19. kolo
22.01.2011 15:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

SC Freiburg - 1. FC Norimberk 1:1

V zápase mezi Freiburgem a Norimberkem se body nakonec dělily. Domácí tak i nadále zůstávají na dohled pohárovým příčkám.

V začátku zápasu byli aktivnější domácí, kteří se snažili co nejdříve vstřelit vedoucí branku a navázat tak na své poslední dobré výsledky. První šance přišla už ve třetí minutě. Po chybě hostující zálohy, konkrétně Cohena, se k míči dostal Caligiuri, prošel s ním z pravé strany až do pokutového území, kde se snažil přihrávat pod sebe. Na míč však nedosáhli Jendrišek ani Rosenthal.

Domácí se snažili být i nadále aktivní a tlačili se neustále dopředu. Všechny jejich útoky ale končily na dobře zformované obraně Norimberku. A tak přišla první šance hostů. Psala se 18. minuta, když byl u půlící čáry faulován Ekici a Norimberk tak mohl rozehrávat jednu z mála standardních situací. Tu se rozhodl rozehrát sám faulovaný, na jehož míč si v pokutovém území vyskočil Wollscheid, jeho hlavička však mířila nad branku stráženou Oliverem Baumannem.

Potom se dlouho nic zajímavého nedělo, až přišla 32. minuta. Bastians vyslal z levé strany výborný míč do pokutového území, tam si mezi hostující stopery dobře naběhl záložník Flum a poslal domácí dovedení. Pro Fluma to byla první trefa v letošním ročníku Bundesligy. Po inkasovaném gólu se probrali i hosté, jenže proti koncentrované obraně domácích se neprosadili. První poločas tak skončil zaslouženým vedením Freiburgu.

Začátek druhé půle se nesl ve znamení velmi organizované a takticky svázané hry s minimem šancí. V 55. minutě se hostující trenér Hecking rozhodl pro dvojité střídání. Dnes nepřiíliš výrazného Hegelera nahradil mladíček Chandler a v první půli chybujícího Cohena vystřídal Okotie.

Změny přinesly kížený efekt. V 56. minutě dokázali hosté vyrovnat. Za pokutovým územím se k míči dostal Julian Schieber a vyslal nechytatelnou střelu pod břevno, Baumann neměl sebemenší šanci zasáhnout. Hosté se však nechtěli spokojit s vyrovnáním, a tak se neustále tlačili dopředu. Další šance přišla v 58. minutě. Jung vyslal z pravé strany centr do vápna, ten prošel až na zadní tyč, kde se ho snažil usměrnit do brány Okotie. Jeho hlavička ale mířila těsně vedle.

V této chvíli měl Norimberk velký tlak, domácí nevěděli, kde jim hlava stojí. V 60. minutě se do další šance dostal Eichler, jehož střela trefila břevno domácí branky. Poté se dlouho nic zajímavého nedělo. Až v 76. minutě se do šance dostal Caligiuri, skvěle ale zasáhl Schäfer. S přicházejícím koncem zápasu si každý tým vybojoval ještě jednu příležitost, kterou ale využít nedokázal, a tak se oba týmy rozešly smírně.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele