Bundesliga - souhrn 19. kola

21.01.2011, 22:27, aktualizováno 23.01.2011, 19:30
Komentáře a souhrny
Dortmund jenom remizoval se Stuttgartem a dal konkurentům šanci na smazání náskoku. Využily toho Leverkusen, který vyhrál v Gladbachu a je druhý, a Bayern, jenž rozdrtil Kaiserslautern. Hamburk v páteční předehrávce porazil Frankfurt. Venku uspěly Schalke a Wolfsburg, Hoffenheim zachránil remízu proti St. Pauli.

TSG Hoffenheim - FC St. Pauli 2:2

23.01.2011 17:30

Góly: 29. Marvin Compper, 90. David Alaba - 51. Max Kruse, 82. Gerald Asamoah

Série čtyř venkovních zápasů bez bodu a vstřelené branky St. Pauli je u konce. Vítězství v Sinsheimu navíc ztratilo až v posledních minutách.

Pro domácí se utkání začalo vyvíjet dobře. Ve 29. minutě Boll propadl v souboji s Vorsahem a Rudy předložil míč Marvinu Compperovi, na jehož zakončení z bezprostřední blízkosti byl hostující brankář Kessler krátký.

Tento stav se svěřencům trenéra Stanislawského nepodařilo do poločasu změnit a Hoffenheim si tak do kabin odnášel jednogólový náskok, který však záhy po návratu ze šaten vzal za své.

St. Pauli svého soupeře rozebralo pěknou kombinací na jeden dotek, na jejímž konci byl Asamoah. Toho ale fauloval Vorsah, avšak než stačil sudí Dingert zapískat a nařídit přímý kop proti domácí brance, míče se chopil Max Kruse a umístěnou ránou k tyči vyrovnal.

Hosté tak ukončili svou mizérii na hřištích soupeřů a chtěli ještě více. V jednaosmdesáté minutě Oczipkův centr od postranní čáry nedokázal odvrátit nešťastník Vorsah, místo toho jej jen posunul k Asamoahovi, na jehož ránu pod břevno by byl krátký každý brankář na světě.

Domácí se ale přece jenom dočkali vyrovnání. Po sérii odrazů zpoza šestnáctky vypálil Alaba, jehož ránu mimo Kesslerův dosah tečoval spoluhráč Gunesch. St. Pauli si tak veze ze Sinsheimu bod.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Bayer Leverkusen 1:3

23.01.2011 15:30

Góly: 65. Martin Stranzl - 37. Michal Kadlec, 45. Gonzalo Castro, 73. Gonzalo Castro

Leverkusen veze z Mönchengladbachu všechny tři body a oplatil tak domácím porážku z úvodu sezóny. Bayer se díky zaváháním svých nejbližších konkurentů posunul už na druhé místo v tabulce. Na vedoucí Borussii Dortmund ztrácí jedenáct bodů.

Domácí kouč Michael Frontzeck měl jistě před zápasem velkou radost. Po dlouhodobém zranění se mu totiž vrátil důležitý stoper Dante. Hostující trenér se naopak musel obejít bez Tranquilla Barnetty. Jenom na lavičce náhradníků zůstal znovu Michael Ballack.

Zápas začal hodně slibně. Oba týmy se snažily hrát hodně aktivně, tempo zápasu bylo vysoké. O něco dominantnější byl ale přesto hostující Leverkusen, který držel míč a trpělivě si hledal cestičku k ohrožení domácí branky. Dlouhou dobu se ale hrálo bez toho nejdůležitějšího, bez šancí. První náznak šance přišel až ve 14. minutě. Domácí vytvořili v pokutovém území Leverkusenu velký závar, Idrissou byl ale dezorientovaný a nedokázal míč usměrnit do branky. Další velká šance přišla ve 24. minutě a byli to opět domácí. Aktivní Idrissou utekl po pravé straně, přesně nacentroval na Reuse, jehož střela trefila břevno Adlerovi branky. Domácí měli v této chvíli velký tlak. V další šanci se ocitl Mike Hanke, Adler však proti jeho střele výborně zasáhl.

Ve 35. minutě málem přišla pro domácí studená sprcha. Dante nedokázal odkopnout dlouhý míč, ke kterému se tak mohl dostat Sam, dobře ale zasáhl vracející se Daems. První branka na sebe však nenechala dlouho čekat. Psala se 36. minuta, Stranzl fauloval před pokutovým územím Castra a Leverkusen tak měl zajímavou standardní situaci. K té se postavil Michal Kadlec a výstavní ranou vymetl levý horní roh domácí branky. Pro Kadlece to byla první branka v letošní sezóně. Jenže to nebylo vše. Ve 45. minutě udeřilo podruhé. Vidal našel centrem hlavu Castra, který trefil míč nejlépe jak mohl, mezi nohy Heimerotha. Hosté tak odcházeli do kabin s pohodlným vedením.

Ze začátku druhého poločasu si Leverkusen bezpečně kontroloval průběh utkání, domácím v podstatě nepůjčil míč. Postupem času se však do hry začal dostávat i Gladbach. V 54. minutě měli velkou šanci na snížení skóre. Po chybě Reinartze se k míči dostal Hanke, netroufl si na kličku a tak vystřelil zpoza hráče, Adler však byl znovu bezchybný. V 56. minutě se odehrál velký comeback. Po téměř čtyřměsíční pauze se na hřiště vrátil Michael Ballack, který nahradil dnes nevýrazného Sama.

Vystřídali i domácí. Zraněného De Camarga nahradil Matmour. A vzápětí přišlo snížení. Martin Stranzl zůstal po rohu ještě vepředu a dobře udělal, protože jeho centr z pravé strany se neuvěřitelně stočil, až skončil za zády Reného Adlera. Očekávaný tlak domácích ale nepřišel. Šanci měli znovu hosté. Ballack rozběhl rychlý brejk, přihrávkou našel Kießlinga, kterému se ale obětavě vrhnul do střely Stranzl. V 73. minutě měli domácí velkou šanci na vyrovnání. Po standardní situaci Reuse se k hlavičce dostal Dante, Adler ale osvědčil výborný reflex.

I tady nakonec platilo známé rčení. Z následného protiútoku se podruhé v zápase prosadil Castro a stal se tak jedním z hlavních hrdninů dnešního zápasu. Vypadolo to, že Leverkusen už si vedení pohlídá, domácí si ale ještě jednu šanci vypracovali. Augusto fauloval na hranici pokutového území Daemse, k následné standardní situaci se postavil Matmour, znovu ale zasáhl Adler. Míč se však ještě vrátil zpátky a Reus hlavičkoval do břevna. Domácím tak dnešní výhra souzena nebyla a zůstávají i nadále poslední.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - Werder Brémy 3:0

22.01.2011 18:30

Góly: 6. Lukas Podolski, 33. Adam Matuszczyk, 84. Lukas Podolski

Köln dokázal porazit Werder Brémy a připsal si tak důležité tři body v souboji o záchranu. Werder se naopak nebezpečně přiblížil sestupovému pásmu, na svého dnešního soupeře už má pouze tříbodový náskok.

Domácí trenér Schaefer se musel před utkáním vypořádat s velkou marodkou. Citelnou ztrátou měla být především absence záložníka Petita, kterého nahradil Martin Lanig. Hostující trenér Thomas Schaaf musel udělat oproti poslednímu zápasu pouze jednu změnu. Distancovaného Prödla nahradil Pasanen.

Domácí tým se vzhledem ke svému postavení v tabulce snažil hrát od začátku hodně aktivně. V úvodu zápasu si vybojoval několik standartních situací, Lukas Podolski ale přesně zamířit nedokázal. Werder si však z těchto situací poučení nevzal. V 6. minutě se prohnal s míčem po levé straně Ehret, přihrál Podolskému a ten zamířil přesně. Köln se však s jednogólovým vedením nechtěl spokojit a chtěl rychle přidat pojistku. V tomto ohledu byl velmi aktivní zejména záložník Slawomir Peszko.

Hosté se do první šance dostali ve 14. minutě. To se k míči dostal Bargfrede, přihrál Pizzarovi, ten ale nedokázal přesně zamířit. Další šance přišla v 18. minutě. Frings rozehrával standartní situaci, míč se dostal k Pizzarovi, kterému ovšem rozhodčí Sippel zapískal útočný faul. Potom se dlouho nic nedělo, hrálo se od vápna k vápnu a šance nepřicházeli. Ve 30. minutě se dostal ke střele domácí Matuschyk, mířil ale vysoko nad bránu. Ve 33. minutě už však udeřilo podruhé. Adam Matuschyk našel svou střelou levý dolní rok Wieseho branky. Hostující gólman na míč nedosáhl. Ve 39. minutě se hostující kouč rozhodnul pro změnu. Felixe Kroose nahradil Marin. Na konci první půle se do šance dostali ještě domácí Podolski s Novakovičem, ale nic z toho už nebylo a tak šli Kozli do kabin s dvoubrankovým náskokem.

Začátek druhé půle se nesl ve znamení taktikou svázané hry a i když musel Werder dotahovat dvougólové manko, tak se moc dopředu netlačil. V 56. minutě provedl Schaaf další změnu, nevýrazného Arnautoviče nahradil vytáhlý Denni Avdič. Ani tato změna však nepřinesla kížený efekt. V 63. minutě obešel Clemens na levé straně Fritze s Mertesackerem a přihrál Novakovičovi, ten ale branku netrefil. Hodně rozčarovaný z výkonu byl i sportovní ředitel Werderu Claus Allofs. Avdič se dostal do šance v 72. minutě, jeho střela ale byla zablokována na roh.

V 73. minutě provedl hostující trenér poslední změnu. Aarona Hunta nahradil další útočník Sandro Wagner. Köln se v tuhle chvíli soustředil pouze na obranu, dvougólové vedení mu evidentně stačilo. Werder se sice snažil hrát dopředu, ale veškerou snahu mu komplikovala nepřesnost ve finální fázi. V 81. minutě měli Kozli zajímavou standartní situaci, Novakovič mířil těsně vedle. Při sílícím tlaku Werderu udeřilo paradoxně na druhé straně. V 84. minutě potáhl míč Peszko, dostal se až před Wieseho a potom ještě přihrál zpátky na Podolskiho, pro něhož už nebyl problém míč uklidit do sítě. Ve zbývající části zápasu se už nic dalšího nestalo a Köln tak mohl slavit velmi důležité tři body.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - 1. FC Norimberk 1:1

22.01.2011 15:30

Góly: 32. Johannes Flum - 56. Julian Schieber

V zápase mezi Freiburgem a Norimberkem se body nakonec dělily. Domácí tak i nadále zůstávají na dohled pohárovým příčkám.

V začátku zápasu byli aktivnější domácí, kteří se snažili co nejdříve vstřelit vedoucí branku a navázat tak na své poslední dobré výsledky. První šance přišla už ve třetí minutě. Po chybě hostující zálohy, konkrétně Cohena, se k míči dostal Caligiuri, prošel s ním z pravé strany až do pokutového území, kde se snažil přihrávat pod sebe. Na míč však nedosáhli Jendrišek ani Rosenthal.

Domácí se snažili být i nadále aktivní a tlačili se neustále dopředu. Všechny jejich útoky ale končily na dobře zformované obraně Norimberku. A tak přišla první šance hostů. Psala se 18. minuta, když byl u půlící čáry faulován Ekici a Norimberk tak mohl rozehrávat jednu z mála standardních situací. Tu se rozhodl rozehrát sám faulovaný, na jehož míč si v pokutovém území vyskočil Wollscheid, jeho hlavička však mířila nad branku stráženou Oliverem Baumannem.

Potom se dlouho nic zajímavého nedělo, až přišla 32. minuta. Bastians vyslal z levé strany výborný míč do pokutového území, tam si mezi hostující stopery dobře naběhl záložník Flum a poslal domácí dovedení. Pro Fluma to byla první trefa v letošním ročníku Bundesligy. Po inkasovaném gólu se probrali i hosté, jenže proti koncentrované obraně domácích se neprosadili. První poločas tak skončil zaslouženým vedením Freiburgu.

Začátek druhé půle se nesl ve znamení velmi organizované a takticky svázané hry s minimem šancí. V 55. minutě se hostující trenér Hecking rozhodl pro dvojité střídání. Dnes nepřiíliš výrazného Hegelera nahradil mladíček Chandler a v první půli chybujícího Cohena vystřídal Okotie.

Změny přinesly kížený efekt. V 56. minutě dokázali hosté vyrovnat. Za pokutovým územím se k míči dostal Julian Schieber a vyslal nechytatelnou střelu pod břevno, Baumann neměl sebemenší šanci zasáhnout. Hosté se však nechtěli spokojit s vyrovnáním, a tak se neustále tlačili dopředu. Další šance přišla v 58. minutě. Jung vyslal z pravé strany centr do vápna, ten prošel až na zadní tyč, kde se ho snažil usměrnit do brány Okotie. Jeho hlavička ale mířila těsně vedle.

V této chvíli měl Norimberk velký tlak, domácí nevěděli, kde jim hlava stojí. V 60. minutě se do další šance dostal Eichler, jehož střela trefila břevno domácí branky. Poté se dlouho nic zajímavého nedělo. Až v 76. minutě se do šance dostal Caligiuri, skvěle ale zasáhl Schäfer. S přicházejícím koncem zápasu si každý tým vybojoval ještě jednu příležitost, kterou ale využít nedokázal, a tak se oba týmy rozešly smírně.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - 1. FC Kaiserslautern 5:1

22.01.2011 15:30

Góly: 45. Arjen Robben, 46. Mario Gómez, 80. Mario Gómez, 85. Mario Gómez, 90. Thomas Müller - 62. Jan Morávek

Bayern si bez problémů poradil s Kaiserslauternem a využil tak zaváhání svých konkurentů. Dokázal se tak posunout už na třetí místo v tabulce.

Velkou nepříjemnost musel před utkáním řešit Kaiserslautern. V dnešním zápase mu totiž chyběl nejlepší střelec a opora týmu Srdjan Lakić, jenž pykal za vyloučení z minulého kola. V útoku ho nahradil velký bojovník Adam Nemec. Domácí kouč Louis van Gaal mohl naopak počítat s návratem Arjena Robbena, který se poprvé v letošní sezóně objevil v základní sestavě.

Utkání začal velkou hrubicí levý bek Daniel Pranjič, který se snažil přihrávat na svého kolegu Tymoščuka. Nepřihrál však přesně, míče se zmocnil Nemec, branku Thomase Krafta ale ohrozit nedokázal. To se psala teprve 3. minuta, Lautern hrál v té době hodně odvážně a snažil se ohrozit domácí svatyni. Další velkou šanci si hosté vypracovali v 11. minutě. Nejprve se po rohu Tifferta dostal k hlavičce stoper Rodnei, Kraft však osvědčil skvělý reflex. Následně se k míči dostal ještě Iličevič, napodruhé se mu povedlo odcentrovat na zadní tyč, kde našel zcela osamoceného Tifferta. Ten neváhal a z první vyslal nádhernou střelu na zadní tyč, míč však neskončil v síti, ale pouze na břevně. Kraft by však byl u míče včas.

To ale bylo od hostujícího týmu vše, do konce prvního poločasu už hráli pouze domácí. Bayern se nakonec dočkal vytouženého gólu ještě v prvním poločase. Probíhal už nastavený čas, když se k míči dostal Thomas Müller, přeběhl s ním přes půlku hřiště a potom ještě dokázal vyslat neuvěřitelnou průchozí přihrávku přes celou šířku hřiště na Robbena. Holandský křídelník už si s míčem věděl rady, ještě si položil Sippela a zavěsil do prázdné brány. Poločas tak skončil očekávaným výsledkem.

Druhý poločas začal tak, jak končil ten první, tedy gólem v hostující síti. Ve 46. minutě Tymoščuk dobře rozehrál na Robbena, ten si položil Bugeru a prostrčil míč přes hostující obranu na Schweinsteigera. Ten už byl sám před Sippelem, rozhodl se ale ještě přihrát na lépe postaveného Gómeze, který doklepával do prázdné brány. Další šance Bayernu přišla v 54. minutě a byl u toho opět Robben, který si vyměnil na hranici pokutového území míč s Gómezem, obešel Amedicka a střílel do pravého horního rohu hostující branky. Sippel ale předvedl skvělý zákrok a prozatím tak uchránil svůj tým.

Lautern v tuhle chvíli nevěděl, kde mu hlava stojí. V 57. minutě se do další šance hnal nezastavitelný Robben, navýšit vedení ale odmítl. A tak udeřilo na druhé straně. V 62. minutě utekl po pravé straně Kirch, nacentroval do vápna, tam nedokázal míč odkopnout Tymoščuk, a tak měl Morávek volnou cestu ke vstřelení své čtvrté branky v sezóně. S tím se ale nechtěl domácí tým smířit, a tak se snažil neustále útočit. V 80. minutě přidali domácí třetí branku. Po odražené přihrávce střídajícího Hamita Altintopa se k míči dostal Gómez a sám proti Sippelovi si věděl rady.

Bayern se však s dosavadním skóre nespokojil a přidal další góly. V 85. minutě se po hezké kombinační akci dostal k míči znovu Gómez a dokonal tak svůj hattrick. Kaiserslautern už byl v tuto dobu naprosto odevzdaným soupeřem. Konečná podoba výsledku přišla v nastaveném čase. Altintop prošel levou stranou hostující obrany, nacentroval před bránu na Müllera, který zblízka překonal bezmocného Sippela. Bayern se tak může v klidu připravovat na další zápas, který odehraje na Weserstadionu.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - VfL Wolfsburg 0:1

22.01.2011 15:30

Góly: 82. Simon Kjaer

Jistě si každý z vás vzpomene na neuvěřitelý obrat, který se povedl hráčům Mainzu na podzim ve Wolsburgu. Ještě v prvním poločase prohrávali 0:3, ale nakonec si odvezli všechny tři body za výhru 4:3. Dnes se však utkání těchto dvou celků mělo o poznání poklidnější průběh a Vlkům se povedlo odčinit podzimní blamáž výhrou 1:0.

První půle se odehrála v poklidném tempu a ani jeden celek si nedokázal vytvořit zajímavější příležitost. Za pozornost stojí snad jen střela Allaguie mimo tři tyče a Mandžukićovo sběhnutí si na střed a následný dalekonostný projektil, který těsně minul pravou šibenici.

V druhé půli toho k vidění rovněž moc nebylo, ale co je hlavní, padl v ní gól. Nejdříve však diváky pobavil Adam Szalai, který přízemní centr Polanského efektně usměrnil patičkou na bránu, leč Diego Benaglio neměl větší problém pomalu střelu zkrotit. Patičkou se prezentoval na druhé straně i Mandžukić, když takto šikovně přihrál ve vápně pod sebe na parťáka z útoku Grafiteho. Ten sice vypálil tvrdě, ale doprostřed brány, kde stál přirpavený Heinz Müller.

Úvodní gól tak přišel až v 82. minutě, když na přímý volný kop zahrávaný Diegem si nejvýšše vyskočil Simon Kjaer a dopravil míč svojí blonďatou hlavou do brány. Největší příležitost na srovnání měl Marcel Risse, jenže jeho povedenou střelu Diego Benaglio vyrazil a Vlci si tak vezou z Mainzu cenné tři body.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - VfB Stuttgart 1:1

22.01.2011 15:30

Góly: 43. Mario Götze - 84. Pavel Pogrebnjak

Strhující podívaná, fotbal plný šancí a nakonec dvě branky. Tak vypadal zápas mezi Dortmundem a Stuttgartem. Oba celky dělilo před dnešním zápasem 31 bodů, ale na hřišti to tak vůbec nevypadalo. Po gólech Götzeho a Pogrebňaka se totiž dělily body.

Týmy připravily do základní sesty jednu více či méně očekávanou změnu oproti předpokladům. Dortmund dal opět přednost polskému útočníkovi Robertu Lewandowkému před Lucasem Barriosem. Také Stuttgart udělal změnu v útoku - do základní jedenáctky se podíval německý forvard Sven Schipplock. Ten letos nastoupil pouze v jednom bundesligovém zápase, když na 11 minut střídal v duelu s Wolfsburgem.

Samotný úvod utkání nabídl velmi rychlý a útočný fotbal, který paradoxně nenabídl výraznější šanci. Přestože Dortmund několikrát předvedl neuvěřitelnou sérii rychlých nárážeček ve vysoké rychlosti, do příležitosti se nedostal - finální přihrávka vždy něco postrádala.

To Stuttgart málem uděřil hned po svém prvním rohovém kopu. Gentner se protlačil k hlavičce, kterou z několika metrů skvělým reflexem vytěsnil Weidenfeller. Také další příležitost o chvíli později přišla ze vzduchu. Postaral se o ni již zmíněný Schipplock, který dokázal poodstoupit od nepozorného Subotiće, ale v dobré pozici téměř uprostřed pokutového území minul.

Vůbec poprvé se do slibnějšího zakončení dostal Dortmund až ve 22. minutě. Nuri Sahin se pokusil křižnou střelou překonat Ulreicha, jenže branku netrefil. Z levé strany, jen o kus dál, se o dalekonosnou střelu pokusil také krajní bek Schmelzer, který už brankáře k výkonu služby donutil.

Následovala dlouhá pasáž bez výraznějších příležitostí. Až těsně před pauzou předvedla Borussia akci, kterou byste našli v lexikonu moderního fotbalu - Sahin narazil Großkreutzovi, který dokázal prostrčit míč mezi obránci na Götzeho. Sedmnáctiletá hvězda se sama před brankářem šance nezalekla a poslala svůj tým do vedení - 1:0.

Ještě do přestávky dostal možnost předvést své, na spoluhráče naváděné, přímé kopy Sahin. Tentokrát byl "vyvoleným" Lewandowski, kterého však á la Vaniak vychytal výtečný Ulreich.

Úvod druhé půle nabídl několik útoků Stuttgartu. Po jednom takovém centroval téměř z nulového úhlu Christian Gentner, jehož pokus k překvapení všech málem zaplul ke vzdálenější tyči branky domácích. Ti odpověděli rychlým protiútokem a kombinací Sahina s Götzem, po které se zcela osamocen a před skoro opuštěnou brankou objevil Robert Lewandowski. Jenže ten nepochopitelně minul.

Po hodině hry si mohl zapsat životní fotbalový okamžik hostující Schipplock. Ten se po přihrávce Molinara ze strany objevil v typické fotbalové příležitosti, kdy mohl zakončovat ve skluzu přes Weidenfellera. Ten ale stačil vyběhnout a donutil dvaadvacetiletého útočníka k lobu, který šel nad branku.

V závěru měla Borussia hned několik rychlých protiútoků způsobených otevřenou obranu hostí. Ti chtěli pochopitelně vyrovnat, jenže místo toho se do zakončení dostávali spíše hráči Dortmundu. Pěknou střelou se vytáhl i mladíček Götze, jenže po otočce nechal vyniknout jenom Ulreicha.

Borussia dnes jednoduše neproměňovala řadu příležitostí, za což byla potrestána v 84. minutě. To Kuzmanovič jemně patičkou usměrnil přihrávku Gebharta do pohybu Pogrebňaka, který dělovou ranou propálil nejen brankáře, ale málem i síť.

A strhující zápas pokračoval i nadále - Lucas Barrios mohl v závěru znovu poslat Borussii do vedení. Jenže jeho hlavičku z malého vápna vytáhl těsně nad břevno v zápase skvělý Ulreich.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - Schalke 04 0:1

22.01.2011 15:30

Góly: 33. Raúl

Velmi pohledné utkání se dnes sehrálo v Hannoveru. Šancí bylo požehnaně na obou stranách, ale všechny tři body si nakonec vezou domů hosté po gólu Raúla z 33. minuty.

První poločas se sehrál ve vysokém tempu a první příležitost si vypracoval Dider Ya Konan po zaváhání obrany Schalke. Sice si obhodil dva obránce i gólmana, ale z nulového úhlu již přesně zakončit nedokázal. Na druhé straně ukázkově zabojoval Jefferson Farfán, když obral o míč Christiana Schulze ve vápně Hannoveru a našel přesně nabíhajícího Raúla. Ten vypáli sice tvrdě, ale pouze do Karima Hagguiho.

Výstavní pumelicí z přímého volnéhé kopu se prezentoval obránce domácích Emanuel Pogatetz, jenže Neuer byl pozorný. Nepřišel si na něj ani o chvilku později Lars Stindl, když jeho střelu z halfvoleje Neuer doslova vytěsnil očima mimo tři tyče. Na druhé straně Raúl však již mířil do černého. Celou akci rozjel mladík Julian Draxler, který posunul míč na rozběhnutého Schmitze a ten prudce nacetroval míč na přední tyč. Na té předskočil Pogatetze Raúl a s lehkostí sobě vlastní poslal balón na zadní tyč - 0:1.

Druhý půle byla zcela v režii domácích, leč ani to nestačilo na dobře bránící Schalke. Největší nebezpečí pro defenzívu hostů představoval Didier Ya Konan, který se dnes místo role zakončovatel ujal spíše role nahravače. Ale jeho pobídka pro Mohammeda Abdellaoueho zůstala bez gólové odezvy. Když to nešlo kombinačně, zkoušeli to hráči Hannoveru i z dálky. Jedovku Pinta vytěsnil Neuer mimo brankový prostor jen s vypětím všech sil.

Když už se povedlo po rohovém kopu Pogatetzovi Neuera překonat, stálo míči v cestě břevno. A aby smůly pro domácí nebylo málo, Konstantin Rausch po narážečce s Konanem svojí slabší pravačkou těsně minul pravou tyč Neuerovy brány. Zápas tak skončil 1:0 pro hosty, pro které mají tyto tři body cenu zlata.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - Eintracht Frankfurt 1:0

21.01.2011 20:30

Góly: 65. Mladen Petrić

Hamburk nakonec dokázal zvítězit v nepříliš pohledném utkání nad Eintrachtem Frankfurt a připsal si tak veledůležité tři body. Posunul už se tak těsně za pohárové příčky a má stejně bodů jako pátý Bayern Mnichov, který má ale lepší skóre.

Začátek zápasu se nesl v očekávaném duchu, HSV bylo aktivnějším týmem a snažilo se rozhodnout hned na začátku zápasu. První šance na sebe nenechala dlouho čekat. Ihned v první minutě se k centru z levé strany probojoval Elia, míč se potom ve vápně dostal až k Zé Robertovi, ten ale mířil vysoko nad bránu Nikolova.

To bylo na dlouhou dobu všechno. Další šance přišla v deváté minutě. Zé Roberto vyslal nádherný míč mezi stopery Frankfurtu na Ben-Hatiru, ten ho ale nepříliš dobře zpracoval a než stačil vystřelit, tak ho o míč připravil včasným vyběhnutím Oka Nikolov. V 17. minutě přišla ojedinělá šance hostujícího Eintrachtu. Martin Fenin se na levé straně dostal k míči, přešel přes Demela a vystřelil. S jeho slabou střelou si však Rost bez problémů poradil.

O průběhu první půle nejvíce vypovídá situace ze 31. minuty, to se ve vápně Hamburku srazili hlavičkující Meier s Kačarem a museli být ošetřováni. Nakonec oba zranění hráči hrací plochu opustili. Nejprve odešel hostující Meier, kterého nahradil Caio. Po delším ošetřování nakonec opustil hřiště i Kačar a vystřídal ho Rincón. Ve zbývajícím čase prvního poločasu už se nic zajímavého nestalo, a tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu.

Druhá půle začala tak, jak končila ta první, tedy střídáním. Pitroipu, který byl v průběhu první půle dlouze ošetřován nahradil Mladen Petrič. Tohle střídání se nakonec ukázalo, jako rozhodující okamžik celého zápasu. Hamburk začal druhý poločas tak, jako ten první. Snažil se hrát velmi aktivně a dostávat se do šancí. To se mu povedlo ve 48. minutě. Trochowski vyslal do šance Eliu, ten si míč dobře zpracoval a vystřelil na přední tyč. Nikolov však tuto střelu kryl.

Postupem času se do hry začali dostávat i hosté. Rode vyslal nádherný dlouhý míč na Gekase, ale ten si ho nedokázal dobře zpracovat a šance na rychlý protiútok tak rychle skončila. HSV se nakonec vytouženého gólu přecejen dočkalo. Psala se 65. minuta, Ben-Hatira vyslal z pravé strany dobrý centr, který prošel celým pokutovým územím až na zadní tyč Nikolovovi brány a tam už si s ním věděl rady Petrič.

V 73. minutě hostující kouč podruhé vystřídal, dnes naprosto nevýrazného Fenina nahradil Heller. V 78. minutě ale přišla další šance HSV. Petrič si na hranici pokutového území dobře zpracoval míč, otočil se a vystřelil, jeho přízemní střela však mířila těsně vedle levé tyče frankfurtské brány. S přicházejícím koncem zápasu se Frankfurt snažil o závěrečný nátlak a vyrovnání skóre, to se mu však už nepovedlo. Hamburk si na své konto připsal už druhé jarní vítězství a může tak reálně pomýšlet na evropské poháry.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Borussia Dortmund19152243:1247
2.Bayer Leverkusen19106339:2936
3.Hannover 9619111728:2834
4.Bayern Mnichov1996437:2233
5.1. FSV Mainz 0519110830:2133
6.Hamburger SV1993729:2830
7.SC Freiburg1993728:2830
8.TSG Hoffenheim1968535:2626
9.Eintracht Frankfurt1982924:2526
10.Schalke 041974826:2525
11.VfL Wolfsburg1958626:2623
12.1. FC Norimberk1965823:3023
13.1. FC Kaiserslautern1964929:3322
14.Werder Brémy1964925:3922
15.1. FC Köln19541022:3419
16.FC St. Pauli19541020:3419
17.VfB Stuttgart19441134:3616
18.Borussia Mönchengladbach19341228:5013

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (141)

Přidat komentář
Kovi81

hsv petric dost chybel

Reagovat
smazaný uživatel

To byl hrozny zapas Doufám , že zítra to bude lepší a BVB vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím, že navážeme na 2. poločas proti Bayeru. Uvidíme, nebude hrát Bender, takže místo něho da Silva a na hrotu bude Lucas místo Roba.

Subotić a Weindenfeller mají 4 žluté, takže očekávám, že Neven si zítra nechá jednu dát, aby chyběl proti Wolfsburgu. Přeci jen chybět v derby, by mohlo býti nepřijemné.

Reagovat
smazaný uživatel

da Silva se Zidanem jsou prý nejistí

Reagovat
smazaný uživatel

Na Kickeru psali, že Zidan nejistý, ale da Silva tam byl v předpokládané sestavě místo Bendera. Tak uvidíme

Reagovat
smazaný uživatel

ok, já to o možné absenci četl v průběhu týdne... (pro Zidana škoda, při absenci Shinjiho ideální šance si zahrát...)

...jinak co Hajnal? bude hrát - nebo se někde rýsuje jeho přestup?

Reagovat
smazaný uživatel

Podle Kickeru je napsaný na lavičce.

Jinak já bych si přál jeho odchod, to nejlepší už odevzdal, těžko se v takhle rozjetém stroji chytí. Navíc na jeho pozici je Kagawa, Zidan, popř. Götze

Reagovat
smazaný uživatel

Naprosty souhlas a podhurské derby je naše

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska hrůza...a především Fenin by se měl stydět

Reagovat
smazaný uživatel

"Jenže Fenin tam šel jen pěšky"

Reagovat
smazaný uživatel

No, když jsem to slyšel, tak jsem si to nemohl nechat pro sebe :-))

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
$dolar$

Super HSV, 2. misto by byl sen

Reagovat
smazaný uživatel

Hannover a Mainz půjdou níž, ale před HSV zůstane jak Bayer, tak hlavně Bayern

Reagovat
Arne

Snít je hezký. Čtvrtý nebo pátý místo...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
$dolar$

Stacilo by

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to určitě. Lepší aby se do Evropy dostala mužstva, která tam mají šanci uhrát slušné výsledky. Aby se BL dostala natrvalo před SA, takže BVB, Bayern, Bayer, HSV / Schalke (to bude muset na jaře pořádně zabrat, ačkoliv Mainz, Hannover, Freiburg, K'lautern to takhle vysoko neudrží, navíc Hoffenheim bez Ragnicka)

Reagovat
Kovi81

Reagovat
jv

Ta EL je reálná, hlavně to chce aby byli opory zdravý. Doufám, že Leverkusen vybojuje alespoň to třetí místo, přeju jim to.

Reagovat
smazaný uživatel

Když budou v první pětce tak spokojenost, hlavně aby se v Hamburku hrály poháry.

Reagovat
jv

Tak na tenhle zápas by se měli podívat všichni ti, kdo vychvalovali Fenina a nadávali na Skibbeho, že mu nedává šanci. Protože Fenin byl dneska suverénně nejhorším hráčem na place, hrál absolutně bez pohybu a bez zájmu. Takhle se do základu nedostane.

Reagovat
smazaný uživatel

měl by se dát na futsal - při těch halových turnajích se mu aspoň daří

Reagovat
jv

Takhle to s ním vážně dobře nedopadne, půl roku porádně nehrál a teď když se několik hráčů zraní a on by mohl dostat šanci, tak si to takhle pokazí. Škoda pro něj...

Reagovat
smazaný uživatel

zase klasika, páteční zápas a nuda A propo, ten trávník mi přišel, že je v hrozném stavu, jako kdyby se hrálo ne v Hamburku ale třeba někde v Příbrami

Reagovat
smazaný uživatel

To jsi možná urazil i tu Příbram

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

A co před týdnem? Ono se to docela pravidelně střídá, i když úplně železně taky ne.

Reagovat
smazaný uživatel

no jo ale jak už sem jednou psal, to je vždy jeden zápas z deseti, kterej v pátek ujde, jinak je to vždy nuda

Reagovat
Arne

To určitě ne, jeden z deseti... Střídá jako že jednou je dobrej, jednou špatnej, to je tak nějak polovina, i když spíš "menší polovina", takže řekněme čtyři z deseti.

Reagovat
smazaný uživatel

na to, že je dopoledne, tak kvalitně filosofuješ

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Na trevora bacha, to je mistr generalizace, viz jeho "francouzská liga je nudná".

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Jj, nastražený uši a oči dokořán.

Reagovat
jv

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

co zere ten gomez ? ale pred tym nez vystreli si vzdy stiahne trenky aby sa branae zacal smiat ? nechapem

Reagovat
smazaný uživatel

*alebo

Reagovat
smazaný uživatel

nechapem, neviem co zere, je mi to jedno, ale esteze mu to tam tak fajne pada

Reagovat
smazaný uživatel

Ach jo...Stuttgart jeden bláznivá Morávek!

Reagovat
smazaný uživatel

super výhra zasloužená - ikdyž ne ve výšce... hlavní je ale ztráta Mainzu a Hannoveru... + zaváhání BvB také potěší

Reagovat
smazaný uživatel

Morávek Po celý zápas pro mě nejvýraznější ze strany K'lauternu

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak jak to vidíte s našimi šancemi na postup na OL v Londýně?

Reagovat
slovaňáák

Škoda veliká, ale měli jsme mnohem dřív zvýšit na 2:0 šancí na to bylo dost, viz Lewa, Lucas..

VfB nehráli špatně, hlavně prvních cca půl hodiny byli celkem lepší, takže celkově remíza asi zasloužená.. Nevadí, jedno malé zaváhání nic neznamená.

Honza aspoň gól.

Reagovat
Kovi81

vase male zavahani mi znicilo tiket

Reagovat
slovaňáák

To se nedá nic dělat. Taky sem nás měl na tiketu..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Tak já to neviděl, koukal jsem na to jenom po očku stejně tak na Bayern, jako hlavní jsem zvolil Freiburg. Ale určitě se na to kouknu ze záznamu. Ale malé zaváhání... Teď hrajeme sérii hodně těžkejch zápasů a až potom můžeme případně hodnotit, jak se nám poved úvod jara.

Reagovat
slovaňáák

Tak tyhle čtyři zápasy na začátku jsou hodně těžký, psal sem to už před začátkem jara, že to chce vytěžit co nejvíce bodů z těchto zápasů. Máme za sebou 2 zápasy ze kterejch máme 4 body, čekají nás Vlci a derby se Schalke. Bayern za dva jarní zápasy získal taktéž 4 body, hrál s jedním soupeřem "slabším" relativně. Pokud získáme z těch dvou následujících zápasů další 4 body, nebude to špatný. Přeci jen máme pořád dostatečný náskok, ale získat šest bodů bylo by to samozřejmě lepší.. Jedním z nejdůležitějších zápasů bude samozřejmě zápas v Allianz Areně, samozřejmě bude záležet na tom v jaké pozici, před tímto zápasem oba kluby budou... V postatě to malý zaváhání je, mohli jsme klidně vyhrát, ale zatím je pořád všechno v našich rukou a nikdo si nemohl myslet, že získáme z prvních čtyř jarních kol plný počet bodů..

Reagovat
jv

Jj, vím... Ještě bych doplnil zápas na Betzenbergu, ten bude taky extrémně důležitej. Ale věřím tomu, že to zvládneme.

Reagovat
slovaňáák

Jojo zápas s Lauternem by se do toho dal taky počítat, pak je myslím St. Pauli a pak hned Bayern. Hodnotit můžeme před, ale spíš až po zápasu s Bayernem. Nepochybuju, že Bayern nás trochu stáhne a nebude to takovej náskok, ale zase nevěřím, že by i on někdy nezaváhal.

Reagovat
jv

Snad jo no, ale Bayern teď stoprocentně půjde nahoru, bohužel... O titulu si v tuhle chvíli mluvit ještě netroufám.

Reagovat
slovaňáák

O tom nepochybuju asi nikdo, první trojku vidím na nás, Bayern a Leverkusen, otázkou je v jakém pořadí.. Já v to samozřejmě doufám, ale jistýho není vůbec nic, na to je ještě brzo, abychom mohli říct - Jo, budeme mistři!..

Reagovat
smazaný uživatel

bayern krása

Reagovat
smazaný uživatel

Nádhera Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

Super Dortmund- pokazil mi cely listek!!!!! do prd.... ze Stut gartem?????

Reagovat
smazaný uživatel

Aspon nejsem sám

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
slovaňáák

To tady bude každej nadávat, že mu Dortmund "pokazil" tiket? Dali jste si ho tam sami, nikdo vás nenutil, tak s tím tady neotravujete..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Naivové si myslí, že bude vyhrávat po zbytek sezony

Reagovat
smazaný uživatel

muzu si tady psat co chci ty turbo!!!!

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern vyhrál jen kvůli tomu, že kucí z Lauternu nebyli v úvodu schopní proměnit asi milion tutovek, co měli, škoda. Mohl být veselejší večer

Reagovat
smazaný uživatel

Mario taky zazdil tutovku v úvodu

Reagovat
smazaný uživatel

Ale na BvB to teda nemá :-(

Reagovat
Kovi81

Reagovat
jv

Reagovat
REPLIKATOR

Blbej Stuttgart Strašně nesympatickej tým

Reagovat
smazaný uživatel

Ve druhém poločase měl Lewa nebo Kevin pojistit na 2:0 a nemuselo se tu řešit, že jsme pokazili tiket někomu

Příští týden se vyhraje ve Wolfsburgu a pak vyhrajeme derby

Reagovat
smazaný uživatel

Tak s tím derby prr

Reagovat
smazaný uživatel

Každopádně se na ten zápas těším Jen mě zarazilo, že si dneska Neven nenechal dát žlutou, takhle riskuje, že bude chybět proti Schalke

Reagovat
slovaňáák

Takhle by to bylo ideální.

Reagovat
smazaný uživatel

no nééé... se s trevorem pustíme do Poldiho a on dá gól

Reagovat
smazaný uživatel

...a druhej, asi bych ho měl kritizovat častěji

Reagovat
smazaný uživatel

Podolski

Reagovat
smazaný uživatel

Juchuchu :-), konecne hrali trochu k svetu, za to, co predvadeli proti Kaiserslauternu, jsem se dokonce i u televize stydela...

Reagovat
Arne

Gól Schiebera! To jsem teda čuměl, až mi šla husí kůže... Pěkně se trefil taky Peszko, na další nahrávka, zatím se jeví dost dobře.

Raúlito + Neuer a Pander za tu střelu, ta jít do brány, tak je to gól roku. Obdivuhodná technika. Jo a Zieler dnes ukázal, že má ještě čas, Flo by měl jít zpět do branky.

FCK škoda, měli na víc než na takovejhle debakl. Müllerova přihrávka Robbenovi, to byl skvost, i když tam zaváhal Jessen tuším. BVB škoda, ale hlavně příště vyhrát ve Wolfsburgu, Stuttgart potřebuje každej bod, tak v rámci solidarity dobrý.

Reagovat
smazaný uživatel

až na větu s BvB souhlas

Reagovat
herbage

Peszko je něco jako Tošić, šikovný hráč, ale děsná padavka. Uvidíme, jestli potvrdí pověst z Lechu nebo se vzmuží

Reagovat
jv

Gól Schiebera byl úžasnej, do tý doby skoro neviditelnej a potom udělá tohle. Jak ten by se teď VfB hodil.

Tak FCK měl na víc určitě, ale to by musel proměnit ty šance na začátku, jinak s Tiffertem je ofenziva Lauternu o třídu lepší, než bez něj. A to zase nehrál Lakić. Potom už to byla exibice Bayernu, podle mě už pak hráči Lauternu rezignovali... Jinak Müllerova přihrávka, to byla lahůdka, i když trochu se štěstím. Ale je pravda, že Roben měl prsty ve třech gólech, s ním je Bayern o hodně silnější, což pro nás není moc dobrý.

Jinak náš zápas jsem ještě neviděl, ale jak píšeš, tak budou následující tři zápasy,potom můžeme hodnotit úvod jara i šance na případnej titul. VfB ale přeju záchranu a věřím, že jí bez problému uhrajou.

Reagovat
jv

Gól Schiebera byl úžasnej, do tý doby skoro neviditelnej a potom udělá tohle. Jak ten by se teď VfB hodil.

Tak FCK měl na víc určitě, ale to by musel proměnit ty šance na začátku, jinak s Tiffertem je ofenziva Lauternu o třídu lepší, než bez něj. A to zase nehrál Lakić. Potom už to byla exibice Bayernu, podle mě už pak hráči Lauternu rezignovali... Jinak Müllerova přihrávka, to byla lahůdka, i když trochu se štěstím. Ale je pravda, že Roben měl prsty ve třech gólech, s ním je Bayern o hodně silnější, což pro nás není moc dobrý.

Jinak náš zápas jsem ještě neviděl, ale jak píšeš, tak budou následující tři zápasy,potom můžeme hodnotit úvod jara i šance na případnej titul. VfB ale přeju záchranu a věřím, že jí bez problému uhrajou.

Reagovat
jv

Co to je.

Reagovat
smazaný uživatel

Zvláštní je, že Robben, kterej byl na hřišti pouze za stavu 2:1 a poté byl vystřídán, měl prsty ve třech gólech ...

Reagovat
jv

Jj, omlouvám se, moje chyba.

Reagovat
slovaňáák

Bylo hodně znát, že nehrál Lakić? Když sem koukal na skóre bylo to 2:1, pak koukám po zápase a takovej "debakl". Sestřihy sem nestihl, musím na ně mrknout.

Reagovat
jv

Tak v první řadě bylo ohromně znát, že hrál Tiffert, s ním stoupá ofenziva FCK o třídu, ale dneska zase pro změnu chyběl Lakić... I tak si ale Lautern vytvořil na začátku plno šancí, Tiffert tam měl i břevno. Ale absence Lakiće cítit taky byla, i když se Nemec hodně snažil.

Reagovat
slovaňáák

Škoda, že se nechal vyloučit zrovna před tímhle zápasem a ještě tak zbytečně.

Reagovat
jv

Ale to stejně nebyl zápas, kde by se měl Lautern chytit a získat body. Důležitější bude, aby poráželi ty týmy pod sebou.

Reagovat
slovaňáák

Já jsem tajně si přál, aby zopakovali podzimní zápas Ale získávání bodů bude pro ně důležitý s jinými soupeři, to je jasné.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas, od nějakýho 12-13 kola záloha kursenu šlape jako hodinky. Vidal je pozičně i silově na tom velmi dobře. Sam skvěle čte hru a má fotbalový myšlení. Bender už ukazuje co umí a je velkým příslibem do budoucna. Uvidíme co uzdravenej Ballack, aby si vůbec kopnul Největší brzda mi přijde trenér

Reagovat
Arne

Beru zpět toho Peszka, oni jsou s Matuschykem skoro stejní... Ale ta nahrávka, tak už snad jeho byla.

Reagovat
smazaný uživatel

ale i tak prý Peszko zahrál kvalitně

Reagovat
13

zdá se mi to nebo se Goméz začal v týhle sezoně Bayernu fakt vyplácet?

Reagovat
smazaný uživatel

nezdá... teď už tuším gólově předčil Robbena z minulé sezony a v této době prý ještě nikdy neměl tolik gólů, takže se dá předpokládat jeho nejlepší sezona (pokud mu forma vydrží)

Reagovat
jv

Je z něj tahoun. Ty šance co má tak víceméně s klidem proměnuje, navíc je schopnej se do ní i sám dostat. V kombinaci s Robbenem je to smrtící duo.

Reagovat
smazaný uživatel

jen by ho měl Robben častěji zohledňovat, ale to snad příjde časem, spolo moc často nehráli tak, snad v příštím zápase

Reagovat
jv

Jj, sice z toho moc velkou radost nemám, ale byla to dneska pěkná podívaná.

Reagovat
smazaný uživatel

Peszko začal úřadovat?

Reagovat
Arne

Zrovna kouknu na Bild a tam stojí "LewanDOOFski"

Reagovat
smazaný uživatel

tady mi nějak uniká pointa. Food znamená noha, ne?

Reagovat
Arne

Doof je hloupý... To taky fandové Schalke volají "Doofmund".

Reagovat
smazaný uživatel

No jo no, tenhle zápas se mu moc nepovedl, no. Jinak na DD bylo včera přítomno kolem dvaceti tisíc lidí

Reagovat
Arne

Jj, 18, to se mi líbí.

Reagovat
Arne

100. für Berlin!

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

ale zase to bylo 90minutu strachu

Reagovat
Arne

Což to jo, ale já byl prostě unešnej... Ta defenziva ale byla špatná, taky dost chyběl Niemeyer, Fanol jeho kvalit zatím nedosahuje.

Reagovat
REPLIKATOR

Kadlec

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Hemeroid se jenom podíval

Reagovat
Filip12

kADLEC ::thumbsup: UKÁZALA RONALDOVI JAK SE MÁ KOPAT STANDARTKA

Reagovat
jv

Leverkusen byl o něco lepší, takže lze tu výhru brát za zaslouženou. Gladbach musí začít proměnovat šance, jinak to dobře nedopadne...

Výborně zahrál Gonzalo Castro, na Barnettu jsem si ani nevzpomněl (a myslím si, že nejsem jedinej), narozdíl od Švýcara se nabízel a hlavně běhal po celej zápas... Hodně dneska podržel svůj tým taky Adler.

Ještě bych se zastavil u zálohy Leverkusenu, která bude s návratem Ballacka hodně silná, což už bylo dneska místama vidět. Střed Rolfes, Ballack a Vidal bude hodně silnej, kraje mají taky výborný, podle mě mají nejsilnější zálohu v BL. (počítám i lavičku)

Reagovat
smazaný uživatel

+ přijde Schürrle, kterého lze počítat někam mezi zálohu a útok... (jinak Köln hledá někoho, kdo by trochu tlačil na Novakoviće - nedivil bych se tolik, kdyby zpátky přitáhli Helmese)

Reagovat
smazaný uživatel

na to snad nemaj prachy, ne?

Reagovat
jv

Jj, vidíš, na toho bych zapomněl. Mě se tam hlavně líbí ta jejich vzájemná zastupitelnost, protože letos nehráli snad ani jednou v tom ideálním složení. Navíc na lávce jsou hráči, jako Balitsch, Bender, Kaplan (už taky prokázal, že na BL má) a bude pravděpodobně i Sam. Navíc mají na hostovačkách Hegelera, Hosogaie, Pamiče, Petsos a Risseho. Přetlak je tam hodně velkej a to ne jen v záloze.

Jo a taky podepsali toho talenta z Braunschweigu, jak jsme se o něj zajímali my Bellarabiho. Völler ale ví co dělá a už dopředu se připravuje na budoucí odchody.

Ohledně toho Helmese, jsem četl něco o zájmu Vlků. Leverkusen si ho prej cení na 8 mil. eur.

Reagovat
jv

OT: S04 přivedlo na půlroční hostování s opcí na přestup Brazilce Avelara z ukrajinského Karpaty Lvov. Jedná se o hráče na levou stranu, schopnýho zahrát v obraně i v záloze.

Reagovat
smazaný uživatel

to Pauli, to je taková škoda

Reagovat
smazaný uživatel

VIDAL

Reagovat
stas87

pezsko je v kolne? a za smiesnych 500 eciek?mu koncila zmluva?

Reagovat
smazaný uživatel

už je tam relativně dlouho ale za kolik, to netuším

Reagovat
stas87

na transfermarkte je pol mega ak mu koncila zmluva tak je ta ciastka pochopitelna inak pozeral som na pohyby hracov vo wisle a musim sa smiat oba brozkowe v trabzone+glowacki a nahradi slabe...sanca pre lech na miesto pezska prisiel jacek kielb z korony maly rychly dobra nahrada

Reagovat
smazaný uživatel

cože, Wisla rozprodává hráče? To sem netušil a o posilách pro Kolejorz jen vím, že dorazil nějaký Srb či co to je. Ale pozor, už ztrácíme hodně bodů na čelní místa tabulky

Reagovat
stas87

jj brozek pawel za 2 mega

piotr za 900

glowacki za 800

marcelo za 3 800 000 do psv

diaz za 1 500 000 do brugg

vratil sa zurawski kupili erika cikosa z artmedie a nejakeho chorvata

Reagovat
jv

Relativně dlouho... Je tam teď od začátku ledna. Přišel na půl roku s tím, že pokuď se udrží, tak tam je dvouletá opce.

Reagovat
smazaný uživatel

tam je na hostování? Já myslel, že přišel normálně na přestup

Reagovat
jv

Ne, na přestup. Ale v případě sestupu by se neuplatnila ta opce.

Reagovat
smazaný uživatel

Chces vyhrat Iphone4 nebo novy notebook klikni na tento odkaz http://gifts.freebiejeebies.co.uk/336180 a postupuj podle tohohle návodu http://freeiphone4.websnadno.cz/Navod.html neni to zadny fake podivej te se na youtube pod nazvem ,,freebiejeebies unboxing´´

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
jv

Pěkný.

Reagovat
smazaný uživatel

Alaba (může mi někdo říct, jak hrál krom toho že dal gól? dal jsem přednost hokeji, takže jsem nesledoval)

Reagovat
jv

Já ti neporadím, sice jsem koukal na souhrny, ale zrovna Hoffe už jsem neviděl... Předtím jsem ještě koukal taky na kousek hokeje.

Reagovat
JozkokozleJ

Spolu s Castrom vytvoril urcite nebezpecnejsiu stranu, nez Sam a Schwaab. Velmi dobre sa doplnali s Castrom, ktory bol vynikajuci. Vydarila sa mu i jedna velmi pekna finesa patickou ... skratka dopredu bol vyborny. Smerom dozadu tazsie hodnotit. V prvom polcase siel po jeho strane utok Gladbachu, z ktoreho nastrelil Reus brvno ...

Toto je ale stav do cca. 65. minuty ... potom som zial musel prec od futbalu.

Reagovat
JozkokozleJ

Aha ... nechapem ako je mozne, ze som tam namiesto Alabu videl kadleca

Reagovat
smazaný uživatel

OT:

V Německu to vypadá, že se díky jednotnému postupu ultras skupin ohledně pyrotechniky na stadionech dostanou k cíli, nebo alespoň ke kompromisu. Německý fotbalový svaz (DFS) vyslovil ochotu jednat se zástupci protestujících ultras skupin. Do protestu se zapojilo celkem 55 ultras skupin. Němečtí ultras nabízí DSF kompromisní řešení, a to žádné petardy, rakety, ale pouze bengálské ohně, které budou pouze drženy v rukou a to pouze v sektorech, kde mají své místo ultras.

Němečtí ultras se opírají o rakouský model, na kterém se domluvili rakouští ultras s Rakouským fotbalovým svazem, kdy mohou v přesně vymezených místech ve svém kotli odpalovat světlice či bengálské ohně.

Reagovat
smazaný uživatel

a teď i v čr

Reagovat
Arne

(dal bych jich nejradši sto...)

Reagovat
jv

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele