2. kolo
17.08.2013 15:30 CET
4 : 0
(0:0)

Reportáž

Wolfsburg zabral a čtyřmi góly roznesl na kopytech Schalke

Nepovedené derby s Hannoverem budiž z pohledu automobilového mužstva definitivně zapomenuto. Vlci dokázali před vlastními fanoušky zabrat a ambiciózním Königsblauen na cestu přibalili hned čtyři kousky!

Čerstvá posila Luiz Gustavo se podle očekávání premiérově představil domácím příznivcům, když ve středu pole nahradil obvyklého člena základní sestavy Jana Poláka. Jeho přítomnost Vlkům přišla k duhu a byli to právě oni, kdo od samého začátku diktoval tempo hry a častěji držel mičudu na svých kopačkách. Standardku z velké dálky rozehrál Rodríguez, ovšem branku minul.

Rovněž z volného přímého kopu to zkusil obávaný dělostřelec Naldo a Hildebrand měl rázem plné ruce i nohy práce, aby jeho pokus vytěsnil mimo tři tyče! Nadále se pokračovalo pod taktovkou automobilového celku. Po šestadvaceti minutách narýsoval do vápna přesný centr Träsch, ovšem Olić nedokázal z malého vápna trefit vyznačený prostor! Die Knappen byli tou dobou naprosto "venku z role".

Další z mnoha pohledných kombinačních akcí domácí ekipy zakončoval Koo, ranou zpoza pokutového území ale branku netrefil. Tlak Wolfsburgu s přicházejícím koncem první půle ještě stoupal... Rodríguez nadýchaným pasem oslovil na druhé straně vápna Vieirinhu, jenž neváhal a bez přípravy se opřel do balónu, prostor branky ale nepochopitelně minul! Pět minut před odchodem na přestávku mohlo paradoxně udeřit na opačné straně: Huntelaar měl před sebou podobnou pozici, jako před chvílí portugalský reprezentant, také vyústění pak bylo vcelku podobné...

Ve stejném duchu se navázalo po obrátce, kdy už se na trávníku neukázal Klaas-Jan Huntelaar, kterého vystřídal Ádám Szalai. Z úhlu to zkoušel Clemens, ovšem na Benaglia hledal recept marně. To pak bylo ze strany Königsblauen na dlouho dobu všechno. Nejprve po rohovém kopu hlavičkoval Perišić a Knoche už měl poté snadnou práci - 1:0. Zakrátko se navíc pěknou individuální akcí prezentoval Vieirinha, který následně přesnou střelou zvýšil na 2:0!

Ten samý hráč potom našel na hranici penalty Diega, bývalý hráč brémského Werderu ovšem nechal pouze vyniknout skvělého Hildebranda! Horníci se však nepoučili. Diego poslal do vápna další míč od rohového praporku, Naldo sice napoprvé neuspěl, druhý pokus už ale přece jen dopravil na místo určení - 3:0. Zbývající minuty už se víceméně dohrávaly... Těsně před koncem nastřelil Vieirinha tyčku a s dorážkou neuspěl pro změnu Koo. Už v nastavení však po další pohledné kombinaci uzavřel čerstvě příchozí Kutsche na konečných 4:0!

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
monty25

1:2

Nemůžu jinak. Kluci modří musí dohnat ztrátu z 1. kola...

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele