19. kolo
21.01.2011 20:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Hamburger SV - Eintracht Frankfurt 1:0

Hamburk nakonec dokázal zvítězit v nepříliš pohledném utkání nad Eintrachtem Frankfurt a připsal si tak veledůležité tři body. Posunul už se tak těsně za pohárové příčky a má stejně bodů jako pátý Bayern Mnichov, který má ale lepší skóre.

Začátek zápasu se nesl v očekávaném duchu, HSV bylo aktivnějším týmem a snažilo se rozhodnout hned na začátku zápasu. První šance na sebe nenechala dlouho čekat. Ihned v první minutě se k centru z levé strany probojoval Elia, míč se potom ve vápně dostal až k Zé Robertovi, ten ale mířil vysoko nad bránu Nikolova.

To bylo na dlouhou dobu všechno. Další šance přišla v deváté minutě. Zé Roberto vyslal nádherný míč mezi stopery Frankfurtu na Ben-Hatiru, ten ho ale nepříliš dobře zpracoval a než stačil vystřelit, tak ho o míč připravil včasným vyběhnutím Oka Nikolov. V 17. minutě přišla ojedinělá šance hostujícího Eintrachtu. Martin Fenin se na levé straně dostal k míči, přešel přes Demela a vystřelil. S jeho slabou střelou si však Rost bez problémů poradil.

O průběhu první půle nejvíce vypovídá situace ze 31. minuty, to se ve vápně Hamburku srazili hlavičkující Meier s Kačarem a museli být ošetřováni. Nakonec oba zranění hráči hrací plochu opustili. Nejprve odešel hostující Meier, kterého nahradil Caio. Po delším ošetřování nakonec opustil hřiště i Kačar a vystřídal ho Rincón. Ve zbývajícím čase prvního poločasu už se nic zajímavého nestalo, a tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu.

Druhá půle začala tak, jak končila ta první, tedy střídáním. Pitroipu, který byl v průběhu první půle dlouze ošetřován nahradil Mladen Petrič. Tohle střídání se nakonec ukázalo, jako rozhodující okamžik celého zápasu. Hamburk začal druhý poločas tak, jako ten první. Snažil se hrát velmi aktivně a dostávat se do šancí. To se mu povedlo ve 48. minutě. Trochowski vyslal do šance Eliu, ten si míč dobře zpracoval a vystřelil na přední tyč. Nikolov však tuto střelu kryl.

Postupem času se do hry začali dostávat i hosté. Rode vyslal nádherný dlouhý míč na Gekase, ale ten si ho nedokázal dobře zpracovat a šance na rychlý protiútok tak rychle skončila. HSV se nakonec vytouženého gólu přecejen dočkalo. Psala se 65. minuta, Ben-Hatira vyslal z pravé strany dobrý centr, který prošel celým pokutovým územím až na zadní tyč Nikolovovi brány a tam už si s ním věděl rady Petrič.

V 73. minutě hostující kouč podruhé vystřídal, dnes naprosto nevýrazného Fenina nahradil Heller. V 78. minutě ale přišla další šance HSV. Petrič si na hranici pokutového území dobře zpracoval míč, otočil se a vystřelil, jeho přízemní střela však mířila těsně vedle levé tyče frankfurtské brány. S přicházejícím koncem zápasu se Frankfurt snažil o závěrečný nátlak a vyrovnání skóre, to se mu však už nepovedlo. Hamburk si na své konto připsal už druhé jarní vítězství a může tak reálně pomýšlet na evropské poháry.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

"vystřídal, dnes naprosto nevýrazného Fenina"_fenin byl skutečně dnes po 10 minutách zralý na vystřídání, očividně nevěděl co má hrát. Zapadlý u lajny, nevěděl jestli má presovat obránce, vracet se s krajnim záložníkem, chodit do středu či nabíhat na centry, zkrátka sám nebyl nikde a herní situace přepouštěl spoluhráčum ("nechodil do balonu") Vůbec se nepokoušel nabízet, a když už mu někdo přihrál (za poločas asi 4, ve druhém všeho všudy 2) tak působil hrozně zplašeně a vždy ztratil balon. Měl asi raději zvolit hostovačku. Vždyť, na místo Gekase se na hrot nedostane a na jiné pozici se bude akorát trápit (jako dnes). Navíc bych řekl na základní sestavu může zase na chvíli zapomenout

Reagovat
smazaný uživatel

ze záměru hrát v rozestavení 4231 se díky našemu internacionálovi stalo oslabení 4221 s vlajícím forrestem u lajny

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele