19. kolo
22.01.2011 15:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Hannover 96 - Schalke 04 0:1

Velmi pohledné utkání se dnes sehrálo v Hannoveru. Šancí bylo požehnaně na obou stranách, ale všechny tři body si nakonec vezou domů hosté po gólu Raúla z 33. minuty.

První poločas se sehrál ve vysokém tempu a první příležitost si vypracoval Dider Ya Konan po zaváhání obrany Schalke. Sice si obhodil dva obránce i gólmana, ale z nulového úhlu již přesně zakončit nedokázal. Na druhé straně ukázkově zabojoval Jefferson Farfán, když obral o míč Christiana Schulze ve vápně Hannoveru a našel přesně nabíhajícího Raúla. Ten vypáli sice tvrdě, ale pouze do Karima Hagguiho.

Výstavní pumelicí z přímého volnéhé kopu se prezentoval obránce domácích Emanuel Pogatetz, jenže Neuer byl pozorný. Nepřišel si na něj ani o chvilku později Lars Stindl, když jeho střelu z halfvoleje Neuer doslova vytěsnil očima mimo tři tyče. Na druhé straně Raúl však již mířil do černého. Celou akci rozjel mladík Julian Draxler, který posunul míč na rozběhnutého Schmitze a ten prudce nacetroval míč na přední tyč. Na té předskočil Pogatetze Raúl a s lehkostí sobě vlastní poslal balón na zadní tyč - 0:1.

Druhý půle byla zcela v režii domácích, leč ani to nestačilo na dobře bránící Schalke. Největší nebezpečí pro defenzívu hostů představoval Didier Ya Konan, který se dnes místo role zakončovatel ujal spíše role nahravače. Ale jeho pobídka pro Mohammeda Abdellaoueho zůstala bez gólové odezvy. Když to nešlo kombinačně, zkoušeli to hráči Hannoveru i z dálky. Jedovku Pinta vytěsnil Neuer mimo brankový prostor jen s vypětím všech sil.

Když už se povedlo po rohovém kopu Pogatetzovi Neuera překonat, stálo míči v cestě břevno. A aby smůly pro domácí nebylo málo, Konstantin Rausch po narážečce s Konanem svojí slabší pravačkou těsně minul pravou tyč Neuerovy brány. Zápas tak skončil 1:0 pro hosty, pro které mají tyto tři body cenu zlata.

Autor: Jaromír Eybl

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke už neprohraje.Tipuju 3:0 pro Schalke.Huntelaar dá dva a jeden Raul.Schalke ist die Macht

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele