Bundesliga - preview 19. kola

21.01.2011, 09:06, aktualizováno 23.01.2011, 08:15
Previews
Leverkusen hraje v Gladbachu a má tak šanci posunout se na druhou příčku a stáhnout něco z náskoku Borussie Dortmund. Hoffenheim jistě nemá v úmyslu vzdát boj o evropské poháry, nyní doma potřebuje porazit St. Pauli...
Borussia Mönchengladbach - Bayer Leverkusen  (neděle 15:30)
Dva porýnské celky v naprosto odlišných pozicích se představí v neděli odpoledne v Borussia-Parku. Domácí Mönchengladbach bude chtít navázat na týden staré vítězství a opět zvýšit své šance na záchranu, Leverkusen zase potřebuje body pro boj o Ligu mistrů.

Bayer by navíc rád odčinil dva nezdary, které se mu v právě probíhající sezóně proti tomuto soupeři přihodily. Koncem října totiž v Gladbachu po penaltách skončila jeho cesta letošním ročníkem DFB-Pokalu, více však fotbalovému příznivcovi utkvělo v paměti utkání druhého kola, kdy Borussia překvapivě vykradla BayArenu a to po fenomenální přestřelce 6:3.

Něco podobného však nyní nelze čekat, Hříbata totiž přes krátkou zimní pauzu zapracovala na defenzivě (stále s výrazným předstihem nejhorší v lize) a to se projevilo hned před týdnem v Norimberku, kde nejprve vstřelil jediný gól zápasu Neustädter a nová stoperská dvojice ve složení Nordtveit - Stranzl za vydatného přispění brankáře Heimerotha slavila čisté konto, načež se odstup do nesestupových břehů snížil na pět bodů.

Nyní mají porýnští další velký cíl - konečně si připsat první domácí vítězství v sezóně, žádný med to ale nebude. "Bayer má enormní kvalitu, ať už nastoupí Ballack, Rolfes nebo Vidal. Patří tradičně k herně nejlepším celkům soutěže a my neuděláme tu chybu, že bychom s nimi chtěli hrát fotbal," prohlásil trenér Michael Frontzeck, který má stále mimo hru Brouwerse, Danteho a distancovaného Bobadillu, který ale zřejmě klub opustí.

Na druhé straně Leverkusen má zcela jiné starosti, totiž boj o pohárovou Evropu, potažmo konkrétně Ligu mistrů. Třetí příčku zajišťující alespoň kvalifikaci do soutěže zaručující přísun velkého finančního obnosu ovšem chemici ztratili minulý týden společně s veškerými nadějemi na titul, výsledkem 3:1 totiž jeho půdu vyloupila suverénní Borussia Dortmund.

"Po prohře s Dortmundem jsme pod tlakem a chceme prodloužit svojí venkovní sérii, při pohledu na tabulku by bylo vítězství extrémně důležité," zhodnotil situaci velezkušený Jupp Heynckes. "Žádná procházka Borussia-Parkem nás ovšem nečeká," varuje své svěřence před soupeřem. Zkušený kouč nemůže počítat se zraněnými Barnettou, Benderem, náhradníkem Fernandezem a vykartovaným Friedrichem. Po trestu se naopak vrací Kadlec, pravděpodobně jen na lavičce opět začne Ballack.
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
Heimeroth - Levels, Nordtveit, Stranzl, Daems - Marx, Neustädter - Reus, Idrissou - de Camargo, Hanke
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Adler - Castro, Reinartz, Hyypiä, Kadlec - Vidal, Rolfes - Sam, Renato Augusto - Kießling, Derdiyok
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.60 - 3.70 - 1.88
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
TSG Hoffenheim - FC St. Pauli  (neděle 17:30)
V nedělní dohrávce 13. kola se na hřišti Hoffenheimu představí FC St. Pauli. Tento nováček se momentálně nachází na první sestupové pozici a proto potřebuje nutně bodovat. Body ale potřebují i domácí a zápas tak bude mít velký náboj.

Trenér Hoffenheimu Marco Pezzaiuoli stále vyhlíží příchod nového útočníka, když Demba Ba je na odchodu a Chinedu Obasi více na marodce, než na hřišti. V týdnu se zdál být příchod Ryana Babela z Liverpoolu jako hotová věc, ale tento nizozemský hráč si na poslední chvíli vzal čas na rozmyšlenou a čeká, jestli neprojeví zájem jeho bývalý klub Ajax Amsterdam.

Marco Pezzaiuoli je však ohledně příchodu Babela stále trpělivý. "Nový útočník přijde tak jako tak a když ne Babel, tak někdo jiný. S Babelem jsem mluvil a mám z tohoto rozhovoru dobrý pocit. Přesto respektuji jeho přání a uvidíme, jestli Ajax o něj projeví zájem nebo ne," shrnul situaci okolo příchodu nového útočníka tento mladý ambiciózní kouč.

V útoku tak nejspíš nastoupí Vedad Ibišević a Peniel Mlapa. Nová akvizice Roberto Firmino sice byl v dostatečné kondici, přesto jej v týdnu skolila menší viróza a do utkání tak pravděpodobně nezasáhne.

Trenér St. Pauli Holger Stanislawski si nemyslí, že by útok Hoffenheimu postrádal kvalitu. "Jejich útočníci jsou velmi dobří a je jedno, jestli nastoupí ten nebo ten. My musíme bránit kompaktně a vyvarovat se zbytečných chyb. Minule, když proti nám hráli, tak jsme měli více ze hry a přesto jsme odešeli ze hřiště poraženi," narážel kouč hostí na porážku z 2. bundesligového kola 0:1.

St. Pauli bude postrádat nejen kapitána Fabia Morenu, ale i jeho zástupce Mariuse Ebberse. Stanislawski si přesto myslí, že je jedno kdo s kapitánskou páskou nastoupí, ale nesmí to být někdo, koho by taková zodpovědnost mohla příliš svazovat.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Starke - Beck, Vorsah, Compper, Ibertsberger - Vukcević, Alaba, Rudy, Salihović - Mlapa, Ibišević
FC St. Pauli - pravděpodobná sestava:
Kessler - Rothenbach, Zambrano, Gunesch, Oczipka - Boll, M. Lehmann - M. Kruse, Takyi, Naki - Asamoah
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.90 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
SC Freiburg - 1. FC Norimberk  (sobota 15:30)
Devatenácté bundesligové kolo zavítá i do Freiburgu, domácí tým se zde utká s 1. FC Norimberk. Svěřenci trenéra Robina Dutta budou chtít navázat na poslední dobré výsledky, jež je vynesly až na současné šesté místo v tabulce.

Domácí začali sezónu ve velkém stylu, po čtyřech zápasech měli na svém kontě výborných devět bodů. Jenže to nebylo vše, jihoněmecký tým si udržel stabilní formu po celou podzimní část sezóny. Jarní část soutěže začal Freiburg také dobře, remíza se St. Pauli je hodně cenná, zvlášť poté co musel dvakrát dotahovat vedení domácích.

Trenéru Duttovi nebude pro zápas k dispozici aktuálně nejlepší střelec bundesligy Papiss Demba Cissé, který si na tréninku poranil stehenní sval. Chybět by měl dva až tři týdny a protože je mimo hru i další stabilní útočník Reisinger, tak se vedení domácích rozhodlo zareagovat a přivedlo posilu. Úkol nahradit výše zmíněné hráče dostane Erik Jendrišek. Ten přišel ze Schalke, kde se přes velkou konkurenci nedokázal prosadit. "Zdobí ho velká rychlost a skvělá hra levou nohou. Jeho výhodou je také to, že může nastoupit na více místech v sestavě. Hráč zapadá do našeho týmu i po lidské stránce, což je pro nás strašně důležité," popsal Dutt novou posilu.

Kromě Cissého bude domácím chybět ještě celá řada dalších hráčů. Mimo hru jsou stále Pouplin, Krmaš, Toprak, Flum, Jäger, Schuster, Williams a Bechmann.

Norimberk začal podzimní část soutěže také dobře, mírná krize přišla až s blížící se zimní přestávkou. Ale i tak ji hráči kouče Dietera Heckinga přečkali v klidném středu tabulky daleko od sestupového pásma. Der Club má v tomto týdnu velice nahuštěný program, ve středu totiž hrál osmifinále DFB Pokalu v Offenbachu. Norimberk postoupil díky dvěma trefám Timmyho Simonse a v dalším kole ho čeká výjezd do Veltins Arény na Schalke.

"Postup v poháru byl naší povinností. Hráli jsme velmi soustředěně, výhra byla naprosto zasloužená. Nyní ještě na Schalke nemyslíme, v tuto chvíli nás zajímá pouze Bundesliga a následující zápas ve Freiburgu. I když má soupeř mnoho zraněných hráčů, tak ho v žádném případě nesmíme podcenit, protože je znám svým velkým týmovým duchem. Freiburg hraje v této sezóně moc dobře a já k němu chovám velký respekt," řekl Hecking.

Hostující trenér bude stejně jako v minulém zápase postrádat několik důležitých hráčů základní sestavy. Do zápasu stále nejsou schopni nastoupit Nilsson, Bieler, Frantz, Gündogan a dlouhodobě zraněný kanonýr Bunjaku.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Baumann - Mujdža, Barth, Butscher, Bastians - Abdessadki, Makiadi, Rosenthal, Putsila - Yano, Caligiuri
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
R. Schäfer - Judt, Wollscheid, Wolf, Pinola - Simons - Hegeler, Ekici, Cohen, Eigler - Schieber
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 3.30 - 2.85
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Bayern Mnichov - 1. FC Kaiserslautern  (sobota 15:30)
Bundesligová tradice zápasů mezi Bayernem a Kaiserslauternem se vrátila a hned v prvním měření sil na Betzenbergu se zrodila senzace. Zrodí se i tentokrát?

Vyprodaný Betzenberg v prvním letošním střetnutí sobotních soupeřů přihlížel nečekané výhře Lauternu nad Bayernem 2:0, která byla díky brankám Iličeviće a Lakiće první od dubna 1999. Pokud by se Roten Teufeln rozhodli vzít všechny série jedním vrzem, výhrou v Allianz Areně by Bavory na jejich hřišti skolili po více než třinácti letech.

Více než o ztrátu suverenity s Kaiserslauternem se ale domácí budou obávat případného navýšení náskoku vedoucího Dortmundu. "Minulý týden vyhrál v Leverkusenu, což nám moc nepřidalo. Byl bych raději, kdyby vyhrál Bayer," přiznal pro oficiální stránky Thomas Müller. Ztráta nejúspěšnějšího klubu v německých fotbalových dějinách na aktuálního lídra činí už šestnáct bodů a postupem času to více či méně vypadá na boj o druhé místo. "Teď se na něj musíme soustředit," přiznal Danijel Pranjić.

"Tento zápas bude průlomový, Kaiserslautern má velmi dobrý tým. My jsme prodělali skvělou přípravu, otázkou ale bude, jestli ji dokážeme potvrdit i v ostrých zápasech," prohlásil domácí trenér Louis van Gaal, jehož tým stále nepodpoří zranění Braafheid, Kroos, Ribéry a Olić. Spolehnout se tak bude muset na návrat svého krajana Arjena Robbena, kterého také určil jako primárního exekutora pokutových kopů. "Už je to snad za ním. Nemá žádné problémy, nic se neobjevilo ani při tréninku," potvrdil devětapadesátiletý kouč stav křídelníka, kterému den po utkání bude sedmadvacet let.

Velkou nepříjemnost bude muset na druhé straně řešit Marco Kurz. Tomu vypadl ze sestavy kvůli vyloučení v Kölnu jedenáctigólový Srdjan Lakić, autor pěti ligových gólů Kaiserslauternu z posledních deseti. "Určitě nám bude hodně chybět, ale zase tak velkou hlavu si z toho nedělám. Máme dobré útočníky, kteří dokáží naskočit z lavičky," ujišťoval fanoušky samotný Kurz.

Tomu ale kromě chorvatského snipera no.1 budou chybět i Šimůnek, Rivić a Micanski. Kromě toho bude jeho družina čelit celku, který už prostě musí začít stahovat ztrátu na čelo tabulky. "Není pochyb o tom, že Bayern je jedním z nejlepších týmů v lize a má obrovskou kvalitu. Pokud přijedete na jeho stadion, jen těžko nemůžete být považováni za outsidera," smiřuje se pomalu s vnuknutou rolí Kurz, v jehož taktickém rozestavení na sobotní odpoledne se zřejmě objeví jen jeden útočník.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Kraft - Lahm, Breno, Badstuber, Luiz Gustavo - van Bommel, Tymoščuk - Robben, Schweinsteiger, Müller - Gómez
1. FC Kaiserslautern - pravděpodobná sestava:
Sippel - Dick, Amedick, Rodnei, Bugera - Petsos - Kirch, Tiffert, de Wit, Iličević - Nemec
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 5.50 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
1. FSV Mainz 05 - VfL Wolfsburg  (sobota 15:30)
Mainz do letošního jara nevstoupil zrovna příznivě a prohru ze Stuttgartu se bude snažit odčinit proti Wolfsburgu. Příležitost na to bude mít proti momentálnímu remízovému králi německé nejvyšší soutěže.

Vlci měli na začátku sezony velké problémy se zvládáním koncovek zápasů a jinak tomu nebylo ani s Mainzem. V rámci posledního prázdninového kola svěřenci Steva McClarena vedli po třiceti minutách už 3:0, přesto utkání ztratili a prohráli 3:4. "V té době to hodně bolelo. Tým dostal facku, kterou si zasloužil. Byli jsme hodně nervózní. Trvalo to dlouho, než jsme se z toho šoku dokázali probrat. Teď je ale před námi zcela jiné utkání, i když to každý v hlavě samozřejmě mít bude," zavzpomínal před zápasem McClaren.

Tehdy hostující kouč Thomas Tuchel na to samozřejmě vzpomíná v zcela jiné náladě. "O mnohém rozhodl první poločas. Pak jsme si dodali sebevědomí, povzbudili se a ve Wolfsburgu začali budovat úspěšný tým. Přesně takové zážitky dělají z týmu tým. Myslím si, že se to už opakovat nebude. Podle mě je to zcela vyloučeno," řekl nejmladší ze všech bundesligových koučů.

Už jen kvůli odplatě hostů a snaze napravit špatný začátek domácích se vyplatí sledovat toto utkání. Ostatně jsou tu i další věci, které by důslednému bundesligovém pozorovateli neměly uniknout. Oba týmy se v bundesligovém měřítku už devětkrát poměřili, přičemž padlo 41 branek, průměr tedy vychází skoro 4,6 gólu na zápas.

Mainz ale tým z autostadtu nebude chtít porazit jen kvůli polepšení si v tabulce, ale také kvůli hrozivé bilanci v domácích zápasech s tímto týmem. Tři poslední utkání na Bruchwegu vždy skončila vítězstvím Wolfsburgu, takže se poslední výhra Mainzu datuje až ke 4. prosinci 2005. "Může se stát cokoliv, je to přece fotbal. Hráli jsme už hůře než ve Stuttgartu a přesto jsme vyhráli. Tentokrát to nevyšlo. Body zvenku dělají rozdíly v tabulce, ale výsledky nejsou primárním kritériem pro hodnocení výkonů. Navíc my hrajeme proti týmu, který už je bez Edina Džeka. Vůbec se nezlobíme, že odešel, teď to bude jednoduší," zakončil troufale Tuchel, jehož squadru stále nepovede zraněný kapitán Bo Svensson.

V naprosto odlišné situaci se teď nachází Wolfsburg. Předloňský mistr má stále co dočinění s boji o záchranu a na krku jeden nelichotivý rekord. V lize už sedmkrát v řadě remizoval a dotahuje se tak na Waldhof Mannheim z roku 1985, který si na remízový náhrdelník přidal jen o jeden diamant více. Půjde tak o souboj nejčastěji remizujícího týmu s nejméně, neboť Mainz jako jediný letos ještě neochutnal pocity z jednoho bodu.

"Když už nic, tým by měl hrát alespoň jako posledně. Určitě nám chybí útočníci. Zápas s Bayernem také ukázal, že potřebujeme posílit. Nejsme tak silní, jak bychom si přáli, ale na posily máme ještě jedenáct dní," projevil své touhy McClaren, který se zároveň nezapomněl poklonit Mainzu. "Drží si svůj standard a na třetím místě jsou oprávněně, nikdo nemůže být překvapen. Čeká na nás skvělý tým, který bude velmi obtížným úkolem," dodal McClaren, jenž nemůže nasadit asijského reprezentanta Hasebeho a Caiubyho.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Müller - Zabavník, Bungert, Noveski, Fuchs - Polanski, Fathi, Soto - Holtby - Schürrle, Szalai
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Riether, Kjaer, Friedrich, Schäfer - Josué, Cigerci - Dejagah, Diego, Mandžukić - Grafite
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.20 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Dortmund - VfB Stuttgart  (sobota 15:30)
Dortmund po fenomenálním vstupu do jarní části sezóny čeká papírově slabý soupeř, který však bez ohledu na letošní trápení disponuje velkým potenciálem. Na beznadějně vyprodaný Westfalenstadion zavítá Stuttgart, který minulé kolo vykročil tou správnou nohou do boje o záchranu.

Mnoho lidí si ještě před týdnem nebylo jisto, zda náhodou Borussia přes svátky neztratí něco ze své lehkosti, z vášně a nadšení pro hru, kterými udivovala fotbalové Německo v průběhu celého podzimu. Odpověď svěřenců Jürgena Kloppa nemohla být jednoznačnější - vítězství 3:1 na hřišti silného Leverkusenu zanechalo silný dojem a co víc, BVB po zaváhání Mainzu navýšilo svůj náskok v čele tabulky na čtrnáct bodů.

"Pokud by takovýto náskok měl Bayern, asi by bylo hotovo, ale my víme, že se ještě může ještě cokoliv stát a zůstáváme na zemi,” nepřestává Klopp se skromnými prohlášeními. ”Pro nás platí jen fakta. Pokud jsme lídři tabulky, tak asi neděláme vše úplně špatně, na druhou stranu také nemusí být vše úplně dobře. Umíme realisticky zhodnotit, jaký význam má náš výkon z Leverkusenu,” dodává.

Rodák ze Stuttgartu ve službách Borussie bude muset změnit sestavu a to nejen na jedné pozici. Návrat uzdraveného Barriose na hrot místo Lewandowského sice je dobrovolný, ale ztráta Bendera už ne - na jeho místě se zřejmě objeví da Silva. Mimo hru jsou dále Kehl, Owomoyela, Kringe, nově ještě Zidan a v neposlední řadě reprezentující Kagawa.

Také týmu z Kloppova rodného města se v osmnáctém kole dařilo, VfB poněkud šťastně doma porazilo Mainz 1:0 a přiblížilo se příčkám zajišťujícím přímou záchranu - na patnácté St. Pauli momentálně ztrácí tři body. Kouč Labbadia ale musel také přijmout některé špatné zprávy, jako třeba ztrátu zraněného Cacaua a zřejmě také dalšího útočníka Maricy. Dlouhodoběji k dispozici nemá ani Boulahrouze, Celozziho, Baha a Audela.

Personální potíže v útoku možná vyústí ke změně systému. "Nejradši bych ale hrál zase na dva hroty. Chceme Dortmund dostat pod tlak, aniž bychom ztratili pořádek v zadních řadách. Musíme být běhaví, držet s BVB krok v tomto směru je velice důležité,” prohlásil Bruno Labbadia. ”Způsob, jakým soupeř hraje, je opravdu působivý, ale v bundeslize může každý porazit každého. Těšíme se na tento úkol před vyprodaným domem a chceme bodovat.”
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Piszczek, Subotić, Hummels, Schmelzer - da Silva, Sahin - Blaszczykowski, M. Götze, Großkreutz - Barrios
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Funk, Tasci, Delpierre, Molinaro - Träsch, Gentner, Kuzmanović - Gebhart, Boka - Pogrebňak
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.45 - 4.50 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hannover 96 - Schalke 04  (sobota 15:30)
Hannover a Schalke před druhým vzájemným zápasem sezóny dělí dvanáct bodů, což by nebylo nic překvapivého, kdyby to nebyli Dolnosasové, kdo má znatelně navrch. Momentálně jsou dokonce druzí, zatímco hosté po nezvládnutém vstupu do jara stagnují na jedenácté pozici.

Už čtvrté místo po podzimu bylo pro tým, který se loni až na poslední chvíli zachraňoval, obrovským úspěchem a i v novém kalendářním roce dolnosaská pohádka pokračuje. Hannoverští zvítězili 3:0 ve Frankfurtu a vedle suverénního výkonu překvapili i novou tváří mezi třemi tyčemi - Ron-Robert Zieler dostal přednost před Florianem Fromlowitzem a připsal si bundesligovou premiéru. "Ron potvrdil své tréninkové výkony a i příští sobotu nastoupí," potvrdil Mirko Slomka.

Trenér "šestadevadesátek" by měl v nejbližších dnech prodloužit smlouvu, ještě předtím se ale soustředí na zápas proti svému bývalému klubu a nic lehkého neočekává. "Schalke v právě probíhající sezóně už předvedlo dobré výkony a hlavně v Lize mistrů prokázalo svojí kvalitu," říká Slomka, jenž nemá k dispozici pouze dlouhodobé marody Andreasena, Carlitose, Beasleyho a Millera.

To v Gelsenkirchenu taková pohoda jako u soupeře nepanuje. Skvělé výkony a především výsledky ze závěru podzimu sice fanoušky Königsblauen naplnily optimismem, úvodní jarní kolo ale Schalke nevyšlo a s Hamburgem prohrálo 0:1. Vedle ztráty bodů bolel hlavně pohled na předváděnou hru, který nechal zavzpomínat na královskymodré trápení z podzimní části.

Magathovy svěřence teď navíc čeká nepříjemný soupeř, který koncem srpna vyplenil Veltins Arenu po výhře 2:1. "Hannover si vede velice dobře a odstartoval skvěle i do jarní části. Nebude to rozhodně snadné, ale jsme připraveni a jedeme si tam pro body," prohlásil Felix Magath. I v jeho týmu si odbyl premiéru jeden mladíček a to Julian Draxler, který by se měl objevit nyní dokonce v základní jedenátce. Totéž platí i pro Klugeho a Metzeldera, kteří měli drobné zdravotní potíže, hrát naopak stále nebudou Hoogland, Kenia a reprezentující Uchida.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - Cherundolo, Haggui, Pogatetz, C. Schulz - Schmiedebach, Pinto - Schlaudraff, Rausch - Ya Konan, Abdellaoue
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Neuer - Matip, Höwedes, Metzelder, Schmitz - Kluge, Rakitić - Farfán, Draxler - Raúl, Huntelaar
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.70 - 3.40 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
1. FC Köln - Werder Brémy  (sobota 18:30)
Várku sobotních utkání 19. kola Bundesligy uzavře podvečerní duel mezi 1. FC Kolín a Werderem Brémy. Jak domácí, tak hosté nezažívají zrovna nejpovedenější ročník. Zatímco problémy Kolína s udržením se v Bundeslize nikoho nepřekvapí, 13. místo Werderu v tabulce jsou pro většinu odborníků i laiků pořádným šokem.

Zvláště připočteme-li fakt, že Werder od výhry titulu v sezónně 2003/2004 téměř vždy skončil v lize do třetího místa. Výjimkou z pravidla byl předminulý ročník, kdy Brémy dokončily sezónu na desátém místě. Pravdou je, že letošní Werder silně poznamenal odchod šplímachra Mesuta Özila do Realu Madrid, dále rozsáhlá marodka a v neposlední řadě také boj na třech frontách. Tyto faktory vyústily v současnou pozici v tabulce a vypadnutí Brém jak z Ligy mistrů, tak z poháru DFB.

Vážnosti situace si je vědom i jeden ze strůjců úspěchu Werderu posledních let, sportovní ředitel Klaus Allofs. "Nacházíme se ve svízelné situaci a jakkoliv je současný ročník pro nás náročný, je to zároveň pro nás velká výzva. Zatím se nenacházíme dostatečně daleko od zóny sestupu, ale již vidíme světlo na konci tunelu. Naším cílem je soustředit se na naši hru a nezapomínat, že vždy je o co hrát," míní Klaus Allofs.

Výhra nad Hoffenheimem v prvním jarním kole dodala hráčům Werderu mnoho nových sil, přesto Allofs mírní přehnaný optimismus: "Tato výhra nám o něco usnadnila práci. Až navýšíme náskok na týmy ze spodku tabulky, můžeme začít pomýšlet na boj o pohárové příčky. Bodový odestup mezi námi a pátým až šestým místem není tak veliký," dodal sportovní ředitel Werderu.

Velké plány mají pro jarní část Bundesligy i v Kolíně. Cenná remíza na hřišti Kaiserslauternu dodala hráčům potřebné sebevědomí a nyní si za mohutné podpory domácího publika věří i na takového soupeře, jakým je Werder Brémy. Prezident klubu Wolfgang Overath považuje za úspěch již to, že se jeho klub udržel v 1. lize již dvě sezóny po sobě a o to větší úspěch by byl, kdyby se to Kozlům povedlo prodloužit odalší. " Nezapomínejte, že něco podobného se nám povedlo více než 10 let zpátky. Nyní máme tým, který má na to se pohybovat kolem jedenáctého až dvanáctého místa," uvedl pro místní tisk ředitel Kolína.

Pokud jde o absence hráčů před zápasem, jsou na tom oba kluby víceméně podobně. Na straně domácích do utkání nezasáhnou Tomoaki Makino, Youssef Mohamad, Christopher Schorch, Mato Jajalo, Petit, Kevin Pezzoni, Adil Chihi a Manasseh Ishiaku. Werder bude postrádat defenzivní trio Sebastian Boenisch, Naldo a Sebastian Prödl a trojici středopolařů Tim Borowski, Daniel Jensen a Wesley.
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Rensing - Andrézinho, Geromel, McKenna, Eichner - Lanig, Matuschyk - Clemens, Podolski, Peszko - Novaković
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wiese - Fritz, Mertesacker, Silvestre, Pasanen - Bargfrede, Frings - Hunt, Arnautović, Kroos - Pizarro
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.10 - 3.40 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Hamburger SV - Eintracht Frankfurt  (pátek 20:30)
Páteční předehrávka 19. bundesligového kola nabídne velice zajímavý zápas, domácí HSV se utká s Eintrachtem Frankfurt. Půjde tedy o souboj sousedů v tabulce, přičemž hostující Eintracht ztrácí na svého soupeře pouhý bod. Oba týmy jsou také reálně ve hře o evropské poháry, na pátý Bayern Mnichov ztrácí tři, respektive čtyři body.

Tým Armina Veha začal sezónu ve velkém stylu, po čtyřech zápasech měl na svém kontě deset bodů, jenže potom přišel útlum a výsledky HSV byly do konce podzimu jako na houpačce. Jarní část ale začala pro HSV skvěle, zasloužená výhra ve Veltins Aréně posunula Hamburk znovu nadostřel evropským pohárům. "V Gelsenkirchenu vypadala naše hra opravdu dobře, ale nechceme znovu začít mluvit o tom, co je ještě možné. Zaměřujeme se pouze na páteční zápas proti Frankfurtu, víc nás v tuto chvíli opravdu nezajímá," říká kapitán Heiko Westermann.

Domácí trenér bude muset oproti poslednímu zápasu udělat jednu vynucenou změnu, chybět totiž bude záložník David Jarolím, který v zápase na Schalke dostal pátou žlutou kartu. To ovšem není ani zdaleka jediná absence, k dispozici nebudou také dlouhodobě zranění obránci Diekmeier, Štěpánek, Benjamin a záložník Castelen. Kvůli chřipce bude chybět Jansen a nejistý je start v případě Guerrera. Reprezentační povinnosti si navíc plní Son. Dobrou zprávou naopak je, že se do tréninkového procesu začínají vracet Mathijsen s Petričem, přičemž druhý jmenovaný by měl být připraven zasáhnout do hry z lavičky.

Co se týče podzimu Eintrachtu Frankfurt, tak se dá říct, že probíhal téměř opačně než u jeho nejbližšího soupeře. Tým trenéra Michaela Skibbeho měl horší začátek soutěže, ale postupem času se začal dostávat do formy, až zakončil podzim v lepším středu tabulky s minimálním odstupem od pohárových příček. První jarní zápas ale nedopadl pro Eintracht vůbec dobře, podlehl doma Hannoveru vysoko 0:3. " Jedeme do Hamburku s tím, že nemáme vůbec co ztratit. Do tohoto zápasu nejdeme pod takovým tlakem. Jsem celkem optimista, pokud k zápasu hráči přistoupí jako na podzim v poháru, tak se nemáme čeho bát," připomíná Skibbe poslední vzájemný zápas.

Hostující kouč se bude muset obejít bez několika hráčů základní sestavy. Mimo hru jsou Franz, Vasoski, Chris, Russ a Bajramovič. Za červenou kartu bude navíc chybět důležitý záložník Schwegler. Nejistý je i start mladíka Krause, který si v zápase proti Hannoveru odbyl bundesligovou premiéru.
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Rost - Demel, Kačar, Westermann, Aogo - Rincón, Zé Roberto - Pitroipa, Elia - van Nistelrooy, Ben-Hatira
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Nikolov - S. Jung, Clark, K. Kraus, Petkovič - Meier, Köhler - Ochs, Halil Altintop, Fenin - Gekas
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 4.00 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Borussia Dortmund18151242:1146
2.Hannover 9618111628:2734
3.1. FSV Mainz 0518110730:2033
4.Bayer Leverkusen1896336:2833
5.Bayern Mnichov1886432:2130
6.SC Freiburg1892727:2729
7.Hamburger SV1883728:2827
8.Eintracht Frankfurt1882824:2426
9.TSG Hoffenheim1867533:2425
10.1. FC Kaiserslautern1864828:2822
11.Schalke 041864825:2522
12.1. FC Norimberk1864822:2922
13.Werder Brémy1864825:3622
14.VfL Wolfsburg1848625:2620
15.FC St. Pauli18531018:3218
16.1. FC Köln18441019:3416
17.VfB Stuttgart18431133:3515
18.Borussia Mönchengladbach18341127:4713

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (153)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hamburg by měl doma určitě urvat z tohoto zápasu 3 body, jestli chce pomýšlet na poháry...Navíc by se odpoutal právě od Frankfurtu. Ale ten je nevyzpytatelnej, nicméně kvalitnější kádr mají domácí a měli by to zvládnout...Můj tip:2:1(Van Nistelrooij, Elia - Gekas)

Reagovat
smazaný uživatel

moje tipy:

HSV-frankfurt 1

BVB-stuttgart 1

hannover-schalke X2

mainz-vfl X2

bayern-kaiserslautern 1

freiburg-norimberg X2

koln-werder 2

monchengladbach-bayer 2

hoffenheim-st pauli X

Reagovat
smazaný uživatel

HSV - Frankfurt 1

BVB - Stuttgart 0

Hannover - Schalke 1

Mainz - VFL 02

Bayern - K'lautern 1

Freiburg - Norimberk 0

Koln - Bremen 0

Monchegladbach - Leverkusen 2

Hoffenheim - St. Pauli 1

Reagovat
Lemond Laws

Dortmund - Stuttgart.. To bude hodně kvalitni zapas !!

Reagovat
m0rientes9

HSV - Frankfurt X

BVB - Stuttgart 1

Hannover - Schalke X

Mainz - VFL 1

Bayern - K'lautern 1

Freiburg - Norimberk 1

Koln - Bremen 2

Monchegladbach - Leverkusen X

Hoffenheim - St. Pauli 1

Reagovat
JozkokozleJ

OT1: O Podolskeho ma zaujem Petrohrad. Nuka 15 mil. €

Reagovat
stas87

k comu ked zenit ma kerzu bucharova ?a spaletti hra na jeden hrot+este mlady maxim kannunikov

Reagovat
JozkokozleJ

OT2: Eurosport 2 ziskal vyhradne prava na Bundesligu (pre strednu a severnu Europu) az do konca sezony 2014/2015.

Reagovat
smazaný uživatel

to je asi najkrasia sprava tento tyzden uz som sa bal ze nabuduci roku ju na eurosporte2 neuvidim

Reagovat
jv

Na příští sezónu ještě práva na BL měli, kupujou se na tři roky... A oni je koupili před minulou sezónou.

Reagovat
jv

Super, je tam i sublicence pro všechny zápasy 1. a 2.BL, takže paráda.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
slovaňáák

Reagovat
smazaný uživatel

Fenin

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
slovaňáák

Škoda, že se zápasy Dortmundu a Lauternu kryjou... Ale pokud Lautern zopakuje s Bayernem podzimní výsledek, zlobit se nebudu.

Reagovat
smazaný uživatel

dnes dá Fenin gól. Cítím to.

Reagovat
REPLIKATOR

Fena v základu

Reagovat
smazaný uživatel

Slušný průnik Fenin

Reagovat
smazaný uživatel

Vyniknul, protože jinak je Frankfurt dost marný a ani se před tu bránu nedostane

Reagovat
smazaný uživatel

Je to zatím takové nemastné neslané z obou stran.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to bylo dost špatný. To jsem snad neviděl, aby se takovým způsobem zranili oba hráči

Reagovat
smazaný uživatel

Co přesně se stalo?

Reagovat
smazaný uživatel

Srazili se při hlavičkovém souboji. Nepřišlo mi to nějak zlé, maximálně na nějaký chvilkový otřes, ale pak se jim spustila krev

Reagovat
Arne

Hlavy do sebe ve vzduchu, nebo co? Já snad budu koukat od druhý půle, jestli dovolí stream.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na páteční utkání bývají streamy pohodě. Snad to bude v druhé půli koukatelnější

Reagovat
smazaný uživatel

Stream v pohodě ale fotbal, to je děs

Reagovat
$dolar$

GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL

MLADEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEN

Reagovat
smazaný uživatel

Připomíná mi to minulý zápas se Schalke

Reagovat
smazaný uživatel

Fenin opět výkonem nepřesvědčil.. Na křídlo se nehodí, ale na hrot se asi nedostane

Reagovat
smazaný uživatel

To by se Gekas musel zranit A i kdyby mu to nepadalo, pořád bude u něho těch podzimních 14 branek a to mu zaručí základ

Reagovat
smazaný uživatel

Sonny, na něj jsem zvědavý

Reagovat
smazaný uživatel

rikali neco o ruudovi a realu?

Reagovat
smazaný uživatel

Co by říkali, když nikam nejde?

Reagovat
smazaný uživatel

no treba to ze ty spekulace jsou jen spekulace

Reagovat
jv

Přesně, nechápu co všichni pořád mají, vedení HSV to řeklo naprosto jasně.

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.youtube.com/watch?v=PTPACXGSgYY&feature=related

Písnička pro mé hochy z Dortmundu.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže dnes BVB 3 body

Věřím, že si poradíme i bez Bendera.

Reagovat
smazaný uživatel

v situaci Freiburgu to vidím, že někdy v 1. poločase dá gól Schieber a v průběhu druhého poločasu (65. min) přijde Jendrišek a promete to tip 3:1

Bayern - Lautern 2:1

Mainz - Wolfsburg 2:0

Dortmund - Stuttgart 2:2

Hannover - Schalke 1:1

1. FC Köln - Brémy 0:3 (tak jsem na sebe zvědavej )

Reagovat
jv

Tak snad se budeš mýlit...

Reagovat
smazaný uživatel

VfB se zvedá BvB se občas musí snížit sebevědomí... (1. místo je pro nás stejně pouhým snem )

Reagovat
smazaný uživatel

...ale v případě vlků by se nám hodilo, kdybych se sekl

Reagovat
Arne

Ti udělají rekord.

Reagovat
jv

Jj, je pravda že VfB bude těžkej soupeř, ale věřím že to zvládnem.

Reagovat
smazaný uživatel

takže nic akorát správný poměr branek u BVB - VfB

Reagovat
jv

Sázkovky by z tebe měli radost...

Reagovat
smazaný uživatel

obvykle maj ikdyž mám celkovou bilanci blízkou nule...

...na BL nesázím (jde vidět proč )

Reagovat
smazaný uživatel

tak nejsem...

...právě jsem špatně tipl Alkmaar

Reagovat
jv

Jj, na BL se to nevyplácí.

Reagovat
Arne

Na NDR je konference zápasů Dynama, Hansy a Jeny, paráda.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

To nechytám...

Reagovat
smazaný uživatel

MDR také

Reagovat
smazaný uživatel

Fetsch pěkně vyrovnal (jinak s kým hrála Jena?)

Reagovat
Arne

S VfB II... Ten Bičakčić, co vám koncem podzimu nahrál na góla(y), tak si dal vlastňáka na 1:0 a ani nevím, jak to dopadlo.

Reagovat
smazaný uživatel

dneska jen na DD známej, mně včera říkal, ať jedu s ním. A za týden tam jede "delegace" o sedmi lidech ale já bohužel nejedu bo sem v práci

Reagovat
smazaný uživatel

*jel

Reagovat
Arne

Co jsem koukal, tak zase takovejch deset tisíc tam mohlo bejt... Hansa fans ale asi lepší, co jsem tak pozoroval.

Reagovat
smazaný uživatel

na dnešek tam má být skoro až dvacet tisíc

Reagovat
slovaňáák

Koukal jsem.

Reagovat
Bayern +

FC Bayern:

Kraft - Lahm, Tymoscuk, Badstuber, Pranjić - Van Bommel, Luiz Gustavo - Robben, Schweinsteiger, Müller - Gomez

Reagovat
smazaný uživatel

doufám, že si Robben bude více všímat spoluhráčů - pokud ano, nemůže to dopadnout špatně

Reagovat
Bayern +

Jinak nemám výhrady, navíc jsem zvědav na Tyma s Badstuberem.

Reagovat
smazaný uživatel

...tak problém bude

Reagovat
jv

Tak už je Jendrišek v základu...

Reagovat
slovaňáák

Tak snad se ukáže a bude se mu dařit jako v Lauternu..

Reagovat
jv

Tak dneska takovej nic moc výkon, sice se snažil, ale moc mu to nešlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Na co tam ten Huntelaar je? Dostane míč do volného prostoru ve vápně a stejně nedokáže ani zakončit

Reagovat
smazaný uživatel

copa je vlastně s Millerem? opustil KSC aby dělal trojku?

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň že máme toho Raúla

Reagovat
Radin

Gomez jde sám do šance a sám zakopne,jejda jej.Koordinace nic moc teda

Reagovat
smazaný uživatel

tak sám zakopne, když do něj (v rámci pravidel) vletí Rodnei

Reagovat
slovaňáák

Mario goool a já ho neviděl

Reagovat
slovaňáák

Pěkná akce to byla a Mario opět zakončil s chladnou hlavou.

Reagovat
smazaný uživatel

Arjeeeeen! a já ho taky neviděl

Reagovat
smazaný uživatel

tak jsem propásl ui druhej gól

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

...klasika, naše góly propásnu - pak začne stream fungovat a FCK vsítí míč...

Reagovat
Bayern +

Přesne !

Reagovat
slovaňáák

Lewa ramenem skoro gól

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ondraa24

co ten Lewandowski nedá

Reagovat
slovaňáák

Lewo tohle musíš dávat Ale parádní akcička to byla.

Reagovat
smazaný uživatel

Manu opět zachraňuje. Skvělé zákroky

Reagovat
Shevchenko

Žeby Mainz první remíza v sezóně? A Wolfsburg osmá remíza v řadě?

Reagovat
smazaný uživatel

výborně Hamit sice nechtěně ale... Mario

Reagovat
smazaný uživatel

Kluge dost překvapuje. Dneska jeden z těch lepších. Neskutečně toho naběhal

Reagovat
smazaný uživatel

Basti... a SuperMario

Reagovat
slovaňáák

Vyrovnáno, zrovna když mi to vypadlo

Reagovat
Kovi81

jo, zrovna kdyz mam dortmund na tiketu, ktery sem dal za dva kila, tak remizujou (zrejme)... borci, fakt

Reagovat
smazaný uživatel

podívej se na Rangers a na Celtic... vsadim si a zrovna oba prohrajou

Reagovat
smazaný uživatel

celtic vyhrava :P

Reagovat
smazaný uživatel

nemyslim dnešek... bylo to to kolo po tom, co Celtic vyhrál těch 9:0 nebo kolik

Reagovat
smazaný uživatel

jaj tak

Reagovat
Kovi81

doufam, ze ty hajzly jeste predbehnete

Reagovat
slovaňáák

Hm Bayern se nějak roztřílel v druhý půli.. aspoň gól Moriho.

Reagovat
slovaňáák

Neměla být reakce

Reagovat
jv

Tak sis ho tam neměl dávat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
slovaňáák

Teď můžeme litovat těch neproměněnejch šancí, kdy jsme měli zvýšit na 2:0..

Reagovat
Ondraa24

kolikrát to měli Lewa a Lucas na noze....

Reagovat
slovaňáák

Ouuu

Reagovat
smazaný uživatel

Thoooooomas! 5:1

Reagovat
smazaný uživatel

Uf hodně vybojované, s trochou štěstí a zdržováním ke konci, ale momentálně se cení jakákoliv výhra

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro Gómeze

Reagovat
jv

100.für BVB!

Reagovat
jv

Sakra, tak zase nic.

Reagovat
JozkokozleJ

Gladbach - Bayer

Uz sa neviem dockat. Slubny zapas.

Reagovat
slovaňáák

Doufejme. Ještě předtím takovej předkrm v podobě zápasu Herthy s Fortunou.

Reagovat
Arne

Tak dneska se mi to zatraceně moc líbí... Dobrý tempo, kombinace, skoro z každý standardky jsme nebezpeční, jen trošku štěstíčka chybí. Hubňa břevno, Lasoggova práce na hrotu výborná, záloha pracuje dobře.

Jediná defenziva hapruje. Kraje dozadu snad neexistujou a střed taky nevypadá nejpevnější... Gól sice smůlovatej, když se taková zámrdka dvakrát tečuje, ale Lumpi se k té střele neměl vůbec dostat. Kobi se mi nelíbí jako obvykle, vpředu místo střely nahraje soupeři, přitom míval takovou bombu...

Ale jinak oproti Oberhausenu je to parádní fotbal, tamto byla bramboračka. Pokud budeme pokračovat, tak bychom to měli zvládnout dneska.

Reagovat
jv

Gól byl naprosto zbytečnej, velká amůla, že se to tam odrazilo, ale i ot se stává... Jj, proč nehraje Lusti? On je pořád zraněnej? Kobi tam pěkně zadrbal ten jeden brejk v závěru, jak tam špatně přihrával. Jinak je velká škoda tý Raffaelovo střely, to tam mělo spadnout. A to břevno no.

Ale věřím, že to ve druhý půli zlomíte a vyhrajete, máte na to.

Reagovat
Arne

Co je s Lustim, to netušim... On má asi něco novýho, v týdnu se ale vrátil a normálně trénoval. Těžko říct.

Reagovat
slovaňáák

V pondělí sem viděl jen vaši první půli a celkem hrozný to bylo, ale aspoň, že výhra

Sice mi to trochu vypadává, gól Fortuny sem nějak prošvilh a viděl až teď o půli, to měli velkou kliku s tou tečí. Jinak nic moc nepředvedli, spíš mi přijde, že se snažej si vybojovat nějakej faul ve vápně nebo kolem něj. Z vaší strany je to pěkný, šance tam jsou, chce to jen v druhý půli nějakou proměnit a tři body zůstanou doma.

Reagovat
slovaňáák

A je tam

Reagovat
smazaný uživatel

...jen jsem se chtěl zeptat, takhle na NDR/mdr dávají častěji zápasy dederonů? (přp. asi jen domácí co?)

Reagovat
Arne

Spíš nějaký extra... Zrovna Braunschweig - SGD dávali i v létě první kolo, pak určitě dávali Dynamo s Hansou, víc nevím.

Reagovat
slovaňáák

Tak to je škoda..

Reagovat
Arne

Škoda toho Ramose, že to tam nedotlačil... Ta branka ale pěkná, van der Bergh je borec.

Reagovat
smazaný uživatel

Raffael x Lell = skoro jak Timo x Olić

Reagovat
smazaný uživatel

...pěkně vyřešeno, doufám, že ho Bayer bude chtít nějak vyjednávat

Reagovat
Arne

Koho?

Reagovat
smazaný uživatel

Lassoga je jen vypůjčenej ne? (nebo jsem si to jen nějak dal do spojitosti se Sukutou?)

Reagovat
smazaný uživatel

*Lasogga

Reagovat
jv

Podle mě tam je na přestup.

Reagovat
smazaný uživatel

...tak jsem na TM.de našel, že podepsal na 3 roky, tak nevím, kde jsem to vzal

Reagovat
Arne

No, on je na přestup, ale Leverkusen možná má do 2012 opci na zpětný odkup... Ten ale není potvrzen, nějaký jejich skaut řekl, že se může stát cokoliv, Völler zase, že máme vše my ve vlastních rukou... Konečné rozhodnutí je ale na Pierrovi a ten bude chtít zůstat, takže snad v pohodě.

Reagovat
smazaný uživatel

ok, tak jsem to asi jen špatně pochopil... snad ano

Reagovat
jv

Odchod by byl blbost. V Leverkuseny by si stejně nezahrál.

Reagovat
slovaňáák

Herthaa Včera sem neviděl dva góly kvůli výpadkům, dneska kvůli tomu, že sem na chvíli odešel od přenosu..

Reagovat
Arne

Scheisst euch in die Hosen,

wir stehen ganz oben

und am Ende steigen wir wieder auf

wir sind Hertha!

Nádherný utkání s parádní tečkou... Ramos byl od podzimního zápasu v Paderbornu dost mimo, tak jsem rád, že konečně dneska se probudil a sundal to hovno z kopaček. No, trošku dát do richtiku tu obranu a bude to dobrý.

Reagovat
smazaný uživatel

Moc se ti to nerýmuje.

Reagovat
Arne

Když jsi to neslyšel...

Reagovat
smazaný uživatel

rým AABC

Reagovat
Arne

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda Reus, jinak u toho docela usínám

Reagovat
JozkokozleJ

Skoda, ze nepadol ... ale inak Reus dnes vobec nepotvrdzuje, ze by rad obliekol dres Jogiho.

Reagovat
slovaňáák

Pěkně to tam Kadlec zatočil Ale je to škoda, Gladbach hrál zatím celkem pěkně, snažil se, trefil břevno...

Reagovat
smazaný uživatel

Kadlec parádně, ale snad ještě Gladbach aspoň vyrovná

Reagovat
slovaňáák

Kéž by, po teď už to ale moc nevypadá, že by to vyrovnal..

Reagovat
smazaný uživatel

Herně by na to měli, ale ten druhý gol bude asi rozhodující

Reagovat
slovaňáák

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
JozkokozleJ

Mne pride uz na prvy pohlad prilis velky rozdiel, ked sa snazi utocit jeden alebo druhy team. Hraci Leverkusenu su neustale v pohybe, nukaju sa, coz oproti Gladbachu, jak sa nejedna o protiutok, tak to je take staticke, bezradne, niet komu prihrat. Pravda, oba teamy su poskladane inym sposobom.

Inak lava strana Castro/Kadlec Plus ten priamy kop

Uvidime, s cim pride Frontzek.

Reagovat
slovaňáák

To možná jo, styl každýho mužstva je úplně jiný. Mě jde o to, že Gladbach, ačkoliv má "horší" tým a pohybuje se na opačných místech v tabulce (přitom má jejich kádr na víc) než Leve, tak dokáže s nimi držet krok, vytvořit si nějakou tu šanci, prostě nehraje špatně, není to, že by je Bayer nějak výrazně přehrával, naopak snaží se, bojujou, chtějí hrát.

Reagovat
JozkokozleJ

No ja prave vychadzam z toho, ze Gladbach je posledny "omylom". Ten tym myslim ma daleko na viac, preto som taky kriticky. Ale samozrejma je v tomto i psychika, jak je raz niekto posledny a potrebuje nahanat body, ten futbal si uzivat nemozno.

Reagovat
slovaňáák

Určitě mají navíc, proto doufám, že se zachrání. Navíc by sestup znamenal pravděpodobně odchod klíčovejch hráčů a museli by začínat "od znova"..

Reagovat
jv

Podle mě minimálně tu baráž ukopou, tým je na to kvalitní dost.

Reagovat
smazaný uživatel

Stranzl! a teď otočit!

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
slovaňáák

Jooo pěkně Teď ještě jeden, hlavně se ale nezbláznit a nezapomínat na obranu taky..

Reagovat
smazaný uživatel

ouuu... z takové šance nakonec inkasujou

Reagovat
slovaňáák

Škoda no..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele