zasahoval jen s vypětím všech sil, pak po Aogově rohu zasahoval u tyče přítomný Josue.

Vlci odpověděli až po půlhodině hry, kdy Hasebeho nadějný centr mizernou ranou vedle znehodnotil Džeko. O šance v prvním poločase ale jakoby se starali jen dva muži - na straně hostí právě Džeko, na straně HSV Markus Berg - ten byl opět blízko k brance v 33. minutě, ale po Petričově drzém průniku branku o pár centimetrů minul.

Edin Džeko se ale přece gólu dočkal. Běžela 34. minuta, dlouhý pas se snesl na jeho hruď, bosenský šutér byl nedůsledně bráněn Mathijsenem a otočkou o 180 stupňů s následnou střelou o tyč otevřel skóre utkání. Hamburk si pak nadále vytvářel na svého soupeře znamenitý tlak, jenomže jediný Petrič dokázal pořádně podržet míč a když obrana Wolfsburgu působila konsolidovanějším dojmem než před týdnem, šlo se do kabin za stavu vyhovujícího hostům.

Po návratu ze šaten měl snad svou největší příležitost ke skórování v dresu HSV David Rozehnal, jenomže jeho hlavička po rohovém kopu Aoga skončila pouze na břevně Lenzovy branky. Domácí pokračovali v náporu, o pět minut později Jansen po zaváhání hostující obrany napálil míč z bezprostřední blízkosti míč jen do Lenze, následně se ještě ke střele dostal Elia, jenomže trefil místo branky právě Jansena.

V 61. minutě se do zakončení opět natlačil agilní Elia, jenomže Lenz dokázal míč vyrazit a to ještě k tomu tak šikovně, že místo k Bergovi doputoval k Barzaglimu, jenž jej uklidil do bezpečí. Obléhání branky Wolfsburgu ve druhém poločase se snad ani slovy popsat nedalo. Domácí byli v tomto utkání až tak zoufalí, že jim k bodu musela dopomoct chyba brankáře Lenze. Střídající Trochowski ze střední vzdálenosti zahrával přímý kop, Lenz neodhadl jeho směr a Hamburk se tak v samotném závěru konečně dočkal tak kýžené branky.

Přesto budou mít fanoušci Hamburku pocit, že bod je zatraceně málo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayer Leverkusen20128045:1644
2.Bayern Mnichov20126242:1742
3.Schalke 0420125331:1541
4.Borussia Dortmund20106428:2336
5.Hamburger SV2098337:2135
6.Werder Brémy2077637:2428
7.Eintracht Frankfurt2077625:2728
8.1. FSV Mainz 052076724:2927
9.TSG Hoffenheim2074927:2425
10.VfB Stuttgart2067724:2525
11.VfL Wolfsburg2067736:3925
12.Borussia Mönchengladbach2074929:3425
13.1. FC Köln2066817:2124
14.VfL Bochum2056922:3621
15.SC Freiburg20531220:3918
16.Hannover 9620451122:3417
17.1. FC Norimberk20441216:3516
18.Hertha BSC20251316:3911

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (80)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Berg uplne sklamanie dneska

Reagovat
smazaný uživatel

ani ne... více se účastnil hry, snažil se - akorát ten gól nepadl (jindy to bývá, že když Berg nedá góla, hraje HSV "o deseti" - toho jsem si ale nevšiml, ikdyž je pravda, že mi přenos koncem prvního poločasu vypadl...

Reagovat
smazaný uživatel

S tim se da souhlasit asi jen na pul. Byl aktivni, zapojoval se do hry, ale velky problem mu delalo zakonceni. Proste nemel svuj den. Zatimco na druhe strane by toto Dzeko vyuzil, tak on to nedal. To byl ten hlavni rozdil, Hamburg se nezmohl na gol ze hry, ten Trochowski byl nesmirne stastny. I tak se ale da rict, ze Hamburg nezklamal, zejmena Petric a Jansen, bez tech dvou nevim, kde by dnes byli.

Reagovat
smazaný uživatel

Ajta krajta, ala CR10 kopnuto

Reagovat
smazaný uživatel

To bola teda piatkova večerná tragédia Hamburg neschopný niečo vytvoriť, Wolfsburg miesto naskytajúceho protiútoku odovzdá loptu súperovi a ten opäť rúbe do plných a zase nič a dokola a dokola...A tá atmosféra na štadióne priam uspávacia. Pritom tak krásny štadión aký má HSV (no chápem, počasie) a zápas pozývajúci na útočný futbal. Bola to bieda ako v stredovekom Paríži.

Reagovat
smazaný uživatel

Neschopny vytvorit? To se asi kazdy z nas dival na jiny zapas. Hamburg byl sice tragicky v zakonceni, ale to bylo taky zpusobeno tim, ze proste Bergovi to tam ne a ne padnout. Jestli nekomu dat z Hamburgu minus, tak to byl Mathijsen u toho prvniho golu, u Dzeka musi pocitat s tim, ze pokud dostane vice prostoru, tak tresta.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nejak moc góloviek teda HSV nemali, do gólu tlačili, mali jednu šancu a po góle sa vrhli do plných, kde chýbala finálna myšlienka. Tých gólových šancí by som zrátal tak na 3-4 u HSV, ale to je skutočne málo proti najslabšiemu brániacemu celku. O Wolfsburgu pomlčím, jedna haluz-jeden gól, a nezáujem hrať aspoň trochu dopredu. Džeka s Graffitem som v 2.polčase ani nepostrehol, a to mylím doslova.

Reagovat
smazaný uživatel

Od Grafiteho se po letosku ani snad nedalo cekat nejake postrehnuti, hra Dzeka se odvijela od hry celeho tymu. Nesouhlasim s temi golovkami, byl to pro ne proste zapas blbec, jestli si videl zapas Wolfsburgu doma s Kolnem, tak bys uznal, ze Hamburg nepodal o nic horsi vykon nez Köln a stejne ma jen bod.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale objektívne, tá remíza je spravodlivá, blbec-neblbec, Hamburg síce mal prevahu aj šance oproti diabetickým Vlkom, ale finálna fáza bola laxná. Mne u HSV chýbalo srdce, väčšia túžba po víťazstve, pretože Wolfsburg mali dnes zdolať rozdielom triedy. Zato Misimovič ako ľavý bek

Reagovat
smazaný uživatel

Zaslouzena asi jo, kdo neda takove sance, nema sanci na vyhru. Jde mi jen o to, ze zatimco Kolnu toto minuly tyden stacilo, Hamburgu ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale u Kolína tiež nemožno hovoriť o šťastí, oni len využili to čo mali.

Reagovat
smazaný uživatel

Oni meli hlavne stesti, ze byl zraneny Podolski a Wolfsburg mel tak tragickou obranu, jakou ma ostatne doted. Nejhorsi utok ligy by asi tezko dal nekomu ze spicky nebo stredu tabulky takove goly.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak hral najhorší útok proti najhoršej obrane, okrem toho zápasy a výsledky Wolfsburgu sú dosť divoké po celú sezónu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ze jsou divoke neznamena, ze to Koln nemel hodne ulehcene. Sice dokazal zahrat Freis, ale prvni gol byl zpusoben necim nevysvetlitelnym, stejne jako dalsi. Wolfsburg ma v teto sezone evidentni problem v obrane a v zakletem Grafitovi, ten ani z poloviny nesplnuje to, co v lonske sezone.

Reagovat
smazaný uživatel

Graffite je nulový, myslím že sa mu ako tak darilo ne na začiatku sezóny, v posledných zápasoch je neviditeľný a celková spolupráca s Džekom je nefungujúca. To už ten zdravý Martins hral lepšie než spomínaný Graffite.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, jenomze v soucasnosti jina varianta neni. Taky bude hodne zalezet, kdo se stane novym trenerem. Osobne si nedokazi predstavit, jaky sebevrah by zacal stavet tri utocniky, ale zase taky nevim, kdo by posadil Grafita. Grafite mel s odstupem receno odejit v lete, prospelo by to obema stranam. Ted z nej Vlci maji jen bublinu, ktera splaskne pri kazdem dotyku s micem. Treba se dockame toho, ze budou hrat spolu Martins s Dzekem, ale jak jsme rekli, ten problem Wolfsburgu jednoduse neni v utoku i pres nuloveho Grafiteho, ale v obrane. V obrane taky bude hodne zalezet, co s ni udela implementace Revera. To je taky zajimavy pripad. Novy trener dostane Revera, ktereho by treba ani nechtel a kdyz uz jej koupili, tak jej bude muset stavet.

Reagovat
smazaný uživatel

Obrana potrebuje kompletnú reformu, nie je možné aby majster s takmer totožným kádrom mal druhú najhoršiu obranu v lige.

Reagovat
smazaný uživatel

Potrebuje kompletni reformu to je pravda, ale tu reformu musi udelat novy trener, ktery bude mit omezeny vyber, protoze jiz privedli Revera.

Reagovat
Arne

Zwetschge jako levý bek? Co to má znamenat, tak hrál v posledních minutách?

Reagovat
smazaný uživatel

smůla pro HSV, dnes měli problém jako Bayern - málo střel proměnili v gól... stačilo by i kdyby ta Rozehnalovo šance vyšla...

Reagovat
smazaný uživatel

Chyba trénera vlkov, mal ku koncu využiť striedania a poslať tam obrancu/ov napr. vášho šimúnka

Reagovat
smazaný uživatel

To bych ani nerekl, ten gol byl tak trochu chyba brankare. Trener asi musel trnout pri tom zaverecnem tlaku Hamburgu, Trochowski to ani nijak naramne netrefil, jen proste Lenz udelal chybu. Pokud by ale Hamburg nedal gol, byla by to velka nespravedlnost.

Reagovat
smazaný uživatel

podte si zahrat futbal s ludmi z celeho sveta. kazdy hrac hra sam za seba. nepotrebujes nic stahovat len stlacit play a hrat.

pozri video:http://www.youtube.com/watch?v=BKgH4MZ1lB0

ceska aj slovenska komunita je velmi mala tak nam ju pomozte rozsirit

Reagovat
smazaný uživatel

Mhrm..

Reagovat
HSV1887

Jasná ztráta dvou bodů. HSV ve druhém poločase neskutečně tlačil. Vlci hrozně betonovali, ale když vyrazili do brejku, vždycky z toho něco bylo. Nevím čím to, ale když Trotsche zahrával tu standartku, cítil jsem, že to bude gól. :-P

Reagovat
Arne

Džekův gól klasa, ten Trocheho vypadal tak nějak divně, ale co... Hlavně že se aspoň ta remíza zrodila.

Reagovat
jv

Doufám, že se teď chopíme šance a zvýšíme svůj náskok.

Reagovat
Xavi8

dnes vas mam na tikete, mozem sa spolahnut?

Reagovat
Arne

Můžeš doufat, spolehnout se nikoliv

Reagovat
smazaný uživatel

Bayeeeernn!!!!!Opět super výkon!Jen tak dál chlapci!

Reagovat
Liquid

Věří ještě vůbec někdo, že se Hertha zachrání? Děje se přesně to co sem říkal na podzim, že týmy nad Herthou začnou na jaře pravidelně taky bodovat a šup Köln, Bochum, Stuttgart jsou již o dost výše.

Reagovat
smazaný uživatel

U Stuttgartu se s tim dalo pocitat snad, cesta vede pres Freiburg s Norimberkem.

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím tomu že se zachrání!!!

Reagovat
Arne

Já věřím, že se štěstíčko otočí a alespoň před dva týmy se dostaneme.

Reagovat
jv

Reagovat
$dolar$

Ja myslim ze nezachrani, a ani mi nijak vadit nebudou ( promin Arne )

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo by to silne neobvykly kdyby hlavni mesto nemelo v 1. lize zastoupeni, to by byla pomalu svetova rarita, proto Hertha musi

Reagovat
smazaný uživatel

Robben je blázen, on prostě hraje pro sebe. V každym zápase si dát gól

Reagovat
smazaný uživatel

To je prostě jeho styl, hrát na sebe. Sice jsem ten zápas neviděl, ale vypracoval 3 golovky + gol + jednu neproměnil. To je celkem pohodový výsledek.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
GEGE

Rafinha

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Rafinha jako obvykle. Docela mě překvapil Baumjohann, možná to bude i na základ, třeba místo tradičně tragického Rakitiče, který umí snad jen kopat rohy.

Reagovat
smazaný uživatel

Chtěl bych se zeptat co je s Feninem a kdy jse vrátí na hřiště ????

Reagovat
smazaný uživatel

Kupujem borovičku pre Riberyho, aby odisiel z tej nechutnej BL ! Pod do kolisky futbalu !

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi asi miliardar, kdyz ji kupujes pod kazdym souhrnem nebo preview.

Reagovat
smazaný uživatel

a játra budou asi taky ze zlata

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud vubec nejaka ma.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se zdá, že Bayern na jaře moc ztrácet nebude. Nakonec se vedení Bayernu to podržení Van Gaal docela vyplácí

Reagovat
smazaný uživatel

Stuttgart Teď celkem válí :)

Reagovat
HSV1887

Jojo, uvidíme, kde budou po 34. kole. Podle mne se vecpou do první pětky.

Reagovat
Arne

Místo HSV, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Dneska se Kroos podílel jen na jednom gólu... Bild tak bude muset pozměnit titulky, už ne "Kroos sundal Bayern z čela".

Reagovat
smazaný uživatel

uvidíme co s ebude dít dál - zatim skončil první poločas...

Reagovat
Arne

No, nic závratného... Psát to nebudou a basta.

Reagovat
smazaný uživatel

Kroos pomohl sundat Bayern z čela / Kroos a spol sundali Bayern z čela

Reagovat
Arne

Tak zatím tam vidím jen "Bláznivé čtyři minuty".

Reagovat
Arne

Snad tě ten můj witz proti HSV neodrovnal...?

Reagovat
smazaný uživatel

Proc mam takovy pocit, ze to vedeni Leverkusenu neni zpusobeno jeho hrou, ale tragickymi individiualnimi chybami hracu Freiburgu?

Reagovat
Arne

Asi proto, že tomu tak bylo... I když jsem to sledoval jen jedním očkem, tak ty branky jsem viděl a ty individuální chyby rozhodly.

Reagovat
smazaný uživatel

bude Gojko fit místo Lustiho de Brém? nebo kdo bude hrát?

Reagovat
Arne

Uvidí se... Zda budou oba zdraví a schopni hrát, se uvidí teprve v týdnu. Když tak už bude k dispozici Dárdai.

Reagovat
Arne

Jinak raději bych to změnil z diamantu na 4-4-1-1 s Raffou na podhrotu, jako klasická "10" už mi leze na nervy... Akorát potom bychom potřebovali Cícera ve formě + pořádnou výpomoc Kringeho, nebo zdravého Gojka (nakonec přece jen potřeba je )...

Moc ale nevěřím tomu, že by s tím Funkel hejbal.

Reagovat
smazaný uživatel

a posadíš Ramose nebo Gekasa? nebo oba?

Reagovat
smazaný uživatel

Gekas na place a Ramos žolík

Reagovat
Arne

Asi jo, no... I když Ramos by mohl jít do zálohy nebo v jiném systému na křídlo.

Reagovat
smazaný uživatel

já bych byl teda rozhodně pro Ramose na hřišti

Reagovat
smazaný uživatel

to je dobře, celkem jsem si ho oblíbil a nechtěl bych aby BL opustil - snad na to Funkel příjde

Reagovat
Arne

Koho, Gojka?

Reagovat
smazaný uživatel

jj

Reagovat
Arne

Tak já taky, no, ale uvidíme... Potřebujeme peníze a hodně lidí v Evropě ho dost přeceňuje, čehož by se mělo využít.

Reagovat
smazaný uživatel

Sami dal znovu gól, ach jaj...

Reagovat
fantomas

Bayeru na tři góly stačily čtyři minuty. Stuttgartu dvanáct. Mönchengladbachu čtrnáct. Zajímavý.

Reagovat
nemanja

mierne OT: Vedení bundesligového Wolfsburgu už nemá zájem o obránce Schalke Rafinhu. Ten měl údajně přestoupit za 14 milionů eur, ředitel úřadujícího mistra Dieter Hoeness ale prohlásil, že klub za jednoho hráče takovou sumu platit nebude.

však bol by hlúpy, veď má Pekaríka

Reagovat
smazaný uživatel

Dieter asi nepostřehl, že změnil prostředí a pro Wolfsburg by to nic extra nebylo...

...ale tím lépe, zůstane to "fotbalovější"

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Elson a Koné na hostování do Hannoveru...

...tihle by týmu mohli vrátit sebevědomí - ještě doléčit obranu...

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

OT: van Gaal k Bildu o Ribérym: "Až se Ribéry vrátí, bude lepší než dříve. Na jeho místě bych v Bayernu zůstal PROTOŽE MÁ DOBRÉHO TRENÉRA a pořád se zlepšuje."

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele