20. kolo
30.01.2010 15:30 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - 1. FC Köln 1:2

Frankfurt se v domácím utkání proti Kölnu takřka na nic nezmohl a po zásluze prohrál.

Podle papírových předpokladů se jako první ozval Frankfurt, jenomže Ochs v nadějné příležitosti před Mondragonovou brankou jakoby zavřel oči a míč poslal jen nad břevno. O další rozvíření vod se až za dobrých 35 minut postarala hlavička Marca Russe po Köhlerově rohu, která skončila v síti, ale z opačné strany.

Druhý poločas se hrál už v o poznání rychlejším tempu, do první šance se natlačil Freis, ale krásnou přihrávku za obranu vystihl domácí brankář Nikolov, který tak kolínskému útočníkovi zamezil ve skórování. Na první střelu mezi tři tyče si ale diváci v Commerzbank Areně museli počkat až do 53. minuty, kdy Chihiho dalekonosnou ránu před sebe vyrazil Nikolov a následně jej Russ odkopl na roh. Po rohovém kopu zase nepřesně pálil Yalcin, kterého krátce nato vystřídala nová posila porýnského klubu Zoran Tošič.

Frankfurt si ale svou pasivitou vykoledoval po šedesáti minutách kapitulaci. Nechal Freise přihrát na penaltě nikým nehlídanému Manichovi, který před samotným brankářem Nikolovem měl už jednoduchou pozici. Köln pak zalezl do obrany, ale Eintracht se moc často do střeleckých příležitostí nedostával, výjimkou byla snad 73. minuta, kdy Mondragonovy rukavice pořádně vyprášil Teber ranou ze střední vzdálenosti.

O tři minuty později se kolumbijský brankář musel vyznamenat znovu, ze zhruba stejné vzdálenosti jej vyzkoušel Meier, ale brankář hostí ještě stačil ránu vytěsnit na roh. Z toho se už ale Frankfurt konečně prosadil, s Caiovou hlavičkou a Ochsovou dorážkou si sice Mondragon a jeho obrana poradili, jenomže poslední slovo měl Chris, který míč doslova dotlačil do branky.

Třetí gól zápasu padl již za vydatného sněžení. Petit rozehrál skoro z vlastní poloviny, Marco Russ ve skrumáži těl chtěl míč dostat do bezpečí, jenomže jej hlavou trefil tak nešťastně, že doputoval až do frankfurtské branky.

Autor: Daniel Polách

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Neví někdo co je stím Feninem a kdy se má vůbec vrátit na hřiště ????

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele