20. kolo
31.01.2010 17:30 CET
3 : 1
(3:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - SC Freiburg 3:1

Leverkusen si třemi góly poradil s Freiburgem a udržel se tak na čele nejvyšší německé soutěže. Naopak Freiburg se ze záchranářské šlamastyky nevymotal.

Ač to není zrovna zvykem Leverkusenu v letošní sezoně, do tohoto zápasu vstoupil vlažně. První šanci sice diváci v BayAreně registrovali, když po jedenácti minutách špatně vykopl Pouplin, Derdiyok vysunul Kiesslinga, ale nejlepší střelec BL v této sezoně míč zbůhdarma nastřelil jen do Pouplina. Pak začal růžky vystrkovat hostující celek. Nejprve musel Adler uhasit vzniklý požár před pronikajícím Du Ri Chou, následně už ale s velkým vypětím na brankové čáře vytáhl dorážku Idrissoua. Hosté se sice dožadovali gólu, nicméně sudí zůstal neoblomný.

Bayer si následně vytvořil svůj typický tlak, jenomže jej nedokázal přetavit v gól. Jednu z těch větších příležitostí měl po půlhodině hry domácí kapitán Friedrich, jenomže jeho nárt dokázal Pouplin vytlačit na roh. V 36. minutě se ale domácí po předchozím trápení v koncovce dočkali. Kroos přiťukl Barnettovi, ten od šestnáctky nacentroval do pokutového území, kde jeho míč našel Stefana Kiesslinga, který tak hlavou vstřelil svůj první jarní gól.

Další gól na sebe nenechal dlouho čekat. Derdiyok ukázal svému kolegovi z útoku, jak se má využívat špatné rozehrávky Simona Pouplina a po samostatném úniku střelou na protější tyč zvýšil na 2:0 pro domácí.

Ve 40. minutě si už ale hosté z Freiburg museli připadat jako na střelnici. Toprak zastavil průnik Michala Kadlece napříč pokutovým územím jen za cenu rohového kopu, který pohodlně rozehrál Barnetta na hlavu Hyppiäeho. Finský stoper neměl s podobným zakončením problém a podruhé potrestal nedůslednost hostující obrany ve vzduchu.

Freiburg byl tak třígólovou salvou potopen do několika metrů pod mořskou hladinu a o poločase byl donucen k otázce, zda se pokusit ještě něco s utkáním udělat, vstřelil alespoň gól, nebo zavřít krám a nezhoršit si skóre.

V druhé polovině zápasu si už mohly oba týmy prakticky jen procvičit různé zápasové situace. Leverkusen kontroloval hru a Freiburg do moc příležitostí nepouštěl. V 63. minutě měl možnost ke vstřelení druhé branky Derdiyok, jenomže basilejská posila zaváhání obrany hostujícího týmu využila jen k nastřelení Pouplina, navíc následnou dorážku vykopl z brankové čáry kapitán Butscher.

V 66. minutě se Freiburg přece jen snížení dočkal. Bastians na pravé straně ustál souboj s Castrem, pronikl do pokutového území, odkud mezi Adlerem a jeho pravou tyčí procpal míč do sítě. Domácí už pak ale žádné zdramatizování nepřipustili a vrátili se na první pozici v tabulce.

Autor: Daniel Polách

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ziisk-tiip se nyní předvádí ve svém zcela novém kabátě. Tipy na sportovní příležitosti dávají jednak admini stránek, ale nově i uživatelé. Dále máte možnost vyměňovat si názory na sázky a sportovní dění s dalšími uživateli. Stovky registrovaných návštěvníků svědčí o tom, že to skvěle funguje a výsledky jsou znát. Ziisk-tiip Stránky již navštěvuje spousta kvalitních sázkařů a my jim umožňujeme předvést své sázkařské umění. Ti nejlepší jsou (krom výher z tipů na stránkách) ještě samozřejmě navíc finančně odměňováni. Méně zdařilí sázkaři si mohou vsadit všechny tipy na stránkách. Veškeré tipy jsou zdarma.

Aktuální soutěže: Top tipy, Top analýzy, Top yield a Top borec

1. místo 200 eur

2. místo 150 eur

3. místo 100 eur

4. místo 70 eur

5. místo 40 eur

Proč své tipy postovat (vkládat) někam, kde vám za to nikdo nic nedá? U nás máte šanci být velkoryse odměněni. Vstupte s námi do světa pravidelných výher ještě dnes a přesvědčte se sami.

ZIISK-TIIP CZ

JEN JEDNO I

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele