Bundesliga - souhrn 2. kola

17.08.2013, 17:27, aktualizováno 18.08.2013, 19:23
Komentáře a souhrny
Bayern se nakrátko usadil na pozici, na níž to velmi dobře zná z průběhu loňské sezony - ve druhém kole k tomu přispěla těsná výhra ve Frankfurtu. V neděli se do čela dostala po další výhře Borussia. Šest bodů mají i další tři kluby - Leverkusen, Mainz a Werder. Wolfsburg doma po pauze smetl Schalke, Norimberk vytěžil bod ze zápasu s Herthou...

Borussia Dortmund - Eintracht Braunschweig 2:1

18.08.2013 17:30

Góly: 75. Jonas Hofmann, 86. Marco Reus (pen.) - 89. Kevin Kratz

Navázat na skvělé představení ze hřiště Augsburgu se Borussii sice nepodařilo, přesto však mohou být domácí po těsném vítězství nad Braunschweigem spokojeni, neboť zůstávají bez ztráty kytičky. Dortmund navíc poprvé pod Kloppovým vedením opanoval úvodní dva zápasy!

Dortmundský velitel Jürgen Klopp podle očekávání vrátil do základu Romana Weidenfellera, jemuž vypršel disciplinární trest, kromě toho se však Borussia představila i s dalšími novici. Místo Subotiče se po bok Hummelse postavila čerstvá posila Sokratis a ligový debut si připsal také uzdravený Mchitarjan, který nahradil Gündogana. Reuse poté zastoupil Blaszczykowski.

Bývalý spoluhráč domácího kouče z Mainzu Torsten Lieberknecht oproti tomu měnil poražený tým jenom na dvou místech. Trochu překvapivě se tak stalo mezi třemi tyčemi, kde Petkoviče vystřídal Davari a na místě zraněného Dogana se podle předpokladů ukázal Correia.

Tradičně naplněný Westfalenstadion se dočkal překvapivého začátku, když se přes Großkreutze prosadil Reichel, ovšem Kruppke na jeho pobídku nedosáhl. Jinak byla za přítomnosti dešťových kapek k vidění znatelná územní převaha BVB, výraznější příležitosti si však Kloppova družina nemohla vytvořit, dalekonosné pokusy Mchitarjana a Sahina postrádaly přesnost.

Nevýrazný fotbal z obou stran pokračoval i nadále. Po půlhodině hry našel Jackson svým pasem Hochscheidta, jeho pokus ale zablokoval Sokratis a následná střela Theuerkaufa pro změnu nemířila do prostoru ohraničeného třemi tyčemi. Za Borussen zahrozil z volného přímého kopu Sahin, který jen o fous minul levou šibenici Davariho branky! Prvotních čtyřicet pět minut tak zaplněné ochozy nejvíce ze všeho nudilo a to se logicky projevilo i na jinak skvělé atmosféře...

Schwarzgelb se po obrátce snažili zvýšit tempo, tradiční kombinační jistota a lehkost však obměněné sestavě chyběla. Benderův přízemní pokus se pak mezi tři tyče nevešel, zatímco Sahin ze zajímavé pozice branku vysoko přestřelil. Když už Hummels ideálně rozdal do strany na rozběhnutého Großkreutze, jenž svým pasem oslovil před brankou Aubameyanga, byl gabonskému expresu pískán ofsajd, avšak bývalá opora Saint-Étienne stejně na Davariho nevyzrála!

Bylo víceméně jen otázkou času, kdy se na hřišti ukáže Marco Reus, tato doba nastala přesně po uplynutí šedesáté minuty. Dortmundský odchovanec (společně s Jonasem Hofmannem) hru BVB výrazně rozhýbal a rázem se museli hosté pořádně ohánět...

Hned dvě dobré šance měl na kontě Mchitarjan, ten však opakovaně ztroskotal na skvěle reagujícím Davarim, jenž držel akcie svého týmu nadále při životě! Při druhém neúspěšném pokusu bývalé opory Šachtaru Doněck se z otočky dostal ke střele Lewandowski, ale z bezprostřední blízkosti vyslal na hostujícího brankáře nedůraznou střelu, která logicky nemohla mít naději na úspěch. Borussii tak musel "spasit" až Hummels, jenž nejdříve zhatil soupeřův útok, následně vyvezl mičudu přes polovinu hřiště, dvakrát si ho vyměnil s Hofmannem, který ho za pomoci tyče konečně usměrnil na místo určení - 1:0!

Definitivně jasno bylo pět minut před konečným hvizdem. Bičakčić v šestnáctce fauloval pronikajícího Hofmanna, rozhodčí Sippel bez mrknutí oka zapískal a na světě byla penalta! Tu si vzal možná trochu překvapivě na starost Reus a do protipohybu Davariho zvýšil na 2:0. Braunschweig se dočkal alespoň čestného úspěchu, když si Lewandowski na přední tyči srazil za záda vlastního brankáře rohový kop - 2:1.

Více informací k zápasu

1. FC Norimberk - Hertha BSC 2:2

18.08.2013 15:30

Góly: 40. Josip Drmić, 89. Hiroshi Kiyotake - 61. Berkay Dabanlı (vl.), 78. Ronny (pen.)

Drtivé vítězství nad Frankfurtem staronovému účastníkovi německé nejvyšší soutěže jednoznačně pomohlo, Hertha sahala po kýžených třech bodech i na hřišti "der Clubu", nakonec se však musí spokojit s remízou 2:2.

Ani jeden tým se od prvního uvedení míče do hry nikam za každou cenu netlačil, evidentní byla oboustranná snaha o pevná zadní vrátka, přičemž Hertha měla daleko častěji mičudu na svých kopačkách (44 - 66 %), to však k ničemu převratnému nevedlo. První nebezpečná situace potom na sebe nechala čekat až do 21. minuty, kdy Kiyotake našel hlavu Ginczeka, jenž zamířil pouze do tyčky!

Obecně vzato, Frankové byli po celé první dějství nebezpečnějším celkem, což jen dokumentoval Mak, který se zbavil hned dvojice bránících hráčů, potom ale z hranice šestnáctky na strážce berlínské svatyně recept nenašel. Pět minut před odchodem na odpočinek vymyslel Ginczek skvělou přihrávku za obranu na rozběhnutého Drmiče, jenž si bez problémů "odškrtl" svůj premiérový bundesligovou branku - 1:0! Pekaríkova možná snaha o reakci byla zablokovaná.

Ve druhých pětačtyřiceti minutách konečně začalo hrozit i před opačnou brankou. Ben Hatira přesným centrem oslovil ve vápně Ramose, kolumbijský reprezentant však svoji hlavičku mezi tři tyče nenasměroval! Lustenberger následně, atakován Dabanlim, přestřelil. Do třetice už se však Hertha přece jen dočkala: Allagui napřáhl a jeho ránu si do vlastní sítě ukázkově srazil právě turecký obránce - 1:1.

Bývalý útočník Mainzu byl očividně při chuti. Vzápětí narýsoval ideální pas do běhu pro Baumjohanna, tomu se však vyběhnuvšího Schäfera překonat nepovedlo! FCN se snažil probrat k životu čerstvý Frantz, ovšem jeho dalekonosný pokus Krafta nenachytal. Totožně dopadla na opačném konci hřiště střela Ronnyho. Domácí pasivita vyvrcholila zákrokem Pinoly na pronikajícího Baumjohanna, jelikož se jednalo o zákrok v šestnáctce, musel logicky následovat pokutový kop! K tomu se postavil Ronny a zkušeně do protipohybu Schäfera zavěsil - 1:2!

Stará dáma byla tou dobou "na koni", ovšem dlouho si tento stav neužila. Der Club s přicházejícím závěrem vrhnul všechny síly do útoku a Kiyotake minutu před koncem parádně zahraným volným přímým kopem vyrovnal na konečných 2:2. Hertha si tak na rekord musí počkat...

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Hannover 96 3:0

17.08.2013 18:30

Góly: 21. Max Kruse, 53. Christoph Kramer, 66. Filip Daems (pen.)

"V prvním domácím zápase chceme vyhrát," tvrdil rezolutně záložník Gladbachu Kramer, a tento cíl se naplnit podařilo - Hannover byl poražen jasně 3:0 a sám Kramer k tomu přispěl brankou, společně s Krusem a Daemsem.

Vítězství to bylo bezesporu zasloužené: domácí zápasu možná až překvapivě dominovali (66% držení míče), zatímco hosté byli pasivní, bezradní a často působili ustrašeným dojmem. To bylo patrné už od samého začátku, a kdyby rozhodčí Jochen Drees po dvanácti minutách usoudil, že Marcelo fauloval v pokutovém území Herrmanna, mohlo se skóre měnit už tehdy.

Jestliže však Hřebci cítili nespravedlnost, brzy byla zapomenuta - o devět minut později už totiž vedli, když Raffael v pokutovém území podržel míč a vrátil jej pod sebe Krusemu, jehož chladnokrevná střela z 20 metrů zapadla za Zielerova záda. V první půli pak mohli výsledek ještě pojistit Kramer, Herrmann a Arango, ale na druhou branku se nakonec muselo čekat až na druhé dějství.

V tom prvním jí paradoxně byl nakonec nejblíže Hannover - Stranzlovu obrannou chybu málem využil Diouf, avšak ter Stegen byl na svém místě a střelu zlikvidoval. Po změně stran však udeřil lepší tým, když se v 53. minutě gólově prosadil Kramer; nejprve Kruseho střelu odklidil v posledním okamžiku obránce Sané, avšak s dorážkou už si hosté neporadili.

Hannover se do hry dostal až poté, avšak varování, které vyslal hned nadvakrát Huszti (61', 64'), zůstalo ve fázi pokusu. O dvě minuty později pak Mönchengladbach udeřil potřetí, a tentokrát už definitivně - druhou penaltu už rozhodčí Drees odpískal, ruka Sakaie v pokutovém území jeho zraku neunikla. Úspěšným exekutorem byl Daems.

Výsledek mohl být nakonec ještě vyšší, jenže Pocognoli v 74. minutě skvěle zabránil ve skórování Raffaelovi. Finální ránou pro Hannover pak bylo o deset minut později vážné zranění střídajícího Hoffmanna, který musel opustit hřiště, a protože kouč Slomka už využil všechna tři střídání, museli hosté dohrávat o deseti.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Bayern Mnichov 0:1

17.08.2013 15:30

Góly: 13. Mario Mandžukić

Eintracht si po výprasku od Herthy připisuje druhou porážku, když po těsném výsledku nestačil na Bayern, který naopak podruhé zaknihoval plný bodový zisk. Orli se nyní musejí plně koncentrovat na výjezd ke jmenovci do Braunschweigu.

Hned od prvotního hvizdu se "jelo" podle předem očekávaných not: Bayern držel mičudu na svých kopačkách a pohodlně si ho posouval z jedné kopačky na druhou, zatímco Eintracht se zaměřil výhradně na obranu, přičemž do ofenzivy vyrážel sotva kdy ve čtyřech hráčích. Jako první to ale zkoušel Inui, Neuera však pouze protáhl. Převaha Bayernu však byla drtivá.

To jen potvrdil Alaba, který přesným pasem našel ve vápně hlavu Kroose, netradiční hlavičkář však orazítkoval jenom tyčku Trappovy branky! Vzápětí ale přeci jen "zahřmělo": Müller pro změnu oslovil Mandžukiče, jenž nezaváhal ani na vteřinu a nechytatelným volejem nekompromisně otevřel skóre - 0:1! Hodně aktivní byl tradičně Franck Ribéry, jeho snaha však na bývalého brankáře Kaiserslauternu nestačila. Po půlhodině hry měl po volném přímém kopu Kroose naprostou tutovku Dante, brazilský obránce ovšem z bezprostřední blízkosti trestuhodně neuspěl! Nadějnou akci na druhé straně zastavil ofsajd Meiera...

Druhých čtyřicet pět minut už byl na hřišti o poznání aktivnější Eintracht, ovšem na výsledném efektu to nic nezměnilo - Bayern si bez potíží držel hubený náskok. Z úhlu to sice zkusil Inui, ale jeho pokus nemohl myslet na úspěch. To samé platilo záhy i o střele Alaby. Poté přišlo na řadu hned několik střídání, ani to ale Orlům nepomohlo. Naopak velké příležitosti ještě neproměnili Robben a Schweinsteiger!

Více informací k zápasu

Hamburger SV - TSG Hoffenheim 1:5

17.08.2013 15:30

Góly: 44. Rafael van der Vaart (pen.) - 5. Roberto Firmino, 51. Kevin Volland, 67. Anthony Modeste, 75. Anthony Modeste, 78. Roberto Firmino

Vesnický tým potvrdil stoupající formu a po výborném výkonu si z Imtech Areny odváží naprosto zasloužené tři body, pod které se TSG podepsalo hned pěti přesnými zásahy! Hamburk tak za dva zápasy inkasoval již osm gólů.

Pro přístavní tým bylo od začátku všechno špatně. Už ve druhé minutě se po souboji s Arslanem dožadoval pokutového kopu Roberto Firmino, sudí Perl ale rozhodl, že se jednalo o nedovolený zákrok mimo pokutové území a penaltu neodpískal! Záhy však přece jen udeřilo: Johnson posadil míč právě na hlavu šikovného Brazilce, jenž z bezprostřední blízkosti zavěsil - 0:1!

Okamžitou reakci si chystal Çalhanoğlu, který si odbyl premiéru před domácím publikem, ovšem Casteelse nenachytal. Rothosen postupně převzali vedoucí úlohu, ale takřka neustále si museli dávat pozor na rychlé kontry. Jeden takový zakončoval Modeste, jenž se prosadil přes Westermanna, avšak branku netrefil. Ve 43. minutě pak zahrál ve vápně rukou Elyounoussi a na světě byl pokutový kop pro HSV! Van der Vaart podobně jako na Schalke bez problémů srovnal na 1:1.

Krátce po změně stran pro změnu zasáhl mičudu nejspíše loktem Sobiech, ale protesty vesnického týmu opět kýžený efekt nepřinesly. Vzápětí však přišla kombinace Roberta Firmina s Vollandem a přesná rána druhého jmenovaného - 1:2! Svěřenci Thorstena Finka působili s přibývajícím časem nervóznějším dojmem a navíc po hodině hry znovu inkasovali: Roberto Firmino na přední tyči oslovil nabíhajícího Modesteho, jenž bez větších problémů zvýšil už na 1:3.

Hamburská defenziva (ostatně nejen ona) už byla tou dobou naprosto v rozkladu. To jen potvrdila další kombinace, na jejímž konci skvěle hrající Roberto Firmino před prázdnou brankou oslovil Modesteho, jenž pohodlně zakončil - 1:4! Nejlepší hráč utkání se nakonec záhy také ještě jednou prosadil, když znovu osvědčil skvělou spolupráci s Vollandem - 1:5.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - 1. FSV Mainz 05 1:2

17.08.2013 15:30

Góly: 71. Sebastien Freis - 64. Niki Zimling, 68. Nicolai Müller

Mainz dokázal obrat domácí Freiburg o všechny body a zůstává stoprocentní; jeho dnešní soupeř naopak na první zisk stále čeká. Všechny góly padly až po přestávce.

První hodina hry nenabídla fotbalovým fajnšmekrům prakticky nic - oba týmy předváděly na trávníku místo fotbalu spíše šachy, útoků bylo poskrovnu a šancí ještě méně. Poté se však prosadil Niki Zimling, a obraz hry se rázem proměnil o 180 stupňů - závěrečná půlhodina nabídla agresivní a zábavnou podívanou s lepším koncem pro hosty.

Kouč Freiburgu Christian Streich udělal po úvodní porážce 1:3 v Leverkusenu tři změny v sestavě - Mujdža, Freis a Guédé se objevili na hřišti místo Coquelina, Zucka a Mehmediho. Streichův protějšek Thomas Tuchel šel ještě dále; i přes výhru v prvním zápase se Stuttgartem (3:2) změnil rozestavení svého celku ze 4-2-3-1 na 4-1-2-1-2, tedy klasický diamant.

Právě tyto taktické čachry zpočátku stály pozdějšího vítěze kontrolu nad zápasem; v úvodních fázích totiž dominoval jasně Freiburg, který místy držel míč až 88% herního času (!). Ani to mu však nepomáhalo k efektivnímu útočení; Mainz výborně bránil a všichni jeho hráči, včetně útočníků, se po ztrátě okamžitě vraceli za míč. Domácí tak neměli jinou možnost než spoléhat na trpělivé postupné útoky; ty se jim sice nedařily, ale pasivní a defenzivně hrající hosté také nikterak nehrozili.

Tuchelův herní plán byl v obraně bezchybný, a klíčovou roli v tom hrál Moritz, nečekaně zatažený na pozici "šestky"; právě o něj se s železnou pravidelností tříštily rodící se domácí útoky. Takto nastolené šachy přetrvávaly velkou část zápasu, a byli-li na tribunách přítomni nějací ortodoxní milovníci taktických bitev, přicházeli si jistě na své; ti ostatní už méně. V pokutových územích obou celků se dlouho nedělo vůbec nic.

Snad jen Hankeho rána z 25 metrů způsobila jakýs takýs rozruch; gólman Müller ji musel ve 26. minutě boxovat, a o dvě minuty později přestřelil Guédé. Mainz se do první zaznamenáníhodné akce dostal ve 35. minutě prostřednictvím Zimlingova varovného pozdravu zpoza vápna; první poločas pak uzavřel Schmidův nebezpečně vypadající, leč mimo tyče mířící přímý kop ze 43. minuty.

I po změně stran se hrálo prakticky výlučně ve středu pole; oba celky i nadále vyčkávaly a hrály opatrný, strojový fotbal. Tento obraz narušil po hodině hry Tuchel, který vyslal na hřiště útočníka Choupo-Motinga, a výsledek se dostavil takřka okamžitě: v 64. minutě nacentroval Geis z pravého křídla na hlavu Zimlinga, který nezaváhal a posunul hosty do nečekaného vedení.

Tento úspěch Mainz očekávaně nabudil, a oživen vedoucí brankou začal hostující tým drtivě útočit: v 66. minutě se nedokázal tváří v tvář Baumannovi prosadit Choupo-Moting, a po následném Baumgartlingerově rohu hlavičkoval Geis těsně vedle tyče. V minutě osmašedesáté to však už bylo o dvě branky - Zimling srazil vysoký míč přesně do cesty Nicolai Müllerovi, který se uvolnil od svých strážců a z ostrého úhlu napálil míč do vzdálenějšího rohu Baumannovy brány.

Za tohoto stavu bylo základní taktické schéma už dokonale rozbořeno, a oba celky začaly hrát nahoru dolů. Napilno měl pochopitelně zejména Freiburg, který dosáhl snížení hned o tři minuty později - Fernandes prostrčil míč na volného Freise, který chladnokrevně upravil skóre na 1:2. Závěrečných dvacet minut tak nabídlo skutečné drama - Hanke pálil těsně mimo (73'), střídající Malli jen tak tak neuspěl před Baumannem (73'), v 79. minutě pak tentýž hráč postrašil brankáře střelou z dálky. Nezadařilo se ani Choupo-Motingovi z ostrého úhlu (81'), ani Müllerově hlavičce (86').

Mainz tak nakonec dokázal uhájit těsné vedení až do finálního hvizdu, po němž začaly velké oslavy - pro Tuchelův celek jde o první venkovní výhru od 26. ledna, kdy dokázal vykrást svatostánek Fürthu poměrem 3:0.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - FC Augsburg 1:0

17.08.2013 15:30

Góly: 23. Mehmet Ekici

Pokud by Augsburg těžké utkání na půdě Werderu stoprocentně zvládl, byl by počet bodů obou soupeřů po dvou zápasech vyrovnány; hostům však k tomuto úspěchu nakonec nestačil ani lepší herní obraz a prohráli nejtěsnějším rozdílem po Ekiciho gólu.

Augsburg rozhodně nepřipomínal tým, který by měl prohrát - v držení míče zaznamenal 57% a bránu vypálil hned dvacetkrát (Werder to dokázal pouze pětkrát) - jenže smrtící efektivita Duttova celku, spolu s obětavým a srdnatým výkonem v obraně, nakonec na tři body stačily. Brémský celek si tak drží stoprocentní bilanci, zatímco Augsburg odešel s prázdnou i podruhé.

Zápas začal hromadnou akcí fanoušků na Weser Stadium, kteří vyvěsili transparenty s poděkováním bývalému dlouholetému kouči Thomasi Schaafovi; jeho nástupce Robin Dutt pak v úvodních fázích vzdával hold útočné hře, jíž se jeho předchůdce proslavil, a Augsburgu nezbývalo než (velice dobře) bránit. Brzký tlak tak Werderu žádné šance nepřinesl, a po čtvrt hodině se proměnil i samotný obraz hry.

Svěřenci trenéra Weinzierla začali hrozit zejména po levé straně brémské obrany, kterou strážil Caldirola; právě přes italského mladíka se do (neúspěšných) šancí dostali Mölders (14'), Hahn (17') a Altintop (18'). Werder oproti tomu útočil sice s gustem, ale bez jasného herního plánu a poněkud zmateně; nakonec to však byl právě on, kdo šel proti předpokladům do vedení. Stačila k tomu jediná akce - Ekici využil volného prostoru, kterému se mu od hostující obrany dostalo, a vypálil z 20 metrů. Klavan sice Amsifovi stínil ve výhledu, ale ani přesto si gólman FCA tento gól za rámeček nedá.

Reakce hostí na inkasovanou branku byla adekvátní - nepříliš pevně působící brémskou defenzivu prověřovali o to více a do konce první půle zaznamenali další tři šance, ale ani Holzhauserův přímák kopnutý do zdi, ani pokusy Morávka s Möldersem kýžené vyrovnání nepřinesly. Naopak Werder mohl ještě do šatny zvýšit na 2:0 - to by však rozhodčí nesměli gól Ekiciho po Lukimyově hlavičce stornovat díky Konžanově ofsajdovému postavení.

Druhé dějství začalo ve stejném duchu, v jakém to první skončilo - Augsburg tlačil, Brémy se bránily. Mielitz tak musel hned ve 47. minutě zasahovat proti Möldersovi a o čtyři minuty později jej vystrašil pro změnu Klavan; úspěch však stále nepřicházel, a kouč Wienzierl se tak pokusil zvýšit útočnou sílu svého mužstva vysláním druhého forvarda, čerstvé posily Bobadilly, v 57. minutě.

To postavilo Werder pod ještě větší tlak; když stoper Callsen-Bracker pálil po hodině hry hlavou jen těsně mimo, šlo o jasné vyústění obrazu na hřišti, jelikož domácí prakticky neopouštěli vlastní půlku. Dutta to samozřejmě netěšilo a snažil se zklidnit hru týmu vysláním Kroose za Ekiciho; myšlenka na pevnější zabezpečení středu pole byla evidentní, ale zpočátku pramálo úspěšná.

Teprve závěrečná čtvrthodinka nabídla několik zajímavých protiútoků ze strany brémského celku (Hunt v 78. minutě, Petersen o deset minut později), nicméně byl to i nadále Augsburg, kdo se tlačil za zaslouženým vyrovnáním. Obětavě bránící Werder však těsný výsledek už uhájil.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Schalke 04 4:0

17.08.2013 15:30

Góly: 55. Robin Knoche, 61. Vieirinha, 67. Naldo, 90+1. Stefan Kutschke

Nepovedené derby s Hannoverem budiž z pohledu automobilového mužstva definitivně zapomenuto. Vlci dokázali před vlastními fanoušky zabrat a ambiciózním Königsblauen na cestu přibalili hned čtyři kousky!

Čerstvá posila Luiz Gustavo se podle očekávání premiérově představil domácím příznivcům, když ve středu pole nahradil obvyklého člena základní sestavy Jana Poláka. Jeho přítomnost Vlkům přišla k duhu a byli to právě oni, kdo od samého začátku diktoval tempo hry a častěji držel mičudu na svých kopačkách. Standardku z velké dálky rozehrál Rodríguez, ovšem branku minul.

Rovněž z volného přímého kopu to zkusil obávaný dělostřelec Naldo a Hildebrand měl rázem plné ruce i nohy práce, aby jeho pokus vytěsnil mimo tři tyče! Nadále se pokračovalo pod taktovkou automobilového celku. Po šestadvaceti minutách narýsoval do vápna přesný centr Träsch, ovšem Olić nedokázal z malého vápna trefit vyznačený prostor! Die Knappen byli tou dobou naprosto "venku z role".

Další z mnoha pohledných kombinačních akcí domácí ekipy zakončoval Koo, ranou zpoza pokutového území ale branku netrefil. Tlak Wolfsburgu s přicházejícím koncem první půle ještě stoupal... Rodríguez nadýchaným pasem oslovil na druhé straně vápna Vieirinhu, jenž neváhal a bez přípravy se opřel do balónu, prostor branky ale nepochopitelně minul! Pět minut před odchodem na přestávku mohlo paradoxně udeřit na opačné straně: Huntelaar měl před sebou podobnou pozici, jako před chvílí portugalský reprezentant, také vyústění pak bylo vcelku podobné...

Ve stejném duchu se navázalo po obrátce, kdy už se na trávníku neukázal Klaas-Jan Huntelaar, kterého vystřídal Ádám Szalai. Z úhlu to zkoušel Clemens, ovšem na Benaglia hledal recept marně. To pak bylo ze strany Königsblauen na dlouho dobu všechno. Nejprve po rohovém kopu hlavičkoval Perišić a Knoche už měl poté snadnou práci - 1:0. Zakrátko se navíc pěknou individuální akcí prezentoval Vieirinha, který následně přesnou střelou zvýšil na 2:0!

Ten samý hráč potom našel na hranici penalty Diega, bývalý hráč brémského Werderu ovšem nechal pouze vyniknout skvělého Hildebranda! Horníci se však nepoučili. Diego poslal do vápna další míč od rohového praporku, Naldo sice napoprvé neuspěl, druhý pokus už ale přece jen dopravil na místo určení - 3:0. Zbývající minuty už se víceméně dohrávaly... Těsně před koncem nastřelil Vieirinha tyčku a s dorážkou neuspěl pro změnu Koo. Už v nastavení však po další pohledné kombinaci uzavřel čerstvě příchozí Kutsche na konečných 4:0!

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Bayer Leverkusen 0:1

17.08.2013 15:30

Góly: 42. Daniel Schwaab (vl.)

Daniel Schwaab nebude mít na utkání se svým bývalým zaměstnavatelem z Leverkusenu dobré vzpomínky, právě jeho vlastní branka totiž přisoudila Werkself cenné vítězství a na VfB už podruhé nezůstal ani bod.

Domácí lodivod Bruno Labbadia také vinou četných zdravotních problémů mezi defenzivními hráči vsadil na netradiční systém 3-2-2-2-1, kde Gotoku Sakai a Konstantin Rausch operovali na krajích, takže se dalo z tohoto taktického rozestavení plynule přejít na 5-2-2-1. Byli to však Farmaceutici, kdo zahrozil jako první, ovšem Kießling na strážce stuttgartské branky nevyzrál.

První opravdová šance na sebe však nechala čekat až do 16. minuty, kdy měl po kombinaci Sakaie s Harnikem dobrou střeleckou příležitost Traoré, avšak technickou střelou těsně minul pravou tyč hostující svatyně! Zanedlouho mohl po skvělé Reinartzově přihrávce z poloviny hřiště reagovat Sam, agilní rychlík však zamířil pouze do horní tyče Ulreichovy branky! Poté se hra uklidnila a na programu byly zejména dalekonosné pokusy, ovšem Ibišević na jedné a Boenisch na druhé straně vymezený prostor nenašli. Těsně před pauzou si však Schwaab nešťastně srazil do vlastní sítě pas Boenische a rázem to bylo 0:1.

Do druhého dějství šel každý z týmů s jednou změnou, ani to však na herním obrazu nic podstatného nezměnilo. Po dobré individuální akci to zkoušel Son, ovšem prostor ohraničený třemi tyčemi tak jako tak nenašel. Švábové se snažili s nepříznivým stavem pohnout, během krátké chvíle stříleli Cacau a Traoré, ale jejich pokusy přesností nevynikaly. Bayeru tak sázka na obranu vycházela.

Navíc deset minut před koncem řádné hrací doby mohl po Castrově centru rozhodnout Kießling, ovšem z bezprostřední blízkosti hlavou branku nenašel! Vzápětí mohl potvrdit známé rčení Gentner, jeho výstavní dělovka zpoza vápna však těsně minula prostor tří tyčí a nadále se tak pokračovalo za těsného vedení Farmaceutiků. Harnik ještě chtěl nechat vyniknout mladičkého Wernera, tomu ale pokazil radost výtečný Leno! Leverkusen tak přece jen ubránil tři body.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Borussia Dortmund22006:16
2.Bayern Mnichov22004:16
 Bayer Leverkusen22004:16
4.1. FSV Mainz 0522005:36
5.Werder Brémy22002:06
6.Hertha BSC21108:34
7.TSG Hoffenheim21107:34
8.VfL Wolfsburg21014:23
9.Borussia Mönchengladbach21014:33
10.Hannover 9621012:33
11.1. FC Norimberk20204:42
12.Hamburger SV20114:81
13.Schalke 0420113:71
14.VfB Stuttgart20022:40
15.Eintracht Braunschweig20021:30
16.SC Freiburg20022:50
17.FC Augsburg20020:50
18.Eintracht Frankfurt20021:70

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (177)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1. pre najgolovejsiu ligu

Reagovat
Milan.B

corgon ligu

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Hamburk a Schalke, teď je to prakticky zase remíza.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Hamburger SV - TSG Hoffenheim 1:5

Reagovat
Hyrax

Tak Hamburk a Schalke

Reagovat
smazaný uživatel

Hofenheim a Wolfsburg zpátky mezi elitou

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Godwinson

Hoffenheim Kéž bych na to měl více času, letos by mě zajímal asi rekordní počet týmů.

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern zase haluz.. ten gol Frankfurtu mal platit.. proste Guardiola sa mi tam vobec nehodi, taha ich len dole.. nechapem ako moze niekto tak menit vitazny tym.. asi to bude o jeho egu

Reagovat
Bayern +

Bola to nuda, ale haluz fakt nie. Predviedli sme gólovú akciu, akú domáci za celý zápas nepredviedli a tak sme vyhrali. A gól Meiera bol hraničný, úplne však identický s Robbenovym gólom, takže by bolo spravodlivé 1:2. I tak si myslím, že oba ofsajdy boli a rozhodcovia to vyriešili správne, mimoto výkon rozhodcov bol výborný.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
cetto

Souhlasím..ten tým vyhrává jen díky tomu, že ten kádr je prostě o 3 levely výš, ale herně je to na nic, nehledě na to, že ten styl se mi vůbec nelíbí oproti lonsku...

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím.. Bohužel by Bayern vyhrával i kdyby je trénoval Chovanec takže až duel s BVB ukáže co je ten Pepík zač..

Reagovat
smazaný uživatel

vlastne uz ukazal.. Superpohar

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel.. Dokonale fungující německý stroj a oni za volant posadí Španěla který se místo školy driftu učil rozjíždět na traktoru..

Reagovat
smazaný uživatel

kam Mourinha ani nepustili radši

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayern +

Vy ste sa tu zišli, mudrlanti...

Reagovat
smazaný uživatel

Netrep.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Padnu v gladbachu minimalne 3 goly?

Reagovat
smazaný uživatel

Určite ano.

Reagovat
The Krupy

Leverkusen

A Müllerovi to tiež sype.

Reagovat
smazaný uživatel

Hm aha, tak ta remiza na Schalke asi nebyla dobrou formou HSV.

Ale Hoffenheim mam rad, takze nic hroznyho.

Reagovat
Kenneth

Ty máš rád každýho, koho většina nesnáší. Seš divnej člověk...

Reagovat
HSV1887

Jak můžeš mít rád Hurenheim??

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo mi sympaticky, ze jenom co postoupili do ligy, tak hrali o pohary + hrali dobrej fotbal, meli spoustu skvelych hracu, mel jsem hodne rad Carlose Eduarda, Dembu Ba, Salihovice atd.

Reagovat
jv

...ta doba už je ale dávno pryč, i když momentálně se zase na tu "pozitivní vlnu" docela vrací.

Reagovat
smazaný uživatel

Momentalne mam rad Firmina, Elyounosiho (oba z FMka) a Becka.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad to za chvíli nebude stát Streicha flek..to by mě hodně zklamalo..musíme se vzchopit

Reagovat
JozkokozleJ

To sa, myslim, nemoze stat. Istejsi flek ako Streich ma v BL snad uz len Klopp a Lieberknecht. A nez vzchopit, potrebnejsie je sa zohrat cim skor. Myslim, ze toho si je Streich vedomy. Oproti prvemu zapasu dnes Streich postavil len dvoch novacikov, tzn. hracov, ktori sa musia s taktikou SCF zzivat. Zial, hoc mentalitu muzstva ovladaju, Freis ani Guede kvalitativne hracov, ktori v lete odisli nahradit nemozu, zvlast teda Freis (ten dnes okrem golu vsetko ostatne pokazil).

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zrovna Mainz je tým, který bychom měli na domácí půdě porážet. Pokud neporazíme je, tak už nevím, kde bychom mohli bodovat. Co se týče jistého fleku, tak bych si tak jistý nebyl. Letos hrajeme EL a budeme bojovat s hovně velkou herní vytížeností - únavou, což může být v BL bod zlomu. Freis mě osobně nikdy moc neoslovil a docela jsem se divil, když jsme ho nedávno angažovali. Jsem zvědavý, jak budeme hrát, až se uzdraví Venca, protože to levé křídlo potřebuje hodně oživit.

Reagovat
smazaný uživatel

hodně*

Reagovat
smazaný uživatel

bolo to Gotzemu treba?!

Reagovat
smazaný uživatel

Hoffe a Wolfsburg paráda... Pred dnešným kolom som si aj myslel, že Firminov výkon môže rozhodnúť, ale že zahrá až tak fantasticky... Na ňom ešte Hoffenheim pekne zaryžuje... Wolfsburg s Gustavom bude ešte horúci kandidát na LM ... A Daniel Schwaab ešte Bayeru naposledy vybojoval 3 body

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Bayer výborne

Reagovat
Spasitel

Schalke už potrebovala preplesk ina Bayer

Reagovat
smazaný uživatel

Gebre hrál, Jiras aspoň pár minutek noo:D

Reagovat
monty25

No, nakonec jsem rád, že jsem dneska na Schalke naladil jenom samé rozmazané streamy, a tak jsem to vzdal... Je to šílený start do Bundesligy. Za dva zápasy jeden bod, sedm inkasovaných gólů a ještě k tomu se zranil Huntelaar... Takhle by to teda nešlo, kluci modří!

Doufám, že ve středu proti PAOKu se konečně zvednou... S04!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Necid hatrick

Reagovat
smazaný uživatel

dával jsem na facebook Schalke 04 cz/sk odkaz na stream. Šel slušně a celej zápas. Teda ten stream, zápas stál za hovno :-)

Reagovat
monty25

Aha, já FB nepoužívám... Tak dneska jsem o nic nepřišel, ale příště se podívám.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

S Paokom musia postúpiť, ináč by to bola neskutočná hanba... Myslím, že s návratom Papadopoulosa do základu pôjde kvalita obrany hore, ale aj tak mi tam stále chýba ešte jeden špičkový hráč do tej ofenzívnej trojky plus kvalitný stredný záložník...

Reagovat
JozkokozleJ

Presne tak. Ani jeden z trojice Höger, Jones a Neustädter nie su top. Proti HSV mal Jones az zarazajuce mnozstvo chyb v rozohravke a ani ta defenziva, co je u neho zaklad, nebola dobra. Ohladom ofenzivy, vyzera to, ze v Schalke podcenili odchod Bastosa, resp. precenili zapracovanie Clemensa (i ten potrebuje cas).

Reagovat
jv

Však Clemens zase až tak nevynikal ani v Kölnu, natož na Schalke, to ale muselo být snad všem jasný (čekal jsem, že bude naskakovat z lavičky, potom by mohl být platný daleko víc).

Reagovat
smazaný uživatel

Ten stred zálohy je podľa mňa najväčšia slabina Schalke, v porovnaní s konkurenciou- Bayern, BVB, Bayer je ten post obsadený minimálne o triedu slabšie... Očakával som viac od Neustädtera, ktorý je taký nemastný-neslaný a Jones s Högerom si myslím, že kvalitatívne nie sú na takej úrovni, akú by Schalke so svojimi ambíciami potrebovala... Clemens takisto rozhodne nemá na to, aby hral základ v tíme, ktorý by chcel konkurovať Bayernu / BVB... Schalke mi príde aj dosť nepružné, čo sa prestupového trhu týka... na to, aký majú rozpočet si myslím, že by mohli kúpiť kvalitného hráča do základu na pozíciu, kde ich tlačí topánka... Napríklad taký Eriksen z Ajaxu by im rozhodne pomohol, alebo Luis Gustavo, ktorý je už vo Wolfsburgu...obaja za rozumnú cenu a kvalitou by Schalke určite pozdvihli...a takých príkladov by bolo oveľa viac...takisto vidím dosť veľký problém v tom, ako púšťajú najlepších hráčov takmer zadarmo, keď majú rok do skončenia zmlúvy- príklad Holtby či Rakitič... a v neposlednom rade príliš neverím ani Kellerovi, ktorý si myslím, že neprežije na lavičke celú sezónu...

Reagovat
Logan

Tak koukal jsem na VfB a byl to vcelku dobrej zápas, leč jsem u něj teda jakýmsi záhadným způsobem ve druhý půli usnul

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Hyrax

No nestálo to zrovna za to

Reagovat
jv

...potom jsem o nic nepřišel, když jsem to po půli už neviděl.

Reagovat
Logan

Jinak někdo z těch co sledují 2.BL, co je s Fourtunisem? Ještě před rokem velký talent co měl pomalu namířeno k nám a teď jsem koukal že za FCK ani nenastoupil, to se zhoršil nebo je to jen nějaká náhoda?? a jak je tam na tom Šimůnek? díky

Reagovat
jv

Třeba pondělní zápas ve Fürthu vynechal kvůli tomu, že už byl s reprezentací (stejně tak Ring) a předtím měl tréninkové manko, Foda s ním dlouhodobě určitě počítá, však proto ho taky nenechali odejít.

Reagovat
smazaný uživatel

Report ze zápasu Wolfsburg-Schalke 04

http://www.schalke04.cz/news.php?readmore=32

Reagovat
smazaný uživatel

Chjo, FCA si dnes zasloužil minimálně bod, Werder na Snad to zlomíme v dalším kole doma proti VfB Bobadilla neskutečná smůla, 15 minut na place a zřejmě koleno v háji

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

no překvapení jenom schalke ,že tak podělalo zápas a hoffenheim už asi o záchranu bojovat nebude

Reagovat
JozkokozleJ

Myslim, ze mam nahradu za minulorocny Freiburg (zial ten nez bude predvadzat hru ako v minulej sezone - ak vobec - bude to trvat dlhsie). M´gladbach dnes hral ako za cias Reusa. Rychly jednoduchy prechod do utoku na jeden dotyk. Stvorica Herrmann, Raffael, Kruse, Arango dnes

Reagovat
Logan

Kruse je super, pokud by Lewa fakt odešel za rok, dovedl bych si ho u nás představit.

Reagovat
JozkokozleJ

Ja som si jeho prestup do Dortmundu zelal ked este nebol jasny jeho transfer do M´gladbachu. Ale nie ako nahradu za hrot/Lewandowskeho. Kruse nie je typ hraca, ktory by hral rad chrbtom k superovej brane. Jedine, ze by Dortmund rezignoval na cisteho hrota, tak ako vlastne tuto sezonu zatial i Gladbach.

Reagovat
jv

...to mi jen připomíná, že budu asi muset trochu víc upravit fantu.

Reagovat
smazaný uživatel

Gladbach mi pripadá ako taký Dortmund v menšom, veľmi sa mi páči ich hra založená na rýchlych prechodoch, majú taktiež kvalitných odchovancov a mladých hráčov s veľkým potenciálom... Kruse je za tie peniaze neuveriteľná posila, neviem si ani predstaviť lepší nákup za 2,5 milióna...v posledných rokoch urobili v Mönchengladbachu obrovský posun, z druhej ligy sa zaradili medzi najperspektívnejšie tímy Bundesligy a veľmi im prajem čo najúspešnejšiu sezónu

Reagovat
JozkokozleJ

Dortmund v mensom podani, to bol pre mna v minulej sezone Freiburg. S Krusem sa to presunulo do M´gladbachu. A ak sa nestane nieco nepredvidane, budu prvej styrke vyrazne podkurovat, zvlast ked je pre M´gladbach BL jedinou sutazou, ktora im v tejto sezone ostala. Ked som vyssie pisal o ofenzivnej styrke (Arango, Raffael, Kruse, Herrmann), treba k nim pridat i Xhaku a Kramera, ktorych spolupraca zatial vyzera tiez vyborne. Pocas prvych dvoch zapasov mi Kramer jasne vysvetlil opravnenost vytlacenia Nordtveita zo zakladu.

Reagovat
jv

...tohle kolo už prostě na Gladbach musím kouknout.

Reagovat
Kenneth

V HSV to chce prostě čistku, je tam potenciál na první 4. Takhle to dopadá když se toho někde chopí ta špína z Chelsea.

Reagovat
Tomanatura

Kde tam ten potencial vidis? Maji akorat bohatou historii, ale financne a kadrem jsou za Bayernem, Bayerem, BVB, Wolfsburgem i Schalke. Tam by musela dojit mnohem vetsi injekce nez u Vaarta, aby se o tom dalo mluvit.

Reagovat
stas87

hm,tak talmer dvoch rokoch sme vyhrali dva zapasy po sebe dobre,nehrame na spodku od zaciatku a to si cenim,da nam to klud do dalisch zapasov,do dortmundu mozme ist bez nervov,uzit si to a neurobit ostudu,cokolvek pod 4-0 beriem

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
jv

Taková odevzdanost?

Reagovat
stas87

tak co mam pisat ked nas super dokazal v oboch zapasoch prehravat a vytvarat si sance? navyse vy mate tim ktory dokaze byt velmi efektivny a mielitz uz nulu neudrzi...ked prehravame treba 2-0 tak sa obrana rozlozi a nikto nebrani...ked ste v januari vyhrali 5-0 tak to mohli byt aj 9-0...

Reagovat
jv

To je všechno pravda, ale přesto bych po dvou výhrách rozhodně "neházel flintu do žita", třeba Eintracht se zatím drží (spíš ale díky naší neschopnosti ohrozit branku).

Reagovat
db18
Reagovat
jv

Skvělý.

Reagovat
Spasitel

Pekný zápas Nurnberg-Hertha penalta síce nemala byť ale šikmooký to pekne vyrovnal na konci zo poza 16ky.

Reagovat
db18
Reagovat
smazaný uživatel

To je teda dost vostry...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělý zápas, Norimberk totálně odpadl, ale naštěstí pro ně se ukázalo, jak je důležité mít svého Japonce. A ještě skvělý komentář, takhle nějak si představuji "experta".

Reagovat
db18

...zatím mám teda výběr zápasů, kdy jdou slyšet hlavně hosté - u BVB mne to ale dost překvapuje (jen u Frankfurt-Bayern jsem nějak nevnímal zvuk z tribun, tam to ale nejspíš bylo naopak)

Reagovat
jv

Fanoušků Eintrachtu mělo přijet 7 tisíc, no, to není málo, navíc naše hra má zatím k ideálu hodně daleko.

Reagovat
smazaný uživatel

Ilkay a Mario v takovém zápase hodně chybí

Reagovat
db18

No, ultras BVB ještě ke všemu zadrželo policie, spoutala a prohledala - na základě toho se dnes nebudou podílet na supportu

Reagovat
jv

To mě minulo... Kde si to našel?

Reagovat
db18

fb stránky, na kterých se řeší podobné věci okolo fanoušků a ještě před tím o tom mluvili na Sky - tam se ještě snaží získat stanovisko policie, což se zatím nedaří

Reagovat
Rssa

Jak to zatím pod Pepkem vypadá?

Reagovat
smazaný uživatel

Großdržka docela hoří, ten ještě Dortmundu podělá zápasů na tom pravém benku.

Reagovat
smazaný uživatel

*beku

Reagovat
EAG le grand amour

Bayer

Reagovat
smazaný uživatel

Kevin hruza. Ja chapu, ze to je docasny reseni, ale hlavne teda, at v LM nechytnem tezkou skupinu. Jinak je to takovy nic moc. Jak chybí Ilkay i Marco, tak chybí kvalita. I když jsou Henrik a Auba dobrý hráči, tak takovej rozdílovej moment kolem vápna tam zatim nevytvořili, ani průnik, zakončení, nebo přihrávka. Nuri se mi líbí, jsem rád, že je zase zpátky, i když pořád to ta jeho top forma neni. Každopádně Reus co nejdřív na plac.

Reagovat
Spasitel

Toto kolo sa ukazuje, že Bayern ani Dormund to ľahké mať nebudú.

Reagovat
One-Real

kdyby neměli vepředu Kuliče s Doškem

Reagovat
10

Mkhitaryan zatím posral na co sáhnul

Reagovat
jv

Neměl hrát od začátku, když je čerstvě po zranění, tak jako tak to potom chce čas (celá ofenziva).

Reagovat
10

přesto mohl dát hattrick

Reagovat
jv

To je bez debat, ale dneska jsme prostě měli "den blbec", nevycházelo nám skoro nic.

Reagovat
10

bylo to hodně pomalý, statický...naopak ten soupeř mě překvapil, poté, co jsem tenhle víkend viděl 4 zápasy PL to byl celkem balzám na duši, že se slabší tým snažil kombinovat, dobře bránil a brejky měly v rámci možností hlavu-patu

Reagovat
jv

Eintracht hrál dobře, ale to už i proti Werderu, přičemž jsou po dvou kolech na nule (podobně na tom byl loni Fürth).

Reagovat
db18

Lewa si o ten vyšší plat těma výkonama vysloveně řiká

Reagovat
smazaný uživatel

Hofmann v podstatě muž zápasu . strašně mě ten kluk překvapuje.

líbil se mi i Hummels i minule..

Reagovat
jv

Hofmann musí dostávat prostor, hraje prostě neuvěřitelně, konečně se snad zase prosadí někdo z "mladých pušek". Ještě větší pochvalu ale zaslouží Hummels, který má na tom gólu minimálně 60% zásluhu, to byla ukázková kombinace. Jinak to byl dneska den, kdy nám skoro nic nevycházelo, přesto máme tři body, takže alespoň částečná spokojenost. Mchitarjan a ta ofenziva celkově potřebují čas, očividně ti hráči nejsou zvyklý na to, že se budou muset točit.

Reagovat
smazaný uživatel

Reus a Lewa mi přišli na přesdržku .. Henrik strašně kazil, celkově je to v útoku zatím dost bídný, ale to chce čas.

Jonas je fantastickej a nebál bych se ho proti Brémám dát do základu.

Reagovat
jv

Přesně, vůbec bych se nedivil, kdyby se tam ukázal.

Reagovat
pepinho2

já měl handicap 0:1 na Dortmund

Reagovat
smazaný uživatel

Všecko se dalo čekat ,ale ,že wolfsburg porazí schalke to sem nečekal a ještě takovým rozdílem

Reagovat
jv

To se právě dalo celkem logicky očekávat...

Reagovat
penepi

Tak po bitke je každý generál, že ano.

Reagovat
jv

...proto jsem do preview dával 1 a do tipovačky výsledek 2:1, aha.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to jsi ten výsledek 4:0 teda čekal.

Reagovat
smazaný uživatel

pane bože... on ti napíše, že tipoval 2:1 a ty mu napíšeš tohle... hoši nechovejme se jak blbci..

Reagovat
jv

Ještě jednou si to vlákno přečti, potom to snad pochopíš.

Reagovat
smazaný uživatel

A 2:1 je vyhra rozdilem tridy?

Reagovat
jv

Důležitý je tam to slovo výhra, zbytečný takhle to pitvat.

Reagovat
penepi

No to je docela veľký rozdiel.

Reagovat
jv

Tohle "a ještě takovým rozdílem" byl jen dodatek, reagoval jsem na tu první část.

Reagovat
penepi

Potom ano.

Reagovat
penepi

Reagovat
jv

100. für BVB.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Divné kolo

Reagovat
smazaný uživatel

Prekvapilo ma, že fanúšikovia BVB pred zápasom spievali You'll never walk alone.

Reagovat
Kily

jsi koukal na předzápasový program BVB poprvé? nebo jako opravdu zpívali ve větším množství a nebylo to jenom tak, že se pustí YNWA z rozhlasu a sem tam někdo otevře pusu, aby se neřeklo?

Reagovat
smazaný uživatel

jojo predzápasový program som videl poprvé. Nie, normálne to spievali, celý štadión v rukách napnuté šále, z rozhlasu išla YNWA. Tak ako v Liverpoole.

Reagovat
Kily

Liverpool není jediným klubem, který tohle před zápasem pouští, jenom je v porovnání s BVB a Celticem známějším faktem, že je to jeho hymna

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Môže byť, ja nehovorím, že to je zlé v podaní fanúšikov BVB. Práveže sa mi to páčilo, nespravili tej hymne hanbu a potvrdili svoju reputáciu, ktorú v Nemecku nepochybne majú.

Reagovat
penepi

Reagovat
stas87

tento nesvar je aj na sihoti nikto sa neprida a nespieva ale hraju to...fakt zbytocnost,dufam ze si trencania vymysli nieco svojho

Reagovat
smazaný uživatel

pro Bundesligu, 4. nejlepší ligu světa.

Reagovat
penepi

Pre tvoj chabý prehľad.

Reagovat
stas87

prosim ta,mozes si odpustit to hodnotenie lig? potom sa tu rozbieha nezmyselne vlakno o x prispevkoch kedze je to subjektivna zalezitost...a my co sledujem BL nas nejake provnavanie netrapi,vdaka

Reagovat
JarousFCB

Reagovat
OVi.77

Reagovat
RickNash

Reagovat
stas87

OT:

vysledky druheho kola su uz na fore vyvesene mne sa zatial tolko nedari lebo moju zostavu kosi zranenia+labbadia ktory stava sialene zostavy

gratulujem novemu lidrovi

Reagovat
jv

...jak jsem psal, slabý kolo, musím to trochu víc proházet...

Reagovat
db18

no, čekal jsem to horší, jediný střelec gólu (zě všech 17 hráčů ) a i jinak ty týmy, ze kterých mam hráče dali minimum gólů

btw. nevíš, jestli Kramer může nastoupit proti Leverkusenu?

Reagovat
jv

Měl by normálně hrát, nic ohledně zákazu jsem nezaznamenal (na tohle se obecně hraje snad jenom u nás).

Reagovat
db18

v PL je to povinný článek smlouvy, že hráč nesmí nastoupit proti svému klubu

Reagovat
jv

Hm, každopádně v BL se to (naštěstí) nedělá.

Reagovat
stas87

mne zaskoroval ekici aj hiroshi ale zvysok nie,nehral mi clemens ktory bol zraneny a labbadia so mnou vyjebava pekne

to neviem ale nemyslim si ze je tam nejaky zakaz,toto sa v BL nerobi nie?

Reagovat
db18

Nedělá se to no, ale stejně pořádně nevím, koho z té zálohy vyhodit (i v útoku to mám teď takyový těžký - usnadnil to akorát Hanke )

Reagovat
stas87

mas prijemne starosti...povodne som chcel do zalohy sercana ale ten aj tak nehra...nejak to poprehadzujem,ja som mal loni stastie ze mi v podstate cely rocnik odohrala kompletna 11ka,trener netocil zostavou a bolo to ustalene,tento rok je to loteria

pamätas si podobny pripad v minulosti?

Reagovat
db18

jo, v minulé sezoně jsem střídal jen kvůli zraněním, jinak mi odehrála téměř kompletní sestava všechno - jen Kirchhoff sbíral minuty letos je to zatím špatný - Bayer musím vynechat téměř celý

Reagovat
jv

...stejně závisí hlavně na výkonu, branka je "druhořadá" (samozřejmě to ale většinou pomůže).

Reagovat
stas87

jj a to je podla mna fer,nezalezi kolko golov hrac streli ale aky poda celkovy vykon,preco by mal hrac mat njaku vysoku znamku ked sa mu nepodari zapas ale raz dorazi z dvoch metrov loptu do siete a za to ma mat viac bodov?

Reagovat
jv

Reagovat
jv

...za góly by ale mohly být nějaký "bonusy", nebyl bych proti.

Reagovat
stas87

len za pekne goly ale nie nejaky smudly

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Takže 10 bodů je maximum u jednoho hráče?

Reagovat
stas87

malo by byt ked mas kapitana tak raz tolko,mne sa toto kolo kapitan oplatil celkom

Reagovat
smazaný uživatel

mě naopak ne, dostal pětku :D

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Zdravím, mohl bych vás snažně poprosit o vyplnění dotazníku k mý bakalářce? Nezabere to víc jak 3 minuty a má to fotbalovou tématiku, takže zas takovej OT to není

http://www.vyplnto.cz/databaze-dotazniku/nabidka-zajezdu-na-fotbal/

Díky moc všem !!

Reagovat
db18

vyplněno

Reagovat
smazaný uživatel

done

Reagovat
jv

Máš to tam.

Reagovat
smazaný uživatel

vyplnene

Reagovat
Arne

Škoda, ta druhá výhra byla fakt blízko, na druhou stranu by nebyla ani trochu zasloužená... První poločas mě totálně zklamal a ani tak ne obrana, která nastoupila ze tří čtvrtin obměněná, ale od zálohy dopředu... Hosogai byl trochu moc nahoře po tom Frankfurtu, včera hrozně dlouho držel míč, furt se s ním otáčel tam a zpátky, až to nakonec zadrbal. Lusti se mi nezdál stejně jako před tejdnem, navíc to jeho bránění Ginczeka před gólem (společně s Jankerem), to bylo zoufalství.

Nejvíc ale zklamal Baumi, tomu se snad hrát ani nechtělo, kromě pár akcí po přestávce nic, presing žádnej, plus měl dostat redku za tu facku Pinolovi... Místo toho na něm pak vybojuje penaltu, která ani omylem nebyla. Paradox. Každopádně rozdíl mezi ním a Ronnym byl včera markantní a ani bych se nebránil tomu, kdyby proti HSV došlo ke změně už od začátku. Tam to bude o prvním gólu, a pokud ho dáme my, mohla by to být další střelnice.

Reagovat
Arne

Jo a Dynamo paráda, nic lepšího než ten odchod Paculta takhle brzy ho potkat nemohlo... Viděl jsem sestřih a podle něj to vypadalo, že mohli dostat gólů klidně pět. Vypadalo to, jako kdyby hráči hráli proti trenérovi, jinak jsou takový věci nevysvětlitelný.

Reagovat
Kily

mně to přišlo, že si nemají moc co vyčítat a Pacult hrál proti všem, když 25 minut před koncem stáhl defenzivního záložníka, aby posílil ofenzívu o ještě defenzivnějšího záložníka...

Reagovat
Arne

Tak asi nechtěl toho bůra fakt dostat...

Reagovat
JozkokozleJ

Tentokrat sa nezhodneme. Vyhra Herthy by bola uplne zasluzena. Prvych 10-15 minut perfektny vykon. Opät vyborne napadanie a rychly prechod do utoku. Potom mal Nürnberg navrch. Ziaden valec to vsak nebol. Vytazili z toho gol, zrd a par standardiek. Sance vsak boli skor individualne chyby (Janker sa mi tradicne vobec nepacil). Druhy polcas bola Hertha o dost aktivnejsia, otocila uplne zasluzene. Nürnberg za stavu 1:2 uplne marny. Vyrovnanie im spadlo z nebies, zbytocny faul a Kraft postaveny za murom.

Hosogai bol prvy zapas lepsi, ale ze vcera parkrat podrzal loptu mi nevadilo. Nie je mozne vsetko z prvej kolmo na branu supera.

Baumjohann mal ist jednoznacne von. Pinola sa nezachoval ako baba a bol za to potrestany. Tymto rozhodcovia de faco navadzaju hracov v obdobnych pripadoch hrat trapne komedie. Penalta bola. Mimo sestnasku by sa tento suboj piskal urcite, nie je dovod, aby sa nepiskal v pokutovom uzemi len preto, ze postih je tvrdsi.

Nevravim, ze celkovy vykon bol na vybornu, ale herne smerovanie Herthy ma naplna (po rokoch tazkopadneho futbalu) optimizmom. O sklamani nemoze byt rec.

Reagovat
Arne

Perfektní výkon v první půli? Vždyť jsme nic nepředvedli a napadání bylo tak pětinový oproti Frankfurtu... To pro mě bylo zklamání, nehráli jsme nic a měli kliku, že pár minut po poločase Norimberk až moc zalezl. Druhá půle už šla, ta by se dala hodnotit jako dobrá až velmi dobrá, to už jo.

Penalta na Baumiho nebyla, vždyť Pinola trefil míč... Já jsem prve ani nechápal, proč se Pinola rozčiluje, jestli reklamuje, že nemá být roh, nebo něco podobnýho. Jinak že Hosogai míč podrží, to z principu samozřejmě není nic špatnýho, ale včera tam několikrát (hlavně v první půli) poskakoval na místě jak kozel, dvakrát, třikrát se otáčel na místě a akci zbrzdil. O to mi šlo, proti Frankfurtu (byť nechci to srovnávat, protože tam byl fakt fenomenální) to dával od nohy jedna báseň a jaký z toho byly brejky.

Reagovat
JozkokozleJ

Perfektnych prvych 10-15 minut, nie cely prvy polcas.

Tak som si tu penaltu opakovane prehral. Loptu trafil prvy Baumjohann, od neho sla cez nohu Pinolu. Ak by trafil loptu prvy Pinola, mala by iny smer. Celkom to ukazali zo styroch zaberov, prvy a posledny to ukazal najlepsie. Samozrejme, ten faul bol trochu kontroverznejsi, ale iste piskatelny. Ako som pisal vyssie, mimo sestnasku by sa piskal takmer vzdy.

Reagovat
Arne

Já vím, že jsi psal jenom první čtvrthodinu, ale já tam za první půli neviděl nic, co by bylo na pochvalu... Ani v tom úvodu.

Míč mohl trefit jako první Baumi, ale rozhodující je, zda Pinola trefil první míč nebo nohu protihráče. A on trefil míč. Ale nechci tím říct, že by nám sudí pomohli (kromě toho vyloučení, který mělo přijít po té facce), třeba před prvním gólem tam pískl neexistující ofsajd a z protiútoku oni dali, a ten faul-nefaul Brookse před brankou Kiyotakeho se mi moc nezdál.

Reagovat
Arne

http://www.wahretabelle.de/forum/elfmeterpfiff-korrekt-an-baumjohann-/23/6195?page=1&spieltag=2&saisonId=93

... to ještě k té penaltě... Jinak Kraft podle mě stál taky blbě, sice to Kiyotake trefil suprově, ale on neměl ani jednu polovinu branky. Tam by to muselo jít fakt doprostřed, aby mohl něco dělat.

Reagovat
smazaný uživatel

týden jsem byl v zahraničí: může mi někdo říct, co to bylo o víkendu s tím Dortmundem? Prý teda hodně slabé...

Reagovat
jv

...skutečně to nebylo moc dobrý, takřka nikomu to nešlo, ale nakonec nás zachránil Hofmann (určitě se koukni na jeho kombinaci s Matsem).

Reagovat
smazaný uživatel

už jsem viděl - ten kluk se mi líbí každý zápas více

Reagovat
jv

Jde neskutečně nahoru, snad to bude pokračovat...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele