2. kolo
18.08.2013 17:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Trápící se BVB porazilo Braunschweig a zůstává stoprocentní

Navázat na skvělé představení ze hřiště Augsburgu se Borussii sice nepodařilo, přesto však mohou být domácí po těsném vítězství nad Braunschweigem spokojeni, neboť zůstávají bez ztráty kytičky. Dortmund navíc poprvé pod Kloppovým vedením opanoval úvodní dva zápasy!

Dortmundský velitel Jürgen Klopp podle očekávání vrátil do základu Romana Weidenfellera, jemuž vypršel disciplinární trest, kromě toho se však Borussia představila i s dalšími novici. Místo Subotiče se po bok Hummelse postavila čerstvá posila Sokratis a ligový debut si připsal také uzdravený Mchitarjan, který nahradil Gündogana. Reuse poté zastoupil Blaszczykowski.

Bývalý spoluhráč domácího kouče z Mainzu Torsten Lieberknecht oproti tomu měnil poražený tým jenom na dvou místech. Trochu překvapivě se tak stalo mezi třemi tyčemi, kde Petkoviče vystřídal Davari a na místě zraněného Dogana se podle předpokladů ukázal Correia.

Tradičně naplněný Westfalenstadion se dočkal překvapivého začátku, když se přes Großkreutze prosadil Reichel, ovšem Kruppke na jeho pobídku nedosáhl. Jinak byla za přítomnosti dešťových kapek k vidění znatelná územní převaha BVB, výraznější příležitosti si však Kloppova družina nemohla vytvořit, dalekonosné pokusy Mchitarjana a Sahina postrádaly přesnost.

Nevýrazný fotbal z obou stran pokračoval i nadále. Po půlhodině hry našel Jackson svým pasem Hochscheidta, jeho pokus ale zablokoval Sokratis a následná střela Theuerkaufa pro změnu nemířila do prostoru ohraničeného třemi tyčemi. Za Borussen zahrozil z volného přímého kopu Sahin, který jen o fous minul levou šibenici Davariho branky! Prvotních čtyřicet pět minut tak zaplněné ochozy nejvíce ze všeho nudilo a to se logicky projevilo i na jinak skvělé atmosféře...

Schwarzgelb se po obrátce snažili zvýšit tempo, tradiční kombinační jistota a lehkost však obměněné sestavě chyběla. Benderův přízemní pokus se pak mezi tři tyče nevešel, zatímco Sahin ze zajímavé pozice branku vysoko přestřelil. Když už Hummels ideálně rozdal do strany na rozběhnutého Großkreutze, jenž svým pasem oslovil před brankou Aubameyanga, byl gabonskému expresu pískán ofsajd, avšak bývalá opora Saint-Étienne stejně na Davariho nevyzrála!

Bylo víceméně jen otázkou času, kdy se na hřišti ukáže Marco Reus, tato doba nastala přesně po uplynutí šedesáté minuty. Dortmundský odchovanec (společně s Jonasem Hofmannem) hru BVB výrazně rozhýbal a rázem se museli hosté pořádně ohánět...

Hned dvě dobré šance měl na kontě Mchitarjan, ten však opakovaně ztroskotal na skvěle reagujícím Davarim, jenž držel akcie svého týmu nadále při životě! Při druhém neúspěšném pokusu bývalé opory Šachtaru Doněck se z otočky dostal ke střele Lewandowski, ale z bezprostřední blízkosti vyslal na hostujícího brankáře nedůraznou střelu, která logicky nemohla mít naději na úspěch. Borussii tak musel "spasit" až Hummels, jenž nejdříve zhatil soupeřův útok, následně vyvezl mičudu přes polovinu hřiště, dvakrát si ho vyměnil s Hofmannem, který ho za pomoci tyče konečně usměrnil na místo určení - 1:0!

Definitivně jasno bylo pět minut před konečným hvizdem. Bičakčić v šestnáctce fauloval pronikajícího Hofmanna, rozhodčí Sippel bez mrknutí oka zapískal a na světě byla penalta! Tu si vzal možná trochu překvapivě na starost Reus a do protipohybu Davariho zvýšil na 2:0. Braunschweig se dočkal alespoň čestného úspěchu, když si Lewandowski na přední tyči srazil za záda vlastního brankáře rohový kop - 2:1.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
smazaný uživatel

typy jak na hokeji

Reagovat
hradec

píše se tip-když tipuješ, hádáš

typ-auta, typický pro Dortmund

Borussia Dortmund 4:1 Eintracht Braunschweig (min. 1x Aubameyang)

Reagovat
smazaný uživatel

sice jsem napsal špatně slovo tip ale zase jsem nepsal krávoviny v tom vašem odhadu. Všichni jste to trochu přehnali.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele